Konfigurera och hantera nya kundkonton

Nya kundkonton låter dina kunder logga in med en sexsiffrig engångskod för verifiering som skickas via e-post. Ett lösenord krävs inte för att logga in. Både klassiska och nya kundkonton är tillgängliga för dig och kan användas av dina kunder.

Nya kundkonton stöder B2B, men de stöder inte Multipass. Läs mer om skillnaderna mellan klassiska och nya kundkonton.

Konfigurera nya kundkonton

Du kan konfigurera nya kundkonton i inställningarna för Kundkonton i din Shopify-admin.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Kundkonton från din Shopify-admin.
  2. Klicka på Redigera i avsnittet Konton i webbshop och kassa.
  3. Om du vill visa inloggningslänken i din butik så markerar du kryssrutan Visa inloggningslänk i webbshoppens sidhuvud och i kassan.
  4. I avsnittet Välj vilken version av kundkonto som ska användas väljer du Nya kundkonton.
  5. Klicka på Spara.

Sparade betalningsmetoder

Med sparade betalningsmetoder kan kunden spara sina kontokortsuppgifter på sitt konto i din butik. Det gör att framtida går köp snabbare och enklare och uppmuntrar till upprepade köp. När en kund har skapat ett konto kan hen lägga till andra kreditkort, redigera kreditkortsuppgifter eller radera kort.

Sparade betalningsmetoder är kompatibla med Shop Pay. Du kan ha båda funktionerna påslagna samtidigt. Kunderna kan välja önskad metod i kassan.

Aktivera sparade betalningsmetoder

Sparade betalningsmetoder är avstängda som standard. Du kan aktivera sparade betalningsmetoder från din Shopify-admin.

Steg:

Inaktivera ett kundkonto

Med nya kundkonton kan du inte inaktivera ett enskilt konto. Du kan radera en kundprofil, men om din kund loggar in igen med den e-postadressen skapas en ny kundprofil.

Varumärkeshantering och anpassning

Du kan anpassa varumärket för dina nya kundkontosidor genom att redigera din kassastil. Med undantag för inloggningssidan gäller din kassastil automatiskt för nya kundkontosidor. Inloggningssidan använder endast din kassalogotyp och knappfärgen kan inte ändras från den standardblå färgen.

Följande inställningar för varumärkesbyggande i kassan gäller inte för de nya kundkontosidorna:

• Placering av logotyp
  • Logotypstorlek
  • Bakgrund för huvudsakligt innehållsområde

Ändra din standarddomän

Om du vill ändra standarddomänen kan du ansluta en tredjepartsdomän till sidan Shopify för nya kundkonton.

Varumärkesanpassning och anpassning för Shopify Plus-handlare

Om din butik har Shopify Plus-planen kan du anpassa din varumärkeshantering och förhandsgranska de nya kundkontosidorna i kassaredigeraren. Med undantag för inloggningssidan gäller din varumärkeshantering f;r kassan automatiskt på nya kundkontosidor. Inloggningssidan använder endast din kassalogotyp och knappfärgen kan inte ändras från den standardblå färgen.

Följande inställningar för varumärkesbyggande i kassan gäller inte för de nya kundkontosidorna:

• Placering av logotyp
  • Logotypjustering
  • Maxbredd för logotyp
  • Bakgrundsbild i kassasidhuvud
  • Bakgrund 1

Dölj nya kundkonton

Om du inte längre vill att kunder ska få tillgång till kundkonton från din webbshop eller kassa kan du dölja länkar till kundkonton.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Kundkonton från din Shopify-admin.
  2. Klicka på Redigera i avsnittet Konton i webbshop och kassa.
  3. Se till att kryssrutan är avmarkerad i avsnittet Inloggningsupplevelse.
  4. Klicka på Spara.

Kundupplevelse

Granska följande funktioner för att få mer information om kundernas upplevelse av att använda nya kundkonton:

Skapande av kundkonto och inloggning

Om kunden har en kundprofil i Shopify-administratören har hen redan ett konto. Hen kan logga in med den e-postadress som är kopplad till kundprofilen för att se sina ordrar och kontoinformation. När en kund anger sin e-postadress får hen ett e-postmeddelande med en sexsiffrig kod att ange för att logga in.

Vid inloggning med en e-postadress som inte är kopplad till en befintlig kundprofil skapas automatiskt en ny kundprofil.

Om din kund har ett Shop-konto kommer hen att bli ombedd att logga in med Shop eller så kan kunden fortfarande att logga in med en engångskod som skickats via e-post. Båda metoderna gör det möjligt för kunder att logga in eller skapa ett konto. Kunder som är inloggade med Shop når kassan med sparad shoppinginformation förifylld och standardinställningen är betalning i kassan med ett tryck med Shop Pay.

Lägg till kundens kundprofil till ett företag för att ge kunden tillgång till köpupplevelsen av B2B på sitt konto.

Uppdatera nya kundkonton

En kund kan uppdatera sina kontouppgifter genom att logga in på sitt konto från skyltfönstret.

Steg:

1. Kunden navigerar till din webbshop och klickar sedan på inloggningsknappen.
  2. Kunden anger sin e-postadress. När kunden har fått ett e-postmeddelande med sin inloggningskod anger han eller hon den för att få tillgång till sin kontosida.
  3. På kontosidan klickar kunden på sina initialer längst upp till höger och klickar sedan på Kontoinformation.
  4. Kunden klickar på pennikonen i avsnittet Profil för att redigera sitt namn.
  5. Kunden klickar på pennikonen bredvid sin adress i avsnittet Adresser för att redigera sina leveransuppgifter.

Logga in via Shop

Om du har Shop Pay aktiverat kan din kund logga in med sina inloggningsuppgifter för Shop och sparade lösenord. Inloggningen via Shop aktiveras automatiskt för nya kundkonton och kan bara tas bort från din butik om du inaktiverar Shop Pay.

Överväganden när du byter till nya kundkonton

När du byter till nya kundkonton kan följande ändringar ske i din butik:

• Appar eller liquid-anpassningar som läggs till i ditt temas kundkontosidor kommer inte att gälla för nya kundkonton. Dina kunder kommer förlora åtkomst till dessa anpassningar.
  • Arbetsflödesutlösare eller automatiseringar baserade på klassiska kundkonton stöds inte i nya kundkonton.
  • Alla länkar till klassiska kundkonton kommer att omdirigera till nya kundkonton.

Du kan när som helst byta tillbaka till klassiska kundkonton för att återställa din tidigare upplevelse.