Sähköpostin määrittäminen

Sähköposti on tärkeä osa mitä tahansa liiketoimintaa aina ilmoitusviesteistä asiakasviestintään. Tällä sivulla näet ohjeita niin kaupan omistajan kuin lähettäjän sähköpostin määrittämiseen.

Kaupan yhteydenpito-soite on sama, mitä käytit Shopifyhin rekisteröityessäsi. Tähän osoitteeseen saat viemiesi tuote, tilaus- tai asiakasluetteloiden tiedostot.

Lähettäjän sähköpostiosoite on asiakkaille näkyvä osoite. Sillä he saavat sinuun yhteyttä, ja sitä käytetään asiakkaiden tilauksista lähetetyissä automaattisissa sähköposti-ilmoituksissa.

Lisää CNAME-tietueet verkkotunnukseesi muodostaaksesi yhteyden Shopifyn Sender Policy Framework (SPF) - ja Domain Keys Identified Mail (DKIM) ‑tietueisiin ja varmistaaksesi, että sähköpostiviestisi toimitetaan asiakkaallesi.

Kaupan sähköposti­osoitteen muuttaminen

Kaupan yhteydenpito-osoite on oletuksena sähköpostiosoite Shopifyihin rekisteröitymiseen. Sitä Shopify käyttää myös ottessaan sinuun yhteyttä, ja siihen saapuvat viemiesi tuote-, tilaus- tai asiakasluetteloiden tiedostot. Jos haluat Shopifyn käyttävän jotain muuta osoitetta, voit päivittää tiedon täällä.

Tee näin:

1. Klikkaa Kaupan tiedot.

2. Klikkaa Yhteystiedot-osiossa Muokkaa.

3. Vaihda sähköpostiosoitteesi Kaupan yhteyssähköpostiosoite- tai Tilin sähköposti -kohdassa. Shopify käyttää tätä sähköpostiosoitetta ottaessaan sinuun yhteyttä tiliisi liittyvissä asioissa.

4. Klikkaa Tallenna.

5. Siirry uuden sähköpostitilisi Saapuneet-kansioon ja klikkaa linkkiä Shopifyn vahvistussähköpostiviestissä.

Lähettäjän sähköposti­osoitteen muuttaminen

Lähettäjän sähköposti on asiakkaalle näkyvä osoite. Se näytetään Lähettäjä-kentässä asiakkaan saadessa automaattisia sähköposti-ilmoituksia, tilausvahvistuksia ja markkinointisähköposteja Shopifylta. Osa verkkotunnuksista saattaa vaatia lisätodennuksen tai muuten sähköposti näkyy muodossa via shopifyemail.com tai store@shopifyemail.com.

Jos lähettäjäosoitteesi on DMARC-suojattu, sähköpostiosoitteesi voi näkyä saapuneet-kansioissa muodossa store@shopifyemail.com tai store@shopify.com. Asiakkaidesi lähettämät vastaukset lähetetään eteenpäin valitsemaasi lähettäjän sähköpostiosoitteeseen.

Lue lisää lähettäjän sähköpostiosoitteista ja Shopify Email -palvelusta.

Tee näin:

1. Klikkaa Kaupan tiedot.

2. Klikkaa Yhteystiedot-osiossa Muokkaa.

3. Vaihda sähköpostiosoitteesi Lähettäjän sähköposti -kohdassa.

4. Klikkaa Tallenna.

Asiakkaan sähköposti­toimituksen varmistaminen

Kun käytät kolmannen osapuolen verkkotunnusta, sinun on vahvistettava myyjän sähköpostisi varmistaaksesi, että sähköpostiviestisi toimitetaan asiakkaille. Vahvista myyjän sähköposti lisäämällä CNAME-tietueet kolmannen osapuolen verkkotunnukseesi muodostaaksesi yhteyden Shopifyn SPF- ja DKIM-tietueisiin. Verkkotunnuksesi yhdistäminen Shopifyn SPF- ja DKIM-tietueisiin estää sähköposti­viestiesi merkitsemisen roskapostiksi tai toimituksen epäonnistumisen.

DKIM on todentamis­menetelmä, jota sähköposti­palvelimet käyttävät vahvistaakseen, ettei viestiä ole muutettu lähettämisen jälkeen.

SPF on todentamis­menetelmä, jolla vahvistetaan sähköpostiviestin tulevan siihen osoitetusta verkkotunnuksesta.

CNAME-tietueiden lisääminen kolmannen osapuolen verkkotunnukseen yhteyden muodostamista varten Shopifyn SPF- ja DKIM-tietueisiin

Voit varmistaa, että sähköposti­viestisi tavoittaa asiakkaan lisäämällä kolmannen osapuolen verkkotunnukseesi CNAME-tietueet yhteyden muodostamista varten Shopifyn SPF- ja DKIM-tietueisiin. Jos tarvitset apua CNAME-tietueiden muokkaamisessa, ota yhteyttä verkkotunnus­palveluusi.

Ennen kuin aloitat

Toimenpiteen suorittamiseksi sinulla on oltava seuraavat tiedot:

• kirjautumistiedot kolmannen osapuolen verkkotunnuspalvelun tiliin
  • lähettäjän sähköpostiosoitteesi, jota käytät asiakkaiden kanssa viestimiseen

Tee näin:

1. Klikkaa Kaupan tiedot.

2. Klikkaa Yhteystiedot-osiossa Muokkaa.

3. Klikkaa Lähettäjän sähköposti -kentän vieressä Korjaa tämä.

4. Klikkaa Myyjän sähköposti ‑sivulla valintaa Todenna.

5. Syötä uudet CNAME-tietueet kolmannen osapuolen verkkotunnusten hallintaan ohjeiden mukaisesti.

Muutosten suorittaminen loppuun voi kestää 48 tuntia. Kun verkkotunnuksen muutokset ovat tulleet voimaan, verkkotunnuksesi tila on Todennettu.

Jos verkkotunnuksen vahvistaminen epäonnistuu, varmista, että kolmannen osapuolen verkkotunnuspalveluun syötetyt DNS-tietueet vastaavat Shopify Adminissa annettuja tietueita.

Sähköpostin edelleenlähetys

Sähköpostin edelleenlähetys on palvelu, jonka avulla voit ohjata sähköpostisi mukautetusta verkkotunnuksestasi Gmailin, Outlookin, Yahoon tai muun palvelun­tarjoajan olemassa olevaan sähköpostitiliin. Jos esimerkiksi omistat verkkotunnuksen johns-apparel.com, voit luoda lähettäjän sähköpostiosoitteen info@johns-apparel.com. Kun asiakkaat käyttävät kyseistä osoitetta, heidän viestinsä välitetään liitetylle henkilökohtaiselle tilillesi, kuten john@gmail.com.