TSE-asetuksen noudattaminen Saksassa

1. huhtikuuta 2021 alkaen kaikkien Saksan vähittäiskauppiaiden on noudatettava Saksassa uutta KassenSichV-asetusta. Tämä asetus koskee kaikkia Saksassa toimivia kauppiaita, jotka myyvät henkilökohtaisesti ja joilla on digitaalinen käteismaksut hyväksyvä kassakone. Tämän asetuksen perusteella kauppiaiden on liitettävä elektroniset kassakoneensa tekniseen turvajärjestelmään (TSE) tarkastusten mahdollistamiseksi.

Voit helpottaa TSE-asetuksen vaatimusten noudattamista Shopify App Storessa saatavilla olevan TSE (KassenSichV) -sovelluksen avulla. Kuukausimaksua vastaan TSE (KassenSichV) -sovellus tallentaa kaikki kaupan rahatalouden kannalta olennaiset tapahtumat ulkoiseen pilvitallennustilaan. Ulkoisen pilvitallennusratkaisun tarjoaa kolmannen osapuolen säännösten noudattamisen palveluntarjoaja Fiskaly.

Kun olet lisännyt TSE (KassenSichV) -sovellukseen verotietosi ja asiaankuuluvien myymälöiden toimipaikat, voit viedä vaaditut TSE-tiedot veroviranomaisten tarkastuksia varten.

Sertifiointi

TSE (KassenSichV) -sovellus on ratkaisu, joka auttaa noudattamaan sääntöjä ja tukee sertifioituja TSE-menetelmiä.

Tilaushinnoittelu

Kauppiaat maksavat kauppakohtaisen 9 USD:n kuukausimaksun. Tämä maksu maksetaan POS Pro- tai POS Lite -tilausmaksujesi lisäksi.

Veloitukset laskutetaan asennuspäivän perusteella Shopify App Storen laskutusjärjestelmän kautta.

Shopify POS -integrointi maksamista ja hyvityksiä varten

TSE (KassenSichV) -sovellus tukee Shopify POS Lite-, Shopify POS Pro- ja Shopify Plus -kauppiaita. Jos haluat ottaa TSE (KassenSichV) -sovelluksen integroinnin käyttöön, päivitä POS-sovelluksesi uusimpaan versioon.

Kun TSE-tuki on aktivoitu myymäläpisteissä, TSE-tiedot tulostetaan asiakkaiden kuitteihin. Uudistetun Shopify POS -sovelluksen kanssa voit käyttää mitä tahansa tuettua kuittitulostinta.

Jos sallit TSE (KassenSichV) -sovelluksen integroinnin käytettävissä olevien laitteiden kanssa myymälän toimipaikassa, voit tulostaa kaikilla kauppasi kassoilla kuitteja, jotka sisältävät tarvittavat TSE-tiedot.

TSE (KassenSichV) -sovelluksen asentaminen

Voit asentaa TSE (KassenSichV) -sovelluksen Shopify App Storesta.

1. Siirry sivulle TSE (KassenSichV) -sovellus.
  2. Klikkaa Lisää sovellus. Jos et ole kirjautunut Shopify-tiliisi, sinua pyydetään kirjautumaan sisään.
  3. Klikkaa Asenna sovellus.

TSE (KassenSichV) -sovelluksen määritys

Kun olet asentanut TSE (KassenSichV) -sovelluksen, sinun täytyy antaa ALV-tunnuksesi ja verotunnuksesi (TIN).

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla TSE (KassenSichV).

3. Klikkaa Avaa sovellus.

4. Klikkaa Määritä TSE.

5. Anna ALV-tunnus ja Verotunnus (TIN) ja klikkaa sitten Seuraava.

6. Valitse kaikki kauppasi sijainnit, joissa teet jälleenmyyntiä, myös ne joissa tehdään hyvityksiä ja vaihtoja, ja klikkaa sitten Vahvista.

7. Tarkista tilausmaksu ja laskutustiheys Hyväksy tilaus -sivulla.

8. Vahvista tilauksesi klikkaamalla Hyväksy tilaus.

TSE (KassenSichV) -sovelluksen asetusten muokkaaminen

Voit tarvittaessa muokata ALV-tunnustasi ja verotunnistenumeroasi.

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla TSE (KassenSichV).

3. Klikkaa Avaa sovellus.

4. Klikkaa Asetukset.

5. Päivitä ALV-tunnus ja verotunnistenumero (TIN) Verotunniste-osiossa.

6. Klikkaa Tallenna.

Aktiivisten sijaintien hallinnointi

Voit hallinnoida TSE:n mukaisissa vienneissä käytettävää aktiivisten kauppojen sijaintiluetteloa. Aktivoi kaikki toimipaikat, joissa suoritat vähittäiskaupan myyntitapahtumia, mukaan lukien hyvitykset ja vaihdot.

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla TSE (KassenSichV).

3. Klikkaa Avaa sovellus.

4. Klikkaa Toimipaikkasi-osiossa Hallinnoi TSE:tä.

5. Lisää tai poista aktiivisia sijainteja valitsemalla ja poistamalla kauppojen toimipaikkoja. Tilausveloitukset näytetään kunkin kaupan sijainnin perusteella.

6. Klikkaa Tallenna.

7. Tarkista tilausmaksu ja laskutustiheys Hyväksy tilaus -sivulla.

8. Vahvista tilauksesi klikkaamalla Hyväksy tilaus.

TSE- ja DSFinV-K-tietojen vienti TSE (KassenSichV) -sovelluksen avulla

Kuten veroviranomaisten tarkastusta varten edellytetään, TSE (KassenSichV) -sovellus mahdollistaa seuraavien tietojen viemisen Shopify-kauppaasi varten:

• TSE-sertifikaatit
  • Transaktiodata POS (myyntipiste) -laitteille kaikissa nykyisissä ja aiemmin aktiivisissa sijainneissa
  • Täydellinen DSFinV-K-vienti

Tiedot lähetetään suoraan sähköpostiisi.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla TSE (KassenSichV).

3. Klikkaa Avaa sovellus.

4. Valitse Vie TSE-tiedot -osiossa vietävä päivämääräalue ja klikkaa sitten Käytä.

5. Klikkaa Vie.