Sähköpostin määrittäminen

Tärkeiden ilmoitusten vastaanottamisesta aina asiakasviestintään saakka sähköposti on tärkeä osa mitä tahansa liiketoimintaa. Tällä sivulla kerrotaan, miten voit asentaa ja määrittää sekä kaupan omistajan sähköpostin että lähettäjän sähköpostin.

Kaupan yhteydenpitoon käytettävä osoite on sähköpostiosoite, jota käytit, kun rekisteröidyit Shopifyhin. Tähän osoitteeseen saat tiedostot, jos viet tuotteita, tilauksia tai asiakasluetteloita.

Lähettäjän sähköpostiosoite on osoite, jonka asiakkaat näkevät. Sen kautta asiakkaat voivat ottaa sinuun yhteyttä, ja se on asiakkaiden tilauksista saamissa automaattisissa sähköposti-ilmoituksissa näkyvä osoite.

Lisää Shopifyn Sender Policy Framework (SPF) ‑tietueet ja Domain Keys Identified Mail (DKIM) ‑tietueet varmistaaksesi, että sähköpostiviestisi toimitetaan asiakkaalle.

Kaupan sähköpostiosoitteen muuttaminen

Kaupan yhteydenpitoon käytettävä osoite on sähköpostiosoite, jota käytät, kun rekisteröidyt Shopifyhin. Se on se sähköpostiosoite, jota Shopify käyttää ottaakseen sinuun yhteyttä ja johon saat tiedostot, jos viet tuote-, tilaus- tai asiakasluetteloita. Jos haluat, että Shopify ottaa sinuun yhteyttä toiseen sähköpostiosoitteeseen, voit päivittää nämä tiedot täällä.

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Yleistä.

2. Vaihda sähköpostiosoitteesi Kaupan tiedot -osiossa kohdassa Kaupan yhteydenpitoon käytettävä osoite tai Tilin sähköposti. Tämä on sähköpostiosoite, jota Shopify käyttää ottaakseen sinuun yhteyttä tiliäsi koskevissa asioissa.

1. Klikkaa Tallenna.

2. Siirry uuden sähköpostitilisi Saapuneet-kansioon ja klikkaa Shopifyn vahvistussähköpostiviestissä olevaa linkkiä.

Lähettäjän sähköpostiosoitteen muuttaminen

Myyjän sähköposti on asiakkaan näkemä sähköpostiosoite. Tämä on sähköpostiosoite, joka näkyy Lähettäjä-kentässä, kun asiakas saa automaattisia sähköposti-ilmoituksia, tilausvahvistuksia ja markkinointisähköposteja Shopifylta. Osa verkkotunnuksista saattaa vaatia lisätodennuksen, jotta myyjän sähköposti ei näkyisi muodossa via shopifyemail.com tai store@shopifyemail.com.

Jos lähettäjäosoitteesi on DMARC-suojattu, sähköpostiosoitteesi voi näkyä saapuneet-kansioissa muodossa store@shopifyemail.com tai store@shopify.com. Asiakkaidesi lähettämät vastaukset lähetetään eteenpäin valitsemaasi lähettäjän sähköpostiosoitteeseen.

Lue lisää lähettäjän sähköpostiosoitteista ja Shopify Email -palvelusta.

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Yleistä.

2. Vaihda sähköpostiosoitteesi Kaupan tiedot -osion Lähettäjän sähköposti-kohdassa.

3. Klikkaa Tallenna.

Asiakassähköpostiviestien toimituksen varmistaminen

Kun käytät kolmannen osapuolen verkkotunnusta, sinun on vahvistettava myyjän sähköposti varmistaaksesi, että sähköpostiviestisi toimitetaan asiakkaillesi. Vahvista myyjän sähköposti lisäämällä Shopifyn SPF- ja DKIM-tietueet kolmannen osapuolen verkkotunnusasetuksiisi. Shopifyn SPF- ja DKIM-tietueiden lisääminen estää sähköpostiviestiesi merkitsemisen roskapostiksi ja sen, ettei niitä toimiteta perille.

DKIM on todentamismenetelmä, jota sähköpostipalvelimet käyttävät sen todentamiseen, ettei viestiä ole muutettu sen jälkeen, kun se on lähetetty.

SPF on todentamismenetelmä, jolla vahvistetaan, että sähköpostiviesti tulee verkkotunnuksesta, josta sen väitetään tulevan.

Shopifyn SPF- ja DKIM-tietueiden lisääminen kolmannen osapuolen verkkotunnukseen

Voit varmistaa, että sähköpostiviestisi tavoittaa asiakkaasi lisäämällä Shopifyn SPF- ja DKIM-tietueet kolmannen osapuolen verkkotunnukseesi. Jos tarvitset apua CNAME-tietueiden muokkaamisessa, ota yhteyttä verkkotunnuspalveluusi.

Ennen kuin aloitat

Jotta toimenpide voidaan suorittaa, sinulla on oltava seuraavat tiedot:

• kolmannen osapuolen verkkotunnuspalvelutilin kirjautumistiedot
  • myyjän sähköposti, joka on sähköpostiosoite, jolla kommunikoit asiakkaidesi kanssa.

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Yleistä.

2. Klikkaa Kaupan tiedot ‑osiossa Myyjän sähköposti ‑kentän vierestä valintaa Hallinnoi.

3. Klikkaa Myyjän sähköposti ‑sivulla valintaa Todenna.

4. Syötä uudet CNAME-tietueet kolmannen osapuolen verkkotunnusten hallintaan noudattamalla ohjeita.

Muutosten suorittaminen loppuun voi kestää 48 tuntia. Kun verkkotunnuksen muutokset ovat tulleet voimaan, verkkotunnuksesi tila on Todennettu.

Jos verkkotunnuksen vahvistaminen epäonnistuu, varmista, että kolmannen osapuolen verkkotunnuspalveluun syötetyt DNS-tietueet vastaavat Shopify-ylläpitäjässä annettuja tietueita.

Sähköpostin edelleenlähetys

Sähköpostin edelleenlähetys on palvelu, jonka avulla voit ohjata sähköpostisi mukautetusta verkkotunnuksestasi Gmailin, Outlookin, Yahoon tai muun palveluntarjoajan olemassa olevaan sähköpostitiliin. Jos esimerkiksi omistat verkkotunnuksen johns-apparel.com, voit luoda lähettäjän sähköpostiosoitteen info@johns-apparel.com. Kun asiakkaat lähettävät sähköpostia osoitteeseen info@johns-apparel.com, heidän viestinsä välitetään liitetylle henkilökohtaiselle tilillesi, esimerkiksi osoitteeseen john@gmail.com.

Valmiina aloittamaan myynti Shopifyssa?