Anslut en tredjepartsdomän till Shopify för din sida för B2B-kundkonton

Om du använder Shopify B2B-funktionen kan du skapa en subdomän som är baserad på ditt domännamn från tredje part som pekar mot sidan för B2B-kundkonton.Du kan sedan ge motsvarande URL till dina nya B2B-kunder så att de kan skapa ett konto i din B2B-butik.

Domännamnet du skapar är en subdomän för ditt huvuddomännamn som du använder för din butik. Underdomänen blir det primära domännamnet för sidan för dina kundkonton.

I det här fallet startar du processen från avsnittet Inställningar > Kassa och konton i Shopify-admin, snarare än avsnittet Inställningar > Domäner.Om du försöker utgå från avsnittet Domäninställningar får du ett felmeddelande.

Innan du börjar

För att slutföra den här proceduren måste du ha följande information:

• din inloggningsinformation för ditt tredjeparts domänleverantörskonto
  • domänleverantörens krav

Steg 1: Skapa underdomän för sidan för dina kundkonton

1. Från din Shopify-administratör går du till Inställningar > Kassa och konton.

2. På sidan Kassa och kundkonton går du till avsnittet Kundkonto-URL:er.

3. I fältet Nya kundkonton klickar du på Ändra domän. Dialogrutan Ändra domän för kundkonton visas.

4. Ange en beskrivande sträng i fältet Kundkontodomän som identifierar domännamnet som det som används för kundkonton. Om du till exempel anger strängen myaccount skapar du följande URL för din kund: myaccount.your-store.com.

5. Klicka på Fortsätt. Du tas till sidan Anslut befintlig domän i domäninställningarna.

6. Klicka på Följ inställningsinstruktioner för att ändra dina domänleverantörskontoinställningar. Du tas till domänleverantörens webbplats.

Steg 2: Skapa en ny CNAME-post i dina kontoinställningar för tredjeparts domänleverantör

1. Logga in till ditt konto på domänleverantörens webbplats.

2. Leta upp DNS-inställning eller område för domänhantering.

3. Gör följande:

4. Spara dina ändringar. Du returneras till sidan Anslut befintlig domän i Shopify-admin.

Steg 3: Verifiera att kundkontodomänen är ansluten till Shopify

1. På sidan Anslut befintlig domän klickar du på Verifiera anslutning.

2. När ditt kundkontos domännamn är anslutet och verifierat klickar du på Tillbaka till kundkonton. På sidan Kassa och kundkonton visas en Connected-etikett i fältet Nya kundkonton.

Det kan ta upp till 48 timmar för din domän att verifieras.