Shopify Payments-avgifter efter korttyp

Om ditt företag är baserat i USA så avgörs Shopify Payments-avgifterna av korttypen som dina kunder använder.

Korttyper

Det finns två huvudsakliga korttyper som avgör avgifterna för dina Shopify Payments:

• Standard: Inkluderar inhemska konsumentkort utfärdade av Visa, Mastercard, Discover och Diners Club.
  • Premium: Inkluderar inhemska kort på kommersiell, företags- och bolagsnivå (som till exempel Visa Business) och alla inhemska American Express-kort.

Konsumentkort

Konsumentkort är kontokort utfärdade till enskilda personer för personligt bruk och omfattas av kategorin Standard.

Kommersiella kort, bolags- och företagskort

Kommersiella kort, bolags- och företagskort är specifikt utformade för företag och organisationer. De fungerar som en bekväm betalningsmetod för företagsrelaterade utgifter, till exempel inköp av varor, lagervaror och för att täcka de anställdas utgifter. Kommersiella kort, bolags- och företagskort tillhör kategorin Premium.

Ytterligare avgifter för internationella kort

Vid behandling av internationella kort och betalningsmetoder tillkommer en extra avgift på 1 % utöver den tillämpliga basavgiften. Läs mer om planer och prissättning.

Visa betalningsmetoder i Shopify-admin

1. Gå till Inställningar > Betalningar i din Shopify-administratör.
  2. Klicka på Hanterai avsnittet Shopify Payments.
  3. I avsnittet Betalningsavgifter ser du de avgifter som gäller för alla betalningsmetoder, om inte annat anges.

Betalningsrapport

Den finansiella rapporten Betalningar är ett användbart verktyg som visar din butiks betalningstransaktioner under en vald tidsperiod. Den ger också information om volymen av transaktioner baserat på korttyper. Mer information om den finansiella rapporten Betalningar.

Visa den finansiella rapporten Betalningar

Steg:

1. Från din Shopify-admin går du till Analys > Rapporter.
  2. Klicka på Kategorier.
  3. Välj Ekonomi för att filtrera och enbart visa finansiella rapporter.
  4. Klicka på rapporten Betalningar i kolumnen Namn.