Aktivera Apple Pay

Apple Pay gör det möjligt för kunderna att betala snabbt och säkert via din webbshop.

Apple Pay erbjuder en snabbkassa. När en kund betalar för sin order med Apple Pay behöver de inte ange sin kontokortsinformation eller leveransadress manuellt. Kunden klickar på Apple Pay-knappen och skannar sitt fingeravtryck och då tillhandahåller Apple Pay informationen till betalningsleverantören. Du betalar inga extra avgifter för Apple Pay. Du fortsätter att betala de normala handläggningsavgifterna som är kopplade till din betalningsleverantör. Läs mer om snabbkassor.

Krav

Om du vill aktivera Apple Pay-knappen för din webbshop måste du uppfylla följande krav:

Krav för prenumerationer

För att kunna använda Apple Pay för prenumerationsprodukter måste du uppfylla följande krav:

• Din butik måste använda Shopify Payments.
  • Ditt företag måste vara beläget i USA, Kanada, Australien eller Nya Zeeland.
  • Dina kunder måste betala med ett Mastercard eller Visa-kort.

Enheter som stöder Apple Pay

För att komma åt Apple Pay-knappen måste dina kunder använda någon av följande enheter:

• iPhone (SE, 6, 6 Plus eller senare)
  • iPad (Pro, Air 2, Mini 3 eller senare)
  • Apple Watch
  • MacBook Pro med Touch ID
  • Mac-modeller (2012 eller senare) plus Apple Pay-aktiverad iPhone eller Apple Watch

Aktivera Apple Pay

Om du uppfyller kraven kan du aktivera Apple Pay i din Shopify-admin.

Steg:

Dina kunder kan nu använda Apple Pay för att checka ut i din butik.

Aktivera Apple Pay i Frankrike med hjälp av Shopify Payments

Om du uppfyller kraven och ditt företag är baserat i Frankrike kan du aktivera Apple Pay med hjälp av följande steg.

Steg:

Dina kunder kan nu använda Apple Pay för att checka ut i din butik.

Kundupplevelse

När en kund besöker din webbshop med en enhet som stöder Apple Pay visas en knapp med Apple Pay-logotypen.

Kunden kan trycka eller klicka på knappen för att göra ett köp med Apple Pay. Sedan kommer leverans- och faktureringsinformation som lagts till i plånboken att visas, samt kostnader för ordern, fraktkostnader och skatter. Kunden måste sedan bekräfta köpet. Autentiseringsprocessen skiljer sig lite beroende på vilken enhet kunden använder:

På en iPhone eller iPad

Ett meddelande visas på enheten som uppmanar kunderna att bekräfta inköpet genom att använda Touch ID på enheten. Kunden skannar sitt fingeravtryck på enhetens Touch ID för att verifiera inköpet.

På en MacBook med Touch ID

Ett meddelande visas på kundens Touch Bar som uppmanar dem att bekräfta inköpet genom att använda Touch ID på Macbook. Kunden skannar sitt fingeravtryck på Touch ID för att verifiera inköpet.

På en Mac utan Touch ID

Om kunden inte har Touch ID kan de använda Apple Pay på sin Mac-dator tillsammans med en annan enhet, som en iPhone, iPad eller en Apple Watch. För att verifiera anslutningen måste kunden se till att enheten och datorn uppfyller följande krav:

• De är nära varandra.
  • Bluetooth är aktiverat.
  • De är inloggade på samma iCloud-konto.

En dialogruta visas på kundens dator som uppmanar dem att bekräfta inköpet genom att använda Touch ID på den andra enheten. Kunden skannar sitt fingeravtryck på enheten för att verifiera inköpet.

Felsökning

Apple Pay visas inte i admin

Om du använder Cybersource, Authorize.net eller First Data Payeezy och du inte kan se alternativet för att aktivera Apple Pay i admin, måste du be din betalningsprocessor att aktivera nätverkstokenisering. Vid användning av Stripe måste du acceptera de specifika användarvillkoren för Apple Pay från din Stripe-kontrollpanel. Om du inte är säker på vem din betalningsprocessor är ska du prata med din bank eller till din leverantör av merchant-kontot.

Apple Pay-knappen visas inte i kassan

Om Apple Pay-knappen inte visas i din kassa, se till att du uppfyller alla krav för att använda Apple Pay.

Om din kund använder köpknappen för att betala för sin order kommer Apple Pay inte att erbjudas eftersom den inte stöds av just den försäljningskanalen.

Apple Pay visas inte i kassan när fältet Företagsnamn Krävs som en del av betalningsprocessen.

Apple Pay-knappen visas inte i varukorgen

Om du har en varukorgspanel eller en popup-varukorg i din butik kanske Apple Pay-knappen inte visas. Du kan lägga till Javascript i ditt tema för att vara säker på att knappen visas i din varukorgspanel.

Apple Pay-knappen är synlig men svarar inte

Om du använder en Apple-laptop som stöds ska du kontrollera Apple Pay-plånboken på din enhet och se till att locket på din laptop är öppet. Om din laptop är i stängt visningsläge kanske Apple Pay-knappen inte svarar.

Kunden kan inte ange en rabattkod

Dina kunder kan endast använda rabattkoder med Apple Pay om de anger en rabattkod på betalningssidan innan de klickar på Apple Pay-knappen. Om du inkluderar Apple Pay-knappen på varukorgssidan kan dina kunder inte gå till betalningssidan för att ange en rabattkod. Du måste visa Apple Pay-knappen på betalningssidan för att dina kunder ska kunna använda rabattkoder med Apple Pay.

Fel vid utcheckningen med Apple Pay på en Mac

Om du får ett felmeddelande efter att du har försökt betala med Apple Pay på en Mac kan det hända att det finns ett kommunikationsproblem mellan din telefon och din dator. För att verifiera anslutningen måste kunden se till att telefonen och datorn uppfyller följande krav:

• De är nära varandra.
  • Bluetooth är aktiverat.
  • De är båda inloggade på samma iCloud-konto.

Fraktbegränsningar

På grund av att vissa postnummer inte finns tillgängliga på Apple Pay kan den beräknade fraktkostnaden i vissa avlägsna delar av Kanada vara felaktiga. De flesta kanadensiska adresser påverkas inte av detta problem.

Andra sätt att acceptera Apple Pay

Personlig användning av Apple Pay

Apple Pay är tillgängligt personligen när du använder Shopify kassasystem och en kortläsare som stöds, såsom POS Go, WisePad 3-kortläsare, kortläsaren för kontaktlösa betalningar och betalningar med chip eller Chipper 2X BT-kortläsare. Den här funktionen fungerar även med Tap to Pay on iPhone. Dina kunder kan betala med Apple Pay genom att trycka på sin iPhone eller Apple Watch på en läsare som stöds. Betalningen behandlas genast, och kunden behöver inte använda sitt kreditkort eller ange sina betalningsuppgifter med hjälp av tangentbordet på sin iOS-enhet.

Apple Pay Cash

Apple Pay Cash är tillgängligt om ditt företag är beläget i USA och du använder Shopify kassasystem med en kompatibel kortläsare. Du kan erbjuda dina kunder möjligheten att betala med sina Apple Pay-kontantkort via en iPhone eller en Apple Watch. Om du befinner dig utanför USA kan di kolla med din betalningsleverantör för att se om de stöder Discover.

Apple Pay i mobilappar

Apple Pay är tillgängligt om din butik har en iOS-app som använder iOS Buy SDK.

Vanliga frågor

Vilka kontokort kan mina kunder använda med Apple Pay?

Den kreditkortsleverantör du använder bestämmer vilka kreditkort dina kunder kan använda när de köper dina produkter med hjälp av Apple Pay. Dina kunder måste lägga till sina kreditkortsuppgifter i sin Apple Pay-plånbok för att kunna använda Apple Pay. Om betalningsleverantören du använder inte accepterar den typ av kreditkort som en kund lägger till i sin Apple Pay-plånbok så kan den kunden inte köpa dina produkter med hjälp av Apple Pay.

Hur ser en Apple Pay-order ut?

För att kunna använda Apple Pay måste din betalningsprocessor stödja nätverkets tokenisering. Som ett resultat visas inte de sista fyra siffrorna i kundens kreditkortsnummer i orderns betalningsuppgifter. Istället visas de sista fyra siffrorna i kundens kontonummer för Apple Pay-enheten.