Opsætning og administration af klassiske kundekonti

Klassiske kundekonti giver dine kunder mulighed for at logge ind med en mailadresse og en adgangskode. Kunderne kan også acceptere invitationer eller oprette en ny konto fra loginsiden.

Klassiske kundekonti understøtter Multipass, men understøtter ikke B2B.

Opsætning af klassiske kundekonti

Hvis du kun har adgang til klassiske kundekonti, kan du gøre kundekonti obligatoriske, valgfrie eller deaktivere dem.

Indstillinger for klassiske kundekonti
Indstilling Beskrivelse
Konti er deaktiverede Dine kunder har ikke mulighed for at oprette en konto eller logge ind under betalingen. Kunderne skal angive deres oplysninger ved betaling, og deres kontakt- og leveringsoplysninger udfyldes ikke automatisk.
Konti er valgfri Dine kunder kan oprette en konto, men det er ikke obligatorisk at oprette en for at betale. Hvis kunder har en konto og er logget ind, udfyldes deres kontakt- og leveringsoplysninger automatisk ved betaling.
Konti er påkrævet Dine kunder skal oprette en konto og logge ind for at fuldføre deres køb. Denne indstilling kan være nyttig, hvis du driver engrossalg eller en butik kun for medlemmer. Kundens kontakt- og leveringsoplysninger udfyldes automatisk ved betaling.

Opsæt klassiske kundekonti

1. Gå til Indstillinger > Betaling i din Shopify-administrator.
  2. Gå til afsnittet Kundekonti, og vælg enten Konti er deaktiverede, Konti er valgfri eller Konti er påkrævet.
  3. Klik på Gem.

Sådan inviterer du kunder til at oprette konti

Du kan sende invitationer til dine kunder for at tilskynde dem til at aktivere en konto. Kunden modtagerne en mail, der anmoder vedkommende om at oprette sin egen adgangskode. Mailinvitationen er kun gyldig i 30 dage.

Du kan genere en mailinvitation om oprettelse af en kundekonto, som du sender til individuelle kunder eller alle dine kunder.

Kunderne kan også klikke på Opret konto på loginsiden for selv at oprette en ny konto.

Mailinvitationen har en standardemnelinje og -brødtekst. Du kan redigere indholdet i mailinvitationen under Indstillinger > Meddelelser > Kunder > Invitation til kundekonto. Få mere at vide under Rediger meddelelsesskabeloner.

Send individuelle kontoinvitationer

Du kan kun invitere eksisterende kunder til at oprette en konto. Hvis du vil invitere en ny kunde til at oprette en konto, skal du oprette denne kunde i Kunder i Shopify-administratoren.

Trin:

1. Gå til Kunder i din Shopify-administrator.

2. Klik på navnet på den kunde, du vil invitere.

3. Klik på Send invitation til at oprette en konto.

4. Valgfrit: Rediger indholdet i feltet Emne.

5. Skriv en besked til din kunde i feltet Tilpasset besked. Hvis du ikke udfylder dette felt, sendes standardbeskeden til kunden.

6. Klik på Gennemgå, og klik derefter på Send meddelelse.

Sådan sender du flere kontoinvitationer på én gang

Hvis du vil sende flere invitationer til oprettelse af kundekonti på én gang, skal du søge efter en app såsom Bulk Account Invite Sender i Shopify App Store.

Administration af klassiske kundekonti

Du kan sende dine kunder mails om nulstilling af adgangskoder, deaktivere deres konti og administrere brandingen af dine klassiske kundekonti.

Nulstil en kundes adgangskode

Dine kunder kan nulstille deres egne adgangskoder fra loginsiden.

Du kan også sende kunder en mail om nulstilling af adgangskode fra Shopify-administratoren.

Trin:

1. Gå til Kunder i din Shopify-administrator.

2. Klik på navnet på den kunde, du vil sende mailen om nulstilling af adgangskode til.

3. Klik på Flere handlinger, og klik derefter på Nulstil adgangskode.

Deaktiver en individuel kundekonto

Du kan deaktivere en individuel kundes konto. Hvis indstillingerne for dine kundekonti kræver, at kunder skal logge ind inden betalingen, og du deaktiverer en individuel kundes konto, vil denne kunde ikke afgive en ordre i din butik.

Trin:

1. Gå til Kunder i din Shopify-administrator.

2. Klik på navnet på den kunde, som har den konto, du vil deaktivere.

3. Klik på Deaktiver konto.

Tilpas brandingen af klassiske kundekonti

Du kan tilpasse dine klassiske kundekonti fra din webshops temaindstillinger ved hjælp af temaeditoren.

Trin:

1. Gå til Webshop > Temaer i din Shopify-administrator.
  2. Find det tema, du vil redigere, og klik derefter på Tilpas.
  3. Klik på Kundekonti i rullemenuen i sidehovedet.

Deaktivering af klassiske kundekonti

Hvis du ikke længere vil bruge kundekonti i din webshop, kan du deaktivere dem.

Trin:

1. Gå til Indstillinger > Betaling i din Shopify-administrator.
  2. Vælg indstillingen Kundekonti er deaktiverede i afsnittet Kundekonti.