Forskelle i analyser

Konceptet med analyser er simpelt: Hvor mange gange har en bestemt handling fundet sted? I virkeligheden er der mange faktorer, der kan gøre det svært at nå frem til et præcist tal, som f.eks. hvordan de forskellige browsere definerer hver handling, kundens indstillinger for privatlivets fred og endda kundens internetforbindelse.

Forskellene mellem Shopify og anden software

Du kan opleve, at resultaterne fra Shopifys analyser og tredjepartstjenester til sporing, såsom Google Analytics, kan være forskellige.

Der er mange mulige årsager til forskellene i sporingsresultaterne.

• Forskelle på, hvordan sider genindlæses og unikke besøgende tælles. Google tæller alle genindlæsninger af sider, men en browser tæller ikke genindlæsninger af cachelagrede websider.
  • Forskelle på, hvordan sessioner defineres. Nogen analysesoftware tæller f.eks. søgebots som besøgende, mens anden software ikke gør.
  • Google kan kun tælle besøgende, der har aktiveret JavaScript og cookies. Nogle besøgende tillader muligvis ikke cookies eller JavaScript.
  • Kunder kan bruge browserudvidelser til at blokere, at Google Analytics sporer deres sessioner og køb.
  • Der kan opstå forskelle på grund af forskellige tidszoner for indrapportering. Læs, hvordan du ændrer din tidszone i Google her.
  • Det er usandsynligt, at alle tjenesterne bruger identiske sporingsmekanismer, hvilket betyder, at dine besøgende ikke registreres ens. Oplysninger om registreringsmekanismer er beskyttede oplysninger og deles aldrig.

Forskelle i antallet af besøgende

Nogle rapporter indeholder kolonnen Visitors, som viser, hvor mange unikke personer, der er knyttet til en bestemt handling eller egenskab. Den angivne total er en tilnærmet værdi.

I nogle rapporter, såsom Sessioner over tid, kan en kunde været talt med som besøgende i flere rækker. En kunde kan f.eks. have besøgt din butik via sociale medier og derefter besøge den direkte et par dage senere. Dette resulterer i, at både rækken Direct og Social viser en værdi på 1. Da begge besøgstal stammer fra den samme person, vises det samlede antal besøgende også som 1 i stedet for, at lægges sammen til 2. Modsat viser kolonnen Sessions, at websitet blev besøgt to gange.

Andre rapporter lægger antallet af besøgende sammen, så der vises en tilnærmet total i rapporten. Når totalerne for disse rapporter anvendes i andre rapporter, kan den resulterende total være højere eller lavere end sammentællingen af de individuelle rækker.