Kundkonton

Kundkonton låter dina kunder logga in för att se sina beställningar, profilinformation och sparade adresser. När en kund loggar in fylls deras lagrade kontoinformation i automatiskt i kassan för att betalningen ska gå snabbare.

Det finns två versioner av kundkonton: klassiska och nya kundkonton. Både klassiska och nya kundkonton är tillgängliga för dig och kan användas av dina kunder. Du kan välja vilken version av kundkonton som ska användas i din webbshop. Om du väljer att använda nya kundkonton kommer de flesta länkar till klassiska kundkonton automatiskt omdirigeras till nya kundkonton. Läs mer om att byta till nya kundkonton.

Granska följande tabell för att lära dig mer om klassiska och nya kundkonton:

Jämförelsetabell för klassiska och nya kundkonton
Funktion Klassiska kundkonton Nya kundkonton
Inloggningsupplevelse Kunder kan logga in med e-postadress och lösenord eller logga in via Shop. Läs om hur du aktiverar inloggning med Shop för klassiska kundkonton. Kunder kan logga in med en sexsiffrig verifieringskod som skickas till deras e-postadress eller logga in via Shop. Inloggning med Shop aktiveras automatiskt för nya kundkonton i butiker som erbjuder Shop Pay som betalningsmetod.
Skapande av konto Kunderna accepterar kontoinbjudningar eller skapar ett nytt konto från inloggningssidan. Konton skapas när en kund loggar in med en e-postadress.
Kundnamn Kunderna kan redigera namnet som är kopplat till leveransadressen, vilket inte ändrar kundprofilens namn i din admin. Kunder kan redigera kundens profilnamn och ändringen återspeglas i kundprofilen i din admin.
Varumärkeshantering Använder varumärkeshantering från din webbshops temainställningar. Använder varumärkeshantering från dina kassainställningar, förutom på inloggningssidan.
Stöder appar App-supporten finns som förhandsgranskning för utvecklare och kommer snart att vara tillgänglig för handlare.
Liquid-anpassningar
Beställningshistorik och status
Sparade adresser
Sparade betalningsmetoder
Stöder B2B
Stöder returer med självbetjäning
Stöder Multipass
Stöder ombeställning