Metaobjektit-tutoriaali

Metaobjektit auttavat sinua lisäämään ja säilyttämään kauppasi jäsenneltyjä tietoja. Metaobjekteja voidaan käyttää Shopify Adminissa tietojen varastointiin tai verkkokaupassa näkyvän uudelleenkäytettävän ja strukturoidun sisällön luomiseen. Seuraavassa on esimerkkejä metaobjekteista ja siitä, missä voit käyttää niitä:

• Lisää tuotteisiisi kangastyyppejä ja näytä ne verkkokauppasi tuotesivuilla.
  • Lisää tuotteisiisi usein kysyttyjä kysymyksiä ja näytä ne verkkokauppasi tuotesivuilla.
  • Luo kuvia ja tekstiä sisältäviä brändilähettiläs- tai vaikuttajaprofiileja ja näytä ne sitten verkkokauppasi sivulla.

Voit lisätä metaobjekteja tuotteisiin, kokoelmiin, asiakkaisiin, tilauksiin ja kaupan muihin osiin suoraan Shopify Administa.

Jos sinulla on Online Store 2.0 -teema, voit yhdistää metaobjektin teemaasi luomalla metaobjektiviitteen metakenttiä käyttämällä. Jos käytät vanhoja teemoja tai haluat lisätä metakenttätyyppejä, joita teemasi ei tue, voit muokata teemakoodia tai palkata Shopify Partnerin avuksesi. Lue lisää Shopify Partnerin palkkaamisesta.

Tuotekorostuksia käsittelevä tutoriaali

Tässä tutoriaalissa opit luomaan tuotekorostuksille mukautetun metaobjektin ja näyttämään ne verkkokaupassasi.

Opittavat asiat

Tämän tutoriaalin jälkeen olet tehnyt seuraavat:

• luonut metaobjektin tuotekorotuksia varten
  • luonut useita merkintöjä tuotekorotuksia varten luomasi metaobjektin avulla
  • luonut metakentän määritelmän, joka viittaa metaobjektiin
  • yhdistänyt merkintäsi tuotteisiin
  • julkaissut metaobjektin merkinnät

Vaihe 1 : Luo metaobjekti

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Mukautetut tiedot.
  2. Klikkaa Metaobjektit-kohdassa Lisää määritelmä.
  3. Anna metaobjektin määritelmän nimiksi Tuotekorostukset.
  4. Klikkaa Lisää kenttä ja valitse, minkä tyyppistä sisältöä haluat näyttää tässä metaobjektissa. Metaobjektissasi näytettävä sisältö määritetään kenttien avulla ja jokaisella kentällä on omat vaihtoehdot ja vahvistukset.

• Tässä oppaassa kehitämme tuotekorostusten metaobjektin, jossa näytetään kuva, tuotteen nimi, kuvateksti ja kuvaus. Lisää ensimmäinen kenttä valitsemalla Tiedosto.
  5. Määritä tyyppi ja vahvistukset. Anna kentän nimeksi Kuva ja kirjoita lyhyt kuvaus.

6. Pääsyoikeudet-kohdan alla Kauppapaikat on automaattisesti valittuna. Pidä tämä vaihtoehto valittuna, koska se mahdollistaa kauppasi pääsyn sekä katseluoikeuden sisältöön.

7. Lisää metaobjektiin kuvakenttä. Valitse Lisää kenttä > Tiedosto.

• Anna tämän kentän nimeksi Kuva.
    • Poista valinta kohdasta Videot, jos haluat rajoittaa tämän metaobjektin näyttämään vain kuvia.
    • Kirjoita kuvaus.
    • Klikkaa Lisää, kun olet valmis.
  8. Lisää metaobjektiin otsikkokenttä. Valitse tällä kertaa kenttätyypiksi Lisää kenttä > Yksirivinen teksti. Toimi näin:

• Anna tämän kentän nimeksi Otsikko.
    • Valitse Käytä tätä kenttää näkyvälle nimelle, jos haluat käyttää tätä kenttää merkinnän nimenä hakemistossa.
    • Kirjoita kuvaus.
    • Klikkaa Lisää, kun olet valmis.
  9. Lisää metaobjektiisi kuvatekstikenttä. Klikkaa Lisää kenttä > Yksi rivinen teksti. Tee näin:

• Anna tälle kentälle nimi Kuvateksti.
    • Kirjoita kuvaus.
    • Klikkaa Lisää, kun olet valmis.
  10. Lisää metaobjektiisi kuvauskenttä. Klikkaa Lisää kenttä > Monirivinen teksti. Toimi näin:

• Anna tälle kentälle nimi Kuvaus.
    • Kirjoita kuvaus.
    • Klikkaa Lisää, kun olet valmis.
  11. Tallenna uusi metaobjektin määritelmä.

Kun metaobjektin määritelmä on tallennettu, voit aloittaa merkintöjen luomisen.

Vaihe kaksi: merkintöjen luominen

1. Klikkaa Shopify Adminissa Sisältö.
  2. Klikkaa Tuotekorostukset -metaobjektin määritelmää ja tee siitä uuden määritteen perusta klikkaamalla sen jälkeen Lisää määrite.
  3. Täytä merkinnän kentät:

• Klikkaa Valitse kuva ja valitse tai lataa kuva tämän tuotteen korostusta varten.
    • Lisää Nimi ja Kuvaus.
  4. Tilaksi asetetaan automaattisesti Aktiivinen. Jos et ole valmis käyttämään merkintöjä, voit muuttaa tilaksi Luonnos.

5. Klikkaa Tallenna.

Merkinnällesi on luotu Käyttönimi, joka on yksilöllinen tunniste yksittäiselle merkinnälle. Kun olet aloittanut merkintöjen yhdistämisen kauppasi alueisiin, käyttönimen muokkaamista ei suositella. Lue lisää, millainen vaikutus käyttönimen vaihtamisella on sen jälkeen, kun olet aloittanut sen käytön kaupassasi.

Luo kolme muuta merkintää tuotekorostusten metaobjektin määritelmän perusteella toistamalla edellä olevat vaiheet.

Kun olet tallentanut metaobjektin määritelmän ja merkinnät, voit luoda metaobjektiin viittaavan metakentän määritelmän.

Vaihe kolme: metaobjektiin viittaavan metakentän määritelmän luominen

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Mukautetut tiedot.
  2. Klikkaa Metakentät-osiossa kohtaa Tuotteet.
  3. Klikkaa Lisää määritelmä. Anna yksilöllinen nimi ja kuvaus ja klikkaa sitten Valitse sisältötyyppi.
  4. Klikkaa Valitse tyyppi ja sen jälkeen Metaobjekti.
  5. Valitse Viite-osiossa metaobjektin määritelmä, johon haluat viitata. Valitse Tuotekorostukset. Tämä rajoittaa metakentän tuotemääritelmää niin, että se näyttää vain tuotekorostusten metaobjektiin liittyvät merkinnät.
  6. Määritä, voiko tämä määritelmä näyttää yhden merkinnän vai luettelon merkinnöistä. Valitse tässä esimerkissä Luettelo merkinnöistä.
  7. Myyntipaikat-valinta on oletusarvoisesti valittuna Pääsy-osiossa.
  8. Klikkaa Tallenna.

Seuraavaksi yhdistät merkinnät tuotteisiin, joissa haluat niiden näkyvän.

Vaihe neljä: tuotteiden yhdistäminen merkintöihin

1. Siirry Shopify-ylläpitäjästä kohtaan Tuotteet.

2. Valitse tuote, jossa haluat näyttää tuotekorostukset.

3. Tässä esimerkissä haluamme näyttää joitakin, mutta emme kaikkia, luomiamme tuotekorostusten merkintöjä. Klikkaa Tuotteen metakentät -osiossa Tuotteen korostukset -metakentän vieressä olevaa määritekenttää. Jos et näe tuotekorostuksia metakenttäluettelossa, klikkaa Näytä kaikki.

4. Klikkaa Valitse merkinnät. Tässä vaiheessa valitset merkinnät, jotka haluat näyttää tässä tuotteessa. Valitse kaksi tuotekorostusta.

5. Palaa tuotesivulle. Valitse toinen tuote ja määritä tuotteelle kaksi muuta tuotekorostusten merkintää noudattamalla edellisen vaiheen ohjeita.

Seuraavaksi julkaiset metaobjektit verkkokaupassasi.

Vaihe viisi: merkintöjen julkaiseminen verkkokaupassasi

Nyt kun olet yhdistänyt merkinnät tuotteisiin, on aika esittää merkinnät kaupassasi. Tässä vaiheessa voit valita teemaeditorin avulla lohkot ja osiot, joihin metaobjektin merkinnät linkitetään.

Kun olet lisännyt osan tai lohkon, voit valita metakentän klikkaamalla Yhdistä dynaaminen lähde ‑kuvaketta:

Yhdistä dynaaminen lähde -kuvake

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Verkkokauppa > Teemat.
  2. Etsi teema, jota haluat muokata, ja klikkaa sitten Mukauta.
  3. Käytä näytön yläosassa olevaa pudotusvalikkoa ja valitse Tuotteet > Oletustuote. Tämä lataa oletusarvoisen tuotemallin teemaeditorissa.
  4. Klikkaa vasemmassa sivupalkissa Lisää osio ja valitse uudeksi osion tyypiksi Monirivinen.
  5. Klikkaa Monirivinen-osion ensimmäistä riviä.

• Ensimmäisen lohkon asetukset näkyvät oikeassa sivupalkissa. Sarakelohkossa voit valita kuvan manuaalisesti ja lisätä otsikon, kuvatekstin ja kuvauksen. Voit myös klikata kutakin yksittäistä tietolähdekuvaketta ja linkittää lohkon asetuksen haluamaasi merkintään.
  6. Valitse Tuotekorostukset klikkaamalla lohkon nimen vieressä Yhdistä dynaaminen lähde. Teemaeditori täyttää uuden monirivisen lohkosi tuotekorostusten merkinnöillä.

7. Määritä jäljellä olevat lohkot Monirivinen-osiossa tai poista käyttämättömät lohkot.

8. Julkaise tuotekorostusten merkinnät klikkaamalla Tallenna.

Merkintäsi näkyvät vain tuotteissa, joihin ne on yhdistetty, eikä osiota julkaista, jos tuotetta ei ole yhdistetty merkintöihin. Tämä tarkoittaa, että voit määrittää yhden tuotemallin, joka toimii kaikkien tuotteittesi kohdalla.