Anslut en tredjepartsdomän till Shopify för din sida för nya kundkonton

När det gäller nya kundkonton kan du skapa en subdomän som är baserad på namnet på huvuddomänen för din webbshop, och som hänvisar till dina kundkontosidor.

Domännamnet du skapar är en subdomän för ditt huvuddomännamn som du använder för din butik. Underdomänen blir det primära domännamnet för dina kundkontosidor, med undantag för inloggningssidan. Inloggningssidans domän kommer förbli shopify.com/<shop_id>/auth.

Innan du börjar

För att slutföra den här proceduren måste du ha följande information:

• din inloggningsinformation för ditt tredjeparts domänleverantörskonto
  • domänleverantörens krav

Steg 1: Skapa underdomän för dina kundkontosidor

I det här fallet startar du processen från avsnittet Inställningar > Kundkonton i Shopify-admin, snarare än avsnittet Inställningar > Domäner. Om du försöker utgå från avsnittet Domäninställningar kan du inte skapa en subdomän för de nya kundkontosidorna.

1. Från din Shopify-admin går du till Kundkonton.
  2. Klicka på Ändra domän i avsnittet URL:er. Dialogrutan Ändra domän för kundkonton visas.
  3. Ange en beskrivande sträng i fältet Kundkontodomän som identifierar domännamnet som det som används för kundkonton. Om du till exempel anger strängen account skapar du följande URL för din kund: account.your-store.com.
  4. Klicka på Fortsätt. Du tas till sidan Anslut befintlig domän i domäninställningarna.
  5. Klicka på Följ inställningsinstruktioner för att ändra dina domänleverantörskontoinställningar. Du tas till domänleverantörens webbplats.

Steg 2: Skapa en ny CNAME-post i dina kontoinställningar för tredjeparts domänleverantör

1. Logga in till ditt konto på domänleverantörens webbplats.
  2. Leta upp DNS-inställning eller område för domänhantering.
  3. Gör följande:

1. Skapa en ny CNAME-post.
    2. Ändra värdnamnet till strängen som du skapade för ditt kundkontos underdomännamn. Till exempel account.
    3. Peka CNAME-posten mot shops.myshopify.com.
  4. Spara dina ändringar. Du returneras till sidan Anslut befintlig domän i Shopify-admin.

Steg 3: Verifiera att kundkontodomänen är ansluten till Shopify

1. På sidan Anslut befintlig domän klickar du på Verifiera anslutning.
  2. När ditt kundkontos domännamn är anslutet och verifierat klickar du på Tillbaka till kundkonton. På sidan Kundkonton visas en Connected-etikett i fältet Nya kundkonton.

Det kan ta upp till 48 timmar för din domän att verifieras.