Angi kanadiske avgiftsfritak

Du kan sette fritak for kundene dine for å hindre dem i å bli belastet med spesifikke avgifter. Du kan for eksempel angi fritak for det første landets statuseiere eller forhandlere basert i bestemte provinser.

Typer fritak

Du kan bruke følgende avgiftsfritak for kundene dine i Shopify. Fritak er tilgjengelig for de provinsene der du er registrert for avgifter. Hvis du ikke har registrert deg enda, kan du se Sette opp kanadiske avgifter.

Tabell over kanadiske skattefritak
Unntak Beskrivelse
Unntak for First Nations-status Gjelder First Nations-folk i Canada som har et gyldig sertifikat for indiansk status (HST, PST, RST og QST). Dette unntaket gjelder for den provinsielle delen av skatter for både enkeltpersoner og organisasjoner. Det finnes fritak i alle provinser, så du bør sjekke med de provinsielle skattemyndighetene for mer informasjon.
Unntak for diplomater Gjelder for canadiske diplomater i Manitoba (GST, RST) og Nova Scotia (HST). Fritak varierer fra provins til provins, så du bør kontakte dine provinsielle skattemyndigheter for flere opplysninger.
Unntak for forhandler Gjelder for kunder som kjøper varer for videresalg eller utleie i British Columbia (PST), Manitoba (RST) og Saskatchewan (PST).
Fritak for kommersielt fiskeri Gjelder for kunder som kjøper varer til bruk i kommersielt fiske i British Columbia (PST), Manitoba (RST), Nova Scotia (HST), Prince Edward Island (HST) og Saskatchewan (PST).
Unntak for produksjonsmaskiner Gjelder for kunder som kjøper produksjonsmaskiner i British Columbia (PST) og Saskatchewan (PST).
Unntak for oppdragstaker Gjelder for entreprenører i Britisk Columbia (PST) og Saskatchewan (PST).
Unntak for underleverandør Gjelder for underleverandører i Britisk Columbia (PST) og Saskatchewan (PST).
Kjøpsunntak Gjelder for kjøp av kjøretøy i Ontario (RST).
Unntak for bønder Gjelder kjøp av landbruksutstyr i Manitoba (RST), Nova Scotia (HST) og Saskatchewan (PST).

Kunder som er kvalifisert for fritak fra avgifter vil ha et sertifikat eller annen form for dokumentasjon som beviser statusen deres. Når en kunde kontakter deg for å indikere at de har et avgiftsfritak, kan du be dem om en kopi av denne dokumentasjonen. Hvis du ikke er sikker på om kunden er kvalifisert, bør du be om dokumentasjon og sjekke med de aktuelle skattemyndighetene.

Angi et avgiftsfritak

For å finne ut mer om tilgjengelige avgiftsfritak, kan du se Typer fritak.

1. Fra Shopify-administratoren går du til Kunder og velger en kunde.
  2. Klikk på Administrer i AVGIFTSINNSTILLINGER-delen.
  3. Velg avgiftsfritaket du vil angi for kunden.

Det er viktig å merke seg at det er ditt ansvar å bekrefte at kundene er kvalifisert for disse unntakene. Det er ikke mulig å bekrefte dette ved hjelp av Shopify-administratoren.

Avgiftsfritak på POS

Eventuelle avgiftsfritak du har satt opp tas i bruk når du bruker Shopify POS-appen selv om de vises på ulike måter, avhengig av enheten du bruker.

• På Android-enheter oppdateres delsummen for å gjenspeile det nye avgiftsbeløpet så snart du velger en avgiftsfri kunde.
  • På iOS-enheter forblir delsummen den samme til du trykker på Belast-knappen. Etter at du trykker på knappen vises en melding som indikerer den nye prisen.

Relaterte koblinger