Sähköpostin määrittäminen

Tärkeiden ilmoitusten vastaanottamisesta aina asiakasviestintään saakka sähköposti on tärkeä osa mitä tahansa liiketoimintaa. Tällä sivulla kerrotaan, miten voit asentaa ja määrittää sekä kaupan omistajan sähköpostin että lähettäjän sähköpostin.

Kaupan yhteydenpitoon käytettävä osoite on sähköpostiosoite, jota käytit, kun rekisteröidyit Shopifyhin. Tähän osoitteeseen saat tiedostot, jos viet tuotteita, tilauksia tai asiakasluetteloita.

Lähettäjän sähköpostiosoite on osoite, jonka asiakkaat näkevät. Sen kautta asiakkaat voivat ottaa sinuun yhteyttä, ja se on asiakkaiden tilauksista saamissa automaattisissa sähköposti-ilmoituksissa näkyvä osoite.

Kerromme myös, miten Sender Policy Framework (SPF) ‑tietueet voivat auttaa sinua välttämään roskapostisuodattimia ja toimitusvirheitä.

Kaupan sähköpostiosoitteen muuttaminen

Kaupan yhteydenpitoon käytettävä osoite on sähköpostiosoite, jota käytät, kun rekisteröidyt Shopifyhin. Se on se sähköpostiosoite, jota Shopify käyttää ottaakseen sinuun yhteyttä ja johon saat tiedostot, jos viet tuote-, tilaus- tai asiakasluetteloita. Jos haluat, että Shopify ottaa sinuun yhteyttä toiseen sähköpostiosoitteeseen, voit päivittää nämä tiedot täällä.

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Yleistä.

2. Vaihda sähköpostiosoitteesi Kaupan tiedot -osiossa kohdassa Kaupan yhteydenpitoon käytettävä osoite tai Tilin sähköposti. Tämä on sähköpostiosoite, jota Shopify käyttää ottaakseen sinuun yhteyttä tiliäsi koskevissa asioissa.

1. Klikkaa Tallenna.

2. Siirry uuden sähköpostitilisi Saapuneet-kansioon ja klikkaa Shopifyn vahvistussähköpostiviestissä olevaa linkkiä.

Lähettäjän sähköpostiosoitteen muuttaminen

Myyjän sähköposti on asiakkaan näkemä sähköpostiosoite. Tämä on sähköpostiosoite, joka näkyy Lähettäjä-kentässä, kun asiakas saa automaattisia sähköposti-ilmoituksia, tilausvahvistuksia ja markkinointisähköposteja Shopifylta. Osa verkkotunnuksista saattaa vaatia lisätodennuksen, jotta myyjän sähköposti ei näkyisi muodossa via shopifyemail.com tai store@shopifyemail.com.

Jos lähettäjäosoitteesi on DMARC-suojattu, sähköpostiosoitteesi voi näkyä saapuneet-kansioissa muodossa store@shopifyemail.com tai store@shopify.com. Asiakkaidesi lähettämät vastaukset lähetetään eteenpäin valitsemaasi lähettäjän sähköpostiosoitteeseen.

Lue lisää lähettäjän sähköpostiosoitteista ja Shopify Email -palvelusta.

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Yleistä.

2. Vaihda sähköpostiosoitteesi Kaupan tiedot -osion Lähettäjän sähköposti-kohdassa.

3. Klikkaa Tallenna.

Täytyykö minun muuttaa lähettäjän sähköpostiosoitteen asetuksia?

Jotkin sähköpostipalveluntarjoajat, kuten Yahoo ja AOL, edellyttävät verkkotunnuspohjaisen viestien todennus-, käytäntö- ja raportointiprotokollan (DMARC) käyttämistä, jolla voidaan estää Shopifyta lähettämästä sähköpostiviestejä sen verkkotunnuksen nimissä. Jos sähköpostipalveluntarjoajasi edellyttää DMARC-käytäntöjen noudattamista, saatat joutua vaihtamaan asiakassähköpostisi osoitteen. Lisätietoja yhteensopivuudesta saat palveluntarjoajalta.

Jos käytät mukautettuun verkkotunnukseen yhdistettyä sähköpostiosoitetta, jossa on käytössä pakotettu DMARC-käytäntö, sinun on lisättävä Shopifyn Sender Policy Framework (SPF) ‑tietue ja DKIM-todennus verkkotunnuksesi DNS-asetuksiin.

Lue lisää lähettäjän sähköpostiosoitteista ja Shopify Email -palvelusta.

Lisää Shopifyn SPF-tietue verkkotunnuksesi isäntään (koskee vain mukautettuja verkkotunnuksia)

Vahvista käyttämäsi myyjän sähköpostiosoite lisäämällä Shopifyn SPF-tietue TXT-tietueeseesi mukautetun verkkotunnuksen asetuksissasi. Shopifyn SPF-tietueen lisääminen voi auttaa siinä, ettei sähköpostiviestejäsi merkitä roskapostiksi, tai parantaa viestiesi perille toimittamista. Shopifyn SPF-tietueen on osoitettava kohteeseen v=spf1 include:shops.shopify.com ~all.

Jos verkkotunnusvälittäjälläsi on jo SPF-tietue tai jos käytät kolmannen osapuolen sähköpostipalvelun tarjoajaa sähköpostien lähettämiseen omalta verkkotunnukseltasi, yhdistä kaikki SPF-tietueesi. Yhdistä useat SPF-tietueet sisällyttämällä jokainen tietue välille v=spf1 ja ~all. Tässä ovat esimerkiksi joidenkin yleisten sähköpostin ylläpitopalvelun tarjoajien yhdistetyt SPF-tietueet:

• Google Workspace: v=spf1 include:shops.shopify.com include:_spf.google.com ~all
  • Zendesk: v=spf1 include:shops.shopify.com include:mail.zendesk.com ~all
  • Zoho Mail: v=spf1 include:shops.shopify.com include:zoho.com ~all

Harkitse seuraavia vaatimuksia, kun lisäät SPF-tietueita verkkotunnusvälittäjällesi:

• Verkkotunnuksessasi voi olla useita erilaisia TXT-tietueita, mutta vain yksi yhdistetty SPF-tietue.
  • Voit yhdistää enintään kymmenen SPF-tietuetta.
  • SPF-tietueet on rajoitettu 255 merkkiin.

Toimintovaiheet:

1. Kirjaudu verkkotunnusten ylläpitopalvelun tiliisi.

2. Etsi DNS-palvelimen asetukset, verkkotunnuksen hallinta-alue, DNS-määritykset tai vastaavat.

3. Etsi verkkotunnuksesi TXT-tietue. Se näkyy yleensä CNAME-tietueen ja MX-tietueen vieressä.

4. Lisää Shopifyn SPF-tietue TXT-tietueeseesi: v=spf1 include:shops.shopify.com ~all.

- Syötä tai valitse Tyyppi- tai Tietuetyyppi -kenttään TXT-tietue. - Syötä Nimi-, Isäntä- tai Alias-kenttään @ tai jätä kenttä tyhjäksi. - Syötä Ohjaa tänne -kenttään Shopifyn SPF-tietue v=spf1 include:shops.shopify.com ~all. Jos verkkotunnusvälittäjälläsi on jo SPF-tietue, tai jos sinun pitää lisätä sähköpostin ylläpitopalvelun tarjoajasi SPF-tietue, sisällytä kaikki tietueet välille v=spf1 ja ~all.

1. Tallenna muutokset klikkaamalla Tallenna, Tallenna aluetiedosto, Lisää tietue tai vastaavaa.

Muutosten voimaantuloon menee enintään 48 tuntia SPF-tietueen päivittämisen jälkeen.

SPF-tietueet ja toimitusvirheet

Asiakkaasi saavat edelleen automaattisia sähköposti-ilmoituksia, vaikka et päivitä asiakasosoitteen isäntäasetuksia. Koska automaattiset sähköposti-ilmoitukset käyttävät Shopifyn SPF-tietuetta myyjän sähköpostiosoitteen vahvistamiseen, näitä sähköpostiviestejä ei merkitä roskapostiksi tai niitä ei toimiteta.

Jos sähköpostin toimituksessa ilmenee virheitä, varmista, että lisäät Shopifyn SPF-tietueen ja kaikki sähköpostin ylläpitopalvelun tarjoajan SPF-tietueet verkkotunnuksesi asetuksiin.

Sähköpostin edelleenlähetys

Sähköpostin edelleenlähetys on palvelu, jonka avulla voit ohjata sähköpostisi mukautetusta verkkotunnuksestasi Gmailin, Outlookin, Yahoon tai muun palveluntarjoajan olemassa olevaan sähköpostitiliin. Jos esimerkiksi omistat verkkotunnuksen johns-apparel.com, voit luoda lähettäjän sähköpostiosoitteen info@johns-apparel.com. Kun asiakkaat lähettävät sähköpostia osoitteeseen info@johns-apparel.com, heidän viestinsä välitetään liitetylle henkilökohtaiselle tilillesi, esimerkiksi osoitteeseen john@gmail.com. Jos haluat lisätietoja, tutustu oppaaseen , jossa käsitellään sähköpostin edelleen lähettämistä ja mukautettuja verkkotunnuksia.

Lue lisää sähköpostien edelleenlähettämisestä ja Shopify Email -palvelusta.

DomainKeys Identified Mail (DKIM)

DKIM on todennustapa, joka auttaa vahvistamaan, että sähköposti tulee verkkotunnuksesta, josta sen väitetään tulevan. Jos sinulla on mukautettu verkkotunnus, johon haluat kirjautua DKIM-avaimilla, voit luoda avaimetShopify-ylläpitäjässä DNS-asetuksesi päivittämiseksi.

Jos Shopify on verkkotunnuspalvelusi, sähköpostisi allekirjoitetaan automaattisesti DKIM:llä. Jos haluat allekirjoittaa sähköpostisi DKIM:llä ja käytät kolmannen osapuolen sähköpostipalvelua, voit muokata DKIM TXT ‑tietueitasi tässänäytetyn mukaisesti noudattamalla kolmannen osapuolen sähköpostipalvelun tai integroidun sovelluksen sinulle antamia erityisiä ohjeita.