Administrere kunder

Når nye kunder legger inn bestillinger hos butikken din, vil navnet og informasjonen deres automatisk bli lagt til i kundelisten din. Du kan sende e-post til kunder fra administratoren ved hjelp av profilinformasjonen, og avhengig av omstendighetene kan du også legge til, redigere eller slette en kundeprofil manuelt. Hvis du vil sende rabatter eller e-poster til et bestemt sett med kunder, kan du opprette en kundegruppe.

Legg til kunder

Trinn:

Send e-post til kunder

Trinn:

Endre kunder

Rediger flere kundeprofiler samtidig

Fra Shopify-administratoren kan du bruke masseredigering til å slette kunder, legge til kundetagger og slette kundeprofiltagger for flere kunder samtidig. Du kan kun slette kunder hvis de ikke har noen bestillingslogg hos butikken din.

Trinn:

1. Fra Shopify-administratoren går du til Kunder.

2. Velg hver av kundeprofilene du vil redigere.

3. Klikk Flere handlinger.

4. Klikk på ønsket handling.

5. Avhengig av hva du velger må du kanskje bekrefte valget ditt.

Slett kunder

Du kan slette kundeprofiloppføringer fra Shopify hvis kunden ikke har noen bestillingslogg hos butikken din. Kunder med en bestillingslogg kan ikke slettes fra butikkens oppføringer. Hvis en slettet kunde kjøper fra butikken din i fremtiden, blir det opprettet en ny oppføring for vedkommende.

Trinn:

Sorter kundelisten

Du finner en liste over kundeprofilene dine på Kunder-siden i Shopify-administratoren. Bruk Sorter etter-menyen for å sortere kundeprofillisten din etter:

• siste oppdatering
  • beløp brukt
  • antall bestillinger
  • dato lagt til som kunde

Søk etter kunder

Filtrer kundelisten

Selv om søk er nyttig for å finne én enkelt kundeprofil, lar filtrering deg se alle kundene som samsvarer med ett eller flere kriterier. Fra Shopify-administratoren kan du filtrere kundeprofiler etter:

• hvorvidt de godtar markedsføring på e-post
  • tagger
  • kundekontostatus (som aktiv eller deaktivert)
  • beløp brukt i butikken din
  • antall bestillinger som er lagt inn
  • dato for siste bestilling
  • dato lagt til som kunde
  • dato for forlatte kasser
  • plassering etter land

Trinn:

1. Fra Shopify-administratoren går du til Kunder.

2. Klikk Flere filtre.

3. Velg filteret og betingelsene du ønsker i tillegg til en verdi.

4. Valgfritt: Gjenta trinn 1 og 2 for å legge til flere filtre.

5. Valgfritt: For å fjerne filtre klikker du på Fjern under et bestemt filter eller klikker på Fjern alle filtre.

6. Klikk på Ferdig.

Kundeprofillisten viser de kundene som samsvarer med filtrene dine. Du kan bytte mellom sider hvis det er flere sider med resultater.

Etikettene oppsummerer alle filtrene du har lagt inn i kundeprofillisten din. Klikk på x for å fjerne et filter.

Opprett kundegrupper

Når du har utført et søk eller bruker filtre, kan du lagre listen over resultater i Shopify-administrator. Dette oppretter en ny filterfane øverst på kundelisten din. Du kan bruke filterfanene til å raskt sortere kundene dine til grupper. Lagrede søk vises også i Shopify-appen når du trykker på søkeknappen.

Kundegrupper kan kombineres med rabatter for å tilby kampanjer til spesifikke kundegrupper.

Kundegrupper hjelper deg også med å målrette spesifikke abonnenter når du sender e-postmarkedsføring med Shopify Email.

Kundegrupper oppdateres automatisk, så kunder blir lagt til og fjernet fra grupper avhengig av søke- eller filtreringsvilkårene som brukes til å opprette kundegruppen.

Trinn:

1. Utfør et søkeller filtrer kundelisten din.

2. Klikk på Lagre filtre etter at du har brukt et eller flere filtre eller utført et kundeprofilsøk.

3. I Lagre som-dialogboksen angir du et navn på filteret eller søkeresultatet.

4. Klikk Lagre filtre for å lagre søket og opprette en fane øverst i kundelisten.