Overholdelse af TSE i Tyskland

Fra den 1. april 2021 skal alle tyske shopejere inden for detailhandel overholde den nye KassenSichV-forordning i Tyskland. Denne forordning påvirker alle shopejere i Tyskland, som sælger personligt og har et digitalt kasseapparat, der accepterer kontant betaling. I henhold til denne forordning skal shopejere knytte elektroniske kasseapparater til et teknisk sikkerhedssystem (TSE) til revisionsformål.

Du kan bruge TSE (KassenSichV)-appen fra Shopify App Store som en hjælp til at overholde TSE-forordningen. For et månedligt abonnementsgebyr opbevarer TSE (KassenSichV)-appen alle økonomisk relevante transaktioner i butikken på en ekstern cloudlagerlokation. Den eksterne cloudlagerløsning leveres af Fiskaly, som er en tredjepartsudbyder af tjenester.

Når du har opsat TSE (KassenSichV)-appen med dine skatteoplysninger og de relevante detailforretningslokationer, kan du eksportere dine TSE-data som påkrævet af skattemyndighederne til revisionsformål.

Certificering

TSE-appen (KassenSichV) er endnu ikke en fuldt certificeret løsning. Vores TSE-partner, Fiskaly GmbH, har for nylig opnået fuld certificering, og Shopify er nu i gang med at implementere integrationen. Indtil denne integration er blevet gennemført, skal individuelle skattebetalere kontakte deres lokale skattemyndigheder for at sende en ansøgning om forlængelse af tidsfristen for overholdelse (1. april 2021). Få mere at vide om, hvordan du sender en ansøgning.

Abonnementspriser

Shopejere betaler et månedligt abonnementsgebyr på 9 USD pr. butikslokation. Dette gebyr betales ud over dit POS Pro- eller POS Lite-abonnementsgebyr.

Gebyrerne opkræves baseret på installationsdatoen via Shopify App Store-faktureringssystemet.

Shopify POS-integration til betalinger og tilbagebetalinger

TSE (KassenSichV)-appen understøtter Shopify POS Lite-, Shopify POS Pro- og Shopify Plus-shopejere. Hvis du vil muliggøre integration med TSE (KassenSichV)-appen, skal du opdatere din POS-app til den nyeste version.

Der er følgende begrænsninger:

• TSE (KassenSichV)-appen understøtter ikke POS Classic.
  • Shopify POS på Android-enheder understøttes ikke.

Når detailforretningslokationer har aktiveret TSE-understøttelse, udskrives TSE-oplysningerne på kundekvitteringer. Du kan bruge en hvilken som helst understøttet kvitteringsprinter sammen med dit helt nye Shopify POS.

Hvis du giver TSE (KassenSichV)-appen tilladelse til at integrere med tilgængelige iOS-enheder på en detailforretningslokation, kan du udskrive kvitteringer med relevante TSE-oplysninger ved enhver af dine butiksterminaler.

Install the TSE (KassenSichV)-appen

Du kan installere TSE (KassenSichV)-appen fra Shopify App Store.

1. Gå til siden TSE (KassenSichV)-app.
  2. Klik på Tilføj app. Hvis du ikke er logget ind på din Shopify-konto, bliver du bedt om at logge ind.
  3. Klik på Installer app.

Opsæt TSE (KassenSichV)-appen

Når du har installeret TSE (KassenSichV)-appen, skal du angive dit moms-id og dit skattenummer (TIN).

1. Klik på Apps i din Shopify-administrator.
  2. Klik på TSE (KassenSichV).
  3. Klik på Opsæt TSE.
  4. Indtast dit moms-id og skattenummer (TIN), og klik derefter på Næste.
  5. Vælg alle de butikslokationer, hvor du foretager detailtransaktioner, herunder tilbagebetalinger og ombytninger, og klik derefter på Bekræft.
  6. Gennemgå dine abonnementsgebyrer og din faktureringshyppighed på siden Godkend abonnement.
  7. Klik på Godkend abonnement for at bekræfte dit abonnement.

Rediger dine indstillinger for appen TSE (KassenSichV)

Om nødvendigt kan du ændre dit moms-id og dit skattenummer (TIN).

1. Klik på Apps i din Shopify-administrator.
  2. Klik på TSE (KassenSichV).
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Opdater dit moms-id og dit skattenummer (TIN) i afsnittet Skatte-id.
  5. Klik på Gem.

Administrer aktive lokationer

Du kan administrere listen over aktive butikslokationer for at bruge dine TSE-overholdelseseksporter. Du bør aktivere alle lokationer, hvor du foretager detailtransaktioner, herunder tilbagebetalinger og ombytninger.

1. Klik på Apps i din Shopify-administrator.
  2. Klik på TSE (KassenSichV).
  3. Klik på Administrer TSE i afsnittet Dine lokationer.
  4. Tilføj eller fjern aktive lokationer ved at vælge og fravælge butikslokationer. Abonnementsgebyrer er angivet for hver enkelt lokation.
  5. Klik på Gem.
  6. Gennemgå dine abonnementsgebyrer og din faktureringshyppighed på siden Godkend abonnement.
  7. Klik på Godkend abonnement for at bekræfte dit abonnement.

Eksportér TSE-oplysninger ved hjælp af TSE (KassenSichV)-appen

Du kan eksportere de TSE-data, som skattemyndighederne kræver til revisionsformål. TSE-eksportdataene sendes til dig via mail.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Apps i din Shopify-administrator.
  2. Klik på TSE (KassenSichV).
  3. Vælg det datointerval, der skal eksporteres, i Eksportér TSE-data, og klik derefter på Anvend.
  4. Klik på Eksportér.

Eksportér oplysninger i en DSFinV-K-eksport

Du kan eksportere de TSE-data, som skattemyndighederne kræver til revisionsformål, i en DSFinV-K-eksport (Digitale Schnittstelle der Finanzverwaltung für Kassensysteme). TSE-eksportdataene sendes til dig via mail.

Fremgangsmåde:

1. Tryk på > Indstillinger i Shopify POS.
  2. Tryk på Administrer tilsluttet hardware, og vælg enheden.
  3. Tryk på Start eksport på siden Hardwareoplysninger ud for DSFinV-K-eksport.
  4. Vælg den korrekte periode og mailadresse til eksporten.
  5. Tryk på Eksportér.