Asetusten tekemisen yleiset vaiheet ja veroilmoitus

Verojen määrittämiseen ei ole olemassa virallista ohjeistoa, mutta seuraavia vaiheita voi käyttää ohjenuorana.

Saatavilla on useita raportteja, joiden avulla voit ilmoittaa ja maksaa veroja tai ilmoittaa ne kirjanpitäjällesi.

Yleiset verojen määrittämistä koskevat ohjeet

Alla olevista linkeistä saat tarkempaa tietoa:

1. Jos sinulla on verkkokauppa, määritä maat, joihin lähetät tuotteita.

2. Jos käytät Shopify POS-palvelua henkilökohtaiseen myyntiin, määritä verokannat vähittäiskauppasi sijaintien perusteella. POS-myyntipisteen oletusarvoiset verokannat perustuvat sen myyntipisteen maantieteelliseen sijaintiin, jossa henkilökohtainen myyntisi tapahtuu.

3. Aseta verokannat niille maille ja alueille, joihin myyt ja lähetät tuotteita:

- Jos toimit Yhdysvalloissa, valitse automaattiset veroasetukset tai määritä manuaalisesti osavaltion, piirikunnan ja kunnan verokannat sekä toimitusverot. - Jos kauppasi on Kanadassa ja sinun täytyy veloittaa vero, anna verorekisteröinnit. - Jos et toimi Yhdysvalloissa tai Kanadassa, käytä oletusarvoja tai määritä verokannat maiden ja niiden alueiden mukaan. Voit myös määrittää, veloitatko toimitusveron.

1. Jos myyt digitaalisia tuotteita, määritä näistä tuotteista perittävät verot.

2. Ohita verokannat tai vapauta tuotteet veroista tarvittaessa. Kaikki asettamasi ohitukset koskevat verkko- ja Shopify POS -myyntiä.

3. Valinnainen: Näytä hinnat, joihin sisältyy verot. Kun tämä vaihtoehto on valittu, veroja ei lisätä, kun asiakas siirtyy kassalle. Sen sijaan tehdään laskelma, joka näyttää, mikä prosenttiosuus tuotteen hinnasta on veroa.

Veroja määrittäessäsi voit tarkastella ja muuttaa asetuksia Shopify adminin Verot-sivulla.

Veroraportit

Veroja koskevassa talousraportissa voidaan esittää myyntiin sovelletusta arvonlisäverosta laadittu yhteenveto.

Myynnin talousraportti auttaa myyntiveroraportoinnissasi. Voit viedä tämän raportin CSV-tiedostoon, johon sisältyy tilausten summat, verot, POS-myyntipisteet, laskutukset sekä toimituspisteet. Täyden hyödyn raportista saat lisäämällä oikean aikajakson (esimerkiksi kalenterivuoden) ja valitsemalla Täysi raportti -kohdan, kun teet raportin. Tämä raportti auttaa sinua saamaan tiedot, joita sinä tai kirjanpitäjäsi tarvitsette liikevaihtoveron laskemiseen.

Lisätietoja raporteista saat tutustumalla kohtaan Veroja koskeva talousraportti ja Myyntitalousraportti.

Jos tarvitset tietoja 1099-K-lomakkeista ja käytät Shopify Payments -palvelua, tutustu kohtaan Veroilmoitus.