Importera och exportera kundlistor

Om du har en kundlista som du vill använda i Shopify kan du ange den i en kunds CSV-fil och sedan importera CSV-filen till din Shopify-administratör. Du kan även använda mallen kund-CSV för att skapa en ny kundlista.

Läs om hur du öppnar och redigerar en CSV-fil.

Om du vill redigera flera kundposter som redan finns i din kundlista kan det vara enklare att istället använda massredigering.

Du kan endast importera kund-CSV-filer som är 1 MB eller mindre. För att komma runt denna begränsning kan du använda flera CSV-filer för att importera dina kundposter.

Obs: Skicka endast e-postmeddelanden med marknadsföring till kunder som har godkänt att få marknadsföring från din webbutik. Du kan skada ditt rykte och få negativa konsekvenser för e-postens leveransgrad om du köper en lista med e-postadresser och lägger dem till din prenumerant-lista. När du skickar oönskad e-post till en köpt lista med e-postadresser riskerar du att minska öppen frekvens och flaggas som skräppost.

Kundmall för CSV

Shopify tillhandahåller en mallfil som du kan använda som guide för att skapa en egen kundlista att importera till din butik. Du kan ladda ner och visa mallen kund-CSV eller hänvisa till Formatera din kunds CSV-fil för att lära dig mer om formatet.

Om du importerar mallen kund-CSV utan att lägga till några nya kundposter i den, läggs två standardkundposter till i din butik:

• Jane Doe är ett exempel på en kund som bara har en e-postadress.
  • John Doe är ett exempel på en kund som har en e-postadress och en leveransadress.

Kundens CSV-mallfil kommer se ut ungefär så här:

Importera befintliga kundposter med hjälp av kund-CSV

Du kan lägga till kundposter till mallen kund-CSV eller bygga din egen CSV-fil och sedan ladda upp den i din Shopify-administratör.

Du kan endast importera kund-CSV-filer som är 1 MB eller mindre. För att komma runt denna begränsning kan du använda flera CSV-filer för att importera dina kundposter.

Några av dina kunders information kan inte överföras mellan plattformarna. Lär dig om begränsningar i kundens CSV i Lösningar på vanliga problem med kunders CSV.

Steg:

1. Klicka på Kunder från din Shopify-administrator.

2. Klicka på Importera kunder.

3. Klicka på Välj fil i dialogrutan Importera kunder efter CSV och välj sedan CSV-fil för din kund.

4. Om du vill uppdatera befintliga kunder klickar du på Skriv över befintliga kunder som har samma e-postadress.

5. Klicka på Importera kunder.

De kunder vars poster du har lagt till i CSV-filen visas på sidan kunder i din Shopify-admin.

Exportera befintliga kundposter till en CSV-fil

Du kan exportera en CSV-fil med alla butikens kunder och deras uppgifter, eller en filtrerad lista över kunder och deras uppgifter.

Exporterade CSV-filer kan öppnas i ett kalkylarksprogram som Excel, Numbers eller Google Sheets, eller användas för att ansluta din Shopify-butik till ett tredjeparts CRM-system.

Exporterade CSV-filer är begränsade till 1 MB i storlek.

Om du exporterar upp till en sida med kunder (upp till 50 kunder) laddas CSV-filen ner av din webbläsare. Om du exporterar mer än en sida med kunder (51 eller fler kunder), skickas CSV-filen till dig via e-post. Om du inte är butiksägare skickas filen även till butiksägarens e-postadress.

Steg:

1. Från din Shopify admin går du till kunder.

2. Klicka på Exportera.

3. Klicka på ett av följande exportalternativ:

- Aktuell sida för att exportera kunderna som visas i din butiks admin - Alla kunder för att exportera alla dina butikskunder - Vald kund för att exportera kunder du har valt - Aktuell sökning för att exportera en filtrerad lista över kunder.

1. Välj vilket filformat du vill exportera:

- Välj CSV för Excel, Numbers och andra kalkylprogram om du planerar att använda ett kalkylprogram med din kund-CSV. - Välj Enkel CSV-fil om du planerar att använda en enkel textredigerare med din kund-CSV.

1. Klicka på Exportera kunder.

Formatera din kunds CSV-fil

Den första raden i din kunds CSV-fil måste inkludera alla rubriker som listas nedan, vilka ingår i kundens CSV-mall.

First Name Kundens förnamn.
Last Name Kundens efternamn.
Email Kundens e-postadress.
Company Namnet på det företag som kunden använder i tillämpliga fall.
Address1 Den första raden i kundens adress.
Address2 Den andra raden i kundens adress, vid behov.
City Staden kunden bor i.
Province Provinsen eller delstaten där kunden bor. Du måste också ange provinskoden om det här fältet är ifyllt.
Province Code Provinsen eller delstatens ISO-kod. Shopify använder ISO alpha 2-koder.
Country Det land kunden bor i.
Country Code ISO-koden för landen. Shopify använder ISO alpha 2-koder.
Zip Postnumret för kundens adress.
Phone Kundens telefonnummer.
Accepts Marketing

Ställer in huruvida kunden samtycker till att prenumerera på e-postmarknadsföring, till exempel ett nyhetsbrev. Giltiga poster är ja eller nej .

Detta fält är skiftlägeskänsligt. Värden måste vara små bokstäver.

Total Spent Kundens totala belopp som har spenderats. Giltiga poster får inte ha en valutasymbol inkluderad. Detta fält kommer inte att importeras med kunduppgifter.
Total Orders Kundens totala antal beställningar. Detta fält kommer inte att importeras med kunduppgifter.
Tags En kommaseparerad lista med taggar som används för att tagga kunden (till exempel tag1,tag2,tag3).
Note Ytterligare information om kunden.
Tax Exempt Visar om kunden är skattebefriad.

När du importerar kunduppgifter måste din CSV-fil vara i UTF-8-format. De flesta kalkylarksapplikationer har möjlighet att spara CSV-filer i UTF-8-format med kommandot Spara som ... eller Exportera, beroende på programmet.

Använd en textredigerare för att redigera din customer CSV-fil

Om du inte har ett kalkylarksprogram kan du redigera CSV-filer med hjälp av en textredigerare.

De flesta datorer har textredigerare som kan öppna CSV-filer. Du kan även använda ett program som Atom eller Sublime Text, för att redigera och felsöka din CSV-fil.

Obs! En CSV-fil med UTF-8-kodning är det enda filformat som kan användas för import till eller export från Shopify.

Formatera din CSV-fil i en textredigerare:

• Kolumnrubriker måste separeras med kommatecken (till exempel, First Name,Last Name,Email,Company,Address1).
  • Listan med taggar måste vara omgivna av citattecken (till exempel, "tag1,tag2,tag3").
  • Olika poster måste separeras genom radbrytningar.

Importera kundposter från MailChimp

Du kan använda appen för att importera butik för att importera dina kunder från MailChimp. Innan du kan importera dina kontaktlistor till Shopify måste du exportera dina kontaktlistor från MailChimp. Leta fram den kundgrupp som du vill exportera från MailChimp och välj sedan och organisera de fält som du vill exportera.

För mer information, se vår guide om att Importera kunder från MailChimp.