Google Analyticsin määrittäminen

Ennen kuin voit alkaa kerätä tietoja kaupastasi, sinulla on oltava Google-tili, kirjauduttava analytiikan seurantaan ja valittava seurattavat tiedot.

Huomaa: Shopify välittää tietoja tapahtumista, joita voit käyttää tehostetussa verkkokaupassa Google Analyticsille. Lisätietoja tehostetusta verkkokaupasta saat Google Analytics -ohjeista.

Vaihe 1: Varmista, että Google Analyticsia ei ole jo otettu käyttöön

Jos otat Google Analyticsin käyttöön useita kertoja, tulokset ovat virheellisiä. Jos olet varma, että et ole koskaan ottanut Google Analyticsia käyttöön kaupassasi, siirry kohtaan Vaihe 2: Hanki Google-tili. Jos et ole varma, oletko ottanut Google Analyticsin käyttöön kaupassasi aiemmin, toimi seuraavasti:

1. Valitse Shopify-ylläpidossa Verkkokauppa > Asetukset.

2. Varmista Google Analytics ‑osiossa, että ruudussa on vain teksti Liitä koodisi Googlelta tähän ja että se on muuten tyhjä. Jos näet tämän, jatka seuraavaan vaiheeseen. Jos näet sen sijaan koodin, joka alkaa tekstillä UA-, sinulla on jo Google Analytics käytössä ja voit siirtyä kohtaan Vaihe 4: Ota verkkokaupan seuranta käyttöön.

3. Klikkaa Teemat.

4. Klikkaa Toiminnot > Muokkaa koodia.

5. Valitse Asettelu-kohdasta {/} theme.liquid:

6. Etsi theme.liquid-tiedostosta jokin seuraavista Google Analytics -seurantatunnisteista: ga.js, dc.js, gtag.js tai analytics.js. Jos näet jotain näistä tunnisteista theme.liquid-tiedostossasi, sinulla on Google Analytics jo käytössä ja voit siirtyä vaiheeseen Vaihe 4: Ota verkkokaupan seuranta käyttöön.

Jos et näe seurantakoodia Asetukset-sivusi Google Analytics -osiossa ja sinulla ei ole Google Analytics -seurantatunnistetta theme.liquid -tiedostossasi, Google Analytics ei ole käytössä kaupassasi. Jatka kohtaan Vaihe 2: Hanki Google-tili .

Vaihe 2: Luo Google-tili

Tarvitset Google-tilin käyttääksesi Google Analyticsia. Jos käytät jo Google-tuotteita, kuten Gmail tai Ads, voit käyttää samaa tiliä Google Analyticsissa.

Jos sinulla ei vielä ole tiliä Google-tuotteelle, luo Google-tili. Sinun ei tarvitse käyttää Gmail-tiliä muuhun kuin kirjautumiseen sisään ja ulos Google Analyticsista.

Kun sinulla on Google-tili, sinun täytyy luoda Analytics-tili. Kun olet luonut tilin, jatka vaiheeseen 3: Ota Google Analytics käyttöön.

Vaihe 3: Ota Google Analytics käyttöön

Jotta voit ottaa Google Analytics -toiminnon käyttöön, sinun täytyy luoda Universal Analytics -ominaisuus Googlessa ja lisätä se Shopify-kauppaasi.

Toimintovaiheet:

1. Kirjaudu selaimessa sisään Google Analyticsissa.

2. Klikkaa Ylläpitäjä.

3. Valitse oikea tili Tili-sarakkeesta.

4. Klikkaa Ominaisuus-sarakkeessa Luo ominaisuus.

5. Anna ominaisuudelle nimi.

6. Valitse Luo vain Universal Analytics -ominaisuus.

Huomaa: Google luo oletusarvoisesti Google Analytics 4-ominaisuuksia, jotka eivät ole yhteensopivia Shopifyn kanssa. Varmista, että luot yleisen Universal Analytics -ominaisuuden.

1. Klikkaa Seuraava.

2. Valitse sopivat asetukset.

3. Klikkaa Luo.

4. Kopioi Universal Analytics -ominaisuus leikepöydälle valitsemalla se ja painamalla ctrl+C PC:llä tai command+C Mac-tietokoneella.

5. Avaa Shopify admin uudella selainvälilehdellä.

6. Siirry kohtaan Verkkokauppa > Asetukset.

7. Liitä Universal Analytics -ominaisuus Google Analytics -tili -kenttään Google Analytics -osiossa.

Huomaa: Google Analytics ei voi seurata kävijöitä, ennen kuin poistat salasanasuojauksen verkkokaupastasi.

Kun olet ottanut Google Analyticsin käyttöön kaupassasi, jatka vaiheeseen Vaihe 4: Ota verkkokaupan seuranta käyttöön.

Vaihe 4: Ota verkkokaupan seuranta käyttöön

Googlen verkkokauppaseurantaa voi käyttää kahdella eri tarkkuuden tasolla:

Ota käyttöön verkkokaupan perusseuranta

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Google Analytics -tililläsi Ylläpitäjä.
  2. Klikkaa Näytä-valikosta Verkkokaupan asetukset.
  3. Klikkaa Ota verkkokauppa käyttöön -vaihtopainiketta ja vaihda OFF-valinta ON-valinnaksi.

Jos tarvitset tarkempia seurantatietoja, voit ottaa käyttöön laajennetun verkkokaupan seurannan.

Ota tehostetun verkkokaupan seuranta käyttöön

Toimintovaiheet:

1. Avaa Shopify admin.
  2. Siirry kohtaan Verkkokauppa > Asetukset.
  3. klikkaa Google Analytics -osassa Käytä parannettua verkkokauppaa -valintaruutua. Jos käytät Google Analyticsin vanhempaa versiota, sinun saattaa täytyä päivittää uusimpaan versioon, ennen kuin voit napauttaa Käytä parannettua verkkokauppaa -valintaruutua.
  4. Klikkaa Tallenna.
  5. Klikkaa Google Analytics -tililläsi Ylläpitäjä.
  6. Klikkaa Näytä-valikosta Verkkokaupan asetukset.
  7. Klikkaa Ota tehostetun verkkokaupan raportointi käyttöön -vaihtopainiketta, ja vaihda OFF-valinta ON-valinnaksi.
  8. Klikkaa Tallenna.