kundekontoer

Når du aktiverer kundekontoer, vil lagrer Shopify passordbeskyttet informasjon om en kundes identitet, bestillingshistorikk og aktuelle bestillingsstatus. Kundenes opplysninger, f.eks. adresseopplysninger, fylles ut automatisk fra den lagrede informasjonen i kassen.

Still inn kundens kontoinnstillinger

Du kan gjøre kundekontoer obligatoriske eller valgfrie, eller deaktivere dem. Ved opprettelse av konto sendes kunden videre til en egen side for kontooppretting. Husk at ved å kreve at kundene oppretter konto kan du minske salgskonvertering.

Slik redigerer du kundenes kontoinnstillinger:

1. I delen Kundekontoer velger du et alternativ for kundekontoen:
  • Kontoer er deaktivert Kunder ser ikke alternativet for oppretting av konto eller for pålogging når de er i kassen. De må angi opplysningene sine manuelt i kassen, fordi feltene ikke forhåndsutfylles.

• Kontoer er valgfrie Kunder kan velge å opprette en konto, men det er ikke nødvendig å opprette en konto for å gå til kassen. Hvis kunden har en konto og er logget inn, er kundens adressefelter allerede fylt ut når de legger inn en bestilling.

• Kontoer er obligatoriske Kunden må opprette en konto, eller har en konto og kan logge seg inn for å fullføre kjøpet. Denne innstillingen er for eksempel nyttig når du selger engros eller kun til medlemmer. Adressefeltene er på forhånd fylt ut når kunden legger inn en bestilling.

1. Klikk på Lagre for å bekrefte kundens kontoinnstillinger.

Kundens adresser

Hvis kundene er logget inn i kassen, kan de velge en av adressene de har brukt nylig. Alternativt kan de angi adressen sin manuelt. Kundene kan ikke velge hvilke fem adresser de ønsker å lagre.

Inviter kunder til å opprette kontoer

Hvis du angir kundekontoer til valgfrie eller nødvendige i kasseinnstillingene, kan du sende kunder direkteinvitasjoner for å oppmuntre dem til å aktivere en konto. De mottar en e-post som ber dem om å opprette sitt eget passord. E-postinvitasjonen er kun gyldig i 30 dager.

Hvis du vil se om en kunde har en konto i butikken, kan du sjekke kontaktinformasjonen på kundens side.

Du kan generere e-poster for kundekontoer enkeltvis eller samtidig.

Send individuelle kontoinvitasjoner

Trinn:

1. Fra Shopify-administratoren klikker du på Kunder.

2. Klikk på navnet til kunden du vil invitere.

3. Klikk på Send kontoinvitasjon.

4. Du kan endre e-posten for Varsel for kontoinvitasjon ved å endre detaljer i vinduet Send kontoinvitasjon. Hvis du vil gjøre permanente endringer på e-posten for Varsel om kontoinvitasjon, må du oppdatere varselet før du sender e-posten for kontoinvitasjon.

Du kan endre e-postaktiveringen ved å:

- velge hvem som sendte invitasjonen med Fra-rullegardinmenyen - velge mottakere av blindkopier - redigere standardkopien av e-postinvitasjonen ved å klikke på koblingen Varsler under Egendefinert melding-området.

1. Klikk Gjennomgå e-post.

2. Bekreft den egendefinerte meldingen, hvis du har angitt en, og kundens informasjon i vinduet Send kontoinvitasjon:

3. Klikk Tilbake for å gjøre ytterligere endringer eller klikk Send varsel for å få Shopify til å sende e-postadressen for kontoaktivering.

Merk at du kun kan sende invitasjoner til kundekontoen fra datamaskinversjonen av Shopify-administratoren. Dette alternativet vises ikke i mobil appen.

Send flere kundekontoinvitasjoner samtidig

Du kan bruke en app til å sende kontoinvitasjoner til alle kundene dine som enda ikke har registrert seg.

Se appen i Shopify App Store

Tilbakestill kundenes passord

Hvis en kunde glemmer passordet til kontoen, kan du tilbakestille det for dem.

Trinn:

1. Fra Shopify-administratoren går du til Kunder.

2. Klikk på navnet til kunden du vil redigere.

3. Klikk på Tilbakestill passord på kundens informasjonsside:

4. Klikk på Tilbakestill passord igjen i bekreftelsesdialogboksen:

En e-post sendes til kunden med instruksjoner for tilbakestilling av passordet.

Deaktiver en kundes konto

Hvis kundekontoer er påkrevd, kan du deaktivere en konto hvis du vil forhindre at en bestemt kunde legger inn en bestilling hos deg.

Trinn:

1. Fra Shopify-administratoren går du til Kunder.

2. Klikk på navnet til kunden du vil deaktivere en konto for.

3. Klikk på Deaktiver konto på kundens informasjonsside:

Hensyn i forbindelse med kundepassord

Ettersom apssord er krypterte, kan du ikke migrere kundepassord fra en annen plattform til Shopify. Som et resultat av dette, vil bare kundeoppføringene migreres til Shopify, ikke kundekontoene.