Apple Pay

Apple Pay-introduktionsbild

Apple Pay gör det möjligt för kunderna att betala enkelt och säkert via din webbutik. Med Apple Pay kan dina kunder checka ut från din webbutik genom att använda Safari på iPhone, iPad och Mac.

Apple Pay erbjuder en accelererad utcheckningsprocess. När en kund betalar för sin order med Apple Pay behöver de inte manuellt ange sin kreditkortsinformation eller leveransadress. Kunden klickar på Apple Pay-knappen och skannar sitt fingeravtryck och då tillhandahåller Apple Pay informationen till betalningsleverantören. Läs mer om accelererade utcheckningar.

Obs! Du behöver inte betala några extra avgifter för att acceptera Apple Pay. Du fortsätter att betala de normala handläggningsavgifterna som är kopplade till din betalningsleverantör.

Krav

Om du vill aktivera Apple Pay-knappen för din webbutik måste du uppfylla följande krav:

• Du måste använda en av följande leverantörer av kreditkortsbetalningar:

• Shopify Payments
    • Stripe
    • First Data Payeezy
    • Authorize.net
    • CyberSource
  • Du måste ha SSL aktiverat på din butiksdomän.

• Din butik måste följa Apples riktlinjer för godtagbar användning.

Enheter som stöder Apple Pay

För att se Apple Pay-knappen måste dina kunder använda Safari på iOS 11 eller MacOS High Sierra på någon av följande enheter:

• iPhone (SE, 6, 6 Plus eller senare)
  • iPad (Pro, Air 2, Mini 3 eller senare)
  • Apple Watch
  • MacBook Pro med Touch ID
  • Mac-modeller (2012 eller senare) plus Apple Pay-aktiverad iPhone eller Apple Watch

Aktivera Apple Pay

1. Klicka på Redigera i avsnittet för din kreditkortsleverantör:

2. Välj Apple Pay i avsnittet ACCELERERADE UTCHECKNINGAR:

Kryssrutan för Apple Pay

3. Klicka på Spara.

Dina kunder kan nu använda Apple Pay för att checka ut i din butik.

Kundupplevelse

När en kund besöker din webbutik och använder Safari på iOS 10 eller MacOS Sierra ser de en knapp med Apple Pay-logotypen:

Köp med Apple Pay-knappen som visas i din butik

Kunden kan trycka eller klicka på knappen för att göra ett köp med Apple Pay. När de har gjort köpet kommer de att se leverans- och faktureringsinformationen som de lagt till i sin plånbok samt kostnaderna för ordern, fraktkostnader och skatter. Kunden måste sedan bekräfta köpet. Autentiseringsprocessen skiljer sig lite beroende på vilken enhet kunden använder:

På en iPhone eller iPad

Ett meddelande visas på enheten som uppmanar kunderna att bekräfta inköpet genom att använda Touch ID på enheten. Kunden skannar sitt fingeravtryck på enhetens Touch ID för att verifiera inköpet.

På en MacBook med Touch ID

Ett meddelande visas på kundens Touch Bar som uppmanar dem att bekräfta inköpet genom att använda Touch ID på Macbook. Kunden skannar sitt fingeravtryck på Touch ID för att verifiera inköpet.

På en Mac utan Touch ID

Om kunden inte har Touch ID kan de använda Apple Pay på sin Mac-dator tillsammans med en annan enhet, som en iPhone, iPad eller en Apple Watch. För att verifiera anslutningen måste kunden se till att enheten och datorn uppfyller följande krav:

• De är nära varandra.
  • Bluetooth är aktiverat.
  • De är inloggade på samma iCloud-konto.

En dialogruta visas på kundens dator som uppmanar dem att bekräfta inköpet genom att använda Touch ID på den andra enheten. Kunden skannar sitt fingeravtryck på enheten för att verifiera inköpet.

Felsökning

Apple Pay visas inte i admin

Om du använder Cybersource, Authorize.net eller First Data Payeezy och du inte kan se alternativet för att aktivera Apple Pay i admin, måste du be din betalningsprocessor att aktivera nätverks tokenisering. Vid användning av Stripe måste du acceptera de specifika användarvillkoren för Apple Pay från din Stripe-kontrollpanel. Om du inte är säker på vem din betalningsprocessor är ska du prata med din bank eller till din leverantör av merchant-kontot.

Apple Pay-knappen visas inte i kassan

Du måste använda Safari IOS 10 eller macOS Sierra för att kunna se Apple Pay-knappen i din utcheckning. Om du använder den senaste versionen av Safari och knappen fortfarande inte visas, se till att du uppfyller alla krav för att använda Apple Pay.

Apple Pay-knappen visas inte i varukorgen

Om du har en varukorg eller en popup-varukorg i din butik kanske Apple Pay-knappen inte visas. Du kan lägga till Javascript i ditt tema för att vara säker på att knappen visas i din varukorg.

Kunden kan inte ange en rabattkod

Dina kunder kan endast använda rabattkoder med Apple Pay om de anger en rabattkod vid utcheckningen innan de klickar på Apple Pay-knappen. Om du visar Apple Pay-knappen på varukorgssidan kan dina kunder inte gå till utcheckningen för att ange en rabattkod. Du måste visa Apple Pay-knappen i utcheckningen för att dina kunder ska kunna använda rabattkoder med Apple Pay.

Fel vid utcheckningen med Apple Pay på en Mac

Om du ser ett felmeddelande efter att du försökt checka ut med Apple Pay på en Mac kan det hända att det finns ett kommunikationsproblem mellan din telefon och din dator. För att verifiera anslutningen måste kunden se till att telefonen och datorn uppfyller följande krav:

• De är nära varandra.
  • Bluetooth är aktiverat.
  • De är båda inloggade på samma iCloud-konto.

Fraktbegränsningar

På grund av att vissa postnummer inte finns tillgängliga på Apple Pay kan den beräknade fraktkostnaden i vissa avlägsna delar av Kanada vara felaktiga. De flesta kanadensiska adresser påverkas inte av detta problem.

Andra sätt att acceptera Apple Pay

Personlig användning av Apple Pay

Apple Pay är tillgängligt personligen om du använder Shopify POS i USA eller Storbritannien. Med en kortläsare som stöds kan du erbjuda dina kunder möjligheten att betala med Apple Pay via en iPhone eller en Apple Watch. Betalningen behandlas genast, och kunden behöver inte använda sitt kreditkort eller ange sina betalningsuppgifter med hjälp av tangentbordet på sin iOS-enhet.

Obs! Om en kund gör en personlig order över ett visst belopp kanske de inte kan använda Apple Pay för att betala för ordern. Mer information om gränser när man använder Apple Pay personligen kan fås av Apple.

Apple Pay Cash

Apple Pay Cash är tillgängligt om ditt företag är beläget i USA och Discover är aktiverat i dina betalningsinställningar. Du kan erbjuda dina kunder möjligheten att betala med sina Apple Pay-kontantkort via en iPhone eller en Apple Watch. Kolla med din betalningsleverantör för att se om de stöder Discover om du befinner dig utanför USA.

Obs! När du använder en kortläsare som stöds stöder Shopify POS Apple Pay Cash.

Apple Pay i mobilappar

Apple Pay är tillgängligt om din butik har en iOS-app som använder iOS Buy SDK.

Vanliga frågor

Vilka kreditkort kan mina kunder använda med Apple Pay?

Den kreditkortsleverantör du använder bestämmer vilka kreditkort dina kunder kan använda när de köper dina produkter med hjälp av Apple Pay. Dina kunder måste lägga till sina kreditkortsuppgifter i sin Apple Pay-plånbok för att kunna använda Apple Pay. Om betalningsleverantören du använder inte accepterar den typ av kreditkort som en kund lägger till i sin Apple Pay-plånbok så kan den kunden inte köpa dina produkter med hjälp av Apple Pay.

Hur ser en Apple Pay-order ut?

För att kunna använda Apple Pay måste din betalningsprocessor stödja nätverkets tokenisering. Till följd av detta ser du inte de fyra sista siffrorna i kundens kreditkortsnummer i orderns betalningsuppgifter. I stället ser du de sista fyra siffrorna i kundens Apple Pay-enhets kontonummer.