Google Pay

Google Pay gör det möjligt för kunder att betala enkelt och säkert via din webbutik med hjälp av en accelererad utcheckningsprocess. När en kund betalar för sin order med Google Pay behöver de inte manuellt ange sin kreditkortsinformation eller leveransadress. Kunden klickar bara på Google Pay-knappen och Google Pay tillhandahåller då informationen till betalningsleverantören. Läs mer om accelererade utcheckningar.

Obs! Du behöver inte betala några extra avgifter för att acceptera Google Pay. Du kommer att fortsätta betala de normala handläggningsavgifterna som är kopplade till din betalningsleverantör.

Krav för att använda Google Pay

Om du vill aktivera Google Pay-knappen för din webbutik måste du använda Shopify Payments.

Webbläsare som stöder Google Pay

Dina kunder måste använda en av följande webbläsare på sin dator eller mobil för att kunna se Google Pay-knappen:

• Google Chrome
  • Apple Safari
  • Mozilla Firefox
  • UCWeb UC Browser

Aktivera Google Pay

Slutför följande steg för att aktivera Google Pay:

1. Klicka på Redigera i avsnittet för din kreditkortsleverantör:

Redigera-knappen för Shopify Payments

2. Kryssa i rutan intill Google Pay i avsnittet Accelererade utcheckningar:

Redigera-knappen för Shopify Payments

3. Granska användarvillkoren för Google Pay och klicka sedan på Spara.

Dina kunder kan nu använda Google Pay för att checka ut i din butik.

Google Pay kundupplevelse

När en kund besöker din webbutik med hjälp av en webbläsare som stöds, kommer de att se en knapp med Google Pay-logotypen.

Om din kund har Google Pay-appen installerad kan han eller hon trycka på knappen för att göra ett köp med Google Pay. Efter att de tryckt på knappen ser de sin fakturerings- och leveransinformation. Kunden måste sedan bekräfta för att slutföra inköpet.

Felsökning av dina Google Pay-inställningar

Google Pay visas inte i Shopify admin

Google Pay är endast tillgängligt för merchants som använder Shopify Payments.