Perinteisten asiakastilien käyttöönotto ja hallinnointi

Perinteisiä asiakastilejä käytettäessä asiakkaat voivat kirjautua sisään sähköpostiosoitteella ja salasanalla. Asiakkaat voivat myös hyväksyä tilikutsuja tai luoda uuden tilin kirjautumissivulta.

Perinteiset asiakastilit tukevat Multipassia, mutta eivät tue B2B:tä.

Perinteisten asiakastilien määrittäminen

Jos käytössäsi ovat vain perinteiset asiakastilit, voit tehdä asiakastileistä pakollisia tai valinnaisia tai poistaa ne käytöstä.

Perinteisten asiakastilien asetukset
Valinta Kuvaus
Tilit on poistettu käytöstä Asiakkaat eivät voi luoda tiliä tai kirjautua sisään kassavaiheessa. Asiakkaiden on annettava tietonsa kassavaiheessa, eikä heidän yhteystietojaan ja toimitustietojaan täytetä automaattisesti.
Tilien käyttäminen on valinnaista Asiakkaasi voivat luoda tilin, mutta se ei ole pakollista kassavaihetta varten. Jos asiakkailla on tili ja he ovat kirjautuneena sisään, heidän yhteystietonsa ja toimitustietonsa täytetään automaattisesti kassavaiheessa.
Tilit ovat pakollisia Asiakkaiden on luotava tili ja kirjauduttava sisään ostoksensa viimeistelemiseksi. Tämä vaihtoehto voi olla hyödyllinen, jos sinulla on tukkukauppa tai vain jäsenille tarkoitettu kauppa. Asiakkaiden yhteystiedot ja toimitustiedot täytetään automaattisesti kassavaiheessa.

Perinteisten asiakastilien käyttöön ottaminen

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Kassa.
  2. Valitse Asiakastilit-osiossa Tilit on poistettu käytöstä-, Tilien käyttäminen on valinnaista- tai Tilit ovat pakollisia -vaihtoehto.
  3. Klikkaa Tallenna.

Asiakkaiden kutsuminen luomaan tilejä

Voit lähettää asiakkaille kutsuja, jotka kannustavat heitä aktivoimaan tilin. Asiakkaat saavat sähköpostilla kehotuksen luoda oma salasana. Sähköpostikutsu on voimassa vain 30 päivän ajan.

Voit luoda asiakastilin sähköpostikutsun yksittäisille asiakkaille tai kaikille asiakkaille.

Asiakkaat voivat myös luoda uuden tilin itse klikkaamalla kirjautumissivulla Luo tili.

Kutsusähköpostissa on oletusarvoinen aiherivi ja tekstiosa.Voit muokata kutsusähköpostin sisältöä kohdassa Asetukset > Ilmoitukset > Asiakkaat > Asiakastiliä koskeva kutsu.Lisätietoja on kohdassa Muokkaa ilmoitusmalleja.

Yksittäisten tilikutsujen lähettäminen

Voit kutsua vain olemassa olevia asiakkaita luomaan tilin. Jos haluat kutsua uuden asiakkaan luomaan tilin, sinun on luotava tämä asiakas Shopify adminin Asiakkaat-kohdassa.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat.

2. Klikkaa sen asiakkaan nimeä, jonka haluat kutsua.

3. Klikkaa Lähetä tilin kutsu.

4. Valinnainen: Muokkaa Aihe-kentän sisältöä.

5. Lisää Mukautettu viesti -kenttään viesti asiakkaallesi. Jos jätät tämän kentän tyhjäksi, asiakkaalle lähetetään oletusviesti.

6. Klikkaa Tarkista ja klikkaa sitten Lähetä ilmoitus.

Useiden tilikutsujen lähettäminen asiakkaille kerralla

Jos haluat lähettää asiakastilikutsuja joukkotoimintona, sinun on hankittava sovellus, kuten Bulk Account Invite Sender, Shopify App Storesta.

Perinteisten asiakastilien hallinta

Voit lähettää asiakkaille salasanan palautussähköposteja, poistaa heidän tilinsä käytöstä ja hallita perinteisten asiakastilien brändäystä.

Asiakkaan salasanan palauttaminen

Asiakkaat voivat palauttaa salasanansa kirjautumissivulla.

Voit myös lähettää asiakkaille salasanan palautuksen sähköpostiviestin Shopify administa.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat.

2. Klikkaa sen asiakkaan nimeä, jolle haluat lähettää salasanan palautuksen sähköpostiviestin.

3. Klikkaa Lisää toimintoja ja klikkaa sitten Palauta salasana.

Yksittäisen asiakastilin poistaminen käytöstä

Voit poistaa yksittäisen asiakkaan tilin käytöstä. Jos asiakastilin asetukset edellyttävät, että asiakkaat kirjautuvat sisään ennen kassavaihetta, ja poistat yksittäisen asiakkaan tilin käytöstä, hän ei voi tehdä tilausta kaupassasi.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat.

2. Klikkaa sen asiakkaan nimeä, jonka tilin haluat poistaa käytöstä.

3. Klikkaa Poista tili käytöstä.

Perinteisten asiakastilien brändäyksen mukauttaminen

Voit mukauttaa perinteisiä asiakastilejä verkkokaupan teema-asetuksissa käyttämällä teemaeditoria.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Verkkokauppa > Teemat.
  2. Etsi teema, jota haluat muokata, ja klikkaa sitten Mukauta.
  3. Klikkaa ylätunnisteen pudotusvalikon Asiakastilit-vaihtoehtoa.

Perinteisten asiakastilien poistaminen käytöstä

Jos et enää halua käyttää asiakastilejä verkkokaupassasi, voit poistaa ne käytöstä.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Kassa.
  2. Valitse Asiakastilit-osiossa Tilit on poistettu käytöstä -vaihtoehto.