Opsætning og administration af nye kundekonti

Nye kundekonti giver dine kunder mulighed for at logge ind med en mailadresse og en sekscifret bekræftelseskode til engangsbrug. Der skal ikke angives en adgangskode for at logge ind. Hvis du har adgang til nye kundekonti, vil både klassiske og nye kundekonti være tilgængelige for dig – og de kan begge bruges af dine kunder.

Nye kundekonti understøtter B2B, men de understøtter ikke Multipass.

Om nye kundekonti

Dine kunder kan logge ind uden en adgangskode. Kundens kundekonto oprettes automatisk, når vedkommende logger ind for første gang. Du kan ikke deaktivere individuelle kundekonti.

Kontooprettelse og -login

Hvis din kunde har en kundeprofil i Shopify-administratoren, har vedkommende allerede en konto. Kunden kan logge ind med den mailadresse, der er knyttet til vedkommendes kundeprofil, for at se sine ordrer og kontooplysninger. Når en kunde angiver sin mailadresse, modtager vedkommende en mail med en sekscifret kode til engangsbrug, som vedkommende skal bruge til at logge ind.

Hvis nogen logger ind med en mailadresse, der ikke er knyttet til en eksisterende kundeprofil, oprettes der automatisk en ny kundeprofil.

Du kan give en kunde adgang til B2B-købsoplevelsen på dennes konto ved at føje dennes kundeprofil til et firma.

Deaktivering af konto

Hvis du anvender nye kundekonti, kan du ikke deaktivere individuelle konti. Du kan slette en kundeprofil, men hvis kunder logger ind igen med denne mailadresse, vil der vil oprettet en nye kundeprofil.

Branding og tilpasning

Betalingsprocessens logo og stil anvendes automatisk på nye kundekonti. Hvis du vil foretage ændringer i brandingen af nye kundekonti, skal du opdatere betalingsprocessens branding.

Følgende brandingindstillinger gælder ikke for de nye kundekonti:

• logoplacering
  • logojustering
  • logobredde (maks.)

Domæne

Hvis du vil ændre standarddomænet, kan du knytte et tredjepartsdomæne til Shopify for den nye kundekontoside.

Opsæt nye eller klassiske kundekonti

Hvis du har begge versioner af kundekonti, kan du vælge den version, du vil bruge i din webshop og betalingsproces.

Trin:

1. Gå til din Shopify-administrator, og vælg Indstillinger > Betaling og konti.
  2. Opsæt dine indstillinger for kundekonti i afsnittet Indstillinger for kundekonto:

• Hvis du vil vise et loginlink i sidehovedet på webshoppen og på betalingssiden, skal du vælge Gør det muligt for kunder at logge på fra webshop og betaling.
    • Hvis du vil bede dine kunder om at logge ind inden betalingen, skal du vælge Kræv, at alle kunder skal logge ind før betalingsprocessen.
    • Hvis du vil vise et loginlink i sidehovedet på webshoppen og på betalingssiden, og hvis du vil bede dine kunder om at logge ind før betalingsprocessen, skal du vælge begge indstillinger.
  3. Vælg den version af kundekonti, du vil bruge i din webshop, i afsnittet Loginoplevelse.

4. Klik på Gem.

Forhåndsvisning af kundeoplevelsen

Du kan se en forhåndsvisning af og afprøve kundeoplevelsen af de klassiske og nye kundekonti.

Trin:

1. Gå til din Shopify-administrator, og vælg Indstillinger > Betaling og konti.
  2. Klik på Forhåndsvisning ud for den version af kundekonti, du vil se en forhåndsvisning af, i afsnittet Webadresser til kundekonti.

Skjul nye kundekonti

Hvis du ikke længere vil bruge kundekonti i din webshop, kan du skjule dem i webshoppen.

Trin:

1. Gå til din Shopify-administrator, og vælg Indstillinger > Betaling og konti.
  2. Sørg for, at begge afkrydsningsfelter er fravalgt i afsnittet Indstillinger for kundekonto.