Aktivera Google Pay

Observera: Endast butiker som använder Shopify Payments kan använda den här funktionen. Om du vill ha en lista över länder som stöds, se krav för Shopify Payments.

Med Google Pay kan kunderna betala enkelt och säkert via din webbutik med hjälp av en accelererad Utcheckningsprocess. När en kund betalar för sin order med Google Pay behöver de inte manuellt ange sin kreditkortsinformation eller leveransadress. Kunden trycker på Google Pay Button och Google Pay tillhandahåller den informationen till betalningsleverantören. Läs mer om accelererade utcheckningar.

Obs! du behöver inte betala några extra avgifter för att acceptera Google Pay. Du fortsätter att betala de normala behandlingsarmen som är kopplade till din betalningsleverantör.

Krav för att använda Google Pay

Om du vill aktivera Google Pay-knappen för din webbutik måste du använda Shopify Payments.

Webbläsare som stöder Google Pay

Dina kunder måste använda en av följande webbläsare på sin dator eller mobil för att kunna se Google Pay-knappen:

• Google Chrome
  • Apple Safari
  • Mozilla Firefox
  • UCWeb UC Browser

Aktivera Google Pay

Slutför följande steg för att aktivera Google Pay:

1. Klicka på Hanterai avsnittet för din kreditkortsbetalningsleverantör.

2. Välj Google Pay i avsnittet accelererade utcheckningar.

3. Klicka på Spara.

Dina kunder kan nu använda Google Pay för att checka ut i din butik.

Google Pay kundupplevelse

När en kund besöker din webbutik med hjälp av en webbläsare som stöds, ser de en knapp med Google Pay-logotypen.

Om din kund har Google Pay-appen installerad kan han eller hon trycka på knappen för att göra ett köp med Google Pay. Efter att de tryckt på knappen ser de sin fakturerings- och leveransinformation. Kunden måste sedan bekräfta för att slutföra inköpet.

Felsökning

Google Pay visas inte i Shopify admin

Google Pay är endast tillgängligt för merchants som använder Shopify Payments.

Rabatter tillämpas inte på köp

Kontrollera att en giltig adress har valts i Google Pay-fönstret om Google Pay inte tillämpar rabatter. För produkter som inte kräver en leveransadress, till exempel digitala produkter, kommer Google inte att tillämpa rabatten.