Samla in kunders e-post

Du kan använda e-postmarknadsföring för att bygga upp relationer med dina kunder och få din verksamhet att växa. Att skicka nyhetsbrev till kunder som registrerar sig på din e-postlista är ett bra sätt att låta dem veta mer om nya produkter och kommande försäljning.

Du kan lära dig mer om hur du kan få ditt företag att växa med e-postmarknadsföring på Shopify-bloggen.

Samla in e-postadresser från kunder

Av juridiska skäl och integritetsskäl, säkerställ att du endast skickar e-postmeddelanden med marknadsföring till kunder som har godkänt att få marknadsföring från din webbutik. Kunderna kan acceptera marknadsföring genom att lägga till deras e-postadress till ett nyhetsbrev på din webbutik eller genom att markera en kryssruta i utcheckningen. Du kan sedan låta dem få ett bekräftelsemeddelande för prenumeration genom att ändra dina kassainställningar .

När en kund accepterar marknadsföring från din webbutik, visas e-postadressen på sidan Kunder i din Shopify-administrator. Klicka på Mejla abonnenter för att bara visa de kunder som har samtyckt till att få marknadsföringsmejl.

Kundernas sida i admin. Olika kundfilter visas på flikar, och fliken Mejla abonnenter är markerad.

Samla in kunders e-post från kassan

Du kan hämta in kunders e-postadresser från kassan. Med det här alternativet måste kunden slutföra betalningen i kassan för att deras prenumerationsinställningar ska kunna registreras.

Observera! För mer information om hur Shopify samlar in, använder och lagrar personuppgifter, se vår Integritetspolicy.

Steg:

1. I avsnittet E-postmarknadsföring , välj Visa ett anmälningsalternativ vid utcheckning. Detta lägger till en kryssruta för registrering i din utcheckning.

2. Valfritt: Markera Förvälj alternativet för registrering. Detta förväljer rutan för att registrera sig för e-postmarknadsföring för kunder utan ett konto. Det förkryssar också rutan för kunder med konton som finns i kundlistan med e-postadresser. Rutan är inte förkryssad vid kassan för kunder med konton som har valt bort e-postmarknadsföring och inte finns med på kundlistan med e-postprenumeranter.

1. Klicka på Spara.

Samla in kunders e-postadresser i Tyskland

Om din butik ligger i Tyskland finns det ytterligare en ruta för att be kunder bekräfta prenumeration i avsnittet E-postmarknadsföring på sidan för inställning av aviseringar. Att låta kunder välja att få marknadsföringsmejl bidar till att skapa en mer engagerad prenumerantlista genom att förhindra att ointresserade kunder eller felaktiga e-postadresser läggs till i listan.

Samla in kunders e-post från din hemsida

Lägg till ett avsnitt för att registrera sig för ett nyhetsbrev på din webbutik, för att samla kunders e-postadresser från din hemsida. Med ett nyhetsbrev samlar du in e-postadresser från dina kunder och lagrar dem under fliken Mejla abonnenter på sidan Kunder i Shopify-administratören.

Se din temadokumentation, för hjälp med att lägga till ett nyhetsbrev i din webbutik.

Aktivera dubbel anmälan för prenumeranter

Vid dubbel anmälan krävs det att kunder klickar på en länk i ett e-postmeddelande för att bekräfta att de vill ta emot e-postmarknadsföring från dig. Bekräftelsemejlet skickas automatiskt när någon skriver in sin e-postadress och prenumererar i din webbutik. I vissa länder är dubbel anmälan obligatoriskt enligt lag och det är också en bra praxis när det gäller att förvärva mer engagerade prenumeranter. Kunder som prenumererar på ditt utskick innan du aktiverar dubbel anmälan behöver inte bekräfta statusen.

Du måste ha webbutikens försäljningskanal installerad för att kunna aktivera dubbelt opt-in.

Du kan anpassa din e-postadress för dubbel anmälan genom att klicka på Inställningar > Aviseringar i din Shopify-administratör. Av juridiska skäl bör den här e-postadressen inte innehålla några marknadsföringskampanjer.

Om du aktiverar dubbel anmälan ska du uppdatera bekräftelsemeddelandet till nyhetsbrevet i din webbutik så att kunderna kan kontrollera sin e-postadress för att få en uppföljningsbekräftelse. Att uppdatera bekräftelsemeddelandet kan hjälpa till att säkerställa fler anmäler sig. Till exempel kan ditt bekräftelsemeddelande säga något i likhet med "Kontrollera din e-postadress för att bekräfta din prenumeration!".

Du redigerar bekräftelsemeddelandet i din Shopify-administratör genom att gå till Webbutik > Teman > Redigera språk. Beroende på ditt tema är fältet märkt antingen Bekräftelse under avsnittet Nyhetsbrevsformulär eller Post success under avsnittet Registrera dig.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Inställningar > Avisering.
  2. I avsnittet "E-post med dubbel anmälan" ska du markera Kräv att kunder bekräftar sin prenumeration.

Ordlista för e-postmarknadsföring

När du gör efterforskningar eller förbereder e-postmarknadsföring kan du stöta på några av följande termer:

• A/B-test – ett experiment där två eller fler versioner av ett e-postmeddelande skickas för att bestämma vilken version som fungerar bäst
  • E-postmeddelande om övergiven kassa – automatiska e-postpåminnelser som skickats till en kund som påbörjar kassaprocessen men inte slutför köpet
  • Customer Relationship Management (CRM) – programvara som används för att hantera interaktioner med kunder och potentiella kunder
  • Call to Action (CTA) – en knapp eller ett textstycke som uppmanar besökaren att vidta en viss åtgärd, till exempel en Subscribe-knapp i ett formulär för nyhetsbrevsregistrering
  • Klickfrekvens – antalet personer som klickar på en länk jämfört med det totala antalet personer som ser länken
  • E-postkampanj – ett e-postmeddelande eller en serie av e-postmeddelanden med ett specifikt tema
  • E-mail service provider (ESP) – ett företag som tillhandahåller programvara för marknadsföring via e-post
  • Google Analytics (GA) – ett verktyg som skapats av Google och som används för att mäta trafik och konverteringar på din webbplats
  • Lifecycle Marketing – e-postmeddelanden som skickas till en kund baserat på var de befinner sig på sin kundresa, till exempel ett e-postmeddelande som innehåller en VIP-rabatt för kunder som gör ett stort antal inköp
  • Öppningsfrekvens – procentandelen av e-postmeddelanden som öppnats av mottagare jämfört med det totala antalet mottagare
  • Opt-in – en specifik uppmaning till handling för att ansluta sig till en e-postlista eller acceptera en tjänst
  • Prenumerant – personer som har samtyckt till att bli kontaktad av dig eller få marknadsföring från dig
  • Recency, Frequency, and monetary (RFM) analysis – uppgifter som du samlar in för att förstå ”recency” (hur nyligen kunden har gjort ett inköp), ”frequency” (hur ofta kunden gör ett köp) och ”monetary” (hur mycket pengar kunden spenderar på inköp) som är kopplat till var och en av dina e-postprenumeranter
  • Return on investment (ROI) – förhållandet mellan vinsten av en investering i förhållande till dess kostnad
  • Segmentering – att använda kriterier för att dela upp kunder i mindre grupper som du kan använda för att skapa mer riktat e-post innehåll
  • Targeting – dela upp kunderna i segment och koncentrera dina marknadsföringssatsningar genom att skicka specialanpassat innehåll
  • Välkomstmeddelande – ett automatiserat e-postmeddelande som används för att skapa en relation med en potentiell kund som registrerar sig på din e-postlista