TSE-samsvar i Tyskland

Fra den 1. april 2021 må alle tyske detaljhandelsforhandlere samsvare med den nye KassenSichV-bestemmelsen i Tyskland. Denne bestemmelsen påvirker alle forhandlere i Tyskland som selger fysisk og har et digitalt kassaapparat som godtar kontantbetalinger. Under denne bestemmelsen kreves det at forhandlere kobler elektroniske kassaapparater til et teknisk sikkerhetssystem (TSE) for revisjonsformål.

Du kan bruke TSE (KassenSichV)-appen fra Shopify App Store for å hjelpe deg med å etterfølge TSE-bestemmelsen. Mot en månedlig abonnementsavgift lagrer TSE (KassenSichV)-appen alle økonomisk relevante butikktransaksjoner i en ekstern skylagring. Den eksterne skylagringen leveres av Fiskaly, en tredjepartsleverandør av samsvarstjenester.

Når du har konfigurert TSE (KassenSichV)-appen med skatteinformasjonen din og de relevante lokalisasjonene for detaljhandelsbutikker, kan du eksportere TSE-opplysninger dersom det er nødvendig for revisjonsformål hos skattemyndighetene.

Sertifisering

TSE (KassenSichV)-appen er en samsvarende løsning, og støtter sertifiserte TSE-er.

Abonnementsprissetting

Forhandlere betaler en månedlig abonnementsavgift på 9 USD per butikklokalisasjon. Dette gebyret kommer i tillegg til abonnementsavgiftene dine for POS Pro eller POS Lite.

Belastninger faktureres basert på installasjonsdatoen gjennom Shopify App Store-faktureringssystemet.

Shopify POS-integrasjon for kasser og refusjoner

TSE (KassenSichV)-appen støtter Shopify POS Lite, Shopify POS Pro og Shopify Plus-forhandlere. For å aktivere integrasjon med TSE (KassenSichV)-appen må du oppdatere POS-appen til den nyeste versjonen.

Følgende begrensninger gjelder:

• TSE (KassenSichV)-appen støtter ikke POS Classic.
  • Shopify POS på Android-enheter støttes ikke.

Når utsalgssteder har TSE-støtte aktivert, blir TSE-informasjonen skrevet ut på kundekvitteringer. Du kan bruke en hvilken som helst støttet kvitteringsskriver med den helt nye Shopify POS.

Hvis du gir tillatelse til at TSE (KassenSichV)-appen kan integreres med tilgjengelige iOS-enheter ved et utsalgssted, kan du skrive ut kvitteringer med gjeldende TSE-informasjon i alle butikkkassene.

Installer TSE (KassenSichV)-appen

Du kan installere TSE (KassenSichV)-appen fra Shopify App Store.

1. Gå til app-siden for TSE (KassenSichV).
  2. Klikk på Legg til app. Hvis du ikke er logget på Shopify-kontoen din, blir du bedt om å logge på.
  3. Klikk på Installer app.

Konfigurer TSE (KassenSichV)-appen

Når du har installert TSE (KassenSichV)-appen må du oppgi din MVA-ID og skattenummer (TIN).

1. Fra Shopify-administratoren klikker du på Apper.
  2. Klikk på TSE (Kassensichv).
  3. Klikk på Konfigurer TSE.
  4. Angi MVA-ID og skattenummer (TIN), og klikk deretter på Neste.
  5. Velg alle butikkstedene der du gjør detaljhandelstransaksjoner, inkludert refusjoner og bytter, og klikk deretter på Bekreft.
  6. Godkjenn abonnement-siden går du gjennom abonnementskostnadene og faktureringsfrekvensen.
  7. Klikk på Godkjenn abonnement for å bekrefte abonnementet.

Endre appinnstillingene dine for TSE (KassenSichV)

Om nødvendig kan du endre MVA-ID og skattenummer (TIN).

1. Fra Shopify-administratoren klikker du på Apper.
  2. Klikk på TSE (Kassensichv).
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. I Skatteidentifikator-seksjonen oppdaterer du MVA-ID og skattenummer (TIN).
  5. Klikk på Lagre.

Administrer de aktive lokalisasjonene dine

Du kan administrere listen over aktive butikklokalisasjoner som kan brukes i samsvarseksportene dine for TSE. Du bør aktivere alle lokalisasjoner der du gjør detaljhandelstransaksjoner, inkludert refusjoner og bytter.

1. Fra Shopify-administratoren klikker du på Apper.
  2. Klikk på TSE (Kassensichv).
  3. I seksjonen Dine lokaliseringer klikker du Administrer TSE.
  4. Legg til eller fjern aktive lokalisasjoner ved å velge og fravelge butikklokalisasjoner. Abonnementsavgifter er oppført for hver butikklokalisasjon.
  5. Klikk på Lagre.
  6. Godkjenn abonnement-siden går du gjennom abonnementskostnadene og faktureringsfrekvensen.
  7. Klikk på Godkjenn abonnement for å bekrefte abonnementet.

Eksporter TSE-informasjon med TSE (KassenSichV)-appen

Du kan eksportere TSE-opplysningene som påkrevd for revisjonsformål av skattemyndighetene. TSE-dataeksporter sendes deg på e-post.

Steg:

1. Fra Shopify-administratoren klikker du på Apper.
  2. Klikk på TSE (Kassensichv).
  3. I Eksporter TSE-data-seksjonen velger du datointervallet du vil eksportere, og klikker deretter på Bruk.
  4. Klikk på Eksporter.

Eksportere informasjon i en DSFinV-K-eksport

Du kan eksportere TSE-opplysninger i en DSFinV-K-eksport (Digitale Schnittstelle der Finanzverwaltung für Kassensysteme) som påkrevd for revisjonsformål av skattemyndighetene. TSE-dataeksporter sendes til deg på e-post.

Steg:

1. Fra Shopify POS trykker du på > Innstillinger.
  2. Trykk på Administrer tilkoblet maskinvare og velg enheten.
  3. På skjermbildet Maskinvaredetaljer, ved siden av DSFinV-K-eksport, trykker du på Start eksport.
  4. Velg riktig tidsramme og e-postadresse for eksporten.
  5. Trykk Eksporter.