Administrere kunder

Når nye kunder legger inn bestillinger hos butikken din, vil navnet og informasjonen deres automatisk bli lagt til i kundelisten din. Du kan sende e-post til kunder fra administratoren ved hjelp av profilinformasjonen, og avhengig av omstendighetene kan du også legge til, redigere eller slette en kundeprofil manuelt. Hvis du vil sende rabatter eller e-poster til et bestemt sett med kunder, kan du opprette en kundegruppe.

Legg til kunder

Trinn:

Send e-post til kunder

Trinn:

Endre kunder

Rediger flere kundeprofiler samtidig

Fra Shopify-administratoren kan du bruke masseredigering til å slette kunder, legge til kundetagger og slette kundeprofiltagger for flere kunder samtidig. Du kan kun slette kunder hvis de ikke har noen bestillingslogg hos butikken din.

Trinn:

1. Fra Shopify-administratoren går du til Kunder.

2. Velg hver av kundeprofilene du vil redigere.

3. Klikk på Handlinger.

4. Klikk på ønsket handling.

5. Avhengig av hva du velger må du kanskje bekrefte valget ditt.

Slett kunder

Du kan slette kundeprofiloppføringer fra Shopify hvis kunden ikke har noen bestillingslogg hos butikken din. Kunder med en bestillingslogg kan ikke slettes fra butikkens oppføringer. Hvis en slettet kunde kjøper fra butikken din i fremtiden, blir det opprettet en ny oppføring for vedkommende.

Trinn:

Sorter kundelisten

Du finner en liste over kundeprofilene dine på Kunder-siden i Shopify-administratoren. Bruk Sorter etter-menyen for å sortere kundeprofillisten din etter:

• nyeste oppdatering
  • eldste oppdatering
  • mest penger brukt
  • flest bestillinger
  • kundens etternavn A–Å
  • kundens etternavn Å–A

Søk etter kunder

Filtrer kundelisten

Selv om søk er nyttig for å finne én enkelt kundeprofil, lar filtrering deg se alle kundene som samsvarer med ett eller flere kriterier. Fra Shopify-administratoren kan du filtrere kundeprofiler etter:

• penger brukt
  • antall bestillinger
  • datoen en bestilling ble lagt inn
  • datoen kunden ble opprettet
  • godtar e-postmarkedsføring
  • datoen en bestilling ble forlatt
  • kontostatus
  • tagger
  • sted etter land.

Trinn:

1. Fra Shopify-administratoren går du til Kunder.

2. Klikk på Filter.

3. Velg filteret og betingelsene du ønsker i tillegg til en verdi.

4. Klikk på Legg til filter.

Du kan gjenta disse stegene for å legge til flere filtre.

Kundeprofillisten viser de kundene som samsvarer med filtrene dine. Du kan bytte mellom sider hvis det er flere sider med resultater.

Etikettene oppsummerer alle filtrene du har lagt inn i kundeprofillisten din. Klikk på x for å fjerne et filter.

Opprett kundegrupper

Etter du har utført et søk eller brukt filtre, kan du lagre resultatlisten i Shopify-administratoren for å opprette en ny kundeprofilgruppe. Lagrede søk vises i Shopify-appen når du trykker på søkeknappen.

Grupper kan kombineres med rabatter for å tilby kampanjer til spesifikke kundeprofilgrupper.

Trinn:

1. Utfør et søkeller filtrer kundelisten din.

2. Klikk på Lagre søk etter at du har brukt et eller flere filtre eller utført et kundeprofilsøk.

3. I dialogboksen Lagre søk angir du et navn for søkeresultatet. Du kan lagre et søk som en ny gruppe eller overskrive en eksisterende gruppe.

4. Klikk på Lagre for å lagre søket og opprette kundegruppen.