Opsætning og administration af klassiske kundekonti

Klassiske kundekonti giver dine kunder mulighed for at logge ind med en mailadresse og en adgangskode. Kunderne kan også acceptere invitationer eller oprette en ny konto fra loginsiden.

Klassiske kundekonti understøtter Multipass, men understøtter ikke B2B. Få mere at vide om forskellene mellem klassiske og nye kundekonti.

Opsætning af klassiske kundekonti

Opsæt klassiske kundekonti

Du kan vælge, om du vil bruge klassiske eller nye kundekonti i din webshop og din betalingsproces.

Trin:

1. Gå til Indstillinger > Kundekonti i Shopify-administrator.
  2. I afsnittet Konti i webshop og betalingsprocessen klikker du på Rediger.
  3. Vælg Vis loginlink i sidehovedet på webshop og ved betaling for at vise et loginlink i din webshop. Linket findes normalt i butikkens sidehoved, men placeringen kan variere afhængigt af dit tema. Der vises også et loginlink på betalingssiden.
  4. Vælg klassiske kundekonti i afsnittet Vælg den kundekontoversion, du vil bruge.
  5. Klik på Gem.

Sådan inviterer du kunder til at oprette konti

Du kan sende invitationer til dine kunder for at tilskynde dem til at aktivere en konto. Kunden modtagerne en mail, der anmoder vedkommende om at oprette sin egen adgangskode. Mailinvitationen er kun gyldig i 30 dage.

Du kan genere en mailinvitation om oprettelse af en kundekonto, som du sender til individuelle kunder eller alle dine kunder.

Kunderne kan også klikke på Opret konto på loginsiden for selv at oprette en ny konto.

Mailinvitationen har en standardemnelinje og -brødtekst. Du kan redigere indholdet i mailinvitationen under Indstillinger > Meddelelser > Kunder > Invitation til kundekonto. Få mere at vide under Rediger meddelelsesskabeloner.

Send individuelle kontoinvitationer

Du kan kun invitere eksisterende kunder til at oprette en konto. Hvis du vil invitere en ny kunde til at oprette en konto, skal du oprette denne kunde i afsnittet Kunder i Shopify-administrator.

Trin:

1. Gå til Kunder i Shopify-administrator.

2. Klik på navnet på den kunde, du vil invitere.

3. Klik på Send invitation til at oprette en konto.

4. Valgfrit: Rediger indholdet i feltet Emne.

5. Skriv en besked til din kunde i feltet Tilpasset besked. Hvis du ikke udfylder dette felt, sendes standardbeskeden til kunden.

6. Klik på Gennemgå, og klik derefter på Send meddelelse.

Sådan sender du flere kontoinvitationer på én gang

Hvis du vil sende flere invitationer til kundekonti på én gang, kan du overveje at bruge en tredjepartsapp fra Shopify App Store, som f.eks. Bulk Account Invite Sender. Du kan også undersøge om din eksisterende mailudbyder har en løsning.

Administration af klassiske kundekonti

Du kan sende dine kunder en mail om nulstilling af adgangskode, deaktivere deres konti og administrere brandingen af dine klassiske kundekonti.

Nulstil en kundes adgangskode

Dine kunder kan nulstille deres egne adgangskoder fra loginsiden. Adgangskoder skal være mellem 5 og 40 tegn. Specialtegn er tilladt.

Du kan også sende kunder en mail om nulstilling af adgangskode fra Shopify-administrator.

Trin:

1. Gå til Kunder i Shopify-administrator.

2. Klik på navnet på den kunde, du vil sende mailen om nulstilling af adgangskode til.

3. Klik på Flere handlinger, og klik derefter på Nulstil adgangskode.

Deaktiver en individuel kundekonto

Du kan deaktivere en individuel kundes konto. Hvis indstillingerne for dine kundekonti kræver, at kunder skal logge ind inden betalingen, og du deaktiverer en individuel kundes konto, vil denne kunde ikke afgive en ordre i din butik.

Når en kundes konto deaktiveres, slettes vedkommendes kundeprofil ikke. Du kan slette en kundeprofil under Sletning af kundeprofiler.

Trin:

1. Gå til Kunder i Shopify-administrator.

2. Klik på navnet på den kunde, som har den konto, du vil deaktivere.

3. Klik på Deaktiver konto.

Tilpas brandingen af klassiske kundekonti

Du kan tilpasse dine klassiske kundekonti fra din webshops temaindstillinger ved hjælp af temaeditoren.

Trin:

1. Gå til Webshop > Temaer i din Shopify-administrator.
  2. Find det tema, du vil redigere, og klik derefter på Tilpas.
  3. Klik på Klassiske kundekonti i rullemenuen i sidehovedet.

Administrer login med Shop

Login med Shop fungerer sammen med dine eksisterende kundekonti, så dine kunder får et hurtigt og sikkert login til din butik uden adgangskode ved hjælp af deres legitimationsoplysninger til Shop og gemte adgangsnøgler. Når en kunde logger ind med Shop, udfyldes vedkommendes gemte oplysninger automatisk ved betalingsprocessen, så kunden får mulighed for at betale med ét enkelt klik ved hjælp af Shop Pay.

Både nye og eksisterende kunder kan logge ind med Shop. Hvis en ny kunde logger ind med Shop, når vedkommende besøger din butik for første gang, vil der automatisk blive oprettet en kundekonto til vedkommende i din butik.

Trin:

1. Gå til Indstillinger > Kundekonti i Shopify-administrator.
  2. Gør et af følgende i afsnittet Log ind med Shop:
    • Klik på Slå til for at aktivere login med Shop for din butik.
    • Klik på Slå fra for at fjerne login med Shop fra din butik.

Få mere at vide om Shop-kundeoplevelsen og andre funktioner til at logge ind på Shop, som du kan føje til din butik.

Opdater klassiske kundekonti

Kunderne kan opdatere deres kontooplysninger ved at logge ind på deres konto fra din butiksfacade.

Trin:

1. Kunden navigerer til din webshop og klikker på loginknappen.
  2. Han eller hun skal angive sin mailadresse og adgangskode.
  3. I afsnittet Kontooplysninger klikker kunden på Se adresser.
  4. En kunde klikker på Rediger. De kan opdatere deres leveringsoplysninger og -adresse og angive en standardadresse til levering.

Skjul klassiske kundekonti

Hvis du ikke længere ønsker, at kunder skal kunne gå til deres kundekonti fra din webshop eller betalingsproces, kan du skjule dine links til kundekonti.

Trin:

1. Gå til Indstillinger > Kundekonti i Shopify-administrator.
  2. I afsnittet Konti i webshop og betalingsprocessen klikker du på Rediger.
  3. Fravælg Vis loginlink i sidehovedet i webshop og ved betaling.