Legg til filtrering i butikkfronten

Filtre i butikkfronten lar deg konfigurere filtrering av produkter på samlingssider. Når du aktiverer filtrering, kan kundene filtrere produkter etter tilgjengelighet, produkttype, farge eller andre alternativer for å finne produktene de er mest interessert i.

Sjekk om temaet ditt støtter filtrering

Filtrering i butikkfronten er inkludert i alle Online Store 2.0-temaer.

For å bruke filtre må du ha et Online Store 2.0-tema installert. Hvis Online Store 2.0-temaet er installert, men ikke i bruk, kan du fortsatt vise og konfigurere filtreringsalternativer i butikken, men alternativene vil ikke være synlige for kundene.

Du kan finne ut om temaet ditt støtter filtrering ved å gå til Nettbutikk> Navigasjon i Shopify-administrator. Hvis temaet ikke støtter filtrering, ser du en melding i seksjonen Samlings- og søkefiltre. Du kan fortsatt opprette filtre for butikken, men de blir ikke vist i nettbutikken med mindre temaet støtter funksjonen.

Standardfiltre

Filtre for tilgjengelighet, primærpris, leverandør og produkttype er inkludert som standard. Egendefinerte filtre bruker produktvariantene og metafeltene for å avgjøre hvilke ekstra filteralternativer som er tilgjengelige. Hvis du for eksempel selger klær med ulike varianter av størrelse, kan du aktivere et filter for størrelse.

Egendefinerte filtre

I tillegg til de fire standardfiltrene kan du ha opptil 20 egendefinerte filtre. Egendefinerte filtre kan opprettes med alternativene for produktvariant, eller med metafelter. Ved hjelp av metafelter kan du opprette filtre for:

• single_line_text_field
  • number_integer
  • number_decimal

For å kunne bruke metafelter for egendefinerte filtre, må metafeltet først opprettes. Finn ut mer om Metafelter for å sette opp egendefinerte filteralternativer.

Når metafeltene single_line_text_field, number_integer eller number_decimal er satt opp, vises de i listen over valgbare alternativer i skjermbildet Legg til filtre. Du kan velge opptil 20 egendefinerte filtre i tillegg til de fire standard filteralternativene.

Legg til filtre

Velg hvilke filtre som skal vises på samlingssidene.

Steg:

1. Bla ned til Samlings- og søkefiltre.
  2. Klikk på Legg til filtre.
  3. Velg ett eller flere filteralternativer fra listen over tilgjengelige filtre.
  4. Klikk Ferdig for å lagre produktalternativene.
  5. Klikk på Lagre for å oppdatere samlings- og søkefiltrene dine.

Filtrer produkter

Når samlingsfiltrering er aktivert, vises filtreringsalternativene over produktoppføringene i nettbutikken. Det er ingen grense for antall filterkriterier en kunde kan velge. Når en kunde har valgt et filtreringsalternativ, vil den resulterende listen med filtrerte produkter automatisk oppdateres for å vise produkter som samsvarer med kundens kriterier.

Et bilde av en nettbutikkfront som viser filtreringsalternativer under en overskrift der det står «Klær». De viste filtreringsalternativene er størrelse, merkevare, tilgjengelighet, pris og produkttype.