Google Analyticsin määrittäminen

Ennen kuin voit alkaa kerätä tietoja kaupastasi, sinulla on oltava Google-tili, kirjauduttava analytiikan seurantaan ja valittava seurattavat tiedot.

Vaihe 1: Varmista, että Google Analyticsia ei ole jo otettu käyttöön

Jos otat Google Analyticsin käyttöön useita kertoja, tulokset ovat virheellisiä. Jos olet varma, että et ole koskaan ottanut Google Analyticsia käyttöön kaupassasi, siirry kohtaan Vaihe 2: Hanki Google-tili. Jos et ole varma, oletko ottanut Google Analyticsin käyttöön kaupassasi aiemmin, toimi seuraavasti:

1. Valitse Shopify-ylläpitäjässä Verkkokauppa > Asetukset.

2. Varmista Google Analytics ‑osiossa, että ruudussa on vain teksti Liitä koodisi Googlelta tähän ja että se on muuten tyhjä. Jos näet tämän, jatka seuraavaan vaiheeseen. Jos näet sen sijaan koodin, joka alkaa tekstillä UA-, sinulla on jo Google Analytics käytössä ja voit siirtyä kohtaan Vaihe 4: Ota verkkokaupan seuranta käyttöön.

3. Klikkaa Teemat.

4. Klikkaa Toiminnot > Muokkaa koodia.

5. Valitse Asettelu-kohdasta {/} theme.liquid:

6. Etsi theme.liquid-tiedostosta jokin seuraavista Google Analytics -seurantatunnisteista: ga.js, dc.js, gtag.js tai analytics.js. Jos näet jotain näistä tunnisteista theme.liquid-tiedostossasi, sinulla on Google Analytics jo käytössä ja voit siirtyä vaiheeseen Vaihe 4: Ota verkkokaupan seuranta käyttöön.

Jos et näe seurantakoodia Asetukset-sivusi Google Analytics -osiossa ja sinulla ei ole Google Analytics -seurantatunnistetta theme.liquid -tiedostossasi, Google Analytics ei ole käytössä kaupassasi. Jatka kohtaan Vaihe 2: Hanki Google-tili .

Vaihe 2: Luo Google-tili

Tarvitset Google-tilin käyttääksesi Google Analyticsia. Jos käytät jo Google-tuotteita, kuten Gmail tai Ads, voit käyttää samaa tiliä Google Analyticsissa.

Jos sinulla ei vielä ole tiliä Google-tuotteelle, luo Google-tili. Sinun ei tarvitse käyttää Gmail-tiliä muuhun kuin kirjautumiseen sisään ja ulos Google Analyticsista.

Kun sinulla on Google-tili, sinun täytyy luoda Analytics-tili. Kun olet luonut tilin, jatka vaiheeseen 3: Ota Google Analytics käyttöön.

Vaihe 3: Ota Google Analytics käyttöön

Jotta voit ottaa Google Analytics -toiminnon käyttöön, sinun täytyy luoda Universal Analytics -ominaisuus Googlessa ja lisätä se Shopify-kauppaasi.

Toimintovaiheet:

1. Kirjaudu selaimessa sisään Google Analyticsissa.

2. Klikkaa Ylläpitäjä.

3. Valitse oikea tili Tili-sarakkeesta.

4. Klikkaa Ominaisuus-sarakkeessa Luo ominaisuus.

5. Anna ominaisuudelle nimi.

6. Valitse Luo vain Universal Analytics -ominaisuus.

1. Klikkaa Seuraava.

2. Valitse sopivat asetukset.

3. Klikkaa Luo.

4. Kopioi Universal Analytics -ominaisuus leikepöydälle valitsemalla se ja painamalla ctrl+C PC:llä tai command+C Mac-tietokoneella.

5. Avaa Shopify-ylläpitäjä uudella selainvälilehdellä.

6. Siirry kohtaan Verkkokauppa > Asetukset.

7. Liitä Universal Analytics -ominaisuus Google Analytics -tili -kenttään Google Analytics -osiossa.

Kun olet ottanut Google Analyticsin käyttöön kaupassasi, jatka vaiheeseen Vaihe 4: Ota verkkokaupan seuranta käyttöön.

Vaihe 4: Ota verkkokaupan seuranta käyttöön

Googlen verkkokauppaseurantaa voi käyttää kahdella eri tarkkuuden tasolla:

Ota käyttöön verkkokaupan perusseuranta

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Google Analytics -tililläsi Ylläpitäjä.
  2. Klikkaa Näytä-valikosta Verkkokaupan asetukset.
  3. Klikkaa Ota verkkokauppa käyttöön -vaihtopainiketta ja vaihda OFF-valinta ON-valinnaksi.

Jos tarvitset tarkempia seurantatietoja, voit ottaa käyttöön laajennetun verkkokaupan seurannan.

Ota tehostetun verkkokaupan seuranta käyttöön

Toimintovaiheet:

1. Valitse Shopify-ylläpitäjässä Verkkokauppa > Asetukset.
  2. Valitse Google Analytics -osassa Käytä tehostettua verkkokauppaa -valintaruutu. Jos käytät Google Analyticsin vanhempaa versiota, sinun on ehkä valittava Päivitä uusimpaan versioon, ennen kuin voit valita Käytä tehostettua verkkokauppaa -valintaruudun.
  3. Klikkaa Tallenna. Näin Shopify voi seurata ja lähettää kaikkia verkkosivustosi tietoja Google Analyticsiin.
  4. Klikkaa Google Analytics -tililläsi Ylläpitäjä.
  5. Klikkaa Näytä-valikosta Verkkokaupan asetukset.
  6. Klikkaa Ota tehostetun verkkokaupan raportointi käyttöön -vaihtopainiketta, ja vaihda OFF-valinta ON-valinnaksi.
  7. Klikkaa Tallenna.

Lue lisää tehostetusta verkkokaupasta Google Analytics -ohjekeskuksesta.

Google Analytics JavaScript -lisäkomentosarja

Jos haluat mukauttaa Google Analyticsin määrityksiä lisää, voit lisätä JavaScript-koodin Google Analytics JavaScript -lisäosioon.

Tähän osioon voidaan lisätä vain analytiikkaseurantaan liittyviä JavaScript-koodeja. Tähän kenttään lisätty koodi ei voi tehdä visuaalisia tai toiminnallisia muutoksia kassaan.

Lisätietoja JavaScriptin käyttämisestä Google Analyticsissa.

Valmiina aloittamaan myynti Shopifyssa?