kundekontoer

Når du aktiverer kundekontoer, lagrer Shopify passordbeskyttet informasjon om kundens identitet, bestillingshistorikk og gjeldende bestillingsstatus. Kundedetaljer, som adresseinformasjon, vil bli forhåndsutfylt fra den lagrede informasjonen i kassen. For å bruke kundekontoer må du ha Nettbutikk-salgskanalen.

Still inn kundens kontoinnstillinger

Du kan gjøre kundekontoer obligatoriske eller valgfrie, eller deaktivere dem. Ved opprettelse av konto sendes kunden videre til en egen side for kontooppretting. Husk at ved å kreve at kundene oppretter konto kan du minske salgskonvertering.

Slik redigerer du kundenes kontoinnstillinger:

1. I delen Kundekontoer velger du et alternativ for kundekontoen:
  • Kontoer er deaktivert: Kunder vil ikke se alternativet for å opprette en konto eller logge inn i kassen. De må manuelt oppgi opplysningene sine i kassen, fordi feltene ikke er forhåndsutfylt. Dersom kunden krysser av i boksen «Lagre denne informasjonen til neste gang» vil en informasjonskapsel i nettleseren lagre kundens informasjon i bare denne butikken.

• Kontoer er valgfrie: Kundene kan velge å opprette en konto, men det er ikke obligatorisk å opprette en konto i kassen. Dersom kunden har en konto og er logget inn, vil adressefeltene være forhåndsutfylt når de legger inn en bestilling. Kundene har muligheten til å logge inn gjennom Har du allerede en konto? Logg inn-koblingen over e-postfeltet. Ved å klikke på denne koblingen blir kunden bedt om å angi enten e-postadresse og passord, opprette en ny konto, eller fortsette betalingen som gjest.

• Kontoer er obligatoriske: Kunden må opprette en konto, eller har en konto og kan logge seg inn for å fullføre kjøpet. Denne innstillingen er for eksempel nyttig når du selger engros eller kun til medlemmer. Adressefeltene er på forhånd fylt ut når kunden legger inn en bestilling.

1. Klikk på Lagre for å bekrefte kundens kontoinnstillinger.

Kundens adresser

Hvis kundene er logget inn i kassen, kan de velge en av adressene de har brukt nylig. Alternativt kan de angi adressen sin manuelt. Kundene kan ikke velge hvilke fem adresser de ønsker å lagre.

Inviter kunder til å opprette kontoer

Hvis du angir kundekontoer til valgfrie eller nødvendige i kasseinnstillingene, kan du sende kunder direkteinvitasjoner for å oppmuntre dem til å aktivere en konto. De mottar en e-post som ber dem om å opprette sitt eget passord. E-postinvitasjonen er kun gyldig i 30 dager.

Hvis du vil se om en kunde har en konto i butikken, kan du sjekke kontaktinformasjonen på kundens side.

Du kan generere e-poster for kundekontoer enkeltvis eller samtidig.

Send individuelle kontoinvitasjoner

Trinn:

1. Fra Shopify-administratoren klikker du på Kunder.

2. Klikk på navnet til kunden du vil invitere.

3. Klikk på Send kontoinvitasjon.

4. Du kan endre e-posten for Varsel for kontoinvitasjon ved å endre detaljer i vinduet Send kontoinvitasjon. Hvis du vil gjøre permanente endringer på e-posten for Varsel om kontoinvitasjon, må du oppdatere varselet før du sender e-posten for kontoinvitasjon.

Du kan endre e-postaktiveringen ved å:

- velge hvem som sendte invitasjonen med Fra-rullegardinmenyen - velge mottakere av blindkopier - redigere standardkopien av e-postinvitasjonen ved å klikke på koblingen Varsler under Egendefinert melding-området.

1. Klikk Gjennomgå e-post.

2. Bekreft den egendefinerte meldingen, hvis du har angitt en, og kundens informasjon i vinduet Send kontoinvitasjon.

3. Klikk Tilbake for å gjøre ytterligere endringer eller klikk Send varsel for å få Shopify til å sende e-postadressen for kontoaktivering.

Merk at du kun kan sende invitasjoner til kundekontoen fra datamaskinversjonen av Shopify-administratoren. Dette alternativet vises ikke i mobil appen.

Send flere kundekontoinvitasjoner samtidig

Du kan bruke en app til å sende kontoinvitasjoner til alle kundene dine som enda ikke har registrert seg.

Se appen i Shopify App Store

Tilbakestill kundenes passord

Hvis en kunde glemmer passordet til kontoen, kan du tilbakestille det for dem.

Trinn:

1. Fra Shopify-administratoren går du til Kunder.

2. Klikk på navnet til kunden du vil redigere.

3. Klikk på Tilbakestill passord på kundens informasjonsside.

4. Klikk på Tilbakestill passord igjen i bekreftelsesdialogboksen.

Det sendes en e-post til kunden, med instruksjoner for tilbakestilling av passordet. Koblingen for tilbakestilling av passord er gyldig i 30 dager.

Se kundenes aktive abonnementer

Når en kunde kjøper et abonnementsprodukt vil abonnementsinformasjonen deres bli vist i kundeprofilen. Du kan vise produktene en kunde abonnerer på og når deres neste bestilling er planlagt for i Aktive abonnementer-seksjonen.

Steg:

1. Fra Shopify-administratoren klikker du på Kunder.

2. Klikk på kunden du vil vise abonnementsinformasjon for.

3. I Aktive produktabonnementer-seksjonen klikker du på informasjonen du vil vise:

- For å gå til abonnementsbestillingen kunden har lagt inn, klikker du Vis bestilling. - For å gå til abonnementsinformasjonen i abonnementsappen klikker du Vis abonnement.

For mer informasjon om salg av abonnementsprodukter, kan du se Abonnementer.

Deaktiver en kundes konto

Hvis kundekontoer er påkrevd, kan du deaktivere en konto hvis du vil forhindre at en bestemt kunde legger inn en bestilling hos deg.

Trinn:

1. Fra Shopify-administratoren går du til Kunder.

2. Klikk på navnet til kunden du vil deaktivere en konto for.

3. Klikk på Deaktiver konto på kundens informasjonsside.

Hensyn i forbindelse med kundepassord

Ettersom apssord er krypterte, kan du ikke migrere kundepassord fra en annen plattform til Shopify. Som et resultat av dette, vil bare kundeoppføringene migreres til Shopify, ikke kundekontoene.