Google Analyticsin määrittäminen

Ennen kuin voit alkaa kerätä tietoja kaupastasi, sinulla on oltava Google-tili, kirjauduttava analytiikan seurantaan ja valittava seurattavat tiedot.

Huomaa: Shopify välittää tietoja tapahtumista, joita voit käyttää tehostetussa verkkokaupassa Google Analyticsille. Lisätietoja tehostetusta verkkokaupasta saat Google Analytics -ohjeista.

Vaihe 1: Varmista, että Google Analyticsia ei ole jo otettu käyttöön

Jos otat Google Analyticsin käyttöön useita kertoja, tulokset ovat virheellisiä. Jos olet varma, että et ole koskaan ottanut Google Analyticsia käyttöön kaupassasi, siirry kohtaan Vaihe 2: Hanki Google-tili. Jos et ole varma, oletko ottanut Google Analyticsin käyttöön kaupassasi aiemmin, toimi seuraavasti:

1. Valitse Shopify-ylläpidossa Verkkokauppa > Asetukset.

2. Varmista Google Analytics ‑osiossa, että ruudussa on vain teksti Liitä koodisi Googlelta tähän ja että se on muuten tyhjä:

Ei käytössä
    Jos näet tämän, jatka seuraavaan vaiheeseen. Jos näet sen sijaan koodin, joka alkaa UA-, sinulla on jo Google Analytics käytössä ja voit siirtyä kohtaan Vaihe 4: Ota verkkokaupan seuranta käyttöön..

3. Klikkaa Teemat.

4. Klikkaa Toiminnot > Muokkaa koodia.

5. Valitse Asettelu-kohdasta {/} theme.liquid:

6. Etsi theme.liquid-tiedostosta jokin seuraavista Google Analytics -seurantatunnisteista: ga.js, dc.js, gtag.js tai analytics.js. Jos näet jotain näistä tunnisteista theme.liquid-tiedostossasi, sinulla on Google Analytics jo käytössä ja voit siirtyä vaiheeseen Vaihe 4: Ota verkkokaupan seuranta käyttöön.

Jos et näe seurantakoodia Asetukset-sivusi Google Analytics -osiossa ja sinulla ei ole Google Analytics -seurantatunnistetta theme.liquid -tiedostossasi, Google Analytics ei ole käytössä kaupassasi. Jatka kohtaan Vaihe 2: Hanki Google-tili.

Vaihe 2: Luo Google-tili

Tarvitset Google-tilin käyttääksesi Google Analyticsia. Jos käytät jo Google-tuotteita, kuten Gmail tai Ads, voit käyttää samaa tiliä Google Analyticsissa.

Jos sinulla ei vielä ole tiliä Google-tuotteelle, luo Google-tili. Sinun ei tarvitse käyttää Gmail-tiliä muuhun kuin kirjautumiseen sisään ja ulos Google Analyticsista.

Kun sinulla on Google-tili, jatka Vaiheeseen 3: Ota Google Analytics käyttöön.

Vaihe 3: Ota Google Analytics käyttöön

Google Analyticsin käyttöön ottaminen on riippuvainen siitä, oletko käyttänyt Google-tiliä Google Analyticsin määrittämiseen ennen:

• En ole koskaan määrittänyt Google Analyticsia tällä Google-tilillä.
  • Olen käyttänyt Google Analyticsia tämän Google-tilin kanssa aiemmin.

Kuinka ottaa Google Analytics käyttöön, jos et ole koskaan käyttänyt Google Analyticsia aiemmin

Toimintovaiheet:

1. Avaa selaimessa Google Analytics.
  2. Valitse Google-tili, jolla haluat kirjautua sisään, tai klikkaa Lisää tili kirjautuaksesi sisään uudella Google-tilillä.
  3. Klikkaa Rekisteröidy.
  4. Valitse Verkkosivusto ja täytä vaaditut tiedot. Käytä ensisijaista verkkotunnustasi verkkosivuston URL-osoitteena.
  5. Klikkaa Hae seurantatunnus.
  6. Valitse alasvetovalikosta maa, jos sitä ei vielä ole valittu, ja klikkaa Hyväksyn vahvistaaksesi, että olet lukenut käyttöehdot.
  7. Seuraavalla sivulla näet monia tietoja ja vaihtoehtoja. Ainoa tarvitsemasi asia on Yleinen sivustotagi. Kopioi yleinen sivustotagi leikepöydälle valitsemalla se ja painamalla ctrl+C, jos käytät PC:tä tai command+C, jos käytät Mac-tietokonetta.
  8. Avaa Shopify admin uudella selainvälilehdellä.
  9. Siirry kohtaan Verkkokauppa > Asetukset.
  10. Liitä Google Analytics -osiossa sivustosi yleinen tunniste Google Analytics -tilin kenttään:
    Liitä Google Analytics -koodi tähän

Kun olet ottanut Google Analyticsin käyttöön kaupassasi, jatka vaiheeseen Vaihe 4: Ota verkkokaupan seuranta käyttöön.

Kuinka ottaa Google Analytics käyttöön, jos olet määrittänyt Google Analyticsin aiemmin

Toimintovaiheet:

1. Avaa selaimessa Google Analytics.
  2. Klikkaa KIRJAUDU SISÄÄN ja valitse avattavasta valikosta Analytics.
  3. Valitse Google-tili, jolla haluat kirjautua sisään, tai klikkaa Lisää tili kirjautuaksesi sisään uudella Google-tilillä.
  4. Klikkaa Ylläpitäjä.
  5. Klikkaa Luo tili-valintaa.
  6. Valitse Verkkosivusto ja täytä vaaditut tiedot. Käytä ensisijaista verkkotunnustasi verkkosivuston URL-osoitteena.
  7. Klikkaa Hae seurantatunnus.
  8. Valitse alasvetovalikosta maa, jos sitä ei vielä ole valittu, ja klikkaa Hyväksyn vahvistaaksesi, että olet lukenut käyttöehdot.
  9. Seuraavalla sivulla näet monia tietoja ja vaihtoehtoja. Ainoa tarvitsemasi asia on Yleinen sivustotagi. Kopioi yleinen sivustotagi leikepöydälle valitsemalla se ja painamalla ctrl+C, jos käytät PC:tä tai command+C, jos käytät Mac-tietokonetta.
  10. Avaa Shopify admin uudella selainvälilehdellä.
  11. Siirry kohtaan Verkkokauppa > Asetukset.
  12. Liitä Google Analytics -osiossa sivustosi yleinen tunniste Google Analytics -tilin kenttään:
    Liitä Google Analytics -koodi tähän

Kun olet ottanut Google Analyticsin käyttöön kaupassasi, jatka vaiheeseen Vaihe 4: Ota verkkokaupan seuranta käyttöön.

Vaihe 4: Ota verkkokaupan seuranta käyttöön

Googlen verkkokauppaseuranta voidaan suorittaa kahdella eri tarkkuuden tasolla toteutettavalla tavalla:

• Verkkokaupan perusseuranta, jos haluat vain tapahtumien ja tulojen tiedot
  • Tehostettu verkkokaupan seuranta, jos haluat lisätietoja kävijöiden käyttäytymisestä

Ota käyttöön verkkokaupan perusseuranta

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Google Analytics -tililläsi Ylläpitäjä.
  2. klikkaa Näytä-valikosta Verkkokaupan asetukset.
  3. Klikkaa Ota verkkokauppa käyttöön -vaihtopainiketta ja vaihda OFF-valinta ON-valinnaksi.

Jos tarvitset tarkempia seurantatietoja, voit ottaa käyttöön laajennetun verkkokaupan seurannan.

Ota tehostetun verkkokaupan seuranta käyttöön

Toimintovaiheet:

1. Avaa Shopify admin.
  2. Siirry kohtaan Verkkokauppa > Asetukset.
  3. klikkaa Google Analytics -osassa Käytä parannettua verkkokauppaa -valintaruutua. Jos käytät Google Analyticsin vanhempaa versiota, sinun saattaa täytyä päivittää uusimpaan versioon, ennen kuin voit napauttaa Käytä parannettua verkkokauppaa -valintaruutua.
  4. Klikkaa Tallenna.
  5. Klikkaa Google Analytics -tililläsi Ylläpitäjä.
  6. klikkaa Näytä-valikosta Verkkokaupan asetukset.
  7. Klikkaa Ota tehostetun verkkokaupan raportointi käyttöön -vaihtopainiketta, ja vaihda OFF-valinta ON-valinnaksi.
  8. Klikkaa Tallenna.