Sähköpostin määrittäminen

Tärkeiden ilmoitusten vastaanottamisesta aina asiakasviestintään saakka sähköposti on tärkeä osa mitä tahansa liiketoimintaa. Tällä sivulla kerrotaan, miten voit asentaa ja määrittää sekä kaupan omistajan sähköpostin että asiakassähköpostin.

Kaupan yhteydenpitoon käytettävä osoite on sähköpostiosoite, jota käytit, kun rekisteröidyit Shopifyhin. Tähän osoitteeseen saat tiedostot, jos viet tuotteita, tilauksia tai asiakasluetteloita.

Asiakassähköpostiosoite on osoite, jonka asiakkaat näkevät. Sen kautta asiakkaat voivat ottaa sinuun yhteyttä, ja se on asiakkaiden tilauksista saamissa automaattisissa sähköposti-ilmoituksissa näkyvä osoite.

Kerromme myös, miten Sender Policy Framework (SPF) ‑tietueet voivat auttaa sinua välttämään roskapostisuodattimia ja toimitusvirheitä.

Kaupan sähköpostiosoitteen muuttaminen

Oletusarvoisesti kaupan yhteydenotto-osoite on se sähköpostiosoite, jota käytit rekisteröityessäsi Shopify-palveluun. Se on se sähköpostiosoite, jota Shopify käyttää ottaakseen sinuun yhteyttä ja johon saat tiedostot, jos viet tuote-, tilaus- tai asiakasluetteloita. Jos haluat, että Shopify ottaa sinuun yhteyttä toiseen sähköpostiosoitteeseen, voit päivittää nämä tiedot täällä.

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Yleistä.

2. Vaihda sähköpostiosoitteesi Kaupan tiedot -osiossa kohdassa Kaupan yhteydenpitoon käytettävä osoite tai Tilin sähköposti. Tämä on sähköpostiosoite, jota Shopify käyttää ottaakseen sinuun yhteyttä tiliäsi koskevissa asioissa.

1. klikkaa Tallenna.

2. Siirry uuden sähköpostitilisi Saapuneet-kansioon, josta näet Shopifyn vahvistusviestin. klikkaa sähköpostiviestissä olevaa linkkiä.

Asiakassähköpostin muuttaminen

Asiakassähköposti on asiakkaan näkemä sähköpostiosoite. Se kytkeytyy automaattisiin sähköposti-ilmoituksiin, joita asiakkaasi saavat tilauksiin liittyen. Asiakassähköpostiosoitteen asetuksissa määritetään, minkä osoitteen asiakkaat näkevät lähettäjänä Shopify-palvelusta saamissaan automaattisissa sähköposti-ilmoituksissa. Jos haluat, että niissä näkyy oma sähköpostiosoitteesi, sinun on ehkä päivitettävä verkkotunnuksesi asetukset. Muuten kaupan sähköposti-ilmoitusten sähköpostiosoitteena saattaa näkyä no-reply@shopify.com tai ne saatetaan merkitä roskapostiksi.

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Yleistä.

2. Vaihda sähköpostiosoitteesi Kaupan tiedot -osion Asiakassähköposti-kohdassa.

3. klikkaa Tallenna.

Täytyykö minun muuttaa asiakassähköpostin asetuksia?

Jotkin sähköpostipalveluntarjoajat, kuten Yahoo ja AOL, edellyttävät verkkotunnuspohjaisen viestien todennus-, käytäntö- ja raportointiprotokollan (DMARC) käyttämistä, jolla voidaan estää Shopifyta lähettämästä sähköpostiviestejä sen verkkotunnuksen nimissä. Jos sähköpostipalveluntarjoajasi edellyttää DMARC-käytäntöjen noudattamista, saatat joutua vaihtamaan asiakassähköpostisi osoitteen. Lisätietoja yhteensopivuudesta saat palveluntarjoajalta.

Jos käytät mukautettuun verkkotunnukseen liittyvää sähköpostiosoitetta, sinun on lisättävä verkkotunnuksesi DNS-asetuksiin Shopifyn Sender Policy Framework (SPF) -tietue.

Lisää Shopifyn SPF-tietue verkkotunnuksesi isäntään (koskee vain mukautettuja verkkotunnuksia)

Asiakassähköpostin todentamiseksi sinun on lisättävä mukautetuissa verkkotunnusasetuksissa seuraava SPF-tietue TXT-tietueeseesi: v=spf1 include:shops.shopify.com ~all. Tämän avulla voit välttää sen, etteivät sähköpostiviestisi tule merkityiksi roskaposteiksi tai jää toimittamatta.

Toimintovaiheet:

1. Kirjaudu verkkotunnusten ylläpitopalvelun tiliisi.

2. Etsi verkkotunnuksesi TXT record. Se näkyy yleensä CNAME record- ja MX record-koodien vieressä.

3. Lisää seuraava SPF-tietue TXT-tietueeseesi:v=spf1 include:shops.shopify.com ~all

4. Tallenna muutokset.

SPF-tietueet ja toimitusvirheet

Shopify käyttää asiakkaiden saamissa automaattisissa sähköposti-ilmoituksissa Sender Policy Framework (SPF) -todennusta asiakassähköpostin osoitteen todentamiseen. Tämä estää sähköposti-ilmoitusten merkitsemisen roskapostiksi, poistaa via Shopify -merkinnän lähettäjän tiedoista ja näyttää lähettäjä-kentässä osoitteen no-reply@shopify.com sijaan asiakassähköpostin osoitteen.

Asiakkaasi saavat edelleen sähköposti-ilmoituksia Shopify-palvelusta, jos et päivitä asiakasosoitteen isäntäasetuksia. Useimmissa tapauksissa postin lähettämiseen liittyvät virheet, joissa lukee your message could not be delivered to one or more recipients tarkoittaa sitä, että Shopify lähettää sähköposti-ilmoituksia asiakasosoitteen sijaan no-reply@shopify.com-osoitteella. Se ei tarkoita sitä, etteivät asiakkaat saisi näitä ilmoituksia.

Asiakassähköpostien edelleenlähetys

Sähköpostin edelleenlähetys on palvelu, jonka avulla voit ohjata sähköpostisi mukautetusta verkkotunnuksestasi Gmailin, Outlookin, Yahoon tai muun palveluntarjoajan olemassa olevaan sähköpostitiliin. Jos esimerkiksi omistat verkkotunnuksen johns-apparel.com, voit luoda sähköpostiosoitteen info@johns-apparel.com. Kun asiakkaat lähettävät sähköpostia osoitteeseen info@johns-apparel.com, heidän viestinsä välitetään olemassa olevalle henkilökohtaiselle tilillesi, esimerkiksi osoitteeseen john@gmail.com. Jos haluat lisätietoja, tutustu oppaaseen, jossa käsitellään sähköpostin edelleen lähettämistä ja mukautettuja verkkotunnuksia.

DomainKeys Identified Mail (DKIM)

DKIM on todennustapa, jonka avulla voidaan varmistaa, että sähköposti tulee siitä verkkotunnuksesta, josta sen väittää tulevan. Jos verkkotunnus, jonka haluat lähettää sähköpostiviestejä, vaatii DKIM:n käyttöä, ota yhteyttä verkkotunnuksen palveluntarjoajaan ja pyydä sitä tekemään tarvittavat muutokset.

Jos verkkotunnuksen tarjoajanasi on Shopify, voit muokata DKIM TXT -tietueita tässä esitetyllä tavalla kolmannen osapuolen sähköpostipalvelun tai integroidun sovelluksen sinulle antamia erityisiä ohjeita noudattamalla.