Shopify Payments för USA

Företag i USA kan använda Shopify Payments för att acceptera kredit- och betalkort från Visa, MasterCard, American Express, Discover och Diners Club. Du kan också acceptera Apple Pay, Google Pay och Shop Pay.

Företag i USA kan också acceptera betalningar med hjälp av Bancontact och iDEAL.

Avgifter för Shopify Payments i USA

Shopify Payments-avgifter bestäms av din plats och kan variera. Besök sidan med planer och prissättning för USA för att få den mest korrekta och detaljerade informationen om avgifter. På den här sidan visas en sammanställning av priser och avgifter kopplade till Shopify Payments baserat på din valda plan.

Visa betalningsavgifter i Shopify-admin

Om du redan är en Shopify-handlare kan du få information om specifika priser och avgifter som gäller för din butiksplats och valda plan.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Betalningar i din Shopify-administratör.
  2. Klicka på Hanterai avsnittet Shopify Payments.
  3. Se vilka priser som gäller för olika betalningsmetoder.

Krav för Shopify Payments

Se till att du kan uppfylla följande krav för att använda Shopify Payments.

Förbjudna verksamheter

Vissa typer av företag och tjänster tillåts inte använda Shopify Payments. Kontrollera listan över förbjudna företagstyper för USA för att se om du kan använda Shopify Payments.

Du kan hitta mer information i Shopify Payments Användarvillkor (TOS).

Bankkrav för Shopify Payments

Shopify Payments-utbetalningar kan skickas till ett Shopify Balance-konto eller ett berättigat externt konto. Om du använder ett externt konto ska du se till att ditt bankkonto uppfyller följande krav innan du ansluter det till Shopify Payments:

• Bankkontot är ett fullständigt checkkonto hos en bank i USA i USD-valuta.
  • Bankkontot är behörigt för ACH-överföringar.

Checkkonton som är inställda till att endast att acceptera banköverföringar fungerar inte med Shopify Payments. Sparkonton, valutakonton och pengaöverföringstjänster som efterliknar bankkonton stöds inte av Shopify Payments. Även om virtuella bankkonton utöver Shopifys egna stöds kan det hända att det uppstår fler utbetalningsfel med dessa konton.

Kontakta din bank för att ta reda på om ditt konto godkänner överföringstyperna som listas för din region ovan.

Krav för tvåstegsautentisering för Shopify Payments

För att ta emot dina utbetalningar från Shopify Payments måste du konfigurera tvåstegsautentisering för ditt Shopify-konto. Om du inte har tvåstegsautentisering aktiverad kan dina utbetalningar komma att placeras i vänteläge.

Krav på personlig information för Shopify Payments

Som svar på regleringar i olika länder måste du tillhandahålla information om dig och ditt företag. Informationen samlas in för att hjälpa till att identifiera handlare som använder Shopify Payments, inklusive faktiska ägare till en viss företagsenhet. Syftet med att samla in denna information är att efterleva regleringskrav som är utformade för att förhindra penningtvätt, finansiering av terrorism och andra ekonomibrott.

Eftersom lokala regler och förordningar utvecklas kan Shopify och dess partners kontakta dig för att hämta in ytterligare information om dig och ditt företag. Dessa standardgranskningar kan inträffa när som helst så länge ditt Shopify Payments-konto är aktivt.

Vilken information Shopify måste samla in skiljer sig från land till land, men innefattar vanligtvis information om följande:

• personen som skapar Shopify Payments-kontot
  • företaget som är kopplat till Shopify Payments-kontot
  • de individer som slutligen äger eller kontrollerar företaget, vilket innefattar företagsägaren eller en högre chef med juridisk befogenhet att signera för företagets räkning

För att underlätta verifieringsprocessen när du tillhandahåller dokument som bevis, se till att din dokumentation är:

• är tydlig och tillräckligt stor för att läsas
  • är korrekt och giltigt
  • är uppdaterat med det senaste datumet som är möjligt
  • är komplett med alla detaljer synliga
  • fri från felaktiga uppgifter och skrivfel
  • matchar den angivna informationen

Acceptabla dokumenttyper för individer och företag i USA inkluderar följande.

Identitetshandlingar:

• Pass
  • Passkort
  • Körkort
  • Statligt utfärdat ID-kort
  • Uppehållstillstånds-ID/amerikanskt grönt kort
  • Passerkort
  • NYC-kort
  • Amerikanskt visakort

Företags-/enhetshandlingar:

• IRS-brev 147C
  • IRS SS-4-bekräftelsebrev

Godkänner betalningar

Om du har en enskild firma kan du i de flesta länder acceptera alla större betalningsmetoder automatiskt så snart du skapar din Shopify-butik med Shopify Payments aktiverat. Din kortavgift baserar sig på din butiks Shopify-prenumerationsplan och du kan ändra plan närsomhelst.

Företag i USA kan acceptera betalkort och kreditkort från Visa, MasterCard, American Express, Discover och Diners Club. Dessutom möjliggör godkännande av Discover automatiskt godkännande av Elo, JCB och UnionPay.

Företag i USA kan också acceptera betalningar med hjälp av Bancontact och iDEAL.

Betalningsperioder

Din betalningsperiod hänvisar till tiden mellan det datum då en kunds betalning tas in och det datum då dessa medel skickas till ditt bankkonto. Datum och tid då en kunds betalning tas in registreras i UTC-tid. Medel från betalningar som tas emot på fredag, lördag och söndag grupperas och skickas tillsammans som en betalning.

I USA är betalningsperioden 2-5 arbetsdagar beroende på hur du verifierar din bankinformation och säkrar ditt konto. Se till att du har slutfört följande för att försäkra dig om att du får dina utbetalningar snabbt:

Mer information om att få betalt med Shopify Payments.

Skatterapportering

Som handlare måste du följa alla tillämpliga regler, inklusive skatterapportering. Beroende på din jurisdiktion kan Shopify Payments även behöva rapportera din försäljning till de lokala skattemyndigheterna. Det är ditt ansvar att rådfråga lokala skattemyndigheter eller en skatteexpert för att verifiera vilka regler som gäller för dig.

I USA måste din enhet för betalningsöverenskommelsen lämna in ett 1099-K-formulär till IRS om du uppfyller något av följande kriterier:

• Du får mer än 20 000 USD i bruttobetalningar och har fler än 200 transaktioner.
  • Du uppfyller din stats individuella tröskelvärden.

Shopify måste skicka in ett 1099-K-formulär till IRS för dina transaktioner som behandlas via Shopify Payments och du måste rapportera dessa värden när du lämnar in din inkomstskatt. Detta formulär genereras av Shopify Payments och det tillhandahålls både dig och IRS på årsbasis. Endast butiksägare kan komma åt information som är relaterad till formuläret 1099-K.

Formuläret som du får från Shopify hanterar endast transaktioner som har behandlats av Shopify Payments. Transaktioner som har behandlats av andra gateways, t.ex. PayPal, redovisas på ett separat formulär som tillhandahålls av den gatewayen.

Butiksägare kan ladda ner en kopia av 1099-K i avsnittet betalningar i Shopify-administratören.

Om du behöver hänvisa till en lista över transaktioner som kommer att redovisas i din 1099-K-blankett, kan butiksägare ladda ner dem i CSV-format.

Anslut ditt bankkonto med Plaid

En säker tjänst som gör det möjligt för dig att ansluta ditt Shopify Payments-konto till ditt bankkonto för att få utbetalningar. Om du ansluter ditt bankkonto med Plaid hjälper du till att verifiera dina bankuppgifter och aktiverar kortare betalningsperioder så att du kan få dina utbetalningar snabbare.

Om du redan har anslutit ditt bankkonto till ditt Shopify-konto kan du gå till Verifiera ditt bankkonto med Plaid.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Betalningar i din Shopify-admin.
  2. Klicka på Aktivera Shopify Payments i avsnittet Shopify Payments.
  3. I avsnittet Skicka in information om ditt företag, klicka på Skicka in information.
  4. Välj din företagstyp och ange sedan de nödvändiga uppgifterna och klicka sedan på Fortsätt kontokonfigurationen.
  5. I avsnittet Säkra ditt konto med tvåstegsautentisering, klicka på Aktivera tvåstegsautentisering.
  6. Ange ett telefonnummer och slutför inställningen av tvåstegsautentisering och klicka sedan på Aktivera.
  7. I avsnittet Lägg till bankkontoinformation, klicka på Lägg till bankkonto.
  8. Klicka på Anslut ett bankkonto via Plaid och klicka sedan på Fortsätt.
  9. Välj bank och klicka sedan på Fortsätt.
  10. Logga in på din bank med dina inloggningsuppgifter för online-banken och klicka sedan på det bankkonto som du vill ansluta till Shopify Payments.
  11. Markera rutan för att godkänna regler och villkor och klicka sedan på Anslut kontoinformation.
  12. Klicka på Fortsätt för att avsluta anslutningen av ditt bankkonto med Plaid.

Verifiera ett anslutet bankkonto med Plaid

Om du redan har anslutit ditt bankkonto till Shopify Payments manuellt och du vill ha snabbare utbetalningar kan du verifiera ditt bankkonto med Plaid.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Betalningar i din Shopify-admin.
  2. Klicka på Hanterai avsnittet Shopify Payments.
  3. I avsnittet Utbetalningsinformation, klicka på Ändra bankkonto.
  4. Klicka på Anslut ett bankkonto via Plaid och klicka sedan på Nästa
  5. Välj bank och klicka sedan på Fortsätt.
  6. Logga in på din bank med dina inloggningsuppgifter för online-banken och klicka sedan på det bankkonto som du vill ansluta till Shopify Payments.
  7. Markera rutan för att godkänna regler och villkor och klicka sedan på Anslut kontoinformation.
  8. Klicka på Fortsätt för att avsluta anslutningen av ditt bankkonto med Plaid.