Planet-tunnuksen lisääminen verkkokauppaasi

Jos haluat esitellä sitoutumistasi hiilineutraaleihin toimituksiin, voit lisätä verkkokauppaasi Planet-tunnuksen. Planet-tunnuksessa on kaksi erilaista tilaa: Markkinointi ja Sitoutuminen. Markkinointi-tilassa voit kertoa ilmastositoumuksestasi tilastoilla ja vertailuilla ja kertomalla lisää projekteista, joita rahoitat Planetin avulla. Sitoutuminen-tila on interaktiivinen tunnus, jonka avulla asiakkaasi voivat maksaa kassalla 0,25 dollarin lisämaksun tilauksen hiilineutraalista toimituksesta.

Jos olet valinnut Pioneer- tai Alliance-tilauksen, tunnus asetetaan oletusarvoisesti Markkinointi-tilaan. Jos olet valinnut Community-tilauksen, tunnus asetetaan oletusarvoisesti Sitoutuminen-tilaan. Voit lisätä niin monta Planet-tunnusta kuin haluat, ja voit vaihtaa kunkin merkin tilan erikseen.

Huomioitavaa Planet-tunnuksen lisäämisestä

Ennen kuin lisäät Planet-tunnuksen verkkokauppaasi, tarkista seuraavat seikat:

• Sinulla täytyy olla Planet asennettuna.
  • Sinulla täytyy olla Planet-tilaussopimuksen aktiivinen tilaus.
  • Sitoutuminen-tila on käytettävissä vain, jos tilaat Planetin Community- tai Alliance-sopimuksen.
  • Käytössäsi on oltava Online Store 2.0 -teema.

Käytettävissä olevat kielet

Et voi käyttää omia käännöksiäsi Planet-tunnuksessa. Saatavilla on kuitenkin luettelo käytettävissä olevista kielistä, joihin Shopify-ylläpitäjä voidaan vaihtaa. Jotta voit kääntää Planet-sovelluksen tunnuksen, sinun on käytettävä teemaa, joka on yhteensopiva useilla kielillä tapahtuvan myynnin kanssa. Voit vaihtaa teeman oletuskieltä ja lisätä muita kieliä, jotta asiakkaat voivat valita haluamansa kielen.

Planet-tunnuksen lisääminen Online Store 2.0 -teemaan

Jos käytät Online Store 2.0 -teemaa, voit lisätä Planet-merkin mille tahansa verkkokauppasi sivulle suoraan teemaeditorista.

Tee näin:

1. Siirry Shopify administa kohtaan Verkkokauppa > Teemat ja klikkaa sitten Mukauta sen teeman vieressä, johon haluat lisätä tunnuksen.
  2. Valitse sivu, jolle haluat lisätä Planet-merkin. Voit lisätä sen esimerkiksi etusivulle tai ostoskoriin.
  3. Lisää tunnus olemassa olevaan tai uuteen osioon:

• Jos haluat lisätä tunnuksen olemassa olevaan osioon, klikkaa Lisää lohko ja valitse sitten Shopify Planet.
    • Jos haluat lisätä merkin uuteen osioon, klikkaa Lisää osio ja valitse sitten Shopify Planet.
  4. Klikkaa Tallenna.

Siirtyminen Markkinointi-tilasta Sitoutuminen-tilaan

Kun olet lisännyt Planet-merkin teemaasi, voit muuttaa tilaa suoraan teemaeditorista. Tunnus voi olla vain yhdessä tilassa kerrallaan.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Administa kohtaan Verkkokauppa > Teemat ja klikkaa sitten Mukauta sen teeman vieressä, jonka tunnusta haluat muuttaa.
  2. Valitse sivu, jolle olet lisännyt Planet-tunnuksen.
  3. Klikkaa verkkokauppaeditorin sivupalkin Sovellukset-osion pudotusvalikosta Shopify Planet.
  4. Valitse Tunnustila-osiossa Markkinointi tai Sitoutuminen.
  5. Klikkaa Tallenna.

Planet-tunnuksen ulkoasun mukauttaminen

Jos käytät Online Store 2.0 -teemaa, voit mukauttaa myös Planet-tunnuksen ulkoasua suoraan teemaeditorista. Voit mukauttaa näitä ominaisuuksia:

• Taustaväri ja reunaviiva
  • Planet-logon, lisätietoja-osion, tilasto-osion ja rahoitetut innovaatiot -osion näyttäminen
  • Tunnuksen koko, reunukset ja kulmien pyöristysmitat

Seuraavassa taulukossa on lisätietoja erilaisista Planet-tunnuksen ominaisuuksista, joita voit mukauttaa:

Planet-tunnuksen mukautettavissa olevat ominaisuudet
Ominaisuus Kuvaus Mukautusvaihtoehdot
Planet-logo Planet-logo on vaaleanvihreä ympyrä, jonka alaosassa oikealla on tumma lehti. Tunnuksen koosta riippuen logo näkyy tunnuksen vasemmassa reunassa tai vasemmassa yläkulmassa. Saatavilla Markkinointi- ja Sitoutumine-tiloissa. Voit näyttää tai piilottaa Planet-logon.
Lisätietoja-linkki Jos olet luonut Vaikutus-sivun, voit näyttää lisätietoja-linkin ohjataksesi asiakkaat Vaikutus-sivulle. Tunnuksen koosta riippuen lisätietoja-toimintakehotus näkyy Lisätietoja-linkkinä tunnuksen oikeassa reunassa tai oikeassa yläkulmassa. Jos et ole luonut Vaikutus-sivua, näkyviin tulee teksti "Perustuu Shopify Planet ‑teknologiaan. Saatavilla Markkinointi- ja Sitoutumine-tiloissa. Voit näyttää tai piilottaa "Lisätietoja"-osion.
Näytä poistetut päästöt Näytä poistetut päästöt -kohdassa näkyy kg-arvona niiden hiilidioksidipäästöjen määrä, jotka olet poistanut ilmasta Planetilla tukemillasi projekteilla. Näytä poistetut päästöt -kohdassa näkyy myös vertailu keskiverrolla bensiinikäyttöisellä autolla ajetuista maileista, jotta asiakkaasi voivat suhteuttaa ja arvioida määrällisesti tekemäsi hiilineutraalin toimituksen vaikutuksen. Saatavilla Markkinointi-tilassa. Voit näyttää tai piilottaa poistetut päästöt.
Näytä rahoitetut innovaatiot Kukin toistuva tilauksen sopimus on mukana erilaisten yritysten ja innovatiivisten ratkaisujen rahoituksessa. Toistuvan tilauksen sopimuksestasi riippuen rahoitetut innovaatiot -osio sisältää esimerkkejä tukemiesi hiilidioksidipäästöjen poistoprojektien tyypeistä. Saatavilla Markkinointi-tilassa. Voit näyttää tai piilottaa rahoitetut innovaatiot.

Planet-tunnuksen mukauttaminen

1. Siirry Shopify Administa kohtaan Verkkokauppa > Teemat ja klikkaa sitten Mukauta sen teeman vieressä, jonka tunnusta haluat muuttaa.
  2. Valitse sivu, jolle olet lisännyt Planet-tunnuksen.
  3. Klikkaa verkkokauppaeditorin sivupalkin Sovellukset-osion pudotusvalikosta Shopify Planet.
  4. Käytä Planet-tunnuksen mukauttamisia.
  5. Klikkaa Tallenna.

Planet Impact Pagen lisääminen

Jos haluat antaa asiakkaillesi lisätietoja ilmastositoutumisestasi ja hiilineutraalien toimitusten positiivisista vaikutuksista, voit luoda Planet Impact Pagen.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Sovellukset > Planet.
  2. Klikkaa Asetukset ja työkalut.
  3. Klikkaa Lisää Planet Impact Page kauppaasi -osassa Lisää sivu.
  4. Valinnainen: Jos haluat lisätä uuden Planet Impact Pagen Planet-tunnukseesi, valitse Planet Badgesta Lisää linkki Impact Page Planet Badgesta.

Planet Impact Pagen muokkaaminen

Planet Impact Pageesi sisältyy automaattisesti tietoja, videoita ja kuvia, jotka hahmotellaan hiilineutraalia toimitusta ja prosessin toimintaa koskevat edut. Jos haluat mukauttaa tätä sisältöä tai personoida sen brändisi mukaiseksi, voit muokata sivua suoraan Shopify Adminissa.

Tee näin:

1. Siirry Verkkokauppa > Sivut.
  2. Klikkaa Ilmastositoumus -sivua.
  3. Tee muutokset nykyisen sivun sisältöön.
  4. Klikkaa Tallenna. Siirry verkkokaupan sivulle varmistaaksesi, että muutokset näkyvät oikein. Selaimessa näkyvä sivu on ehkä päivitettävä, jotta näet tallentamasi muutokset.
  5. Valinnainen: Lisää valikkokohta Planet Impact Pageen kauppasi navigoinnissa, jotta asiakkaat voivat helposti löytää sivun.