Kundkonton

Kundkonton låter dina kunder logga in för att se sina beställningar, profilinformation och sparade adresser. När en kund loggar in fylls deras lagrade kontoinformation i automatiskt i kassan för att betalningen ska gå snabbare.

Det finns två versioner av kundkonton: klassiska och nya kundkonton. De nya kundkontona är endast tillgängliga för butiker med Shopify Plus och andra utvalda butiker.

Om du har tillgång till de nya kundkontona är både klassiska och nya kundkonton tillgängliga för dig och kan användas av dina kunder. Du kan styra hur kunderna kan logga in och vilken version av kundkonton som används i din webbshop.

Kontrollera hur sidan för kassainställningar visas på sidan Inställningar i din Shopify-administratör för att verifiera vilken version av kundkonton du har i din butik:

Granska följande tabell för att lära dig mer om klassiska och nya kundkonton:

Jämförelsetabell för klassiska och nya kundkonton
Funktion Klassiska kundkonton Nya kundkonton
Inloggningsupplevelse Kunderna kan logga in med hjälp av e-postadress och lösenord Kunden kan logga in med en sexsiffrig verifieringskod som skickats till deras e-postadress
Skapande av konto Kunderna accepterar kontoinbjudningar eller skapar ett nytt konto från inloggningssidan Konton skapas när en kund loggar in med en e-postadress
Varumärkeshantering Använder varumärkeshantering från din webbshops temainställningar Använder varumärkeshantering från dina kassainställningar
Liquid-anpassningar
Stöder appar
Beställningshistorik och status
Sparade adresser
Stöder B2B
Stöder returförfrågningar
Stöder Multipass