Finansiella rapporter

Du kan får viktig finansiell information om ditt företag i dina finansiella rapporter.

På sidan Rapporter kan du filtrera efter Kategorier > Ekonomi för att visa en lista med finansiella rapporter. Klicka på Översiktsrapporten för att se en översikt och hitta mer detaljerade finansiella rapporter.

När du öppnar en finansiell rapport är uppgifterna aktuella med 1 minuts marginal. Du kan uppdatera eller öppna rapporten igen för att visa nyare data.

Fakturor och avgifter

Du kan se din kontohistorik i avsnittet Ekonomi på sidan Fakturering i din Shopify-admin om du vill ha information om fakturor och kostnader för ditt Shopify- konto.

Ekonomikategorifilter på rapportsidan

Du kan komma åt en lista över finansiella rapporter på rapportsidan genom att filtrera efter Kategori -> Ekonomi. I listan över rapporter kan du komma åt sidan för Översiktsrapport och andra viktiga rapporter.

Rapporten Omsättning visar antalet ordrar för tidsperioden och sorterar ordrar till transaktioner såsom försäljning, returer och leveransbelopp.

I betalningsrapporten visas antalet monetära transaktioner över alla betalningsleverantörer (Shopify Payments, manuella betalningar, presentkort och så vidare), inklusive betalningar och återbetalningar. I den detaljerade finansiella rapporten Betalning grupperas transaktionerna efter betalningsleverantör.

Ekonomiöversikt

Sidan Ekonomiöversikt visar en översikt över din försäljning, dina betalningar, dina skulder och din bruttovinst för den valda tidsperioden. Varje avsnitt har länkar till relaterade rapporter.

Visa sidan Ekonomiöversikt

Steg:

1. Från din Shopify-admin går du till Analys > Rapporter.
  2. Klicka på Kategorier.
  3. Välj Ekonomi för att filtrera och enbart visa finansiella rapporter.
  4. Klicka på rapporten Sammanfattning i kolumnen Namn.
  5. Valfritt: Välj en kanal och ett datumintervall.

Om du tar bort en kanal kommer den inte att visas i listan över kanaler. Du kan dock fortfarande visa historiska data för den borttagna kanalen genom att välja Alla kanaler.

Försäljningsöversikt

I avsnittet Försäljning visas en översikt över dina finansiella försäljningsrapporter. Det har också länkar till var och en av de övriga försäljningsrapporterna:

• Bruttoförsäljningsrapport
  • Rabattrapport
  • Returrapport
  • Nettoförsäljningsrapport
  • Leveransrapport
  • Skatterapport

Var och en av dessa finansiella rapporter om din försäljning fokuserar på ett specifikt resultat från Försäljningsrapporten.

Betalningsöversikt

I avsnittet Betalningar visas en översikt över dina finansiella betalningsrapporter. Det har också en länk till en separat betalningsrapport för varje betalningsmetod som dina kunder har använt.

Skuldöversikt

Avsnittet Skulder visar en översikt över din presentkortsförsäljning och dricks för det valda datumintervallet.

I det här avsnittet visar Presentkortsförsäljning den omsättningen för presentkort, vilket är det nominella värdet av sålda presentkort minus eventuella rabatter som tillämpades vid tidpunkten för försäljningen.

Presentkortens utestående saldo visar det totala utestående saldot för presentkort som såldes eller utfärdades.

Dricks visar det totala värdet av erhållen dricks.

Bruttovinstöversikt

Avsnittet Bruttovinst visar en översikt över din nettoförsäljning, dina kostnader och din vinst. I det här avsnittet visar Nettoförsäljning utan redovisad kostnad nettoförsäljning där kostnaden inte bokfördes vid tidpunkten för försäljningen. Nettoförsäljning med redovisad kostnad visar nettoförsäljning där kostnaden bokfördes vid tidpunkten för försäljningen. Tillsammans utgör dessa din totala Nettoförsäljning för det valda datumintervallet.

Endast Nettoomsättning med registrerad kostnad ingår i rapporten Kostnad för sålda varor och räknas in i din Bruttoförsäljning.

Rapport för omsättningsskatt i USA

Den amerikanska momsrapporten visar en detaljerad översikt över försäljnings- och skatteinformationen för dina ordrar i USA. Du kan se den här rapporten på land, jurisdiktion eller transaktionsnivå. Endast försäljning som gjordes till kunder med leveransadresser i USA ingår i denna rapport.

Granska följande överväganden innan åtkomst till den amerikanska momsrapporten:

• Se den finansiella skatterapporten för att få tillgång till skattedata från innan den 1 januari 2023.
  • Den amerikanska momsrapporten visar maximalt 1 000 rader. Du kan exportera en kommaseparerad värdefil (CSV) för att komma åt alla data i rapporten.
  • En CSV-fil som exporteras från den här rapporten har maximalt en månad med data. Exportera istället en CSV från den skattefinansiella rapporten för att exportera data från mer än en månad.
  • Om en återbetalning behandlas för radartikeln återbetalas endast den skatt som är associerad med den radartikeln. I sammanfattningsöversikterna för land och jurisdiktion minskas skattebeloppet med återbetalningsbeloppet. I transaktionsöversikten visas återbetalningen i en separat rad.
  • Om en återbetalning som inte är kopplad till en radartikel behandlas återbetalas inte skatt och ingår inte i den amerikanska momsrapporten.
  • Nettoförsäljning innehåller inte följande information.

Standardvyn för den amerikanska momsrapporten är delstatsöversikten. Klicka på en delstat för att komma åt jurisdiktionsvyn, som ger en översikt över försäljning och skatter för en viss delstat. Klicka på Visa transaktioner för att komma åt transaktionsvyn, som visar specificerade transaktioner med mer detaljerade data.

Visa den amerikanska omsättningsskatterapporten

Steg:

1. Från din Shopify-admin går du till Analys > Rapporter.
  2. Klicka på Rapport för omsättningsskatt i USA.
  3. Valfritt: Förfina dina resultat genom att lägga till filter, ändra rapportdatumintervall eller välja specifika kolumner.
  4. Valfritt: Klicka på Exportera för att ladda ner en CSV-fil med rapporten.

Delstatsöversikt

Landvyn visar en översikt över försäljning och skatter som tagits ut i varje delstat som du har gjort försäljning till. Ordrar som gjordes via tredjeparts marknadsplatser, till exempel Amazon, ingår inte.

Om du inte har gjort försäljningar till en delstat visas delstaten inte i den här vyn.

Definition av villkor för amerikansk momsrapport i delstatsöversikten.
Fältnamn Definition
Destinationsstat Delstater där din försäljning gjordes. Du kan klicka på en delstat för att granska information om skattejurisdiktioner i den delstaten.
Totalbelopp för nettoförsäljning av artiklar Total radartikelförsäljning är lika med Total radartikelförsäljning från ordrar som är avsedda för en viss delstat efter rabatter och returer. Värdet inkluderar inte frakt.
Totalt skattebelopp för artikel Den totala skattesumman som tagits ut vid försäljning. I detta värde ingår inte skatt som tagits ut för frakt.

På delstatlig översiktsnivå är värdet i den här kolumnen summan av alla skatter som tagits ut för jurisdiktioner inklusive delstat, länet, stad och särskilda skattejurisdiktioner.
Totalbelopp för leverans Det totala belopp som debiteras för leverans till kunder i den delstaten.
Totalt skattebelopp för leverans Den totala skattesumman som tagits ut vid leverans.

Jurisdiktionsvy

Jurisdiktionsvyn visar en översikt över försäljning och skatter som tagits ut i varje jurisdiktion i en viss delstat. En skattejurisdiktion är en speciell region som tillämpar en skatt med en specifik avsikt eller syfte. Detta kan vara en delstat, ett län, en stad eller en speciell skattejurisdiktion. Ordrar som gjordes via tredjeparts marknadsplatser, till exempel Amazon, ingår inte.

Om skattesatsen ändras i en jurisdiktion under det datumintervall du väljer för din rapport listas den jurisdiktionen flera gånger i rapporten. Varje skattesats visas i en separat post.

Definition av villkor för amerikansk momsrapport i vyn på jurisdiktionsnivå.
Fältnamn Definition
Typ av skattejurisdiktion Typ av skattejurisdiktion. Det finns fyra möjliga värden för den här kolumnen.
  • Delstat indikerar att skatten som tas ut för en försäljning är på delstatlig nivå, till exempel Kalifornien.
  • Län indikerar att skatten som tas ut för en försäljning är på länsnivå, till exempel Orange County.
  • Stad indikerar att skatten som tas ut för en försäljning är på stadsnivå, till exempel Irvine.
  • Speciell skattejurisdiktion indikerar att skatten som tas ut för en försäljning är på en speciell skattejurisdiktionsnivå, till exempel Orange County Tax SP.
Skattejurisdiktion Skattejurisdiktionens namn.
Skattejurisdiktionens kod Skatterapporteringskoden som är kopplad till en skatt. Jurisdiktionskoden beskriver vilken skattemyndighet som skatten ska betalas till.

Om en skattejurisdiktion inte har en kod kopplad till skatten eller om en kod inte kan fastställas på ett tillförlitligt sätt visas skattekoden som N/A eller tom.
Skattesats Skattesatsen som debiteras för tillämplig försäljning inom den skattejurisdiktionen.
Totalbelopp för nettoförsäljning av artiklar Den totala radartikelförsäljningen från ordrar som hade skatt uttagen efter rabatter och returer. Detta värde inkluderar inte leverans, skattebefriade kundordrar eller produkter som är undantagna från omsättningsskatt.
Försäljning av undantagen artikel Den totala radartikelförsäljningen som är undantagen från skatt. Värdet inkluderar inte frakt.
Försäljning av ej skattepliktig artikel Den totala radartikelförsäljningen som inte var skattepliktig. Värdet inkluderar inte frakt.
Totalt antal försäljningar av undantagna/ej skattepliktiga artiklar Summan av försäljning som var undantagen eller inte skattepliktig. Värdet inkluderar inte frakt.
Totalt antal försäljningar av skattepliktiga artiklar Den totala radartikelförsäljningen som var beskattningsbar.
Totalt skattebelopp för artikel Den totala skattesumman som tagits ut från försäljning. I detta värde ingår inte skatt som tagits ut för frakt.

På jurisdiktionsnivå är värdet i denna kolumn summan av den skatt som tagits ut för varje annan typ av skattejurisdiktion. Värden kommer att variera mellan delstat, län, städer och särskilda skattejurisdiktioner.
Totalbelopp för leverans Det totala belopp som debiteras för leverans till kunder i den skattejurisdiktionen.
Totalt skattebelopp för leverans Den totala skattesumman som tagits ut vid leverans.

Transaktionsvy

Transaktionsvyn visar detaljerade data för varje transaktion. Varje radartikel, inklusive frakt eller returer, visas på en separat rad. Som ett resultat av detta är det troligt att en enstaka order kommer att ha flera rader kopplade till den i transaktionsvyn.

Ordrar som gjordes via tredje parts marknadsplatser, till exempel Amazon, visas inte som standard. Klicka på filterknappen för att visa ordrar som gjorts via tredje parts marknadsplatser.

Definition av villkoren i rapporten Omsättningsskatt i USA i vyn på transaktionsnivå.
Fältnamn Definition
Arkiverad av kanal Visar om skatter har deklarerats för din räkning av en kanal. Det finns tre möjliga värden för den här kolumnen.
  • Inlämnad indikerar att kanalen ansvarar för att deklarera skatter för din räkning.
  • Inte deklarerade indikerar att kanalen inte är ansvarig för att deklarera skatter.
  • Ospecificerat indikerar att kanalens ansvarsområden inte kunde fastställas. Granska dessa transaktioner för att avgöra om kanalen ansvarar för att deklarera skatter.
Kanal Namnet på den kanal eller app som kunden använde för att lägga sin order, till exempel Webbshop eller Köpknapp.
Ordernummer Ordernumret för försäljningen.
Post-ID Raden som en artikel står på i en order. En enskild order kan ha flera poster.
Försäljningsdatum Datumet när ordern lades.
Postförsäljning Försäljningsbeloppet för varje post i ordern.
Rabatter Rabatter som tillämpas på ordern.
Returer Antal returer för artiklar i ordern.
Nettoförsäljning Nettoförsäljningen är lika med radartikelförsäljning, minus rabatter och returer. Frakt ingår inte.
Frakt Leveransvärdet för en order.
Totalt skattebelopp för post Summan av skattebeloppet för en post i en order.
Undantaget belopp Transaktionsbeloppet som är skattebefriat.
Ej skattepliktigt belopp Transaktionsbeloppet som inte är skattepliktigt.
Undantaget/ej skattepliktigt belopp Summan av Undantagna och Icke skattepliktiga belopp.
Skattesats Skattesatsen som tas ut för radartikeln.
Skattebelopp Det skattebelopp som togs ut på skattepliktiga varor.
Typ av skattejurisdiktion En skattejurisdiktion är en speciell region som tillämpar en skatt med en specifik avsikt eller syfte. Detta kan vara en delstat, stad, län eller en speciell skattejurisdiktion.
Skattejurisdiktion Skattejurisdiktionens namn.
Skattejurisdiktionens kod Skatterapporteringskoden som är kopplad till en skatt. Jurisdiktionskoden beskriver vilken skattemyndighet som skatten ska betalas till.

Om en skattejurisdiktion inte har en kod kopplad till skatten eller om en kod inte kan fastställas på ett tillförlitligt sätt visas skattekoden som N/A eller tom.
Skattejurisdiktionens län Länet som ordern levererades till.
Destinationsstad Staden som ordern levererades till.
Destinationsstat Staten som ordern skickades till.
Destinationsland Landet som ordern levererades till.
Destinationens postnummer Postnumret som ordern skickades till.
Shopify-referens-ID Orderns unika ID inom Shopify. Detta ID krävs inte för skatteingivande.

Försäljningsrapport

I den finansiella rapporten Försäljning ingår de värden som du troligtvis behöver när du gör bokföringen, till exempel nettoförsäljning. Rapporten visar varje försäljning och retur som din butik gjort under den valda tidsperioden, sorterade efter datum.

Om en order innehåller flera produkter kommer varje produkt att visas i rapporten som en separat försäljning eller retur, precis som fraktkostnader gör. Du kan se detaljerna för en order genom att klicka på dess ordernummer.

För varje försäljning eller retur visas följande i den finansiella rapporten:

Förklaring av termer i försäljningsrapport
  Definition
Datum Datum för försäljning eller retur.
Beställ Ordern som försäljningen eller returen är associerad med.
Produkt Produkten som försäljningen eller returen är associerad med.
Bruttoförsäljning Motsvarar produktens försäljningspris x beställd kvantitet.

Bruttoförsäljning inkluderar inte rabatter, returer, skatter, frakt eller avgifter.
Rabatter Motsvarar produktrabatt + produktens proportionella andel av en rabatt på hela varukorgen.

Rabattvärdet kombinerar eventuella rabatter för posten med produktens andel av en rabatt på hela varukorgen. Rabatter visas som ett negativt värde på det datum då ordern lades.
Returer Värdet på varor som returneras av en kund. Returer visas som ett negativt värde på det datum då returen skapades. Återbetalade leveranskostnader och deras skatter visas inte i kolumnen Returer. De visas som negativa värden i kolumnerna Leverans och Skatt.
Returavgifter Beloppet du debiterar dina kunder för att returnera varor, till exempel påfyllningsavgift eller returfrakt. Det inkluderar inte värdet på den returnerade varan.
Nettoförsäljning Motsvarar bruttoförsäljning − rabatter − returer.

Nettoomsättningen inkluderar inte fraktkostnader eller skatter. Det kommer att vara ett positivt värde för en försäljning på det datum då en beställning gjordes och ett negativt värde för en retur på det datum då ordern återbetalades.
Skatter Skatterna som är kopplade till en försäljning eller retur. Det kommer att vara ett positivt värde för en försäljning på det datum då en beställning gjordes och ett negativt värde för en retur på det datum då ordern återbetalades.
Frakt Fraktkostnaderna som är kopplade till en försäljning eller retur. Det kommer vara ett positivt värde för en försäljning på det datum då en order placerades och ett negativt värde för en retur på det datum då ordern återbetalades. Inköp av fraktsedlar ingår inte i denna rapport.
Totalt antal försäljningar Motsvarar bruttoförsäljning − rabatter − returer + skatter + leveranskostnader + avgifter.

Total försäljning kommer att vara ett positivt värde för en försäljning på det datum då en order gjordes och ett negativt värde för en retur på det datum då ordern returnerades.

Rabattrapport

Den här rapporten inkluderar rabatterna som kunderna erhållit med hjälp av rabattkoder i kassan. Rapporten inkluderar även rabatter som du tillämpade i kassan på Shopify-försäljningsplatser.

Rapporten inkluderar följande information:

Förklaring av termer i rabattrapport
  Definition
Rabatter för artiklar Rabatter som tillämpades för en enda produkt i en order.
Rabatter på ordernivå Rabatter som tillämpades på en order som helhet.

Rabatter är inte relaterade till Ordinarie pris.

Skattefinansiell rapport

Skatterapporten visar den försäljningsskatt som tillämpades på din försäljning inom den valda tidsperioden.

Varje rad i rapporten visar en skattetyp (till exempel statlig skatt eller landstingsskatt), dess skattesats och det totala skattebeloppet som debiterades inom den valda tidsperioden.

Rapporten fastställer land och region baserat på försäljningsdestinationen, så den kan visa destinationsinformation även för ursprungsbaserade skattejurisdiktioner. Leveransadressen används för att fastställa destinationen. Om leveransadressen inte kan fastställas används faktureringsadressen. Om faktureringsadressen inte kan fastställas används kassasystemsadressen.

Förklaring av termer i skatterapport
  Definition
Kanal Den marknadsplatskanal där eventuell försäljning inträffade, i förekommande fall.
Land

Det land där skattesatsen gäller.

För ursprungsbaserade skattejurisdiktioner, till exempel Kalifornien, visas för närvarande destinationen istället för det land där skatten gäller.

Region

Delstaten eller området där skattesatsen gäller.

För ursprungsbaserade skattejurisdiktioner, till exempel Kalifornien, visas för närvarande destinationen istället för den region där skatten gäller.

Namn Skattesatsens namn.
Sats Skattesatsen i procent.
Arkiverad av kanal Vilka skatter som har skickats in för din räkning av en marknadsplatskanal. Det finns tre möjliga värden för den här kolumnen:
  • Inlämnad indikerar att marknadsplatskanalen ansvarar för att skicka in skatter för din räkning.
  • Inte inlämnad indikerar att marknadsplatskanalen inte ansvarar för att deklarera skatter.
  • Ospecificerat indikerar att marknadsplatskanalens ansvarsområden inte kunde fastställas. Granska dessa transaktioner för att avgöra om marknadsplatskanalen ansvarar för att skicka in skatter.
Om en marknadsplatskanal inte användes för att genomföra försäljningen kommer försäljningen att listas som Inte inskickad eller Ej specificerad.
Belopp Den försäljningsskatt som tillämpades under den valda tidsperioden. Om du till exempel sålde för 100 USD där en viss försäljningsskatt på 7 % gällde kommer beloppet att visa 7,00 USD.

Finansiell rapport för betalning

Den finansiella rapporten Betalning visar din butiks betalningstransaktioner för den valda tidsperioden.

Dina kunders betalningar grupperas efter transaktioner med följande gemensamt:

Transaktionsgruppering för betalningsrapporten
  Definition
Betalningsmetod Betalningsmetoden som kunderna använde. Om du markerar en order som betald och väljer Annan som betalningsmetod kommer rapporten att visa betalningsmetoden som Manuell.
Snabbkassa Snabbkassan som kunderna använde, i tillämpliga fall, såsom Shop Pay eller Apple Pay.
Kontokort Hänvisar till varumärket för det kreditkort som kunderna använde för sina transaktioner, i tillämpliga fall.
Typ av kontokort Visar vilken typ av kreditkort som används av kunderna, till exempel standard eller premium. Se Shopify Payments-avgifter per korttyp om du vill ha mer information om de olika kreditkortstyperna.
Faktureringsland Representerar det land som är kopplat till kundens faktureringsadress för kontokortet. Denna information används för att avgöra om en transaktion är inhemsk eller internationell.
Försäljningskanal Namnet på den kanal eller app som kunden använde för att göra sin order, till exempel Webbshop eller Köpknapp. I rapporten visas Orderutkast för försäljning som härrör från orderutkast. Om en app som saknar namn användes visar rapporten Övrigt.

För varje transaktionsgrupp visar rapporten:

Förklaring av termer i betalningsrapport
  Definition
Transaktioner Antal betalningstransaktioner.
Bruttobetalningar Det belopp som betalats med transaktionerna före återbetalningar.
Återbetalningar Det totala beloppet som återbetalats för transaktionerna.
Nettobetalningar Motsvarar totalt belopp som betalats − det totala återbetalade beloppet.

Du har också en betalningsrapport för varje betalningsmetod som dina kunder har använt. Du kan komma åt dessa betalningsrapporter från avsnittet Betalningar i ekonomiöversikten.

Avbrutna betalningar

Om en betalning har auktoriserats men avbryts innan betalningen kan registreras så kommer ett positivt belopp och ett motsvarande negativt belopp att visas i försäljningsrapporterna. Det positiva beloppet visas eftersom en order lades. En återbetalning visas för att balansera rapporterna. Ingenting kommer dock att visas i betalningsrapporterna eftersom du inte har fått en betalning.

Skuldrapport

Den finansiella rapporten Skulder visar försäljningen av presentkortsprodukter och dricks för de valda kanalerna och datumintervallet.

Skulder kräver ofta specialbehandling vid bokföring.

Presentkortsförsäljningsrapport

Presentkortsförsäljningsrapporten visar följande information:

Förklaring av termer i presentkortsförsäljningsrapport
  Definition
Datum Datumet när presentkortet såldes.
Beställ Ordernumret för försäljningen.
Kund Kundens namn.
Presentkortsvärde Presentkortets värde.
Rabatter Rabatt tillämpas på försäljningen av presentkortet.
Totalt antal försäljningar Presentkortsvärde − rabatter.

Rapporten Presentkortssaldo visar det dagliga saldot för alla presentkortstransaktioner, inklusive följande information:

Definition av villkor för presentkortssaldorapport
  Definition
Datum Datumet.
Ingående saldo Presentkortens utgångssaldo i början av dagen.
Utfärdat värde Värdet på presentkort som utfärdas den dagen.
Försäljningsvärde Värdet på de presentkort som såldes den dagen.
Inaktiverat värde Värdet på presentkort som inaktiverades den dagen.
Inlöst värde Antal inlösta presentkort under dagen.
Återbetalat värde Beloppet av betalningar som ursprungligen betalades med presentkort och sedan återbetalades under dagen. Detta inkluderar beloppen från återbetalning av presentkort på grund av misslyckade transaktioner.
Justerat värde Tillgängligt för: Shopify Plus
Värdet av manuella justeringar som gjorts för presentkort under dagen.
Utgående saldo Utgående saldo på alla utgivna och sålda presentkort i slutet av dagen.
Nettoförändring Skillnaden mellan den ingående balansen och den utgående balansen.

Presentkortets belopp i rapporterna

Presentkort visas på några ställen i dina rapporter. Det finns särskilda villkor som påverkar var de registreras.

När du utfärdar ett presentkort från din Shopify-admin:

• Det ingår inte som en försäljning i någon rapport eller i de totala försäljningssiffrorna i Hem-sidofältet.

När du säljer ett presentkort:

• Det ingår inte i några försäljningsrapporter eller det totala försäljningsnumret i Hem-sidofältet
  • Det ingår i den finansiella rapporten för presentkortsförsäljning.
  • Det belopp som betalats för presentkortet ingår i den finansiella rapporten Betalningar under den betalningsmetod som kunden använde, till exempel Visa eller Kontant.

När en kund använder ett presentkort för att köpa något från din butik:

• Det ingår i försäljningsrapporterna. Det totala värdet av artikeln bokförs som försäljning. En t-shirt för 20 USD, varav 5 USD av köpet betalats med ett presentkort, kommer till exempel att visas som 20 USD i försäljning.
  • Det belopp som betalats med ett presentkort eller återbetalats till ett presentkort ingår i ekonomirapporten Betalningar som en presentkortspost.
  • Det belopp som betalas med presentkort subtraheras från presentkortets saldo, vilket visas i den finansiella rapporten presentkortssaldo.

När ett presentkort löper ut:

• Eventuellt återstående utestående saldo på presentkortet fortsätter räknas in i ditt utestående presentkortssaldo, vilket visas i den finansiella rapporten presentkortssaldo.

När du inaktiverar ett presentkort:

• Eventuellt återstående utestående saldo på presentkortet återförs till noll och tas bort från det utestående presentkortssaldot som visas i den finansiella rapporten presentkortssaldo. Denna justering gäller från det datum kortet inaktiveras och påverkar inte historiska data.
  • Det kan ta upp till 24 timmar för inaktiverade värden att visas i din rapport för presentkortssaldo.

Dricksrapport

I Dricksrapporten visas värdet av dricks som personal och webbshopsförsäljningskanalen har tjänat under tidsperioden.

Definition av termer i dricksrapporten
Kolumn Definition
Försäljningskanal Den kanal som kunden använde för att ge dricks. Denna kommer antingen att vara Shopify kassasystem för dricks som betalas i butik eller webbshoppen för dricks som samlats in online.
Personalnamn Namnet på medarbetaren som behandlade dricksen. Dricks som kommer via webbutiken kommer visas som N/A.
Dricks Mängden dricks.

Förstå den totala försäljningen

Det totala försäljningsvärdet motsvarar bruttoförsäljning − returer + skatt + frakt + avgifter.

Samma omsättningsbelopp som visas i dina finansiella rapporter visas också i avsnittet Översikt på din Shopify Home för att ge en överblick över ditt kassaflöde. Eftersom beloppet för omsättningen inkluderar returer kan det hända att det visas som ett negativt värde. Om du till exempel har fler returer än försäljningar under en dag kommer det omsättningsbeloppet för den dagen att vara negativt.

Skillnader mellan försäljnings- och betalningsrapporterna

Det finns några anledningar till varför dina Försäljningsrapporter och Betalningsrapporter kan visa olika belopp:

• I den finansiella rapporten Försäljning visas information som är specifik för lagda ordrar, medan den finansiella rapporten Betalning visar information om betalningar som dina kunder har gjort. Det kan finnas skillnader mellan de värden som visas i varje rapport, till exempel om kunder har lagt ordrar men betalningen ännu inte har tagits emot.
  • Eftersom rapporterna visar data baserat på en tidsram kan det bero på att en order lades inom en annan tidsram än betalningen gjordes. Om din kund till exempel lade en order i maj och betalade den i juni kommer ordern att visas i den finansiella rapporten Försäljning för maj, medan betalningen kommer att visas i den finansiella rapporten Betalning för juni.