Generelle steg for oppsett og avgiftsrapporter

Det finnes ikke en formell liste over steg for å sette opp avgiftene, men du kan bruke den følgende prosessen som veiledning.

Flere rapporter er tilgjengelige for å hjelpe deg med å sende inn og betale avgiftene dine eller oppgi dem til regnskapsføreren din.

Generelle trinn for å sette opp avgifter

Følg koblingene for mer detaljert informasjon:

1. Hvis du styrer en nettbutikk begynner du med å sette opp landene du vil levere til.

2. Hvis du bruker Shopify POS til å selge personlig, kan du sette opp avgiftssatsene basert på utsalgsstedene dine. Standard avgiftssatser for POS er basert på det geografiske stedet der dine personlige salg finner sted.

3. Angi skattesatsen i landene og områdene du vil selge og levere produktene i:

- Hvis du er i USA velger du automatiske avgiftsinnstillinger eller velger satsen manuelt etter skatting til stat, fylke og kommune, inkludert fraktavgifter. - Hvis du er i Canada og må belaste skatt, angir du skatteregistreringene dine. - Hvis du ikke er i USA eller Canada, bruker du standardverdiene eller angir satsene for landene og områdene. Du spesifiserer også om du vil legge til avgifter på frakt.

1. Hvis du selger digitale produkter, må du angi avgiftene som gjelder for disse varene.

2. Overstyr skattesatser eller frita produkter fra avgifter der det er nødvendig. Eventuelle overstyringer som du angir gjelder for nettsalg og for Shopify POS-salg.

3. Valgfritt: vis prisene dine med avgifter inkludert. Når dette alternativet er aktivert, legges det ikke til ekstra omkostninger for avgifter på kundens varer ved betaling. I stedet gjøres en beregning for å fastslå hvilken prosentandel av et produkts pris som er avgift.

Når du setter opp avgifter kan du gå gjennom innstillingene på Avgift-siden i Shopify administrator.

Skatterapporter

Avgiftsøkonomirapporten kan gi en oppsummering av omsetningsavgifter som er lagt på salgene dine.

Salgsøkonomirapporten kan hjelpe deg med rapportering av omsetningsavgift. Du kan eksportere denne rapporten som en CSV-fil, som inneholder bestillingsbeløp, avgifter, POS, fakturering og fraktsteder. For å få mest mulig ut av denne rapporten må du passe på at du velger riktig tidsperiode (som kalenderår) og velger Full rapport når du eksporterer den. Denne rapporten hjelper deg med å få informasjonen du eller regnskapsføreren din trenger for å jobbe med rapportering av omsetningsavgift.

For å finne ut mer om disse rapportene, kan du se Finansrapport for avgifter og Finansrapport for salg.

Hvis du trenger informasjon om 1099-K-skjemaer og du bruker Shopify Payments, kan du se Skatterapportering.