Legg til filtrering i butikkfronten

Filtre i butikkfronten lar deg konfigurere produktfiltrering på søke- og samlingssider. Når du aktiverer filtrering, kan kundene filtrere produkter etter tilgjengelighet, produkttype, farge eller andre alternativer for å finne produktene de er mest interessert i.

Sjekk om temaet ditt støtter filtrering

Filtrering i butikkfronten er inkludert i alle Online Store 2.0-temaer.

For å bruke filtre må du ha et Online Store 2.0-tema installert. Hvis Online Store 2.0-temaet er installert, men ikke i bruk, kan du fortsatt vise og konfigurere filtreringsalternativer i butikken, men alternativene vil ikke være synlige for kundene.

Du kan finne ut om temaet ditt støtter filtrering ved å gå til Nettbutikk> Navigasjon i Shopify-administrator. Hvis temaet ikke støtter filtrering, ser du en melding i seksjonen Samlings- og søkefiltre. Du kan fortsatt opprette filtre for butikken, men de blir ikke vist i nettbutikken med mindre temaet støtter funksjonen.

Standardfiltre

Filtre for tilgjengelighet, primær pris, selger og produkttype er inkludert som standard. Egendefinerte filtre bruker produktvarianter og metafelter for å avgjøre hvilke ytterligere filtreringsalternativer som er tilgjengelig. Hvis du for eksempel selger klær med ulike størrelsesvarianter, kan du aktivere et filter for størrelse.

Egendefinerte filtre

I tillegg til de fire standardfilterne kan du ha inntil 20 egendefinerte filtre. Egendefinerte filtre kan opprettes med produktvariantalternativer, eller med metafelter. Ved å bruke metafelter kan du opprette filtre for:

• single_line_text_field
  • number_integer
  • number_decimal
  • boolsk (sann eller usann)

For å bruke metafelter for egendefinert filtre må metafeltet først opprettes. Finn ut mer om metafelter for å konfigurere egendefinerte filtreringsalternativer.

Når metafeltene single_line_text_field, number_integer, number_decimal eller boolean er konfigurert, vises de i listen over alternativer som kan velges i skjermbildet Legg til filtre. Du kan velge opptil maksimalt 20 tilpassede filtre i tillegg til de fire standardalternativene.

Legg til filtre

Velg hvilke filtre som skal vises på samlingssidene.

Steg:

1. Bla ned til Samlings- og søkefiltre.
  2. Klikk på Legg til filtre.
  3. Velg ett eller flere filteralternativer fra listen over tilgjengelige filtre.
  4. Klikk Ferdig for å lagre produktalternativene.
  5. Klikk på Lagre for å oppdatere samlings- og søkefiltrene dine.

Filtrer produkter

Når samlings- og søkefiltrering er aktivert, vises filtreringsalternativene over produktoppføringene i nettbutikken. Det er ingen grense for antall filterkriterier en kunde kan velge. Når en kunde har valgt et filtreringsalternativ, vil den resulterende listen med filtrerte produkter automatisk oppdateres for å vise produkter som samsvarer med kundens kriterier.

Et bilde av en nettbutikkfront som viser filtreringsalternativer under en overskrift der det står «Klær». De viste filtreringsalternativene er størrelse, merkevare, tilgjengelighet, pris og produkttype.