Avgiftstjenester med Avalara AvaTax.

Avalara AvaTax er programvare for salgsavgifter som automatiserer avgiftsutregningen og innsendelse av avgiftsrapporter. Avalara tilbyr avgiftssatser i sanntid fra mer enn 12 000 avgiftsjurisdiksjoner (mens Shopifys avgifter er basert på postnumre).

Hvis butikken din har Shopify Plus og du har en Avalara AvaTax-konto, kan du aktivere Avalara AvaTax for abonnementet ditt. Når det er aktivert kan du bruke Avalara i Shopify-administrator for å belaste avgifter i butikken gjennom Avalaras tjenester, i stedet for Shopifys innebygde avgiftsmotor. Avalara AvaTax fungerer også for Shopify POS på Android- og iOS-enheter.

Du kan bruke Avalara AvaTax til å:

• få presise og oppdaterte avgiftskoder for mer enn 12 000 jurisdiksjoner
  • finjustere et sett med avgiftsregler for å møte behovene til din bedrift
  • opprette nøyaktige rapporter med avgiftene for din bedrift

Hvis Avalara ikke er en del av abonnementet og du vil legge det til, kan du kontakte Shopify Plus' brukerstøtte.

Skatteberegninger

Tjenesten som brukes til å beregne avgiftene dine kan variere, avhengig av hvilke kanaler du bruker til salg og oppsettet ditt hos tredjepartstjenester. For å finne ut hvilken tjeneste som ble brukt til å beregne avgiftene på en bestemt bestilling, åpner du bestillingen fra Bestillinger-listen i Shopify-administrator, og finner Avgift-linken i Betalt-seksjonen.

• Hvis avgfiten på bestillingen er beregnet av en tredjepartstjeneste, som Facebook eller Avalara, vil et verktøytips (ⓘ) vises ved siden av Avgift. Hold musepekeren over verktøytipset for å sjekke hvilken tjeneste som beregnet avgiften.
  • Hvis avgiften på bestillingen ble beregnet med Shopify, eller hvis ingen avgifter er belastet, vises ingen verktøytips.

Begrensninger og kjente problemer

• Avalara AvaTax-appen støtter MVA, men ikke MVA-fritak. Du kan bruke Avalara til å beregne MVA, men Avalara kan ikke innhente MVA ID-er, som er påkrevd for unntaksrapportering og refusjoner.
  • Hvis du refunderer en dollarsum for en bestilling uten samtidig å velge et produkt eller tilbakeføre et produkt til lager, vil den refunderte avgiftssummen ikke knyttes til et spesifikt produkt, og det vil ikke opprettes et returdokument i Avatax Console.
  • Du må sette opp Shopify avgiftsinnstillinger selv om du burker Avalara AvaTax. Hvis Avalara er midlertidig utilgjengelig, vil Shopify-avgiftssatsene dine brukes for å regne ut avgifter på bestillingene dine.
  • Noen tredjepartstjenester kan rapportere til Avalara, noe som kan resultere i dobbel bestillingsinformasjon. Hvis du har en tjeneste som rapporterer bestillinger til Avalara, kan du endre innstillingene for å hindre Shopify fra å også rapportere disse bestillingene. I Shopify-administratoren, går du til Innstillinger > Avgifter, åpner Avalara-innstillingene, og avkrysser Send dokumenter til AvaTax.
  • Bestillinger som gjøres mens Shopify Payments er i testmodus beregnes av Avalara, men lagres ikke i Avalara og vises ikke der.

Les mer