Teeman muokkaaminen

Teemaa muokkaamalla voit mukauttaa verkkokaupan sisältöä, pohjaa, typografiaa ja värejä. Jokaisessa teemassa on osia ja asetuksia, joiden avulla voit muuttaa kaupan käyttötuntumaa muokkaamatta koodia.

Ennen kuin mukautat teemaa

Seuraavat tehtävät on hyvä tehdä ennen kuin mukautat teemaa:

Teemaeditori

Teemaeditori näyttää sivupalkissa olevan mallin kaiken sisällön puunäkymän. Laajenna osan säntäys käyttämällä laajennuskuvaketta lohkojen näyttäminen tai pienennä lohkot pienennä kuvakkeen avulla. Voit klikata mitä tahansa osiota tai lohkoa tarkastellaksesi sen asetuksia.

Näet lohkot laajentamalla ja pienentämällä osioita

Esikatselun tarkistustoiminto

Esikatselun tarkistustoiminto on teemaeditorin uusi ominaisuus. Sen avulla voit siirtyä osioihin ja lohkoihin suoraan esikatseluikkunasta ja etsiä oikeat asetukset nopeammin ja aiempaa intuitiivisemmin. Esikatselun tarkistustoiminnon avulla voit uudelleenjärjestää, piilottaa tai poistaa osioita ja lohkoja suoraan esikatseluikkunasta.

Esikatselun tarkistustoiminto on käytettävissä kaikissa ilmaisissa Shopify-teemoissa, ja se on oletusarvoisesti käytössä. Voit ottaa esikatselu tarkistustoiminnon käyttöön tai poistaa sen käytöstä muokkaamisen aikana.

Ota esikatselun tarkistustoiminto käyttöön tai poista se käytöstä aloituspalkin valintapainikkeen avulla

Kun esikatselun tarkistustoiminto on käytössä, voit avata oikean asetuksen klikkaamalla mitä tahansa jäsennettyä elementtiä.

Esikatselun tarkistustoiminto, jossa on valittuna kuva tekstillä ja vastaavat asetukset on ladattuina sivupalkkiin

Esikatselun tarkistustoiminto voi näyttää esikatseluikkunassa klikattujen osioiden ja lohkojen ympärillä kaksi erilaista reunaa:

• Tasaisen sininen viiva: Aktiivinen osio. Vastaava asetus sivupalkissa on korostettu harmaalla.
  • Sininen pisteviiva: Osioon liittyvä lohko. Jos klikkaat kohdetta esikatseluikkunassa, lohkon tai osion asetukset avautuvat.

Kun klikkaat mitä tahansa verkkosivustosi osaa esikatseluikkunassa, vastaavat asetukset avautuvat sivupalkissa.

Osioiden ja lohkojen lisääminen esikatselun tarkistustoimintoon

Kun käytät esikatselun tarkistustoimintoa, voit lisätä teemaan osioita ja lohkoja suoraan esikatseluikkunasta.

Esikatselun tarkistustoiminnon Lisää osio -vaihtoehto

Esikatselun tarkistustoiminnon Lisää lohko -vaihtoehto

Osioiden tai lohkojen lisääminen
Työkalu Kuvaus
Lisää osio Lisää osio -painike näkyy valitun osion ylä- ja alaosassa. Lisää uusi osio joko valitun osion ylä- tai alapuolelle klikkaamalla Lisää osio.
Lisää lohko Lisää lohko -painike tulee näkyviin, kun siirrät hiiren kursorin olemassa olevan lohkon päälle. Jos haluat lisätä lohkon, klikkaa +-kuvaketta. Tämän jälkeen näkyviin tulee ponnahdusikkuna, joka sisältää teeman ja sovelluslohkot, jotka voidaan lisätä valittuun osioon. Klikkaa lohkoa, jonka haluat lisätä. Uuden lohkon asetusikkuna latautuu oikeaan sivupalkkiin.

Esikatselun tarkistustoiminnon työkalut

Esikatselun tarkistustoiminnon avulla voit siirtää, piilottaa tai poistaa osioita ja lohkoja teemaeditorista.

Esikatselun tarkistustoiminnon työkalusarja

Esikatselun tarkistustoiminnon työkalut
Työkalu Kuvaus
Siirrä eteenpäin tai taaksepäin Voit siirtää osion tai lohkon eteenpäin tai taaksepäin käyttämällä esikatselun tarkistustoiminnon nuolikuvakkeita. Jos valittu osio on sivusi yläosassa, siirrä taaksepäin -painike näkyy harmaana. Samoin jos osiosi on sivun alaosassa, et voi käyttää siirrä eteenpäin -painiketta.
Osion tai lohkon piilottaminen Piilota osio tai lohko napauttamalla silmäkuvaketta. Kun osio tai lohko on piilotettu, et voi palauttaa sitä näkyville esikatselun tarkistustoiminnossa. Voit joko klikata Kumoa-painiketta aloituspalkissa tai sulkea asetuspaneelin palataksesi teemaeditorin aloitussivulle, jossa näet sivupalkissa kaikki piilotetut osiot tai lohkot, joissa silmäkuvake on vedetty yli. Palauta osio tai lohko näkyviin napauttamalla tätä kuvaketta.
Poista osio tai lohko Poista valittu osio tai lohko esikatselun tarkistustoiminnossa napauttamalla roskakorikuvaketta.

Sivupalkin tilat

Teemaeditori tarjoaa kaksi lisätilaa, jotka voivat käyttää koko näytön tilaa.

Kaksinkertainen sivupalkkitila on laajempia selainikkunoita ja suurempia näyttöjä varten. Yhden sivupalkin tila on käytössä kapeammissa selainikkunoissa ja pienemmissä näytöissä. Sivupalkkitila määrittää, missä asetuspaneeli näkyy editorissa.

Kahden sivupalkin tila

Jos näyttösi koko on suurempi kuin 1 600 pikseliä ja selainikkuna on kokonaan laajennettu tai laajennettu vähintään 1 600 pikselin leveyteen, näytöllä on kaksi sivupalkkia. Vasemmalla olevassa sivupalkissa on navigointipaneeli, oikeanpuoleisessa asetuspaneeli.

Asetuspaneeli näkyy näytön oikeassa reunassa kahden sivupalkin tilassa

Yhden sivupalkin tila

Kapeammissa selaimissa on vain yksi sivupalkki, joka säästää tilaa teeman esikatselulle. Kun klikkaat osaa tai lohkoa muokataksesi sitä, asetuspaneeli avautuu sivupalkissa navigointipaneelin päälle.

Asetuspaneeli näkyy navigointipaneelin peittokuvana yhdessä sivupalkkitilassa

Osiot ja lohkot

Osioiden ja lohkojen luettelossa näkyvät oletusarvoisesti kaikki sivun osien lohkot.

Ylä- tai alatunnisteen muodostavat osat on pienennetty oletusarvoisesti, mutta voit katsella niitä, jos klikkaat laajennuskuvaketta osion nimen vieressä.

Osien poistaminen

Voit poistaa mallista osion tai lohkon kunkin tuotteen asetusnäytössä. Poista osio -painike näkyy osion asetusten alaosassa.

Osion poistaminen Poista osio -painikkeella

Toimi näin:

1. Klikkaa teemaeditorin sivupalkissa osiota tai lohkoa, jonka haluat poistaa.
  2. Klikkaa Poista osa tai Poista lohko.
  3. Klikkaa Tallenna. Jos muokkaat julkaistua teemaa, klikkaa Julkaise tallentaaksesi muutokset ja julkaisemalla ne kaupassasi.

Lohkojen piilottaminen

Voit piilottaa minkä tahansa osion tai lohkon käyttämällä silmäkuvaketta.

Osion poistaminen Poista osio -painikkeella

Mallit

Voit käyttää kaikkia teemasi malleja teemaeditorin yläpalkissa olevasta sivunvalitsimesta.

Jos käytät Online Store 2.0:n teemaa, voit myös luoda uuden mallin suoraan sivunvalitsimesta klikkaamalla Uusi malli -valintaa.

Mallien esikatseleminen tiettyjen resurssien kanssa

Kun tarkastelet mallia, voit esikatsella, miltä se näyttää kaupassasi olevien yhteensopivien resurssien kanssa käytettynä. Jos esimerkiksi tarkastelet tuotemallia, voit testata sitä millä tahansa kauppasi tuotteella.

Toimi näin:

1. Valitse teemaeditorin sivuvalitsimesta malli, jota haluat esikatsella.
  2. Klikkaa navigointipaneelin Esikatselu-osiossa Muuta.
  3. Valitse Valitse-valikosta resurssi, jota haluat esikatsella.

Toimintojen peruuttaminen ja toistaminen

Peru- ja Toista-painikkeet sijaitsevat teemaeditorin oikeassa ylänurkassa.

Kumoa- ja Tee uudestaan -painikkeet teemaeditorin yläpalkissa.

Asiakirjojen tarkasteleminen, tuen saaminen ja teemaversion tarkistaminen

Linkit teeman asiakirjoihin ja tukitiedot ovat valikkopalkin Lisää -valikkossa. Tässä valikossa voit myös tarkistaa teemaversion ja sisällöntuottajan tiedot.

Pääset teeman tietoihin lisää-painikkeella.

Vinkki Jos käytät Shopifyn ilmaista teemaa, näet sen osioiden ja asetusten yksityiskohtaiset kuvaukset valitsemalla Ilmaiset Shopify-teemat ja napsauttamalla teeman nimeä.

Lisätietoja maksullisten teemojen osista ja asetuksista on teeman dokumentaatiossa.

Hanki apua mukautuksia varten

Jos tarvitset tukea teeman muuttamiseen, voit ottaa yhteyttä teeman kehittäjään.

Voit myös katsoa muita tukivaihtoehtoja teemojen mukautusta varten kohdasta Teemojen tuen lisävaihtoehtoja.