Kortingscodes beheren

Je kunt bestaande kortingen op verschillende manieren beheren.

De kortingstijdlijn gebruiken

Nadat je een korting hebt gemaakt, zie je een tijdlijn met een overzicht van de activiteitengeschiedenis op de pagina met instellingen voor kortingen:

Kortingstijdlijn

De tijdlijn toont de datum en tijd waarop een korting is gemaakt, evenals wanneer een korting is uit- of ingeschakeld. Ook de datum en tijd waarop bewerkingen van een korting worden opgeslagen, wordt weergegeven, maar de specifieke bewerking wordt niet beschreven.

Naast het bijhouden van de aanmaak en bewerkingen van een korting, kunnen jij en je medewerkers in de tijdlijn opmerkingen plaatsen om meer informatie te geven over activiteiten die verband houden met een korting.

Stappen:

1. Klik vanaf het Shopify-beheercentrum op Kortingen.

2. Klik op de naam van de korting waarvan je de tijdlijn wilt bekijken.

3. Blader naar het gedeelte Tijdlijn van de pagina met instellingen voor kortingen.

4. Voer een opmerking in het tekstvak in. Klik op het emoji-gezicht als je een emoji aan je reactie wilt toevoegen.

Medewerkers vermelden

1. Klik op het teken @ om een lijst met medewerkers van je winkel te bekijken als je specifieke medewerkers in je opmerking wilt vermelden:

2. Klik op het teken # als je wilt verwijzen naar specifieke bestellingen, conceptbestellingen, klanten, producten, varianten en overdrachten in je opmerking.

3. Klik op het paperclip-pictogram om een bestand toe te voegen aan je opmerking.

4. Klik op Plaatsen om je commentaar aan de tijdlijn toe te voegen.

Als je een opmerking uit de tijdlijn van een korting wilt verwijderen, klik op de X in het opmerkingenvak.

Je kunt een deelbare link gebruiken om kortingen op social media, in e-mails en op openingspagina's te promoten. De standaard deelbare link kan klanten naar de homepage van je winkel, een specifieke collectie of een specifieke productpagina leiden. De kortingscode die bij de link hoort, is automatisch van toepassing op de volgende winkelwagen van je klant of op actieve winkelwagens die ze hebben geopend.

Deelbare kortingslinks werken alleen voor actieve kortingen. Voordat je een deelbare kortingslink kunt maken, moet je een kortingscode maken en opslaan met de producten of collecties waaraan je een link wilt toevoegen. Als er meerdere kortingen aan één product gekoppeld zijn, is de meest recente korting van toepassing op je deelbare kortingslink.

Stappen:

Nadat je een deelbare link naar je klembord hebt gekopieerd, kun je deze plaatsen of insluiten waar je je korting wilt promoten.

Als je wilt dat een deelbare link klanten naar een andere pagina dan de homepage van je winkel leidt, kun je handmatig een omleiding aan de URL toevoegen.

Stappen:

1. Klik vanaf het Shopify-beheercentrum op Kortingen.

2. Klik op de naam van de korting die je wilt promoten.

3. Klik op Promoten en selecteer Een deelbare link ophalen.

4. Klik op de Link kopiëren en plak de link in een teksteditor.

5. Wijzig de URL-extensie van /discount/code in /discount/code?redirect=/new-path.

6. Wijzig new-path op basis van de URL-extensie van de pagina waarnaar je een link wilt maken. Bijvoorbeeld: /discount/code?redirect=/collections/fresh-finds.

Nadat je de URL-extensie van de link hebt gewijzigd, kun je deze plaatsen of insluiten waar je je korting wilt promoten.

Kortingen filteren

Je kunt kortingen filteren op Kortingssoort, Begindatum, Status en Gebruikte tijden:

Selecteer een filter

Stappen:

1. Klik vanaf het Shopify-beheercentrum op Kortingen.

2. Klik op Filter.

3. Klik op Een filter selecteren.

4. Kies hoe je je kortingen wilt filteren: op Kortingssoort, Begindatum, Status of Gebruikte tijden.

5. Klik op Een waarde selecteren.

6. Kies een waarde waarmee je je kortingen wilt filteren. De beschikbare waarden zijn verschillend, afhankelijk van het filter dat je selecteert.

7. Klik op Filter toevoegen.

Een korting bewerken

Stappen:

Een korting uitschakelen

Je kunt een actieve korting tijdelijk uitschakelen. Misschien wil je een korting uitschakelen aan het einde van de campagne of wanneer je van plan bent om een andere marketingstrategie uit te proberen.

Als een klant een uitgeschakelde kortingscode toepast op zijn winkelwagen, ontvangt deze de volgende foutmelding over je winkel: Unable to find a valid discount matching the code entered.

Stappen:

Meerdere kortingen uitschakelen

Je kunt meerdere actieve kortingen met één handeling tijdelijk uitschakelen. Misschien wil je meerdere kortingen uitschakelen aan het einde van een campagne of wanneer je van plan bent om een andere marketingstrategie uit te proberen.

Als een klant een uitgeschakelde kortingscode toepast op zijn winkelwagen, ontvangt deze de volgende foutmelding over je winkel: Unable to find a valid discount matching the code entered.

Stappen:

1. Klik vanaf het Shopify-beheercentrum op Kortingen.

2. Controleer op de pagina Kortingen de actieve kortingen die je wilt uitschakelen:

Selecteer meerdere kortingen

1. Klik op Acties en vervolgens op Kortingen uitschakelen.

2. Klik op Uitschakelen ter bevestiging.

Een uitgeschakelde korting opnieuw inschakelen

Stappen:

Meerdere kortingen opnieuw inschakelen

Stappen:

1. Klik vanaf het Shopify-beheercentrum op Kortingen.

2. Markeer op de pagina Kortingen de verlopen kortingen die je opnieuw wilt inschakelen:

Selecteer meerdere kortingen

1. Klik op Acties en vervolgens op Kortingen inschakelen.

2. Klik op Inschakelen om te bevestigen.

Kortingen verwijderen