Shopify Plus -julkaisun tarkistuslista

Tässä tarkistuslistassa on ohjeita ja resursseja, jotka koskevat Shopify Plus -alustalla julkaisemisen tärkeitä virstanpylväitä. Kussakin aiheessa on lisäkonteksteja ja -resurssilinkkejä. Tämä toimintalista kannattaa tulostaa tai ladata PDF-tiedostona avuksi koko määrityksen ajaksi.

Jos tarvitset apua, ota yhteyttä Shopify Plus -tukitiimiin.

Aloittaminen

Tutustu Shopify-ylläpitäjään ja lisää henkilöstö kauppaasi.

Tietojen siirtäminen

Ennen kuin siirrät tietoja, katso tietojen siirron dokumentaatiota. Voit siirtää tietoja seuraavien vaihtoehtojen avulla:

Tietojen siirron vaihtoehdot
Siirtovaihtoehto Oikeuksien kuvaus
CSV-tuonti Tuo tuotteet ja asiakkaat CSV-tiedostoa käyttämällä suoraan Shopify-ylläpitäjästä. Tämä vaihtoehto toimii parhaiten, kun tuoteluettelot ovat yksinkertaisia ja asiakaslistat pieniä.
Kolmannen osapuolen siirtosovellukset Siirrä tiedot kolmannen osapuolen tiedonsiirtosovelluksella, jotta voit poistaa kenttien kartoitukseen liittyvän arvailun CSV-tuontien avulla.
Siirtopalvelut Käytä kolmannen osapuolen siirtopalveluja, kuten LitExtensionia ja Cart2Cartia, jotka voivat nopeuttaa ja helpottaa tietojen siirtoa. Lisätietoja siirron yhteistyökumppaneista löydät Shopify Plus -kumppanihakemistosta.
Mukautetut integraatiot Jos tarkoituksenasi on Shop-kaupan käynnistäminen Shopifyssa, ja teet tässä tarkoituksessa yhteistyötä jonkin toimiston tai kehittäjätiimin kanssa, harkitse oman mukautetun siirtoratkaisun luomista Shopify API:n avulla. Kehittäjät voivat käyttää REST - tai GraphQL API -rajapintaa.

Tuotetietojen, asiakastietojen ja vanhojen tilaustietojen tuontijärjestys on tärkeä. Jotta voit varmistaa, että asiakkaiden koko tapahtumahistoria on käytössäsi Shopifyssa, sinun on noudatettava alla esitettyä siirtojärjestystä. Siirretyt tilaukset myös linkitetään niihin liittyviin tuotteisiin ja asiakkaisiin.

1. Tuotteiden siirtäminen

Tuotetietojen tiedonsiirto siirtää kaikki tuoteluettelosi, tuoteversiosi ja tuotekokoelmasi Shopifyihin. Ennen kuin tuot tuotteesi Shopifyhin, suunnittele, millaisten kokoelmat haluat Shopify-kaupallesi, jotta osaat määrittää siirrossa tuotteillesi oikeat kokoelmat.

2. Asiakkaiden siirtäminen

Kun olet siirtynyt asiakastietosi, kaikki asiakastietueesi ovat käytettävissä Shopify-ylläpitäjässä. Näihin sisältyy esimerkiksi asiakkaan yhteystiedot, osoitteet ja markkinointiasetukset.

3. Vanhojen tilausten siirtäminen

Tilaustietojen siirto varmistaa, että tuotemyyntiä ja asiakkaiden ostohistoriaa koskevat tiedot siirretään Shopify-kauppaasi. Siirrä ainakin kaikki yrityksesi palautuskäytäntöikkunaan kuuluvat vanhat tilaukset, jotta asiakkailla on käytössään yhä palautus- tai vaihtokelpoisten tilaustensa tilaushistoria. On kuitenkin suositeltavaa tuoda tilauksia viimeisen 2-5 vuoden ajalta.

4. Lahjakorttien siirtäminen

Jos siirrät lahjakortteja, joita voi käyttää aiemmassa kaupassasi, sinun on siirrettävä lahjakorttitietosi Shopifyhin juuri ennen Shopify-kaupan julkaisua. Et voi muokata tai poistaa lahjakortteja Shopifyssa, joten jos asiakas käyttää lahjakorttia aiemmassa kaupassasi sen jälkeen, kun olet tuonut lahjakorttitietosi, et voi päivittää kyseistä lahjakorttia Shopifyssa.

Ennen kuin siirrät lahjakorttisi, tarkista seuraavat seikat:

• Lahjakorttien numerot ovat salattuja. Kun olet luonut lahjakortin, vain viimeiset neljä numeroa näkyvät Shopify-ylläpitäjässäsi. Jos sinun on pidettävä kirjaa lahjakorttien numeroista, sinun tulee ylläpitää ulkoista tietokantaa.
  • Lahjakortit voidaan ainoastaan poistaa käytöstä mutta ei poistaa. Samaa lahjakortin numeroa ei voida jatkossa käyttää uudelleen, vaikka alkuperäinen lahjakortti, jolla on kyseinen numero, olisi deaktivoitu.
  • Jos tuot olemassa olevia lahjakortteja, joissa on asiakkaan sähköpostiosoite, ja jos haluat estää asiakkaita saamasta ilmoitusta, kun tuot heidän lahjakorttinsa, voit ottaa yhteyttä Shopify Plus -tukeen, jotta se poistaisi väliaikaisesti käytöstä lahjakorttia koskevat ilmoitukset.

Voit myös käyttää kolmannen osapuolen lahjakorttien siirtosovellusta olemassa olevien lahjakorttien siirtämiseksi Shopifyhin.

5. Muiden tietojen siirtäminen

Yrityksesi tarpeista riippuen saatat haluta siirtää muita tietoja. Pyydä siirtoihin liittyvää konsultaatiota Shopify Plus -tukitiimiltä. Voit siirtää alennuksiasi ja blogejasi kolmannen osapuolen tiedonsiirtosovelluksella.

Sisällön luominen ja lataaminen

Luo sisältöä, kuten sivuja ja blogipostauksia, ja lataa tiedostoja ja kuvia. Mukauta Shopify-kauppaasi metakenttien ja metaobjektien avulla.

Sivut

Voit luoda verkkokauppaasi esimerkiksi sellaisia sivuja kuin Usein kysyttyä, Tietoja meistä tai Ota yhteyttä. Jos käytät Shopify Theme Storesta saatavaa teemaa, voit luoda omia sivumalleja osien ja lohkojen avulla käyttämällä Online Store 2.0 -teemoja.

Blogit

Shopifyssa on sisällönhallintajärjestelmä, joten voit sitouttaa asiakkaita luomalla erilaisia blogeja, joissa jokaisessa on omat blogipostauksensa. Shopifyn tarjoamilla ominaisuuksilla voit myös sisällyttää verkkosivuillesi metaotsikoita, kuvauksia ja paljon muuta. Voit myös määrittää uudelleenohjauksia aiemmista blogin URL-osoitteista.

Tiedostojen ja kuvien lataus

Varmista, että mediasi ja sisältösi täyttävät tiedostovaatimukset.

Metakentät

Metakenttien avulla voit mukauttaa Shopify-kauppasi toiminnallisuutta ja ulkoasua. Voit tallentaa niiden avulla erikoistietoja, joita ei kerätä oletuksena Shopify-ylläpitäjässä. Voit käyttää metakenttiä sisäiseen seurantaan tai näyttääksesi erikoistietoja verkkokaupassasi monin eri tavoin.

Metaobjektit

Online Store 2.0 -teema tai yhteensopiva kolmannen osapuolen teema tarvitaan, jotta teeman mukauttajassa näkyvät metaobjektin merkinnät.

Ilmoitukset

Tietojen järjesteleminen

Järjestele asiakkaat, tuotteet ja tilaukset tunnisteita käyttämällä. Ryhmittele tuotteet kokoelmien avulla ja luo automatisoituja kokoelmia metakenttiä käyttämällä.

Kokoelmat

Voit ryhmitellä tuotteet kokoelmiin, jotta asiakkaat löytävät ne helpommin luokan mukaan. Voit näyttää kokoelman ulkoisesti verkkokaupassasi asiakkaille tai käyttää kokoelmaa sisäisesti itsellesi ja henkilöstöllesi esimerkiksi verosta vapautetun tuotekokoelman luomiseen.

Asiakas-, tuote- ja tilaustunnisteet

Jotta tunnisteita käytetään tarkasti, varmista kirjainkokojen ja välien johdonmukainen käyttö, jotta lisätunnisteita ei luoda vahingossa.

Metakentät

Voit luoda ja muokata metakenttämääritelmiä suoraan Shopify-ylläpitäjässä API:n tai sovellusten avulla.

Shopify-ylläpitäjän asetusten määrittäminen

Määritä kaupan tiedot, lisää henkilöstö ja tee kaupan asetukset.

Kaupan tiedot

Määritä tai muuta verkkokauppasi yhteystietoja, yrityksen virallista nimeä ja osoitetta, kaupan valuuttaa ja oletuspainoyksikköjä.

Käyttäjät ja käyttöoikeudet

Määritä henkilöstötilit ja myönnä yhteistyökumppaneille yhteistoimijan käyttöoikeudet.

Maksut

Määritä kauppasi maksut ja maksutavat. Vain kaupan omistaja voi määrittää Shopify Paymentsin.

Kun määrität Shopify-kaupan, Shopify luo PayPal Express Checkout -tilin sille sähköpostiosoitteelle, jolla kirjaudut kauppaasi. Voit käyttää tätä tiliä, käyttää omaa tiliäsi tai poistaa PayPal Express Checkoutin käytöstä.

Kassan mukauttaminen

Mukauta kassan tyyliä ja käyttäytymistä. Voit esimerkiksi valita kassasi kielen ja sen, haluatko tehdä asiakastileistä tai tietyistä kassan kentistä valinnaisia vai pakollisia.

Kassan mukautusten ja Kassaeditorin lisäksi Checkout Extensibility mahdollistaa myös Checkout Branding APIin käytön.

Voit myös mukauttaa ja laajentaa kassaa kolmannen osapuolen sovelluksilla. Yhteistyökumppanisi tai kehitystiimisi voi rakentaa kassasovelluksia kaupallesi.

Asiakastilit

Lähetys ja toimitus

Jos toimitusvaatimuksesi ovat monimutkaiset, voit käyttää Shopify App Storesta saatavia kolmannen osapuolen toimitussovelluksia.

Verot ja tullit

Jos verovaatimuksesi ovat monimutkaiset, voit aktivoida Avalara AvaTax -integroinnin.

Toimipaikat

Shopifyn toimipaikat ovat sovelluksia tai fyysisiä paikkoja, joissa myyt tuotteita, joista toimitat tai jakelet tilauksia ja joissa säilytät varastoa.

Lahjakortit

Oletusarvoisesti lahjakorttien jakelu suoritetaan automaattisesti tilauksen maksun yhteydessä, ja asiakas saa tästä ilmoituksen sähköpostitse. Voit muuttaa jakelua koskevaa asetusta niin, että tilauksen kaikki tuotteet jaellaan manuaalisesti, mukaan lukien lahjakortit.

Jos tilaukseen liittyy keskisuuri tai suuri riski, kyseisen tilauksen lahjakortteja ei jaella automaattisesti. Voit jaella lahjakortit manuaalisesti tilaustietosivun kautta.

Markkinat

Shopify Marketsin avulla voit tehdä liiketoiminnastasi kansainvälisempää määrittämällä lisämaita, joihin myyt.

Asiakkaan yksityisyys

Määritä asiakastietosuoja-asetuksesi niin, että ne noudattavat niiden alueiden tietosuojasäännöksiä, joille myyt.

Sovellukset ja myyntikanavat

Asenna kaikki tarvittavat sovellukset kauppasi määrityksen varhaisessa vaiheessa, jotta saat runsaasti testausaikaa ennen kaupan julkaisua. Jos aiot käyttää Shopify App Storen sovelluksia, tarkista sovellusten toiminnot huolellisesti ennen niiden asentamista. Osalla sovelluksista voi olla kokeilujaksoja. Varmista, että poistat asennetut sovellukset ennen niiden kokeilujakson päättymistä, jotta vältyt tarpeettomilta veloituksilta.

Osa sovelluksista saattaa lisätä teemaasi koodia, joten sinun on dokumentoitava sovelluksen teeman koodiin tekemät muutokset ja poistettava ei-toivottu koodi, kun poistat asennetun sovelluksen.

Tarkista seuraavat sovellussuositukset:

Verkkotunnukset

Pikselit ja asiakastapahtumat

Brändi

Ilmoitukset

Voit mukauttaa ilmoitusten sisältöä ja ulkoasua. Shopify Plus -kauppiaana voit ottaa yhteyttä Shopify Plus -tukeen ja pyytää sähköposti-ilmoitusten poistamista käytöstä. Tästä voi olla hyötyä, kun siirrät tietoja tai haluat lähettää tilausvahvistuksia ja päivityksiä omasta markkinointiautomaatiojärjestelmästäsi.

Mukautetut tiedot

Kielet

Jos rakennat monikielistä myyntipaikkaa, voit lisätä kauppaasi muita kieliä.

Käytännöt

Voit määrittää kauppasi käytännöt, kuten palautuskäytännön, toimituskäytännön, käyttöehdot tai tietosuojakäytännön. Voit käyttää myös ilmaista tietosuojakäytäntögeneraattoria.

Verkkokaupan määrittäminen

Valitse verkkokauppasi teema ja määritä verkkokaupan asetukset, navigointi ja suodatus.

Teemat

Voit tutustua verkkokauppasi teemoihin Shopify Theme Storessa. Voit valita ilmaisista ja maksullisista teemoista. Teemoilla voi olla erilaisia ominaisuuksia, ja ne sopivat paremmin tiettyihin liiketoimintatarpeisiin, kuten suuriin tai pieniin tuoteluetteloihin. Voit asentaa teeman demoversion ja esikatsella teemaa itse.

Jos et löydä kauppasi vaatimuksia vastaavaa valmista teemaa, voit harkita yhteistyötä jonkin kehittäjän tai toimiston kanssa oman teeman kehittämiseksi. Lue lisää Shopify-teemojen ja parhaiden käytäntöjen luomisesta.

Valinnat

Myyntipaikan suodatus

Google Analytics

Seuraavista lähteistä saat lisätietoja Google Analyticsin käytöstä ja parhaista käytännöistä:

Shopifyn tukemat sovellukset ja integraatiot

Tutustu Shopifyn tuottamiin sovelluksiin ja myyntikanaviin verkkokauppasi tehostamiseksi ja mukauttamiseksi.

Harkitse seuraavien Shopify-sovellusten käyttöä, jotta voit automatisoida toistuvia tehtäviä ja edelleen mukauttaa kassatoimintojasi:

• Launchpadin avulla voit ajastaa, koordinoida ja julkistaa tapahtumia kuten alennusmyyntejä, tuotejulkistuksia ja varastontäydennyksiä sekä asettaa niille aloitus- ja lopetuspäivät.
  • Shopify Functions tukee alennusten, toimitusten ja maksutapojen mukautuksia.
  • Shopify Flown avulla voit automatisoida kauppasi ja sovellustesi tehtäviä ja prosesseja ilman koodausta.

Muita Shopifyn sovelluksia ja myyntikanavia ovat esimerkiksi seuraavat:

Shop Pay -maksuerät

Shop Pay -maksuerien avulla voit tarjota asiakkaillesi lisää maksuvaihtoehtoja tarvitsematta kolmannen osapuolen palvelua. Maksuerät on sisäänrakennettu Shop Payhin, joten kaikki maksuerämaksut sisältyvät Shopifyn tulomaksuraportteihin. Tämä vähentää tarvetta täsmäyttää raportteja kolmannen osapuolen palveluista.

Shopifyn verokone

Avalara AvaTax -veropalvelu

Mukautetut integraatiot

Jos olet tutkinut käytettävissä olevat sovellukset ja integraatiot ja tarvitset silti mukautetun ratkaisun, voit luoda mukautetun sovelluksen Shopify API:n avulla.

Tutustu seuraaviin resursseihin, joiden avulla voit rakentaa oman sovelluksen:

Mukautettujen myyntipaikkojen tarjoama kokemus

Jos liiketoimintamallisi ei sovi yhteenkään Shopifyn tai yhteistyökumppanin tarjoamaan myyntikanavaan tai sovellukseen, harkitse yhteistyötä kehittäjän kanssa mukautetun myyntipaikan rakentamiseksi.

Kolmannen osapuolen sovellukset ja integraatiot

Voit asentaa kolmannen osapuolen sovelluksia ja myyntikanavia Shopify App Storesta. Osa kolmannen osapuolen sovelluksista on osa Shopify Plus-Certified App Program -ohjelmaa, johon kuuluvat Shopifyn parhaat suositukset yritysratkaisuiksi.

Monissa kolmannen osapuolen järjestelmissä on olemassa olevia liitinsovelluksia. Mukautetun integraation luomisen sijaan voit Shopify App Storesta hakemalla tarkistaa, onko olemassa liitinsovellusta.

Jos tarvitset apua mukautetun integraation luomisessa, tutustu Shopifyn tukemiin sovelluksiin ja integraatioihin.

Enterprise Resource Planning (ERP) -integraatiokumppanit

Shopifyn Global ERP Program - ja European ERP Program -toiminnanohjausjärjestelmiin sisältyy sertifioidut ERP-toiminnanohjaussovellukset, jotka integroituvat suoraan Shopify-kauppaan. Jos ERP-järjestelmääsi ei ole tällä hetkellä integroitu Shopifyihin, harkitse sellaisen integraatiokumppanin käyttöä, joka tarjoaa avaimet käteen -ylläpitopalvelun ERP-järjestelmäsi ja Shopifyn väliselle liitynnälle.

Seuraavat yritykset tarjoavat liityntöjä ja integraatioita useaan eri palveluntarjoajaan:

Mukautetut integraatiot

Voit myös hoitaa kolmannen osapuolen järjestelmien liittämisen mukautettujen liittimien kautta Shopify APIlla. Seuraavassa on muutamia resursseja, joilla pääset alkuun oman sovelluksesi rakentamisessa:

Jos tarvitset apua mukautetun integraation luomisessa, tutustu ERP-integraatiokumppaneiden luetteloon.

Shopify Markets -työkalujen määrittäminen (kansainvälistyminen)

Voit määrittää Shopify Marketsin, jos haluat tehdä kansainvälistä myyntiä ja laajentaa liiketoimintaasi muihin maihin ja muille alueille. Shopify Markets Pro on saatavilla vain Yhdysvalloissa sijaitseville yrityksille.

Luo ja hallinnoi markkinoita

Sinulla voi olla enintään 50 markkinaa. Jos sinulla on yli 50 markkinaa, voit yhdistää muutamia maita yhdeksi markkinaksi. Muussa tapauksessa voit käyttää kolmannen osapuolen integraatiota Markets API:n kanssa.

Shopify Payments monivaluuttaiseen käyttöön

Sinun on määritettävä Shopify Payments ensisijaiseksi maksuportaaliksi, jotta monivaluuttainen toiminto säilyy koko kassan ajan. Tällöin kunkin markkinan asiakkaat ostavat paikallisessa valuutassaan

Toimitusprofiilit

Kääntäminen ja lokalisointi

Toistuvien tilausten määrittäminen

Voit luoda ja hallinnoida tuotetilauksia suoraan Shopify-ylläpitäjästä.

Tilauksia ei tueta B2B-myynnissä.

Tilausten siirtäminen

Jos haluat siirtää tilauksia, sinun on käytettävä Shopify Paymentsia, Authorize.netiä tai Stripea ensisijaisena maksuportaalina. Tilausten siirtoprosessi on kolmannen osapuolen sovellusten suunnittelema, ei Shopifyn. Siksi siirtoprosessi on erilainen kunkin sovelluksen kohdalla ja se aloitetaan sovelluksessa.

Mukautettu tilaussovellus

Voit myös luoda oman tilaussovelluksen kassallesi.

Tilausten hallinnointi

B2B on Shopify -ominaisuuksien määrittäminen

B2B on Shopify on joukko ominaisuuksia, joiden avulla voit tehdä yritysten välistä B2B-myyntiä verkkokauppasi kautta ilman, että sinun täytyy käyttää kolmannen osapuolen sovelluksia tai muita vaihtoehtoisia tapoja.

Huomioon otettavaa koskien B2B on Shopifyta

Tarkista seuraavat seikat, ennen kuin käytät B2B on Shopifyta:

• B2B on Shopify toimii vain uusilla asiakastileillä.
  • Tilauksia ei tueta B2B-myynnissä.
  • Shopify POS ei ole yhteensopiva B2B-myynnin kanssa.

B2B on Shopify ei vastaa tukkumyyntitarpeitasi, harkitse kolmannen osapuolen tukkukauppasovelluksen käyttämistä.

Yritysten luominen tai siirtäminen

B2B-luetteloiden ja määräsääntöjen määrittäminen

Voit lisätä yrityksille hinnastoja joukkotoimintona. Määräsääntöjä, kuten lisäyksiä ja vähimmäis- tai enimmäismääriä, tuetaan vain ilmaisissa Shopify-teemoissa, versiossa 8.0.0 tai sitä uudemmissa.

B2B-tilaushistorian tuominen

Voit tuoda muun kuin Shopifyn B2B-tilaushistorian REST Admin API:n avulla.

Valmistautuminen kaupan julkaisemiseen

Ennen kuin julkaiset kauppasi, sinun täytyy varmistaa, että kaikki toimii siellä suunnitellulla tavalla. Sinun täytyy myös määrittää URL-osoitteiden uudelleenohjaukset, testitilaukset ja verkkotunnuksesi sekä tarkistaa sovelluksesi ja käyttäjäsi.

URL-osoitteiden uudelleenohjaukset

Jotta voit varmistaa sujuvan siirtymän ja välttää kielteiset vaikutukset liikenteeseen ja hakukoneoptimointiin, sinun on luotava 301-uudelleenohjauksia. Muussa tapauksessa vanhoista linkeistäsi tulee 404-tapahtumia (toimimattomia linkkejä), jotka hämmentävät asiakkaita ja vaikuttavat kielteisesti hakutuloksiin.

Testitilaukset

Tarkista tilausten kulku perusteellisesti. Tee testitilauksia myyntipaikassasi ja jakele sitten nämä tilaukset. Testaa mahdollisimman monta skenaariota. Testaa tilauksia esimerkiksi seuraavilla skenaarioilla:

• alennuskoodit
  • asiakas kirjautuneena sisään ja kirjautuneena ulos
  • eri maksutavat
  • eri toimituskulut
  • eri toimitusosoitteet (kiinnitä erityishuomiota siihen, miten vero lasketaan)
  • eri laitteet
  • epäonnistuneet tapahtumat

Kun olet tehnyt testitilauksen, testaa seuraavat tilanteet:

Delta-siirron suunnittelu

Delta-siirto tarkoittaa vanhaan kauppaan lisätyn uuden datan siirtämistä ensimmäiselle siirrolle valitsemasi rajakohdan jälkeen. Delta-siirron suorittamiseen käytetyt menetelmät voivat olla samoja, joita käytit ensimmäiseen siirtoosi. Huomioi kuitenkin nämä tärkeät tekijät:

• Delta-siirrossa siirrettävä tietomäärä riippuu siitä, miten kaukana katkokohta on kauppasi julkaisupäivästä. Päivämäärien välisellä ajalla ei ole merkitystä, mutta mitä lyhyempi aika on, sitä helpommin delta-siirto sujuu.
  • Mieti huolellisesti, mitä vanhassa kaupassasi on muuttunut katkokohdan jälkeen. Uusia tilauksia ja asiakkaita tietysti tulee, mutta jos olet lisännyt uusia tuotteita tai uutta sisältöä kauppaasi, sinun on ehkä lisättävä ne uuteen kauppaan ja luotava 301-uudelleenohjauksia.
  • Sinun on myös ehkä varmistettava, että vanhaan kauppaasi ei tehdä uusia tilauksia DNS-muutosten leviämisen vaatimana lyhyenä aikana. Tänä aikana on mahdollista, että jotkut asiakkaat ohjataan vanhaan ja toiset uuteen kauppaasi. Sinun ehkä kannattaa poistaa vanhan kauppasi kassatoiminto käytöstä täksi ajaksi.

Käyttäjien ja käyttöoikeuksien tarkistaminen

Poista ylimääräiset käyttäjät ja yhteistoimijat. Jos yhteistyökumppani tai käyttäjä ei enää tarvitse käyttöoikeutta, poista hänet ennen julkaisua.

Sovellusten tarkistaminen

Tarkista sovelluksesi ennen julkaisua ja poista sovellukset, joita ei käytetä tuotteissa. Jos olit esimerkiksi lisännyt muutamia eri sovelluksia tietyn ominaisuuden toimivuuden vertailua varten, poista ne, joita ei käytetä.

Verkkotunnukset

Jos haluat nopeuttaa verkkotunnuksen päivitysprosessia julkaisun aikana, laske TTL-arvoksi 300 verkkotunnuksen ylläpitopalvelun tarjoajalla ennen julkaisua. Tee tämä noin viikko ennen julkaisua.

Shopify SPF DKIM -tietueet

Sähköpostin lähetyspalvelut käyttävät SPF:ää ja DKIM:ta sähköpostiviestien allekirjoitusten vahvistamiseen. Tämä voi lisätä sähköpostien toimitusvarmuutta ja vaikeuttaa ulkopuolisten mahdollisuutta teeskennellä olevansa sähköpostiviestiesi lähettäjä, ja tämä myös vaikeuttaa tietojenkalastelua.

Varmuuskopioi kauppasi tiedot

Shopify ei oletusarvoisesti varmuuskopioi kauppasi tietoja. Ennen kuin julkistat kaupan, harkitse kauppasi tietojen varmuuskopioimista joko manuaalisesti tai kolmannen osapuolen sovellusta käyttäen.

Verkkokauppasi julkaiseminen

Jos haluat julkistaa Shopify-kauppasi, deaktivoi Shopify Payments -tilisi testitila Shopify-ylläpitäjäsi kohdasta Asetukset > Maksut ja suorita sitten seuraavat tehtävät:

Julkaistuasi verkkokaupan

Kun olet julkistanut verkkokauppasi, tee seuraavat toimenpiteet varmistaaksesi, että uuteen kauppaan siirtyminen tapahtuu sujuvasti.

Uudelleenohjausten testaaminen ja 404-virheiden korjaaminen

Kun olet julkaissut sivustosi, testaa kaikki linkit, jotka olet luonut 301-uudelleenohjaukset, jotta voit varmistaa, ettei 404-virheitä ei ole. Jos sivustollasi on 404-virheitä, voit luoda URL-osoitteiden uudelleenohjauksia, joiden avulla voit säilyttää hakukonesijoituksesi.

Asiakastilikutsujen lähettäminen

Jos tuot vanhoja tilauksia ja haluat antaa asiakkaille pääsyn heidän omille tilitietosivuilleen, sinun on pyydettävä heitä aktivoimaan uusi tilinsä ja asettamaan uusi salasana Shopify-kaupallesi.

Jos käytät perinteisiä asiakastilejä, voit lähettää asiakkaille kutsun luoda tilin kauppaasi.

Sivukartan uudelleenlähetys Googlelle

Kun kauppasi on live-tilassa, sivustokartan uudelleen lähetäminen Google Consoleen auttaa Googlea löytämään ja indeksoimaan sivustosi uuden rakenteen ja sisällön.