Konfigurera och hantera nya kundkonton

Nya kundkonton låter dina kunder logga in med ett e-postmeddelande och en sexsiffrig engångsverifieringskod. Ett lösenord krävs inte för att logga in. Om du har tillgång till nya kundkonton är både klassiska och nya kundkonton tillgängliga för dig och kan användas av dina kunder.

Nya kundkonton stöder B2B, men de stöder inte Multipass.

Om nya kundkonton

Dina kunder kan logga in utan lösenord. När de loggar in för första gången skapas deras kundkonto automatiskt. Du kan inte inaktivera ett enskilt kundkonto.

Skapande av konto och inloggning

Om din kund har en kundprofil i Shopify-administratören har de redan ett konto. De kan logga in med den e-postadress som är kopplad till kundprofilen för att se sina beställningar och kontoinformation. När en kund anger sin e-postadress får de ett e-postmeddelande med en sexsiffrig kod som de behöver ange för att logga in.

Vid inloggning med en e-postadress som inte är kopplad till en befintlig kundprofil skapas automatiskt en ny kundprofil.

Lägg till kundens kundprofil till ett företag för att ge kunden tillgång till köpupplevelsen av B2B på sitt konto.

Inaktivering av ett konto

Med nya kundkonton kan du inte inaktivera ett enskilt konto. Du kan radera en kundprofil, men om din kund loggar in igen med det e-postmeddelandet skapas en ny kundprofil.

Varumärkeshantering och anpassning

Logotypen och stilen för din kassa tillämpas automatiskt på nya kundkonton. Uppdatera ditt varumärkeshantering för att göra ändringar i varumärket för nya kundkonton.

Följande inställningar för varumärkeshantering gäller inte för de nya kundkontona:

• placering av logotyp
  • logotypjustering
  • maxbredd för logotyp

Domän

För att ändra standarddomänen kan du ansluta en tredjepartsdomän till sidan Shopify för nya kundkonton.

Konfigurera nya eller klassiska kundkonton

Om du har båda versionerna av kundkonton kan du välja vilken version du vill använda i din webbshop och i kassan.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Kassa och konton i din Shopify-admin.
  2. Ställ in dina kundkontoinställningar i avsnittet Kundkontoinställningar:

• För att visa en inloggningslänk i webbshoppens sidhuvud och på kassasidan väljer du Tillåt kunder att logga in från webbshop och kassa.
    • För att uppmana dina kunder att logga in innan betalning väljer du Kräv att alla kunder loggar in innan betalning.
    • För att visa en inloggningslänk i webbshoppens sidhuvud och på kassasidan, och för att uppmana dina kunder att logga in innan betalning, välj båda alternativen.
  3. I avsnittet Inloggningsupplevelse väljer du den version av kundkonton som du vill använda i din webbshop.

4. Klicka på Spara.

Förhandsgranska kundupplevelsen

Du kan förhandsgranska och testa kundupplevelsen med klassiska och nya kundkonton.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Kassa och konton i din Shopify-admin.
  2. Klicka på Förhandsgranska bredvid den kundkontoversion som du vill förhandsgranska i avsnittet Kundkonto-URL.

Dölj nya kundkonton

Om du inte längre vill använda kundkonton i din webbshop kan du dölja dem i din webbshop.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Kassa och konton i din Shopify-admin.
  2. Se till att båda kryssrutorna är avmarkerade i avsnittet Kundkontoinställningar.