Google Analytics 4:n määrittäminen

Ennen kuin voit aloittaa tietojen keräämisen kaupastasi, sinulla on oltava Google Analytics -tili ja sinun täytyy luoda Google Analytics 4 -ominaisuus. Tämän jälkeen voit määrittää Google Analytics 4 -tunnisteet Shopify-kaupassasi ja linkittää Google Ads -tilisi Google Analytics -tiliisi.

Vaihe 1: Luo Google-tili ja Google Analytics -tili

Tarvitset Google-tilin käyttääksesi Google Analyticsia. Jos käytät jo Google-tuotteita, kuten Gmail tai Ads, voit käyttää samaa tiliä Google Analyticsissa.

Jos sinulla ei vielä ole tiliä Google-tuotteelle, luo Google-tili. Sinun ei tarvitse käyttää Gmail-tiliä muuhun kuin kirjautumiseen sisään ja ulos Google Analyticsista.

Kun olet luonut Google-tilin, sinun täytyy luoda Analytics-tili. Kun olet luonut Google Analytics -tilin, jatka vaiheeseen 2: Luo Google Analytics 4 -ominaisuus.

Vaihe 2: Luo tai siirrä Google Analytics 4 -ominaisuus

Jos haluat aktivoida Google Analytics 4:n, luo uusi Google Analytics 4 -ominaisuus, jonka lisäät Shopify-kauppaasi, tai siirrä aiemmin luomasi ominaisuus.

Kun olet luonut ominaisuuden, sinun on luotava verkkodatastriimi. Kirjoita tunnus muistiin, koska tarvitset sitä vaiheessa 3.

Vaihe 3: Lisää Google Analytics 4 -tunnisteet

Jos sinulla ei ole Google & YouTube -kanavaa asennettuna, sinua kehotetaan asentamaan se GA4-tunnisteiden määritysprosessin aikana. Sinun ei tarvitse muodostaa yhteyttä Google Merchant Centeriin, jotta voit viimeistellä GA4-tunnisteiden määrityksen.

Tee näin:

1. Valitse Shopify Adminissa Verkkokauppa > Asetukset.
  2. Google Analytics -osiossa, klikkaa Manage pixel here.
  3. Klikkaa Connect your Google account.
  4. Valitse Google Analytics -ominaisuutesi -osiossa sen GA4-ominaisuuden tunniste, jonka haluat yhdistää Shopify-kauppaan.
  5. Klikkaa Yhdistä.

Kun olet ottanut Google Analytics 4:n käyttöön, tiettyjä verkkokauppatapahtumia seurataan automaattisesti. Lue lisää tapahtumien seurannasta Google Analytics 4:ssä kohdassa Google Analytics -tapahtumien määrittäminen.

Vaihe 4: Linkitä Google Analytics -tili Google Ads -tiliisi

Kun linkität Google Analytics -ominaisuuden Google Ads -tilillesi, voit helpommin analysoida asiakastoimintaa kaupassasi ja sitten mitata tärkeitä tapahtumia ja luoda kohdeyleisöjä.

Lue lisää Google Analytics -tilin yhdistämisestä Google Ads -tiliin kohdassa Google Ads -tilin yhdistäminen Analyticsiin.