Kansainvälisten tullien ja tuontiverojen periminen

Jos toimitat tuotteita ulkomaille, asiakkailtasi voidaan veloittaa lisätulleja ja -veroja tuotteiden vastaanoton yhteydessä.

Valintojasi tullien ja tuontiverojen hallinnoimiseksi kutsutaan Incoterms-toimituslausekkeiksi, jotka ovat kansainvälisesti tunnustettuja toimitusehtoja. Seuraavassa on kaksi eniten käytettyä Incoterms-toimituslauseketta:

• Toimitettuna tullattuna (Delivered Duty Paid, DDP): Tämän lausekkeen mukaan myyjä vastaa kaikista tuontikuluista, kuten arvonlisäverosta ja tulleista, jotka voivat tulla maksettavaksi, kun tuotteet ylittävät rajat. Voit periä maksun näistä veloituksista maksuprosessin yhteydessä kassalla. Kun DDP-lauseke on käytettävissä, sitä käyttämällä voidaan asiakkaille tarjota tuotetta kokonaishinnalla. Lisäksi se auttaa välttämään toimitusviiveitä.
  • Toimitettuna määräpaikalle (Delivered At Place, DAP): Kutsutaan myös lausekenimellä Toimitettuna (Delivered Duty Unpaid, DDU). Tämän lausekkeen mukaan myyjä on vastuussa vain tuotteen toimituksesta, ja asiakas vastaa kuljetusliikkeelle maksettavista tuontikuluista, kuten arvonlisäverosta, tulleista ja selvitysmaksuista, toimituksen yhteydessä. Osa kuljetusliikkeistä veloittaa lisämaksuja tullien perimisestä toimituksen yhteydessä, jos tulleja ei ole maksettu etukäteen. Tämän vuoksi DAP-lausekkeen (tai DDU-lausekkeen) käyttäminen voi aiheuttaa asiakkaalle lisäkustannuksia.

Voit veloittaa kaikki sovellettavat tullit ja tuontiverot kassalla asiakkaalta, jolloin asiakkaasi välttävät lisämaksut. Kuljetusliike laskuttaa sinulta myöhemmin tullit ja tuontiverot, jotka voit sitten maksaa asiakkaaltasi perimästäsi summasta.

Kolmannen osapuolen sovellusten käyttäminen tullien ja tuontiverojen laskemiseen kassalla

Voit myös näyttää arvion tilauksen tullien ja tuontiverojen kustannuksista kassalla käyttämällä Shopify App Storesta saatavaa kolmannen osapuolen sovellusta. Nämä sovellukset käyttävät tullien ja tuontitullien laskemiseen tuotetietoja, kuten tuotteen alkuperämaata tai -aluetta sekä HS-koodeja. Kolmannen osapuolen sovellukset saattavat veloittaa ylimääräisiä toistuvia maksuja tai palvelumaksuja.

Toimi näin:

1. Lisää tuotteisiisi alkuperämaa tai -alue sekä HS-koodit.
  2. Asenna Shopify App Storesta sovellus, joka laskee tullit ja tuontiverot.

Osa sovelluksista saattaa vaatia ylimääräisiä asennusvaiheita. Jos tarvitset apua päästäksesi alkuun, tutustu sovelluksen sivuun Shopify App Storessa tai ota yhteyttä sovelluksen kehittäjään.

Tullien ja verojen periminen kassalla

Jotta voisit veloittaa tulleja ja veroja kauppasi kassalla, kaupan on täytettävä seuraavat vaatimukset:

• se on mukana Shopify Plus -sopimuksessa
  • se käyttää kuljetuspalveluna jotakin muuta kuin Shopify Shipping -palvelua
  • ei käytä Shopify-jakeluverkostoa
  • se toimittaa vain alueille ja maihin, jotka tukevat etukäteen maksettuja tulleja

Kun olet ottanut tullien ja tuontiverojen perimisen käyttöön kassalla, voit tulostaa DDP-lähetystarroja, jotka osoittavat, että asiakas on jo maksanut tullit ja tuontiverot. Muista ilmoittaa kauppalaskuissasi DDP toimituslausekkeena. Jos toimitat tilauksen, jonka tullimaksu on 0 dollaria, sinun tulee silti käyttää DDP-lähetystarraa ja ilmoittaa DDP-toimituslauseke kauppalaskussa varmistaaksesi, että asiakkaasi eivät joudu vastaamaan mistään lisämaksuista.

Huomioitavia seikkoja tullien ja tuontiverojen perimisestä kassalla

Ennen kuin veloitat tulleja ja veroja kassalla, ota huomioon seuraavat seikat.

Yhteensopivuus muiden Shopify-ominaisuuksien kanssa

• Jotkin kassa-asetukset voivat olla ristiriidassa tullien ja verojen keräämisen kanssa. Jos olet mukauttanut kassa-asetuksia, tarkista mukautukset, ennen kuin otat tullit ja verot -ominaisuuden käyttöön.

Veroasetukset

• Tullien ja tuontiverojen ominaisuus ei ole yhteensopiva veron ohitusten tai manuaalisten verokantojen kanssa. Jos sinulla on veron ohituksia tai manuaalisia verokantoja, niitä sovelletaan ainoastaan alueellasi tapahtuvaan myyntiin. Kansainvälisessä myynnissä tullien ja tuontiverojen ominaisuus ohittaa veron ohitukset ja manuaaliset verokannat.
  • Jos otat tullit ja verot -ominaisuuden käyttöön ja poistat sen käytöstä myöhemmin, aiemmat veroasetuksesi palautuvat käyttöön.
  • Tullien ja tuontiverojen periminen saattaa vaikuttaa veroasetuksiisi. - Jos kaupassasi käytetään rekisteröintiin perustuvia veroja, verot, kuten ALV tai myyntivero, peritään kansainvälisistä tilauksista vain, jos otat kaupassasi käyttöön tullien ja tuontiveron perimisen kyseisen maan tai alueen osalta. Jos sinun on perittävä veroja kansainvälisistä tilauksista kyseisessä maassa tai kyseisellä alueella, sinun on myös otettava käyttöön tullien ja tuontiverojen periminen. Verorekisteröintejä ei käytetä, jos toimitat kyseisiin maihin ja kyseisille alueille käyttäen DDU/DAP-toimituslauseketta.
    • Jos kaupassasi käytetään sijaintiin perustuvia veroja, veroja, kuten ALVia tai myyntiveroa, ei peritä kansainvälisistä tilauksista. Tullien ja tuontiverojen periminen ei ole yhteensopiva manuaalisesti syötettyjen verokantojen kanssa.

Toimitusvaatimukset

• Kun perit tulleja ja tuontiveroja kassalla, voit määrittää maan tai alueen käyttämään ainoastaan joko DDP:tä tai DAP/DDU:ta. Et voi tarjota molempia incoterms-tarjouksia ostajille samassa maassa tai samalla alueella.
  • Shopify Shipping ei tue DDP-toimituslauseketta.
  • Jotkut kuljetusliikkeet eivät tue DDP-lähetystarroja, ja jotkin tukevat niitä vain tietyissä kohteissa. Ota yhteyttä kuljetusliikkeisiisi ja selvitä, tukevatko ne DDP-toimitustarroja ja jos tukevat, missä kohteissa.
  • Et voi periä tulleja ja tuontiveroja Muu maailmatoimitusalueella. Jos haluat periä tulleja ja tuontiveroja joltakin maalta tai alueelta, lisää se olemassa olevalle toimitusalueelle tai luo uusi toimitusalue.
  • Shopifyn jakeluverkosto ei tue tullien ja tuontiverojen perimistä kassalla.

Tullien ja tuontiverojen arviot

• Veloitettavat tullit ja tuontiverot ovat arvioita, jotka perustuvat asiakkaan tilauksentekohetkellä saatavilla oleviin viimeisimpiin tietoihin. Ylimääräisiä tulleja voidaan veloittaa eri syistä, kuten väärin maksetuista tullimaksuista tai virheellisistä HS-koodeista.
  • Välitys- ja suoritusmaksut eivät sisälly tulleihin ja tuontiverolaskelmiin. Jos kuljetusliikkeen kanssa tehty sopimus ei sisällä perimättä jätettyjä suoritusmaksuja, harkitse maksujen kustannusten lisäämistä tuotteen hintoihin tai toimituskuluihin.

Maat ja alueet, jotka eivät tue tullien ja tuontiverojen perimistä

Tullien ja tuontiverojen perimistä ei tueta seuraavissa maissa ja seuraavilla alueilla. Kyseisillä alueilla ei voi periä tulleja eikä tuontiveroja.

Afrikka

• Cabo Verden tasavalta (CV)
  • Sudanin tasavalta (SD)
  • Etelä-Sudanin tasavalta (SS)
  • Somalian liittotasavalta (SO)

Antarktis

• Etelä-Georgia ja Eteläiset Sandwichsaaret (GS)

Aasia

• Irakin tasavalta (IQ)
  • Syyrian arabitasavalta (SY)
  • Itä-Timorin demokraattinen tasavalta (Itä-Timor) (TL)
  • Turkmenistan (TM)

Eurooppa

• Pohjois-Irlanti (XI)
  • Venäjän federaatio (RUS)

Oseania

• Mikronesian liittovaltio (FM)
  • Marshallinsaarten tasavalta (MH)
  • Palaun tasavalta (PW)

Pohjois-Amerikka

• Saint-Pierren ja Miquelonin alueellinen yhteisö (PM)
  • Puerto Ricon kansainyhteisö (PR)

Etelä-Amerikka

• Brasilian liittotasavalta (BR)
  • Falklandinsaaret (FK)

Peri tullit ja verot kassalla

Tullit ja tuontiverot veloitetaan kansainvälisistä tilauksista sen jälkeen, kun olet ottanut tullien ja tuontiverojen perimisen käyttöön. Tämä ei vaikuta tilauksiin, jotka on tehty alueilta, joilla sinulla on jakelupaikka.

Toimi näin:

1. Lisää tuotteisiisi alkuperäalue ja HS-koodit.
  2. Siirry Shopify-ylläpitäjässäsi kohtaan Asetukset > Verot ja tullit.
  3. Klikkaa Tullit ja tuontiverot ‑osiossa Määritä.
  4. Tarkista maat ja alueet, joiden osalta haluat periä tulleja ja tuontiveroa.
  5. Klikkaa Määritä.

Tullien laskenta

Jokaisen tilauksen osalta tullit ja tuontiverot lasketaan toimituskohteen, tuotteen alkuperämaan ja kunkin tuotteen HS-koodin perusteella.

Jos tuotteella ei ole HS-koodia, varmista, että määrität tuotetyypin. Jos tuotteella ei ole HS-koodia, varmista, että määrität tuotetyypin. Jos tilauksessa olevalla tuotteella ei ole HS-koodia eikä tuotetyyppiä, kyseiselle tilaukselle ei lasketa tulleja eikä tuontiveroja, vaikka olisit asettanut, että kyseisestä maasta tai kyseiseltä alueelta tehdyistä tilauksista perittäisiin tullit ja tuontiverot.

Ilmaisten tuotteiden tullien laskeminen

Kun tarjoat asiakkaille ilmaisia tuotteita tai näytteitä tai sinulla on käynnissä Osta X, saat Y -alennus (BOGO), osaan lähetyksessä oleviin tuotteisiin ei liity kustannuksia. Tullimaksujen laskemisen takia tuotteiden ilmoitettu arvo ei voi olla 0 $. Laskeaksesi tullit Osta X, saat Y -alennuksille, joissa toinen tai kolmas tuote on ilmainen, kaikkien tuotteiden kustannukset jaetaan tasan kaikille tuotteille. Jos esimerkiksi yksi paita maksaa 100 $ ja toinen paita on ilmainen, kummankin paidan hintana näytetään 50 $ tullien laskemista varten. Kun lähetyksessä on ilmaisia tuotteita tai näytteitä, ilmaisen tuotteen hintana näytetään 1 $ ja vastaava summa vähennetään tasaisesti kaikista muista lähetyksessä olevista tuotteista. Jos lähetyksessä on esimerkiksi viisi tuotetta ja yksi tuotteista on ilmainen, ilmaisen tuotteen hintana näytetään 1 $, ja 0,25 $ vähennetään neljän muun tilauksessa olevan tuotteen hinnasta.

Tilaukset, joihin sovelletaan tulleja ja tuontiveroja

Kaikkiin tilauksiin ei sovelleta tulleja ja tuontiveroja. Monissa maissa on käytössä de minimis ‑arvo eli tilauksen vähimmäisarvo, jonka alittaviin tilauksiin tulleja ja tuontiveroja ei sovelleta.

Esimerkiksi Meksikosta tai Yhdysvalloista Kanadaan toimitettaviin tavaroihin sovelletaan tulleja, jos tavaroiden arvoksi on määritetty vähintään 150 CAD, ja tuontiveroa, jos tavaroiden arvoksi on määritetty vähintään 40 CAD. Jos et ole varma, mikä de minimis ‑arvo on maassa tai alueella, jonne olet toimittamassa, tarkista asia kyseisen maan tai alueen veroviranomaisen verkkosivustolta tai ota yhteyttä paikalliseen veroasiantuntijaan.

Suoritettavaksi suositeltavia toimia sen jälkeen, kun tullien ja tuontiverojen periminen kassalla on otettu käyttöön

Kun olet ottanut käyttöön tullien ja tuontiveron perimisen kassalla, harkitse seuraavien toimien suorittamista:

DDP-lähetystarrojen ostaminen ja käyttäminen

Kun aloitat tullien ja tuontiverojen perimisen kassalla, sinun on kansainvälisten tilausten osalta ostettava ja käytettävä DDP-tarroja vakiolähetystarrojen asemasta. Jos veloitat tullimaksut kassalla, mutta käytät tavallisia lähetystarroja, asiakkaalta veloitetaan tullit ja tuontiverot toimituksen yhteydessä, mikä tarkoittaa sitä, että asiakas maksaa tullit ja tuontiverot kahteen kertaan.

Jos perit tullimaksuja kansainvälisestä tilauksesta, Tullimaksut-rivikohta lisätään kyseisen tilauksen tietoihin. Varmista, että olet perinyt tullit ja tuontiverot jokaisesta kansainvälisestä tilauksesta, ennen kuin ostat DDP-tarran. Jos toimitat tilauksen, jonka tullit ovat 0 $, voit käyttää DDP Shipping-tarroja, jolloin varmistat, että asiakkaillesi ei koidu mitään ylimääräisiä maksuja. Jos kassamaksun yhteydessä tapahtuu virhe, tulleja ja tuontiveroja ei ehkä peritä, ja sinun on käytettävä vakiolähetystarraa tällaisessa tilauksessa.

Kauppalaskujen luominen

Jokainen kansainvälinen tilaus vaatii kauppalaskun. Kuljetusliikkeen verkkosivuilla voit täyttää kuljetusliikkeen antamat digitaaliset kauppalaskut. Tilauksesta riippuen sinun täytyy käsitellä kauppalaskua jommallakummalla seuraavista tavoista:

• Jos tilauksessa on maksettu tulleja ja tuontiveroja, merkitse kauppalaskussa DDP:n mukaiset kuljetusehdot, jotka osoittavat, että tullit ja tuontiverot on maksettu.
  • Jos tilauksen yhteydessä ei ole maksettu tulleja ja tuontiveroja, merkitse kauppalaskuun toimituslausekkeeksi DDU tai DAP osoittamaan, että tulleja ja tuontiveroja ei ole vielä maksettu.

Toimituskäytännön ja ilmoitusten päivittäminen

Kun olet ottanut tullit ja tuontiverot käyttöön kassalla, päivitä toimituskäytäntösi ja ilmoitusmallisi niin, että asiakkaasi ovat tietoisia käytännöistäsi ja kansainvälisen myynnin veloituksista.

Päivitä toimituskäytäntösi Shopify-ylläpitäjässä siirtymällä kohtaan Asetukset > Oikeudelliset tiedot.

Jos käytät oletusarvoisia tilausvahvistuksen ja tilauksen maksun palautuksen sähköpostimalleja, sähköpostisi päivitetään automaattisesti niin, että ne sisältävät Tullit-rivikohdan, eikä sinun tarvitse tehdä muutoksia. Jos olet mukauttanut tilausvahvistuksen ja tilauksen maksun palautuksen sähköpostimalleja, voit lisätä ilmoitusmalleihisi koodin, jolla Tullit-rivi lisätään.

Poistomyyntiin valmistautuminen

Jos sinulla on käynnissä poistomyynti, harkitse tullien ja tuontiverojen veloittamisen poistamista käytöstä siihen asti, kunnes alennusmyynti on ohi. Jos päätät periä tulleja ja tuontiveroja alennusmyyntisi aikana, tarkista alennuksessa olevat tuotteesi ja varmista, että ne sisältävät HS-koodit ja alkuperämaan tai -alueen ja että tuotetyyppi määritelty. Varmistamalla, että alennustuotteidesi kentät on täytetty, voit paremmin arvioida tullien ja tuontiverojen kustannuksia.

Hyvitysten hallinnoiminen

Sinusta itsestäsi riippuu, miten haluat käsitellä tullien ja tuontiverojen hyvityksiä.

Jos päätät tarjota tullien ja tuontiverojen hyvitystä, ota seuraavat seikat huomioon:

• Voit hyvittää tullit tilauksesta, jota ei ole vielä jaeltu.
  • Voit hyvittää tullit ja tuontiverot asiakkaalle tilauksesta, joka on jo jaeltu. Kuljetusliike ei kuitenkaan palauta sinulle DDP-tarrojen ostoon käytettyä summaa.

Pidä mielessäsi, että tilauksen hyvittäminen kokonaisuudessaan on ainoa tapa välttyä tilausta koskevalta riidalta.