Avgiftstjenester med Avalara AvaTax.

Avalara AvaTax er programvare for salgsavgifter som automatiserer avgiftsutregningen og innsendelse av avgiftsrapporter. Avalara tilbyr avgiftssatser i sanntid fra mer enn 12 000 avgiftsjurisdiksjoner (mens Shopifys avgifter er basert på postnumre).

Hvis butikken din har Shopify Plus og du har en Avalara AvaTax-konto, kan du aktivere Avalara AvaTax for abonnementet ditt. Når det er aktivert kan du bruke Avalara i Shopify-administrator for å belaste avgifter i butikken gjennom Avalaras tjenester, i stedet for Shopifys innebygde avgiftsmotor. Avalara AvaTax fungerer også for Shopify POS på Android- og iOS-enheter.

Du kan bruke Avalara AvaTax til å:

• få presise og oppdaterte avgiftskoder for mer enn 12 000 jurisdiksjoner
  • finjustere et sett med avgiftsregler for å møte behovene til din bedrift
  • opprette nøyaktige rapporter med avgiftene for din bedrift

Hvis Avalara ikke er en del av abonnementet og du vil legge det til, kan du kontakte Shopify Plus' brukerstøtte.

Begrensninger og kjente problemer

• Avalara AvaTax-appen støtter MVA, men ikke MVA-fritak. Du kan bruke Avalara til å beregne MVA, men Avalara kan ikke innhente MVA ID-er, som er påkrevd for unntaksrapportering og refusjoner.
  • Hvis du refunderer en dollarsum for en bestilling uten samtidig å velge et produkt eller tilbakeføre et produkt til lager, vil den refunderte avgiftssummen ikke knyttes til et spesifikt produkt, og det vil ikke opprettes et returdokument i Avatax Console.
  • Du må sette opp Shopify avgiftsinnstillinger selv om du burker Avalara AvaTax. Hvis Avalara er midlertidig utilgjengelig, vil Shopify-avgiftssatsene dine brukes for å regne ut avgifter på bestillingene dine.
  • Noen tredjepartstjenester kan rapportere til Avalara, noe som kan resultere i dobbel bestillingsinformasjon. Hvis du har en tjeneste som rapporterer bestillinger til Avalara, kan du endre innstillingene for å hindre Shopify fra å også rapportere disse bestillingene. I Shopify-administratoren, går du til Innstillinger > Avgifter, åpner Avalara-innstillingene, og avkrysser Send dokumenter til AvaTax.
  • Tjenesten som har blitt brukt til å beregne avgiftene på en bestilling er ikke eksplisitt oppført på bestillingssiden. Hvis du trenger å finne ut hvordan avgiftene for en bestemt bestilling ble beregnet, kan du sjekke teksten på bestillingssiden. - Manuelt beregnede skattesatser viser ikke statens navn, og viser kun en generell pris. For eksempel: State Tax 7.25% $7.40

• Skattesatser som beregnes automatisk av Shopify inneholder navnet på staten, fylket og byen. For eksempel: CA State Tax 7.25% $7.40
    • Skattesatser som beregnes av Avalara inneholder navnet på staten, fylket og byen. Teksten vises med store bokstaver. For eksempel: CA STATE TAX 7.25% $7.40
  • Bestillinger som gjøres mens Shopify Payments er i testmodus beregnes av Avalara, men lagres ikke i Avalara og vises ikke der.

Les mer