Kauppapaikan suodatuksen lisääminen

Kauppapaikan suodattimia käyttäen voit määrittää tuotesuodatuksen kokoelmasivuillasi. Kun otat suodatuksen käyttöön, asiakkaat voivat suodattaa tuotteita saatavuuden, tuotetyypin, värin tai muiden vaihtoehtojen perusteella, jotta he voivat löytää tuotteita, jotka kiinnostavat heitä eniten.

Tarkista, tukeeko teemasi suodatusta

Kauppapaikan suodatus sisältyy kaikkiin Online Store 2.0 -teemoihin.

Jotta voisit käyttää suodatusta, sinulla on oltava asennettuna Online Store 2.0. -teema. Jos Online Storeesi on asennettu 2.0-teema, mutta se ei ole käytössä, voit silti tarkastella ja määrittää kauppasi suodatusasetuksia, mutta vaihtoehdot eivät näy asiakkaille.

Voit selvittää, tukeeko teemasi suodatusta menemällä Shopify-ylläpidossasi kohtaan Verkkokauppa > Navigointi. Jos teema ei tue suodatusta, näkyviin tulee viesti Kokoelma ja hakusuodattimet-osiossa. Voit silti luoda suodattimia kauppaasi, mutta ne eivät näy verkkokaupassasi, ellei teemasi tue ominaisuutta.

Oletussuodattimet

Suodattimet saatavuuden, ensisijaisen hinnan, myyjän ja tuotetyypin mukaan ovat mukana oletusarvoisesti. Mukautetut suodattimet määrittävät tuoteversioita ja metakenttiä käyttämällä, mitkä muut suodatinvaihtoehdot ovat käytettävissä. Jos esimerkiksi myyt erikokoisia vaatteita, voit ottaa käyttöön kokoa suodattavan suodattimen.

Mukautetut suodattimet

Neljän oletussuodattimen lisäksi sinulla voi olla jopa 20 mukautettua suodatinta. Mukautettuja suodattimia voidaan luoda käyttämällä tuoteversiovaihtoehtojasi tai metakenttiä. Metakenttiä käyttämällä voit luoda seuraavat suodattimet:

• single_line_text_field
  • number_integer
  • number_decimal

Jotta voit käyttää metakenttiä mukautetuissa suodattimissa, metakentät on ensin luotava. Lue lisää metakentistä, joita käyttäen voit määrittää mukautettuja suodatinvaihtoehtoja.

Kun olet määrittänyt single_line_text_field-, number_integer- tai number_decimal-metakenttäsi, ne näkyvät Lisää suodattimia -näytön vaihtoehtojen luettelossa. Voit valita enintään 20 mukautettua suodatinta neljän oletussuodattimen lisäksi.

Lisää suodattimia

Valitse suodattimet, jotka näkyvät kokoelmasivuilla.

Toimi näin:

1. Selaa alaspäin kohtaan Kokoelma ja hakusuodattimet.
  2. Klikkaa Lisää suodatin.
  3. Valitse yksi tai useampi suodatinvaihtoehto käytettävissä olevien suodattimien luettelosta.
  4. Tallenna tuotevaihtoehdot klikkaamalla Valmis.
  5. Päivitä kokoelmasi ja hakusuodattimesi klikkaamalla Tallenna.

Suodata tuotteita

Kun kokoelman suodatus on käytössä, suodatinvaihtoehdot näkyvät verkkokaupassasi tuoteluetteloiden yläpuolella. Asiakkaan valitsemien suodatinkriteerien määrää ei ole rajoitettu. Kun asiakas on valinnut suodatinvaihtoehdon, suodatettujen tuotteiden luettelo päivittyy automaattisesti näyttämään tuotteet, jotka vastaavat asiakkaan valitsemia ehtoja.

Kuva verkkokaupasta, jossa näkyvät suodatinvaihtoehdot otsikon alla, jossa lukee