Analyseverschillen

Soms ziet u verschillende resultaten tussen Shopify-analyses en externe trackingservices zoals Google Analytics.

Er zijn veel mogelijke redenen voor verschillen in trackingresultaten:

• Verschillen in hoe pagina's opnieuw worden geladen en unieke bezoekers worden geteld. Google telt elke pagina die opnieuw wordt geladen, maar een browser telt geen gecachete pagina's die opnieuw worden geladen.
  • Verschillen in hoe sessies worden gedefinieerd. Sommige analysesoftware telt bijvoorbeeld zoekbots als bezoekers, terwijl andere software dat niet doet.
  • Google kan alleen bezoekers tellen die JavaScript en cookies hebben ingeschakeld. Sommige bezoekers staan mogelijk geen cookies of JavaScript toe.
  • Klanten kunnen browserextensies gebruiken om te voorkomen dat Google Analytics hun sessies en aankopen bijhoudt.
  • Er kunnen verschillen worden geïntroduceerd vanwege verschillende rapportagetijdzones. Lees hier meer over het wijzigen van uw Google-tijdzone.
  • Omdat het onwaarschijnlijk is dat voor alle services hetzelfde trackingmechanisme wordt gebruikt, worden uw bezoekers niet op dezelfde manier geregistreerd. Details van registratiemechanismen zijn bedrijfseigen informatie en worden nooit gedeeld.