Mukauta teemaasi tiettyjä markkina-alueita tai B2B on Shopifyta varten

Jos olet aktivoinut useamman kuin yhden markkina-alueen tai B2B on Shopify -ominaisuudet voit mukauttaa verkkokauppakokemustasi eri asiakkaille muokkaamalla kontekstin osioita ja lohkoja. Konteksti voi olla markkina-alue tai B2B-myynti.

Jos esimerkiksi määrität markkina-alueet Kanadaa ja Australiaa varten, mutta haluat tehdä teeman sisältöön ja asetteluun muutoksia, jotka koskevat vain Australiaa, voit tehdä seuraavat esimerkkimuutokset verkkokauppaasi:

• Lisää osio, kuten ilmoituspalkki, jossa ilmoitat, että kampanja on vain australialaisten asiakkaiden hyödynnettävissä.
  • Muuta Australian kontekstin valikkoa.
  • Korvaa kuvabannerissa näkyvä otsikko.

Kontekstien ymmärtäminen

Kontekstit auttavat sinua mukauttamaan verkkokauppakokemusta eri asiakkaille. Kun mukautat teemaa, voit valita, mitä kontekstia haluat muokata sivun yläosassa olevasta Konteksti-pudotusvalikosta.

Kuvakaappaus uudesta kontekstivalikosta, joka näkyy mallin pudotusvalikon vieressä teemasivun muokkauksen yläosassa.

Kontekstin pudotusvalikon vaihtoehdot

Lisätietoa kontekstin pudotusvalikon vaihtoehdoista
Kontekstin vaihtoehto Oikeuksien kuvaus
Oletus Oletus-kontekstia käytetään sellaisen oletusasettelun ja sisällön luomiseen, jotka muut kontekstit voivat periä tai ohittaa. Oletus-kontekstiin tehtyjä muutoksia sovelletaan kaikkiin konteksteihin, ellei niitä ohiteta.
Markkinat Kaikki markkinasi näkyvät Konteksti-pudotusvalikossa. Voit valita markkinan tehdäksesi muutoksia, jotka koskevat vain tätä tiettyä kontekstia.
B2B Jos käytössäsi on Shopify Plus -sopimus ja käytät B2B on Shopify -ominaisuuksia, näet B2B-vaihtoehdon Konteksti-pudotusvalikossa. Voit valita B2B-vaihtoehdon ja tehdä muutoksia, jotka koskevat B2B-kontekstia.

Kontekstin ohitukset

Jos teet muutoksia osioon tai lohkoon Oletus-kontekstissa, muutosta sovelletaan kaikkiin konteksteihin niitä lukuun ottamatta, jotka sisältävät ohituksen.

Ohitus suoritetaan, kun teet muutoksen yhdessä kontekstissa siten, että se eroaa Oletus-kontekstissa olemassa olevista asetuksista.

Kun olet luonut ohituksen, Oletus-kontekstin asetuksiin tai osion järjestykseen tekemiäsi muutoksia ei päivitetä automaattisesti muokkaamassasi kontekstissa. Voit kuitenkin ottaa muutokset manuaalisesti käyttöön konteksteissa.

Lisätietoja kontekstin ohituksista
Kontekstin ohituksen tyyppi Oikeuksien kuvaus Kuvake tai merkki
Asetuksen ohitus Tapahtuu, kun muutat asetuksen, kuten kuvan tai tekstin, kontekstin arvoksi jonkin muun kuin Oletus-kontekstin. Oletus-kontekstissa ilmoituspalkin teksti voi olla esimerkiksi Hei, mutta Ruotsi-kontekstissa olet muuttanut ilmoituspalkin tekstin muotoon Hej. Asetuksen vieressä näkyy puoliksi täytetty vihreä timantin muotoinen kuvake. teemaeditorissa näkyvä puolikas timanttikuvake, joka kertoo asetuksen ohituksesta.
Osion ohitus Tapahtuu, kun lisäät osion tai lohkon kontekstiin, joka ei ole Oletus-kontekstissa. Voit esimerkiksi lisätä Kanada-kontekstiin Kuva tekstillä -osion. Osion vieressä näkyy vihreä timantin muotoinen kuvake, joka kertoo, että kontekstissa on yksilöllinen osion ohitus. teemaeditorissa näkyvä timantti, joka kertoo osion ohituksesta.
Mukautettu osioiden järjestys Tapahtuu, kun oletusarvoinen osioiden järjestys ohitetaan lisäämällä, poistamalla tai siirtämällä osio tai lohko kontekstissa. Esimerkiksi Kanada-kontekstissa osioiden järjestys eroaa Oletus-kontekstista. Näet Mukautettu osioiden järjestys -tekstin, joka kertoo, että oletusosion tilaus ohitettiin. Esimerkki mukautettu osion järjestys -tekstistä, joka näkyy, koska osioiden oletusarvoinen järjestys ohitettu.

Kontekstin kieli

Jos kauppasi ensisijainen kieli ei ole käytettävissä kontekstissa, sinun on käytettävä käännössovellusta sisällön mukauttamiseen kontekstin kielelle.

Olemassa olevan osion tai lohkon muokkaaminen

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Verkkosivu > Teemat.
  2. Klikkaa muokattavan teeman vierestä Mukauta.
  3. Avaa sivun yläosassa oleva Konteksti-pudotusvalikko.
  4. Valitse pudotusvalikosta konteksti, jota haluat mukauttaa.
  5. Muokkaa osiota tai lohkoa, jota haluat muuttaa kontekstissa.
  6. Klikkaa Tallenna.

Osion tai lohkon lisääminen

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Verkkosivu > Teemat.
  2. Klikkaa muokattavan teeman vierestä Mukauta.
  3. Avaa sivun yläosassa oleva Konteksti-pudotusvalikko.
  4. Valitse pudotusvalikosta konteksti, jota haluat mukauttaa.
  5. Lisää kontekstiin osio tai lohko.
  6. Klikkaa Ohitetaanko osioiden oletusjärjestys? -valintaikkunassa Jatka.
  7. Klikkaa Tallenna.

Osion tai lohkon lisääminen manuaalisesti

Kun lisäät osion tai lohkon Oletus-kontekstiin, se lisätään automaattisesti kaikkiin muihin konteksteihin paitsi konteksteihin, joissa on mukautettu osioiden järjestys. Jos haluat, että lisätty osio tai lohko näkyy kontekstissa, jossa on mukautettu osioiden järjestys, sinun täytyy lisätä osio tai lohko manuaalisesti.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Verkkosivu > Teemat.
  2. Klikkaa muokattavan teeman vierestä Mukauta.
  3. Avaa sivun yläosassa oleva Konteksti-pudotusvalikko.
  4. Valitse pudotusvalikosta konteksti, jota haluat mukauttaa.
  5. Klikkaa Lisää osio.
  6. Klikkaa TEEMAOSIOT OLETUKSESTA -osiossa osiota, jonka haluat lisätä kontekstiisi manuaalisesti.
  7. Klikkaa Tallenna.

Pikatilausluettelo-osion lisääminen tuotesivullesi

Pikatilausluettelo-osiossa voit optimoida ostokokemuksen joukkotilauksia ja B2B-asiakkaita varten.

Jos käytät Shopifyn ilmaisen teeman 11.0.0-versiota tai sitä uudempaa, voit lisätä Pikatilausluettelo-osion Tuotteet-malliin, jotta yritysasiakkaasi (B2B) voivat helposti ostaa tilauksia, jotka sisältävät eri määriä eri tuoteversioita.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Verkkosivu > Teemat.
  2. Klikkaa muokattavan teeman vierestä Mukauta.
  3. Avaa sivun yläosassa oleva Konteksti-pudotusvalikko.
  4. Valitse pudotusvalikosta konteksti, jota haluat mukauttaa.
  5. Avaa Malli-pudotusvalikko.
  6. Klikkaa Tuotteet ja valitse sitten tuote.
  7. Klikkaa Malli-osiossa Lisää osio > Pikatilausluettelo.
  8. Klikkaa Tallenna.
Kuvakaappaus uudesta kontekstivalikosta, joka näkyy mallin pudotusvalikon vieressä teemasivun muokkauksen yläosassa.

Lue lisää Pikatilausluettelo-osion asetuksista.

Kontekstin palauttaminen oletusarvoon

Voit palauttaa kontekstin käyttämään Oletus-kontekstin sisältöä ja asettelua napauttamalla kuvaketta, jossa on kaksisuuntainen nuoli. Lue lisää, miten osiot ryhmitellään sivumalliksi kohdassa osioryhmät.

Tietoja palautustoiminnoista
Palauta toiminto Oikeuksien kuvaus Esimerkki
Palauta osion tai lohkon asetusten ohitus Kun palautat osion tai lohkon asetuksen ohituksen, poistat samalla ohituksen, jota sovellettiin osioon tai lohkoon. Kun ohitus on poistettu, osion tai lohkon asetus palaa Oletus-kontekstissa käytettyihin periytymisarvoihin. Esimerkki otsikon asetuksen palauttamisesta oletusarvoon kaksisuuntaisen nuolen avulla.
Palauta koko osio tai lohko Kun palautat koko osion tai lohkon, poistat kaikki ohitusasetukset, joita sovellettiin tähän osioon tai lohkoon. Kun ohitukset on poistettu, osio tai lohko perii jälleen kaikki Oletus-kontekstissa käytetyt asetusarvot. Esimerkki kuvan banneriosion nollaamisesta kaksisuuntaisen nuolen avulla. Tässä esimerkissä, jos klikkaat <b>kaksisuuntaisen nuolen</b> kuvaketta, kuvan banneriosion oletusasetukset otetaan uudelleen käyttöön.
Palauta koko malli tai osioryhmä Kun palautat mallin, poistat kaikki ohitusasetukset, joita sovellettiin mallin osioihin, osien järjestykseen tehdyt muutokset mukaan lukien. Esimerkki mallin nollaamisesta kaksisuuntaisen nuolen avulla. Tässä esimerkissä, jos klikkaat <b>kaksisuuntaisen nuolen</b> kuvaketta, mallin oletusasetukset otetaan uudelleen käyttöön.