Generelle konfigurationstrin og skatterapporter

Der findes ikke en formel liste med trin til konfiguration dine skatter, men du kan bruge følgende fremgangsmåde som retningslinje.

Der findes flere rapporter, du kan bruge som en hjælp, når du skal indberette og betale dine skatter, eller som du kan videresende til din skatterevisor.

Generelle trin til at konfigurere skatter

Følg linkene for at få at få mere at vide:

1. Hvis du driver en webshop, skal du konfigurere de lande, du skal levere til.

2. Hvis du bruger Shopify POS til at sælge personligt, skal du konfigurere skatteprocenter baseret på dine detaillokationer. Standardskatteprocenter for POS er baseret på den geografiske lokation, hvor det personlige salg foregår.

3. Konfigurer skatteprocenterne i de lande og områder, som du skal sælge og levere din produkter til:

- Hvis du f.eks. befinder dig i USA, skal du vælge automatiske afgiftsindstillinger eller manuelt angive satserne for stats-, delstats- og kommuneniveau, inklusive afgifter på levering. - Hvis du befinder dig i Canada og skal opkræve skat, skal du angive dine skatteregistreringer. - Hvis du ikke befinder dig i USA eller Canada, skal du bruge standardværdierne eller angive satserne for lande og disses områder. Du skal også angive, om du vil opkræve afgifter på levering.

1. Hvis du sælger digitale produkter, skal du konfigurere moms og afgifter, der gælder for de pågældende varer.

2. Tilsidesæt skatteprocenter eller undlad skatter for produkter, hvor det er relevant. Eventuelle tilsidesættelser, du angiver, gælder for onlinesalg og Shopify POS-salg.

3. Valgfri: Vis dine priser inklusive moms og skatter. Der lægges ikke yderligere gebyrer for moms og skatter på kundens varer ved betalingen, hvis denne mulighed er aktiveret. Der foretages i stedet en beregning af, hvor meget af produktets pris der er moms og skatter.

Når du konfigurerer moms og afgifter, kan du få adgang til dine indstillinger på siden Afgifter i din Shopify-administrator.

Skatteopgørelser

Finansrapporten for skatter kan give et overblik over de omsætningsskatter, der blev anvendt for dit salg.

Finansrapporten for salg kan hjælpe dig med at indrapportere omsætningsskat. Du kan eksportere denne rapport som en CSV-fil, der indeholder ordrebeløb, skatter, POS, fakturering og leveringssteder. For at få så meget ud af rapporten som muligt skal du sørge for at vælge den korrekte periode (f.eks. kalenderåret) og vælge Fuld rapport, når du eksporterer rapporten. Rapporten hjælper dig med at finde de oplysninger, du eller din revisor skal bruge til indberetning af omsætningsskat.

Se Finansrapport for skatter og Finansrapport for salg for at få mere at vide om disse rapporter.

Se Indberetning af skat, hvis du har brug for oplysninger om 1099-K-formularen og bruger Shopify Payments.