Importera och exportera kundlistor

Om du har en kundlista som du vill använda i Shopify kan du ange den i en kunds CSV-fil och sedan importera CSV-filen till din Shopify-administratör. Du kan även använda mallen kund-CSV för att skapa en ny kundlista.

Läs om hur du öppnar och redigerar en CSV-fil.

Om du vill redigera flera kundposter som redan finns i din kundlista kan det vara enklare att istället använda massredigering.

Du kan endast importera kund-CSV-filer som är 1 MB eller mindre. För att komma runt denna begränsning kan du använda flera CSV-filer för att importera dina kundposter.

Kundmall för CSV

Shopify tillhandahåller en mallfil som du kan använda som en guide för att skapa din egen kundlista för att importera till din butik. Du kan ladda ner och visa kundens CSV-. För mer information, se beskrivningen kundens CSV-fil.

Om du importerar CSV-filen med kundmallen utan att lägga till några nya kundposter i den, läggs två standardkundposter till i din butik:

• Jane Doe är ett exempel på en kund med en e-postadress och ett telefonnummer.
  • John Doe är ett exempel på en kund som har en e-postadress och en leveransadress.

Importera befintliga kunder med hjälp av kund-CSV-filen

Du kan lägga till kundposter till CSV-filen med kundmallen eller bygga din egen CSV-fil och sedan ladda upp den i din Shopify-administratör.

Du kan endast importera kund-CSV-filer som är 1 MB eller mindre. För att komma runt denna begränsning kan du använda flera CSV-filer för att importera dina kundposter.

När du använder CSV-filer för att importera kundkonton från en annan webbutik måste du bjuda in dina kunder till att skapa nya lösenord. Annars kan kunder i listan inte registrera konton med hjälp av dessa e-postmeddelanden. Eftersom lösenord krypteras kan du inte migrera kundens lösenord från en annan webbutik. Om du skriver över befintliga kundkonton med en importerad CSV-fil behöver inte dessa konton skapas igen.

Du kan använda en app för att skicka massinbjudningar till dina kunder för att skapa nya lösenord. Hitta en app i Shopifys appbutik.

En del av dina kunders information kan inte överföras mellan olika plattformar. Shopify spårar endast vad kunderna beställer och spenderar via din webbutik. Det är inte möjligt att importera kunddata för beställningar som lagts och pengar som spenderats i en annan butik eller e-handelsplattform. Du kan inte redigera kolumnerna Totalt spenderat och Totalt antal beställningar eftersom de representerar vad den kunden har spenderat och beställt från din webbutik.

För att se en formaterad version av din CSV-fil kan du importera den till Google Sheets.

Steg:

1. Från din Shopify admin går du till kunder.

2. Klicka på Importera.

3. Klicka på Lägg till fil och välj sedan din kund-CSV-fil.

4. Valfritt: Om du vill uppdatera alla befintliga kundprofiler markerar du Skriv över befintliga kunder som har samma e-postadress eller telefonnummer.

5. Klicka på Importera kunder.

Exportera befintliga kunder till en CSV-fil

Du kan exportera en CSV-fil med alla butikens kunder och deras uppgifter, eller en filtrerad lista över kunder och deras uppgifter.

Exporterade CSV-filer kan öppnas i ett kalkylarksprogram såsom Excel, Numbers eller Google Sheets, eller användas för att ansluta din Shopify-butik till ett tredje parts Kundrelationshanteringssystem (CRM).

Exporterade CSV-filer är begränsade till 1 MB i storlek.

Om du exporterar upp till 50 kunder laddas CSV-filen ner av din webbläsare. Om du exporterar mer än 50 kunder skickas CSV-filen till dig via e-post. Om du inte är butiksägaren skickas filen även till butiksägarens e-postadress.

Steg:

1. Från din Shopify admin går du till kunder.

2. Klicka på Exportera.

3. Klicka på ett av följande exportalternativ:

• Aktuell sida för att exportera kunderna som visas i din butiks admin
    • Alla kunder för att exportera alla dina butikskunder
    • Vald kund för att exportera kunder du har valt
    • Aktuell sökning för att exportera en filtrerad lista över kunder.
  4. Gör något av följande:

• Om du vill använda ett kalkylprogram för att visa och redigera din kund-CSV-fil väljer du CSV för Excel, Numbers och andra kalkylarksprogram.
    • Om du vill använda en vanlig textredigerare för att visa och redigera din kund-CSV-fil väljer du Vanlig CSV-fil.
  5. Klicka på Exportera kunder.

Beskrivning av kund-CSV-filen

Granska följande överväganden för kund-CSV-filen:

• Den första raden i din kunds CSV-fil måste inkludera alla rubriker som listas nedan, vilka ingår i kundens CSV-mall.
  • CSV-filrubriker är skiftlägeskänsliga. Versaler och gemener måste matcha de exempel som visas i följande tabell.
  • Kolumnerna Totalt spenderat och Totalt antal beställningar importeras inte tillsammans med kunduppgifterna.
Kolumnerna i kund-CSV-filen och deras beskrivningar.
Kolumn Beskrivning
First Name Kundens förnamn.
Last Name Kundens efternamn.
Email Kundens e-postadress.
Company Namnet på det företag som kunden använder i tillämpliga fall.
Address1 Den första raden i kundens adress.
Address2 Den andra raden i kundens adress, vid behov.
City Staden kunden bor i.
Province Provins eller stat som kunden bor i. Om du anger information i den här kolumnen måste du även ange informationen för Province Code.
Province Code Provinsens eller statens ISO-kod.
Country Det land kunden bor i.
Country Code Landets ISO-kod.
Zip Postnumret för kundens adress.
Phone Kundens telefonnummer.
Accepts Email Marketing Ställer in huruvida kunden samtycker till att prenumerera på e-postmarknadsföring, till exempel ett nyhetsbrev. Giltiga poster är yesja eller nonej.
Accepts SMS Marketing Ställer in om kunden samtycker till att prenumerera på SMS-marknadsföring, till exempel rabatterbjudanden. Giltiga poster är yes eller no.
Total Spent Kundens totala spenderade belopp. Giltiga poster får inte ha en valutasymbol inkluderad. Detta fält kommer inte att importeras med kunduppgifter.
Total Orders Kundens totala antal beställningar. Detta fält kommer inte att importeras med kunduppgifter.
Tags En kommaseparerad lista med taggar som används för att tagga kunden (till exempel tag1,tag2,tag3).
Note Ytterligare information om kunden.
Tax Exempt Visar om huruvida kunden är skattebefriad. Giltiga poster är yes eller no.

När du importerar kundprofiler måste din CSV-fil vara i UTF-8-format. De flesta kalkylarksprogram kan spara CSV-filer i UTF-8-format med kommandot Spara som... eller Exportera, beroende på programmet.

Använd en textredigerare för att redigera din customer CSV-fil

Om du inte har ett kalkylarksprogram kan du redigera CSV-filer med hjälp av en textredigerare.

De flesta datorer har textredigerare som kan öppna CSV-filer. Du kan även använda ett program som Atom eller Sublime Text, för att redigera och felsöka din CSV-fil.

Obs! En CSV-fil med UTF-8-kodning är det enda filformat som kan användas för import till eller export från Shopify.

Formatera din CSV-fil i en textredigerare:

• Kolumnrubriker måste separeras med kommatecken (till exempel, First Name,Last Name,Email,Company,Address1).
  • Listan med taggar måste vara omgivna av citattecken (till exempel, "tag1,tag2,tag3").
  • Olika poster måste separeras genom radbrytningar.

Importera kundposter från MailChimp

Du kan använda Store Importer-appen för att importera dina kunder från MailChimp. Innan du kan importera dina kontaktlistor till Shopify måste du exportera dina kontaktlistor från MailChimp. Leta fram den kundgrupp som du vill exportera från MailChimp och välj och organisera sedan de fält som du vill exportera.

För mer information, se informationen om att importera kunder från MailChimp.