Skatterapporter

Det finns flera rapporter som hjälper dig att lämna in och remittera dina skatter eller tillhandahålla din skatterevisor.

Den amerikanska skatterapporten ger en detaljerad översikt över försäljnings- och skatteinformation för ordrar i USA. Skatterapportering tillhandahålls på delstats-, läns- och skattejurisdiktionsnivå. Om du använder Shopify Tax har du tillgång till den amerikanska skatterapporten.

Skatterapporten ger en översikt över den omsättningsskatt som har tagits ut för din försäljning.Om du tar ut skatt i USA kan du komma åt skatterapporten.

Försäljningsrapporten kan hjälpa till med rapporteringen av moms. Du kan exportera den här rapporten som en CSV-fil som innehåller orderbelopp, skatt, kassasystem, fakturering och leveransplatser. Få ut det mesta av rapporten genom att se till att du väljer rätt tidsperiod (till exempel kalenderåret) och väljer Hela rapporten när du exporterar den. Den här rapporten hjälper dig att få den information som du eller din revisor behöver för att kunna fylla i din deklaration av omsättningsskatt.

Om du vill veta mer om dessa rapporter, se Skattefinansiell rapport, Försäljningsfinansiell rapport eller Amerikansk momsrapport.

Om du behöver information om formuläret 1099-K och du använder Shopify Payments, se Skatterapportering.