Aktivera Google Pay

Med Google Pay kan kunderna betala enkelt och säkert via din webbutik med hjälp av en accelererad Utcheckningsprocess. När en kund betalar för sin order med Google Pay behöver de inte manuellt ange sin kreditkortsinformation eller leveransadress. Kunden trycker på Google Pay Button och Google Pay tillhandahåller den informationen till betalningsleverantören. Läs mer om accelererade utcheckningar.

Google Pay-krav

Om du vill aktivera Google Pay-knappen för din webbshop måste du uppfylla följande krav:

Aktivera Google Pay

Google Pay kundupplevelse

När en kund besöker din webbshop visas en knapp med Google Pay-logotypen.

Om din kund har Google Pay-appen installerad kan hen trycka på knappen för att göra ett köp med Google Pay. När kunden har tryckt på knappen ser han eller hon sin fakturerings- och leveransinformation. Kunden måste sedan bekräfta för att slutföra inköpet.

Felsökning

Google Pay visas inte i Shopify-admin

Du kan använda Shopify Payments med Google Pay i alla regioner utom Frankrike, eller så kan du söka efter Google Pay som betalningsmetod i listan över tredjepartsbetalningsleverantörer i Inställningar > Betalningar.

Rabatter tillämpas inte på köp

Kontrollera att en giltig adress har valts i Google Pay-fönstret om Google Pay inte tillämpar rabatter. För produkter som inte kräver en leveransadress, till exempel digitala produkter, kommer Google inte att tillämpa rabatten.