Acquisitierapporten

Acquisitierapporten laten je informatie zien over hoe bezoekers naar je winkel komen. De volgende acquisitierapporten zijn beschikbaar: - Sessies in de loop der tijd - Sessies per verwijzer - Sessies per locatie.

Wanneer je een acquisitierapport opent, zijn de gegevens actueel, op enkele seconden na. Je kunt het rapport opnieuw openen of vernieuwen om nieuwere gegevens weer te geven.

Acquisitierapporten verschillen van het rapport Verkoop per verkeerverwijzerbron omdat ze geen geconverteerde verkopen of aantal bestellingen weergeven, maar alleen bezoekers van je website. Deze rapporten zijn alleen van toepassing op het verkoopkanaal webshop.

Sessies en bezoekers

Het aantal sessies en het aantal bezoekers zijn gebaseerd op cookies. Cookies zijn kleine bestanden die worden opgeslagen op het apparaat van een bezoeker, zoals een desktop of smartphone, wanneer ze je webshop bezoeken. Eén cookie identificeert het apparaat (de bezoeker). Een andere cookie houdt bij hoelang de sessie duurt.

Een sessie eindigt na 30 minuten inactiviteit en om middernacht UTC. Omdat dezelfde bezoeker meerdere sessies kan hebben, is het aantal sessies meestal hoger dan het aantal bezoekers.

Voorbeeld: Een klant bekijkt gedurende 20 minuten producten in je winkel en keert 2 uur later terug naar je winkel voor nog eens 10 minuten. Er worden dan twee sessies en één bezoeker gerapporteerd. Als de bezoeker je winkel 5 minuten bekijkt, weggaat en 10 minuten later terugkeert, wordt er één sessie en één bezoeker gerapporteerd.

Als je je webshop wilt bekijken zonder dat dit in je acquisitierapporten meetelt als een sessie, klik je vanaf het Shopify-beheercentrum op je desktop op het oogpictogram. Elke andere methode om je webshop op desktop te bekijken, geldt als een sessie in je rapporten.

Als je je webshop bekijkt vanaf de Shopify-app op iPhone of Android, telt deze mee als een sessie in je acquisitierapporten.

Je acquisitierapporten bekijken

Stappen:

Sessies in de loop van de tijd

Het rapport Sessies in de loop der tijd toont het aantal bezoekers en sessies voor de periode.

Je kunt in de vervolgkeuzelijst Groeperen op een tijdseenheid selecteren om te bepalen hoe de gegevens worden gegroepeerd.

Je dagelijkse rapportage wordt binnen 48 uur geüpdatet nadat deze volledig is verwerkt en gepubliceerd. De reden hiervoor is dat je verkeersdata binnen één minuut wordt berekend, maar ongewenste verkeersdata van bots kunnen daarin ook meegenomen worden. De data worden onderzocht om dit soort verkeer te filteren en dit onderzoeksproces kan maximaal 48 uur duren. Als er in het onderzoek ongewenst verkeer gevonden wordt, worden de ongewenste data verwijderd uit je rapportage.

In dit rapport kun je gegevens uit verschillende datumbereiken vergelijken.

Sessies per verwijzer

Het rapport Sessies per verwijzer toont of je bezoekers direct, via een zoekopdracht of via een referral naar je winkel komen.

Je kunt vergelijkbare informatie zien op je Analytics-pagina, maar het rapport Sessies per verwijzer geeft je meer gedetailleerde inzichten.

Sessies per locatie

Het rapport Sessies per locatie toont de landen waarvandaan bezoekers je website bezoeken.