Aktivera Apple Pay

Apple Pay erbjuder en snabbkassa så att kunderna kan betala snabbt och säkert via din webbshop.

När en kund betalar för sin order med Apple Pay behöver hen inte ange sina kreditkortsuppgifter eller leveransadress manuellt. Kunden trycker eller klickar på Apple Pay-knappen, skannar sitt fingeravtryck eller använder face-ID på sin kompatibla enhet och sedan tillhandahåller Apple Pay betalningsinformationen till betalningsleverantören.

Du betalar inga extra avgifter för betalningar med Apple Pay. Du fortsätter att betala de normala handläggningsavgifterna som är kopplade till din betalningsleverantör. Mer information om snabbkassor.

Krav

Om du vill aktivera Apple Pay-knappen för din webbshop måste du uppfylla följande krav:

Enheter som stöder Apple Pay

För att se Apple Pay-knappen i din webbshop måste dina kunder använda webbläsaren Safari på en av enheterna som är kompatibla med Apple Pay.

Krav för prenumerationer

Du måste uppfylla följande krav för att dina kunder ska kunna använda Apple Pay när de köper prenumerationsprodukter via din webbshop:

• Din butik måste använda Shopify Payments.
  • Ditt företag måste vara beläget i USA, Kanada, Australien eller Nya Zeeland.
  • Dina kunder måste betala med ett Mastercard eller Visa-kort.

Aktivera Apple Pay

Om du uppfyller kraven kan du aktivera Apple Pay för din webbshop i din Shopify-admin.

Steg:

Aktivera Apple Pay i Frankrike med hjälp av Shopify Payments

Om du uppfyller kraven och ditt företag är baserat i Frankrike kan du aktivera Apple Pay med hjälp av följande steg.

Steg:

Kundupplevelse

När en kund besöker din webbshop med en kompatibel enhet visas en dynamisk kassaknapp med Apple Pay-logotypen.

Kunden kan trycka eller klicka på knappen för att göra ett inköp med Apple Pay. Leverans- och faktureringsinformation som lagts till i Apple Pay-plånboken visas, och även kostnader för ordern, fraktkostnader och skatter. Kunden måste sedan bekräfta inköpet. Autentiseringsprocessen skiljer sig åt beroende på vilken typ av kompatibel enhet kunden använder.

Felsökning

Apple Pay visas inte i din Shopify-admin

Om du använder Cybersource, Authorize.net eller First Data Payeezy och du inte kan se alternativet för att aktivera Apple Pay i din Shopify-admin, måste du be din betalningsprocessor att aktivera nätverkstokenisering. Om du använder Stripe måste du acceptera de specifika användarvillkoren för Apple Pay från din Stripe-instrumentpanel. Om du inte är säker på vem din betalningsprocessor är ska du prata med din bank eller din leverantör av merchant-kontot.

Apple Pay-knappen visas inte i kassan

Om Apple Pay-knappen inte visas i din kassa, se till att du uppfyller alla krav för att använda Apple Pay.

Om din kund använder Köpknappen för att betala för sin order kommer Apple Pay inte att erbjudas eftersom den inte stöds av försäljningskanalen Köpknapp.

Apple Pay visas inte i kassan när fältet Företagsnamn Krävs som en del av betalningsprocessen.

Apple Pay-knappen visas inte i varukorgspanelen

Om du har en varukorgspanel eller en popup-varukorg i din webbshop kanske Apple Pay-knappen inte visas. Du kan lägga till Javascript i ditt tema för att vara säker på att knappen visas i din varukorgspanel.

Apple Pay-knappen visas men svarar inte

Om du använder en Apple-laptop som stöds ska du kontrollera Apple Pay-plånboken på din enhet och se till att locket på din laptop är öppet. Om din laptop är i stängt visningsläge kanske Apple Pay-knappen inte svarar.

Kunden kan inte ange en rabattkod

Dina kunder kan endast använda rabattkoder med Apple Pay om de anger en rabattkod på betalningssidan innan de klickar på Apple Pay-knappen. Om du inkluderar Apple Pay-knappen på varukorgssidan kan dina kunder inte gå till betalningssidan för att ange en rabattkod. Du måste visa Apple Pay-knappen på betalningssidan för att dina kunder ska kunna använda rabattkoder med Apple Pay.

Fel vid utcheckningen med Apple Pay på en Mac

Om din kund får ett felmeddelande när hen försöker betala med Apple Pay på en Mac kan det vara kommunikationsproblem mellan kundens telefon och dator. För att verifiera anslutningen måste kunden se till att telefonen och datorn uppfyller följande krav:

• Telefonen och datorn är nära varandra
  • Bluetooth är aktiverat
  • Telefonen och datorn är båda inloggade på samma iCloud-konto

Fraktbegränsningar

På grund av att vissa postnummer inte finns tillgängliga på Apple Pay kan den beräknade fraktkostnaden i vissa avlägsna delar av Kanada vara felaktiga. De flesta kanadensiska adresser påverkas inte av detta problem.

Andra sätt att acceptera Apple Pay

Personlig användning av Apple Pay

Apple Pay är tillgängligt personligen när du använder Shopify kassasystem och en kortläsare som stöds, såsom WisePad 3-kortläsare, kortläsaren för kontaktlösa betalningar och betalningar med chip eller Chipper 2X BT-kortläsare. Den här funktionen fungerar även med Tap to Pay on iPhone. Dina kunder kan betala med Apple Pay genom att trycka på sin iPhone eller Apple Watch på en kortläsare som stöds. Betalningen behandlas omedelbart, och kunden behöver inte använda sitt kreditkort eller ange sina betalningsuppgifter med hjälp av tangentbordet på sin iOS-enhet.

Apple Pay Cash

Apple Pay Cash är tillgängligt om ditt företag är beläget i USA och du använder Shopify kassasystem med en kompatibel kortläsare. Du kan erbjuda dina kunder möjligheten att betala med sina Apple Pay-kontantkort via en iPhone eller en Apple Watch. Om du befinner dig utanför USA kan du kolla med din betalningsleverantör för att se om de stöder Discover.

Apple Pay i mobilappar

Apple Pay är tillgängligt om din butik har en iOS-app som använder iOS Buy SDK.

Vanliga frågor

Vilka kontokort kan mina kunder använda med Apple Pay?

Den kreditkortsleverantör du använder bestämmer vilka kreditkort dina kunder kan använda när de köper dina produkter med hjälp av Apple Pay. Dina kunder måste lägga till sina kreditkortsuppgifter i sin Apple Pay-plånbok för att kunna använda Apple Pay. Om betalningsleverantören du använder inte accepterar den typ av kreditkort som en kund lägger till i sin Apple Pay-plånbok så kan den kunden inte köpa dina produkter med hjälp av Apple Pay.

Hur visas en Apple Pay-order?

För att kunna använda Apple Pay måste din betalningsprocessor stödja nätverkets tokenisering. Som ett resultat visas inte de sista fyra siffrorna i kundens kreditkortsnummer i orderns betalningsuppgifter. Istället visas de sista fyra siffrorna i kundens kontonummer för Apple Pay-enheten.