Kortläsaren WisePad 3

WisePad 3-kortläsaren är en PCI-kompatibel kortläsare som ansluts trådlöst till din POS-enhet. Du kan använda WisePad 3-kortläsaren för att acceptera kontaktlösa kortbetalningar och kortbetalningar med chipp med Shopify POS-appen.

Krav på kortläsare

För att kunna använda WisePad 3-kortläsaren måste du uppfylla följande krav:

• din butik är baserad i Australien (exklusive Norfolkön), Belgien, Danmark, Tyskland, Irland, Italien, Nederländerna, Nya Zeeland, Singapore, Spanien eller Storbritannien
  • du har aktiverat Shopify Payments som din butiks betalningsleverantör
  • du använder Shopify POS-appen

Krav för mobila enheter för WisePad

Du måste använda en kompatibel iPad eller iPhone som kör iOS 12.5.1 eller högre, eller en Android-enhet som kör version 7.0 (Nougat) eller högre. Endera enhet måste ha stöd för Bluetooth 4.2 eller högre.

Shopify POS-appen fungerar med enheter som uppfyller följande krav:

Enheter som fungerar med Shopify POS-app
Enhet Beskrivning
iPhone iPhone 7 eller senare, med iOS 13 eller högre
iPad Air Generation 2 eller senare, med iPadOS 13 eller högre
iPad Generation 5 eller senare, med iPadOS 13 eller högre
iPad Mini Generation 4 eller senare, med iPadOS 13 eller högre
iPad Pro Alla iPad Pro-modeller med iPadOS 13 eller högre
Android Android-enhet som körs på version 7.0 (Nougat) eller senare

Obs! Shopify POS-appen stöder inte iOS betaversioner.

Behörighetskrav för iOS 14

Om du har uppdaterat enheten till iOS 14 eller högre och använder tredjepartsappar från Shopify, kan du behöva aktivera Spårning över flera webbplatser i dina inställningar för iOS. Spårning över flera webbplatser gör det möjligt för tredjepartsappar från Shopify som du har installerat i din Shopify-administratör, att vara anslutna i Shopify Inbox, Shopify Point of Sale och Shopifys mobilapp.

Slutför följande steg för att aktivera Spårning över flera webbplatser:

1. Öppna appen Inställningar på din enhet.
  2. Tryck på Shopify, Shopify POS eller Shopify Inbox.
  3. Aktivera Tillåt spårning över flera webbplatser.

Stödda betalningstyper

WisePad 3-kortläsaren stöder följande betalningstyper:

• Visa
  • Mastercard
  • American Express
  • eftpos samvarumärkta (co-branded) kort (endast Australien)
  • Apple Pay
  • Google Pay

WisePad 3-kortläsaren stödjer både verifiering med chipp och PIN-kod och kontaktlös kortverifiering. Den stödjer inte kort med magnetremsa.

Här kan du köpa WisePad 3-kortläsare

WisePad 3-kortläsaren är tillgänglig från Shopifys hårdvaruaffär i länder som stöds.

WisePad 3 är låst efter region och kan endast användas för att behandla transaktioner i länder inom Europa eller Asien och Stillahavsområdet som stöds, beroende på i vilket land den köptes. Om du till exempel köpte din WisePad 3-kortläsare från Tyskland kan du använda denna WisePad i andra europeiska länder som stöds, till exempel Irland, men inte i Australien, eftersom det ligger i Asien och Stillahavsområdet.

WisePad 3-länder som stöds efter region.
Länder som stöds WisePad 3-region
Australien (exklusive Norfolkön) Asien och Stillahavsområdet
Belgien Europa
Danmark Europa
Irland Europa
Tyskland Europa
Italien Europa
Nederländerna Europa
Nya Zeeland Asien och Stillahavsområdet
Singapore Asien och Stillahavsområdet
Spanien Europa
Storbritannien Europa
Finland Europa

Slå på och av WisePad 3-kortläsaren

Tryck på och släpp strömbrytaren för att slå på eller av WisePad 3-kortläsaren. När kortläsaren slås på tänds statuslampan. Om du redan har synkroniserat och anslutit kortläsaren till din POS-enhet ansluts kortläsaren automatiskt till enheten.

Ladda WisePad 3-kortläsaren

Du kan ladda WisePad 3-kortläsaren med USB-kabeln som medföljer den. För att ladda kortläsaren ansluter du den lilla änden av USB-anslutningen till kortläsaren och sedan den stora änden till en telefonladdare eller dator.

Det tar 3 till 4 timmar att ladda WisePad 3-kortläsaren fullt. När läsaren är fulladdad bör batteriet hålla för cirka 500–600 transaktioner. Vi rekommenderar att du laddar kortläsaren dagligen för att försäkra att den alltid är redo att behandla transaktioner. Du kan kontrollera återstående laddningsnivå i kortläsaren på WisePad genom att titta på batteriikonen i det övre högra hörnet på skärmen.

Koppla och anslut WisePad 3-kortläsaren till din kassasystemsenhet

Du måste para WisePad 3-kortläsaren med din enhet via Shopify POS för att kunna använda kortläsaren med Shopify POS. När kortläsaren och enheten har synkroniserats ansluter kortläsaren automatiskt till enheten när båda är påslagna och inom räckvidd.

Steg:

1. Tryck in och släpp strömknappen för att starta läsaren.

2. Tryck på > Inställningar > Konfigurera maskinvara i Shopify POS.

3. Tryck på Kortläsare.

4. Tryck på WisePad 3 på sidan Välj läsare.

5. När kortläsaren visas under Tillgängliga kortläsare trycker du på Anslut bredvid den.

Ta bort WisePad 3-kortläsaren från din kassasystemsenhet

Du kan bara använda WisePad 3-kortläsaren med en enhet åt gången. Om du vill använda kortläsaren med en annan enhet måste du först koppla bort den från den nuvarande enheten.

Steg:

1. Tryck på = och sedan på Inställningar i Shopify POS.

2. Tryck på Hantera ansluten maskinvara.

3. Skriv in namnen på din anslutna kortläsare.

4. Tryck på Glöm kortläsare.

Ändra språkinställningen på WisePad 3-kortläsaren

Du kan välja vilket språk som används för WisePad 3-kortläsaren. Språkalternativen i inställningarna är förinställda per region, och varierar därför efter land.

Steg:

1. Tryck på strömknappen.

2. Tryck på nedåtpilen tre gånger för att öppna språkmenyn.

3. Tryck på enter-knappen för att välja ditt språkval.

Acceptera en betalning med WisePad 3-kortläsaren

Du kan använda WisePad 3-kortläsaren för att acceptera chip- och PIN-kod eller kontaktlös kontaktlös betalning.

Kontaktlösa betalningar kan begränsas till inköp under ett visst belopp, beroende på betalningstyp eller det land där ditt företag är baserat. För att göra inköp för större belopp, eller om din kund har överskridit sin blipp-gräns, kan din kund sätta in kortet och ange sin PIN-kod.

Steg:

1. Från Shopify kassasystem trycker du på Betalning i kassa. Om WisePad 3-kortläsaren är ansluten och redo blir alternativet för Blippa eller sätt in kort tillgängligt.

2. Låt kunden blippa eller sätta in sitt kort. Chippet ska vara vänt uppåt mot Shopify-logotypen.

3. När transaktionen har slutförts kan kunden ta bort sitt kort.

4. Välj om du vill tillhandahålla ett kvitto och leveransmetoden.

Felsökning av WisePad 3-kortläsaren

Följande är de vanligaste felsökningsstegen för WisePad 3-kortläsaren.

WisePad 3-kortläsaren kommer inte att vara parkopplad med min kassasystemsenhet

1. Verifiera att Bluetooth är påslaget på din Shopify POS-enhet.

2. Verifiera att POS-appen har behörighet att ansluta till Bluetooth i dina enhetsinställningar.

3. Verifiera att din internetanslutning är stabil.

4. Kontrollera att batteriet i din WisePad 3-kortläsare är laddat över 50 %. Om så inte är fallet ska du ladda den till över 50 % innan du gör ett nytt försök eftersom enheten kan få problem med att parkoppla med en batterinivå på under 50 %, även om den är ansluten.

5. Kontrollera om WisePad 3-kortläsaren är ansluten till en annan enhet. Om så är fallet ska du koppla bort den från den enheten innan du försöker para den med en ny enhet.

6. Stäng av POS-appen på din enhet och slå sedan på den igen.

WisePad 3-kortläsaren kopplas bort från min kassasystemsenhet

1. Kontrollera om WisePad 3-kortläsaren har tillräckligt med batteri. Ladda kortläsaren vid behov.

2. Tryck in och släpp WisePad 3-kortläsarens strömbrytare för att väcka den.

3. Kontrollera om WisePad 3-kortläsaren ligger inom Bluetooth-räckvidd på kassasystemsenhet.

4. Verifiera att din internetanslutning är stabil.

5. Avpara och reparera WisePad 3-kortläsaren med din kassasystemsenhet.

6. Återställ POS-appen på din enhet.