TSE-asetuksen noudattaminen Saksassa

1. huhtikuuta 2021 alkaen kaikkien Saksan vähittäiskauppiaiden on noudatettava Saksassa uutta KassenSichV-asetusta. Tämä asetus koskee kaikkia saksalaisia kauppiaita, jotka myyvät henkilökohtaisesti ja joilla on digitaalinen kassakone, joka hyväksyy käteismaksut. Tämän asetuksen perusteella kauppiaiden on liitettävä elektroniset kassakoneensa tekniseen turvajärjestelmään (TSE) tarkastusten mahdollistamiseksi.

Voit helpottaa TSE-asetuksen vaatimusten noudattamista Shopify App Storessa saatavilla olevan TSE (KassenSichV) -sovelluksen avulla. Kuukausimaksua vastaan TSE (KassenSichV) -sovellus tallentaa kaikki kaupan rahatalouden kannalta olennaiset tapahtumat ulkoiseen pilvitallennustilaan. Ulkoisen pilvitallennusratkaisun tarjoaa kolmannen osapuolen säännösten noudattamisen palveluntarjoaja Fiskaly.

Kun olet lisännyt TSE (KassenSichV) -sovellukseen verotietosi ja asiaankuuluvien vähittäiskauppojen toimipaikat, voit viedä vaaditut TSE-tiedot veroviranomaisten tarkastuksia varten.

Sertifiointi

TSE (KassenSichV) -sovellus ei ole vielä täysin sertifioitu ratkaisu. Työskentelemme kolmannen osapuolen palveluntarjoajan, fiskaly GmbH:n, kanssa täyden sertifioinnin saamiseksi. Fiskaly on vain osittain sertifioitu (ISO 27001- ja CSP-L-sertifiointi) eikä se voi suorittaa sertifiointia loppuun 31. maaliskuuta 2021 mennessä. Yksittäisiä veronmaksajia kehotetaan ottamaan yhteyttä paikalliseen verovirastoon ja anomaan pidennystä vaatimustenmukaisuutta koskevaan määräaikaan, joka on tällä hetkellä tulossa voimaan 1. huhtikuuta 2021. Lue lisää hakemuksen lähettämisestä.

Tilaushinnoittelu

Kauppiaat maksavat kauppakohtaisen 9 USD:n kuukausimaksun. Tämä maksu maksetaan POS Pro- tai POS Lite -tilausmaksujesi lisäksi.

Maksut laskutetaan asennuspäivän perusteella Shopify App Storen laskutusjärjestelmän kautta.

Shopify POS -integrointi maksamista ja hyvityksiä varten

TSE (KassenSichV) -sovellus tukee Shopify POS Lite-, Shopify POS Pro- ja Shopify Plus -kauppiaita. Jos haluat ottaa TSE (KassenSichV) -sovelluksen integroinnin käyttöön, päivitä POS-sovelluksesi uusimpaan versioon.

Seuraavia rajoituksia sovelletaan:

• TSE (KassenSichV) -sovellus ei tue POS Classic -sovellusta.
  • Android-laitteiden Shopify POS -versiota ei tueta.

Kun TSE-tuki on aktivoitu vähittäiskaupan sijainneissa, TSE-tiedot tulostetaan asiakkaiden kuitteihin. Uudistetun Shopify POS -sovelluksen kanssa voit käyttää mitä tahansa tuettua kuittitulostinta.

Jos sallit TSE (KassenSichV) -sovelluksen integroinnin käytettävissä olevien iOS-laitteiden kanssa vähittäiskaupan toimipaikassa, voit tulostaa kaikilla kauppasi kassoilla kuitteja, jotka sisältävät tarvittavat TSE-tiedot.

TSE (KassenSichV) -sovelluksen asentaminen

Voit asentaa TSE (KassenSichV) -sovelluksen Shopify App Storesta.

1. Siirry sivulle TSE (KassenSichV) -sovellus.
  2. Klikkaa Lisää sovellus. Jos et ole kirjautunut Shopify-tiliisi, sinua pyydetään kirjautumaan sisään.
  3. Klikkaa Asenna sovellus.

TSE (KassenSichV) -sovelluksen määritys

Kun olet asentanut TSE (KassenSichV) -sovelluksen, sinun täytyy antaa ALV-tunnuksesi ja verotunnuksesi (TIN).

1. Valitse Shopify-ylläpitäjästä Sovellukset.
  2. Klikkaa TSE (KassenSichV).
  3. Klikkaa Määritä TSE.
  4. Anna ALV-tunnus ja Verotunnus (TIN) ja klikkaa sitten Seuraava.
  5. Valitse kaikki kauppasi sijainnit, joissa teet jälleenmyyntiä, mukaan lukien sijainnit, joissa tehdään hyvityksiä ja vaihtoja, ja klikkaa sitten Vahvista.
  6. Tarkista tilausmaksu ja laskutustiheys Hyväksy tilaus -sivulla.
  7. Vahvista tilauksesi klikkaamalla Hyväksy tilaus.

TSE (KassenSichV) -sovelluksen asetusten muokkaaminen

Voit tarvittaessa muokata ALV-tunnustasi ja verotunnistenumeroasi.

1. Valitse Shopify-ylläpitäjästä Sovellukset.
  2. Klikkaa TSE (KassenSichV).
  3. Klikkaa Asetukset.
  4. Päivitä ALV-tunnus ja verotunnistenumero (TIN) Verotunniste-osiossa.
  5. Napauta Tallenna.

Aktiivisten sijaintien hallinnointi

Voit hallinnoida TSE:n mukaisissa vienneissä käytettävää aktiivisten kauppojen sijaintiluetteloa. Aktivoi kaikki sijainnit, joissa suoritat vähittäiskaupan myyntitapahtumia, mukaan lukien hyvitykset ja vaihdot.

1. Valitse Shopify-ylläpitäjästä Sovellukset.
  2. Klikkaa TSE (KassenSichV).
  3. Klikkaa Toimipaikkasi-osiossa Hallinnoi TSE:tä.
  4. Lisää tai poista aktiivisia sijainteja valitsemalla ja poistamalla kauppojen toimipaikkoja. Tilausmaksut näytetään kunkin kaupan sijainnin perusteella.
  5. Napauta Tallenna.
  6. Tarkista tilausmaksu ja laskutustiheys Hyväksy tilaus -sivulla.
  7. Vahvista tilauksesi klikkaamalla Hyväksy tilaus.

TSE-tietojen vienti TSE (KassenSichV) -sovelluksella

Voit viedä TSE-tietosi veroviranomaisten edellyttämiä tarkastuksia varten.

1. Valitse Shopify-ylläpitäjästä Sovellukset.
  2. Klikkaa TSE (KassenSichV).
  3. Valitse Vie TSE-tiedot -osiossa vietävä päivämääräalue ja klikkaa sitten Käytä.
  4. Klikkaa Vie.
  5. TSE-vientitiedot lähetetään sinulle sähköpostitse.