Overholdelse af TSE i Tyskland

Fra den 1. april 2021 skal alle tyske shopejere inden for detailhandel overholde den nye KassenSichV-forordning i Tyskland. Denne forordning påvirker alle shopejere i Tyskland, som sælger fysisk og har et digitalt kasseapparat, der accepterer kontant betaling. I henhold til denne forordning skal shopejere knytte elektroniske kasseapparater til et teknisk sikkerhedssystem (TSE) til revisionsformål.

Du kan bruge TSE (KassenSichV)-appen fra Shopify App Store som en hjælp til at overholde TSE-forordningen. For et månedligt abonnementsgebyr opbevarer TSE (KassenSichV)-appen alle økonomisk relevante transaktioner i butikken på en ekstern cloudlagerlokation. Den eksterne cloudlagerløsning leveres af Fiskaly, som er en tredjepartsudbyder af tjenester.

Når du har opsat TSE (KassenSichV)-appen med dine skatteoplysninger og de relevante detailforretningslokationer, kan du eksportere dine TSE-data som påkrævet af skattemyndighederne til revisionsformål.

Certificering

TSE-appen (KassenSichV) er en kompatibel løsning, der understøtter certificerede TSE'er.

Abonnementspriser

Shopejere betaler et månedligt abonnementsgebyr på 9 USD pr. butikslokation. Dette gebyr betales ud over dit POS Pro- eller POS Lite-abonnementsgebyr.

Gebyrerne opkræves baseret på installationsdatoen via Shopify App Store-faktureringssystemet.

Shopify POS-integration til betalinger og refusioner

TSE (KassenSichV)-appen understøtter Shopify POS Lite-, Shopify POS Pro- og Shopify Plus-shopejere. Hvis du vil muliggøre integration med TSE (KassenSichV)-appen, skal du opdatere din POS-app til den nyeste version.

Når detailforretningslokationer har aktiveret TSE-understøttelse, udskrives TSE-oplysningerne på kundekvitteringer. Du kan bruge en hvilken som helst understøttet kvitteringsprinter sammen med dit helt nye Shopify POS.

Hvis du giver TSE (KassenSichV)-appen tilladelse til at integrere med tilgængelige enheder på en detailforretningslokation, kan du udskrive kvitteringer med relevante TSE-oplysninger ved enhver af dine butiksterminaler.

Install the TSE (KassenSichV)-appen

Du kan installere TSE (KassenSichV)-appen fra Shopify App Store.

1. Gå til siden TSE (KassenSichV)-app.
  2. Klik på Tilføj app. Hvis du ikke er logget ind på din Shopify-konto, bliver du bedt om at logge ind.
  3. Klik på Installer app.

Opsæt TSE (KassenSichV)-appen

Når du har installeret TSE (KassenSichV)-appen, skal du angive dit moms-id og dit skattenummer (TIN).

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify-administrator.

2. Fra siden Apps og salgskanaler, klik på TSE (KassenSichV).

3. Klik på Åbn app.

4. Klik på Opsæt TSE.

5. Indtast dit moms-id og skattenummer (TIN), og klik derefter på Næste.

6. Vælg alle de butikslokationer, hvor du foretager detailtransaktioner, herunder refusioner og ombytninger, og klik derefter på Bekræft.

7. Gennemgå dine abonnementsgebyrer og din faktureringshyppighed på siden Godkend abonnement.

8. Klik på Godkend abonnement for at bekræfte dit abonnement.

Rediger dine indstillinger for appen TSE (KassenSichV)

Om nødvendigt kan du ændre dit moms-id og dit skattenummer (TIN).

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify-administrator.

2. Fra siden Apps og salgskanaler, klik på TSE (KassenSichV).

3. Klik på Åbn app.

4. Klik på Indstillinger.

5. Opdater dit moms-id og dit skattenummer (TIN) i afsnittet Skatte-id.

6. Klik på Gem.

Administrer aktive lokationer

Du kan administrere listen over aktive butikslokationer for at bruge dine TSE-overholdelseseksporter. Du bør aktivere alle lokationer, hvor du foretager detailtransaktioner, herunder refusioner og ombytninger.

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify-administrator.

2. Fra siden Apps og salgskanaler, klik på TSE (KassenSichV).

3. Klik på Åbn app.

4. Klik på Administrer TSE i afsnittet Dine lokationer.

5. Tilføj eller fjern aktive lokationer ved at vælge og fravælge butikslokationer. Abonnementsgebyrer er angivet for hver enkelt lokation.

6. Klik på Gem.

7. Gennemgå dine abonnementsgebyrer og din faktureringshyppighed på siden Godkend abonnement.

8. Klik på Godkend abonnement for at bekræfte dit abonnement.

Eksportér TSE- og DSFinV-K-data ved hjælp af appen TSE (KassenSichV)

Appen TSE (KassenSichV) gør det muligt for dig at eksportere følgende data for dine Shopify-butikker til revision, som påkrævet af skattemyndighederne:

• TSE-certifikater
  • Transaktionsdata for POS-enheder på alle aktive og tidligere aktive lokationer
  • Den komplette DSFinV-K-eksport (Digitale Schnittstelle der Finanzverwaltung für Kassensysteme)

Dataene sendes direkte til din mailadresse.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify-administrator.

2. Fra siden Apps og salgskanaler, klik på TSE (KassenSichV).

3. Klik på Åbn app.

4. Vælg det datointerval, der skal eksporteres, i Eksportér TSE-data, og klik derefter på Anvend.

5. Klik på Eksportér.