Inköpsrapporter

Inköpsrapporter visar information om hur besökare kommer till din butik. Följande förvärvsrapporter är tillgängliga: – Sessioner över tidSessioner efter hänvisareSessioner efter plats.

När du öppnar en förvärvsrapport är uppgifterna uppdaterade med några sekunders marginal. Du kan uppdatera eller öppna rapporten igen för att visa nyare data.

Förvärvsrapporter skiljer sig från rapporten Försäljning efter trafikhänvisningskälla eftersom förvärvsrapporter inte visar konverterad försäljning eller antalet beställningar — bara besökare på din webbplats. Dessa rapporter gäller endast webbutikens försäljningskanal.

Sessioner och besökare

Antal sessioner och antalet besökare är baserade på cookies. Cookies är små filer som lagras på köparens enhet, till exempel en stationär dator eller en smartphone, när de besöker din webbutik. En cookie identifierar enheten (besökaren). En annan cookie registrerar sessionens längd.

En session slutar efter 30 minuter utan aktivitet och vid midnatt UTC. Eftersom samma besökare kan ha flera sessioner är antalet sessioner vanligtvis högre än antalet besökare.

Exempel: en kund tittar på produkter i din butik i 20 minuter och återvänder sedan till din butik 2 timmar senare i ytterligare 10 minuter. 2 sessioner och 1 besökare rapporteras. Om kunden istället besöker din butik i 5 minuter, lämnar butiken och återvänder 10 minuter senare rapporteras 1 session och 1 besökare.

Klicka på ögonikonen i din Shopify-administratör om du vill visa din webbutik utan att den räknas som en session i dina förvärvsrapporter. Alla andra metoder för att visa din webbutik på datorer räknas som en session i dina rapporter.

Om du visar din webbutik från Shopify-appen på iPhone eller Android räknas den som en session i dina förvärvsrapporter.

Visa dina inköpsrapporter

Steg:

Sessioner över tid

Rapporten Sessioner över tid visar antalet besökare och sessioner för tidsintervallet.

Du kan välja en tidsenhet i rullgardinsmenyn Gruppera efter för att styra hur datan grupperas.

Din dagliga rapport kan uppdateras inom en 48-timmarsperiod efter att den ursprungligen behandlats och publicerats. Detta inträffar eftersom din trafikdata beräknas inom en minut och det kan sluta med att oönskad bot-trafik inkluderas i datan. Det körs tester för att upptäcka denna typ av trafik och de kan ta upp till 48 timmar att slutföra. Om dessa tester upptäcker oönskad trafik så tas oönskad data bort från dina rapporter.

Du kan jämföra data från olika datumintervall i den här rapporten.

Sessioner efter hänvisare

Rapporten Sessioner efter hänvisare visar om dina besökare kommer till din butik direkt, från sökning eller genom en hänvisning.

Du kan se liknande information på din Analysverktygssida, men rapporten Sessioner efter referent ger dig mer detaljerade insikter.

Sessioner efter plats

Rapporten Sessioner efter plats visar de länder som besökare befinner sig i när de besöker din webbplats.