Verkkokaupan valikkokohtien lisääminen, poistaminen ja muokkaaminen

Voit luoda kaupan navigoinnin lisäämällä valikkokohtia verkkokaupan valikoihin. Valikkokohdat ovat linkkejä tuotteisiin, kokoelmiin, verkkosivuihin, blogijulkaisuihin, käytäntöihin tai muihin verkkosivustoihin. Voit myös poistaa tai muokata valikkokohtia.

Useimmissa tapauksissa sinun on luotava kohde ennen kuin voit liittää siihen linkkejä. Sinun on esimerkiksi luotava kokoelma ennen kuin voit lisätä sen valikkoon.

Shopifyn admin-sivun Navigointi-sivulla voit tarkastella ja muuttaa verkkokaupan navigointia.

Valikkokohdan lisääminen

Voit lisätä valikkokohtia, joista on linkki seuraaviin kohteisiin:

• verkkosivut
  • kokoelmat
  • tuotteet
  • blogit tai blogijulkaisut
  • kaupan käytännöt
  • ulkoiset sivustot
  • sähköpostilinkit

Toimi näin:

1. klikkaa Navigointi-sivulla sen valikon otsikkoa, jota haluat muokata.

2. Klikkaa Lisää valikkokohta.

3. Anna valikkokohdan nimi. Tämä nimi näkyy valikossa, ja siihen voi sisältyä erikoismerkkejä tai emoji.

4. Klikkaa Linkki-kenttää ja syötä sitten ulkoisen verkkosivuston sivusto-osoite tai valitse linkin tyyppi:

- Etusivu - verkkokaupan etusivu - Kokoelmat - tietty kokoelma tai kaikki kokoelmat - Tuotteet - tietty tuote tai kaikki tuotteet - Sivut - verkkokaupan verkkosivu - Blogit - verkkokauppasi blogi - Blogijulkaisut - verkkokauppasi blogijulkaisu - Käytännöt - yksi kaupan käytännöistä

Voit luoda sähköpostilinkin käyttämällä muotoa mailto:youremail@example.com.

1. Jos valitsit yhden kokoelman tai kaikki kokoelmat, voit suodattaa kokoelmaa tunnisteilla, jotta näkyviin jää vain ne tuotteet, jotka vastaavat kaikkia syöttämiäsi tunnisteita.

2. Jos valitsit linkin tyypin, valitse tietty kohde. Kun valitset Koti, kohteeksi asetetaan automaattisesti verkkokaupan kotisivu.

3. Tallenna valikkokohta valitsemalla Lisää.

4. Klikkaa Tallenna valikko.

Jos poistat resurssin, jota käytät kauppasi navigoinnissa, myös kaikki siihen liittyvät valikkokohdat poistetaan. Jos esimerkiksi poistat kokoelman, jota käytät Alennusmyynti-valikkokohdassa, sekä kokoelma että valikkokohde poistetaan.

Muokkaa valikkokohtaa

Toimi näin:

1. Klikkaa tuotteen sisältävän valikon nimeä.

2. klikkaa Valikkokohdat-osiossa kohdan vieressä Muokkaa.

3. Tee tarvittavat muutokset:

- Jos haluat muuttaa valikkokohdan nimeä, kirjoita teksti Nimi-kenttään. - Voit muuttaa valikkokohdan kohdetta napauttamalla x Linkki-kenttään ja kirjoita tai valitse uusi kohde.

1. Klikkaa Ota muutokset käyttöön.

2. Klikkaa Tallenna valikko.

Muuta valikkokohtien näytössä näkyvää järjestystä

Navigointi-sivulla voit tarkastella valikkokohtien näytössä näkyvää järjestystä. Valikkokohdat näkyvät verkkokaupassa listan mukaisessa järjestyksessä.

Toimi näin:

1. Klikkaa sen valikon nimeä, jonka haluat järjestää uudelleen.

2. Klikkaa (⠿)-valikkokohdan vieressä olevaa käyttönimikuvaketta, pidä hiiren painike alhaalla ja vedä valikkokohta toiseen paikkaan:

Valikkokohdat, joiden kahvakuvake näkyy korostettuna

3. Klikkaa Tallenna valikko.

Valikkokohdan poistaminen

Voit poistaa valikkokohdan poistaaksesi sen verkkokaupan navigoinnista. Kun poistat valikkokohdan, jonka alla olevat kohteet ovat alasvetovalikossa, myös sisäkkäiset valikkokohdat poistetaan ja pudotusvalikko poistetaan verkkokaupan navigoinnista.

Toimi näin:

1. Klikkaa Poista sen valikkokohdan vieressä, jonka haluat poistaa.

2. Vahvista napauttamalla Poista.

3. Klikkaa Tallenna valikko.

Valmiina aloittamaan myynti Shopifyssa?