TSE-överensstämmelse i Tyskland

Från och med den 1 april 2021 måste alla tyska detaljhandlare fullfölja de nya KassenSichV-reglerna i Tyskland. Dessa regler påverkar alla handlare i Tyskland som säljer personligen och har en digital kassa som accepterar kontantbetalningar. Enligt dessa regler måste alla handlare ansluta elektroniska kassor till ett tekniskt säkerhetssystem (TSE) för revisionsändamål.

Du kan använda appen TSE (KassenSichV) från Shopifys appbutik för att få hjälp att följa TSE-regler. För en månatlig prenumerationsavgift lagrar appen TSE (KassenSichV) alla finansiellt relevanta transaktioner i butik på en extern molnlagringsplats. Den externa molnlagringslösningen tillhandahålls av Fiskaly, en tredjeparts leverantör av efterlevnadstjänster.

När du har konfigurerat appen TSE (KassenSichV) med din skatteinformation och relevanta detaljhandelsbutiksplatser, kan du exportera dina TSE-data för revisionsändamål enligt krav från skattemyndigheter.

Certifiering

Appen TSE (KassenSichV) är ännu inte en helt certifierad lösning. Vår TSE-partner, fiskaly GmbH, har nyligen fått full certifiering och Shopify är nu på gång att implementera integrationen. Fram till dess att integrationen är avslutad uppmuntras enskilda personer att kontakta sin lokala skattemyndighet för att skicka in en ansökan om att förlänga deadline för efterlevnad (1 april 2021). Läs mer om att skicka in en ansökan.

Prenumerationsprissättning

Handlare betalar en månatlig prenumerationsavgift på 9 USD per butiksplats. Avgiften tillkommer utöver dina prenumerationsavgifter för POS Pro eller POS Lite.

Avgifter faktureras baserat på installationsdatum via faktureringssystemet för Shopifys appbutik.

Shopify POS-integration för kassor och återbetalningar

Appen TSE (KassenSichV) stöder Shopify POS Lite-, Shopify POS Pro- och Shopify Plus-handlare. För att kunna aktivera integration med appen TSE (KassenSichV) måste du uppdatera din POS-app till den senaste versionen.

Följande begränsningar gäller:

• Appen TSE (KassenSichV) stöder inte POS Classic.
  • Shopify POS på Android-enheter stöds inte.

När detaljhandelsbutiksplatser har TSE-support aktiverat skrivs TSE-informationen ut på kundkvitton. Du kan använda alla kvittoskrivare som stöds med din helt nya Shopify POS.

Om du tillåter behörighet för att appen TSE (KassenSichV) ska integreras med tillgängliga iOS-enheter på en detaljhandelsbutiksplats, kan du skriva ut kvitton med tillämplig TSE-information i alla dina butikskassor.

Installera appen TSE (KassenSichV)

Du kan installera appen TSE (KassenSichV) från Shopifys appbutik.

1. Gå till sidan appen TSE (KassenSichV).
  2. Klicka på Lägg till app. Om du inte är inloggad på ditt Shopify-konto, blir du uppmanad att logga in.
  3. Klicka på Installera app.

Konfigurera appen TSE (KassenSichV)

När du har installerat appen TSE (KassenSichV) måste du ange ditt moms-ID och skattenummer (TIN).

1. Från din Shopify admin, klicka på Apps.
  2. Klicka på TSE (KassensichV).
  3. Klicka på Konfigurera TSE.
  4. Ange ditt Moms-ID och ditt Skattenummer (TIN)och klicka sedan på Nästa.
  5. Välj alla butiksplatser där du genomför detaljhandelstransaktioner, inklusive återbetalningar och byten, och klicka sedan på Bekräfta.
  6. Granska dina prenumerationsavgifter och faktureringsfrekvens på sidan Godkänn prenumeration.
  7. Klicka på Godkänn prenumeration för att bekräfta din prenumeration.

Ändra dina inställningar för appen TSE (KassenSichV)

Om det behövs kan du ändra ditt moms-ID och skattenummer (TIN).

1. Från din Shopify admin, klicka på Apps.
  2. Klicka på TSE (KassensichV).
  3. Klicka på Inställningar.
  4. I avsnittet Skatteidentifierare uppdaterar du ditt Moms-ID och Skattenummer (TIN).
  5. Klicka på Spara.

Hantera dina aktiva platser

Du kan hantera listan över aktiva butiksplatser som ska användas i export av TSE-överensstämmelse. Du bör aktivera alla platser där du genomför detaljhandelstransaktioner, inklusive återbetalningar och byten.

1. Från din Shopify admin, klicka på Apps.
  2. Klicka på TSE (KassensichV).
  3. Klicka på Hantera TSE i avsnittet Dina platser.
  4. Lägg till eller ta bort aktiva platser genom att markera och avmarkera butiksplatser. Prenumerationsavgifter listas för varje butiksplats.
  5. Klicka på Spara.
  6. Granska dina prenumerationsavgifter och faktureringsfrekvens på sidan Godkänn prenumeration.
  7. Klicka på Godkänn prenumeration för att bekräfta din prenumeration.

Exportera TSE-information med hjälp av appen TSE (KassenSichV)

Du kan exportera dina TSE-data för revisionsändamål enligt krav från skattemyndigheter. Export av TSE-data e-postas till dig.

Steg:

1. Från din Shopify admin, klicka på Apps.
  2. Klicka på TSE (KassensichV).
  3. I avsnittet Exportera TSE-data väljer du datumintervallet som ska exporteras och klickar sedan på Tillämpa.
  4. Klicka på Exportera.

Exportera information i en DSFinV-K-export

Du kan exportera dina TSE-data i en DSFinV-K-export (Digitale Schnittstelle der Finanzverwaltung für Kassensysteme) enligt krav från skattemyndigheten för revisionsbruk. Export av TSE-data skickas via e-post till dig.

Steg:

1. Tryck på > Inställningar i Shopify POS.
  2. Tryck på Hantera ansluten maskinvara och välj enheten.
  3. På skärmen Hårdvaruinformation bredvid DSFinV-K export, tryck på Påbörja export.
  4. Välj rätt tidsram och e-postadress för exporten.
  5. Tryck på Exportera.