Kortläsaren WisePad 3

WisePad 3-kortläsaren är en PCI-kompatibel kortläsare som ansluts trådlöst till din POS-enhet. Du kan använda WisePad 3-kortläsaren för att acceptera kontaktlösa kortbetalningar och kortbetalningar med chipp med Shopify POS-appen.

Krav på kortläsare

Du måste uppfylla följande krav för att kunna använda WisePad 3-kortläsaren:

• Din butik är baserad i ett land som stöds för Shopify kassasystem.
  • Du har aktiverat Shopify Payments som din butiks betalningsleverantör
  • Din fysiska detaljhandelsplats är baserad i samma land som din butik
  • Du säljer i den lokala valuta som är lämplig för din fysiska detaljhandelsplats
  • Du använder appen Shopify kassasystem

Krav för mobila enheter för WisePad

Du måste använda en kompatibel iPad eller iPhone som kör iOS 15 eller högre, eller en Android-enhet som kör version 10 eller högre. Endera enhet måste ha stöd för Bluetooth 4.2 eller högre.

Shopify POS-appen fungerar med enheter som uppfyller följande krav:

Enheter som fungerar med Shopify POS-app
Enhet Beskrivning
iPhone iPhone 7 eller senare, med iOS 15 eller senare
iPad Air Generation 2 eller senare, med iPadOS 15 eller senare
iPad Generation 5 eller senare, med iPadOS 15 eller senare
iPad Mini Generation 4 eller senare, med iPadOS 15 eller senare
iPad Pro Alla iPad Pro-modeller med iPadOS 15 eller senare
Android Telefon eller surfplatta med officiell Android-version 10.0 eller senare

Shopify kassasystem-appen är bara tillgänglig för iOS- och Android-enheter. Den är inte tillgänglig för stationära datorer.

Obs! Shopify kassasystem-appen stöder inte beta-operativsystem. Av säkerhetsskäl stöds inte Shopify kassasystem av operativsystem som ändrats genom ”jailbraking”, ”rotning” eller andra liknande tekniker. Vi uppmuntrar starkt alla användare att hålla sina operativsystem uppdaterade för att säkerställa bästa säkerhet för dina data.

Behörighetskrav för iOS 14

Om du har uppdaterat enheten till iOS 14 eller senare och använder tredjepartsappar från Shopify, kan du behöva aktivera Spårning över flera webbplatser i dina inställningar för iOS. Spårning över flera webbplatser gör det möjligt för tredjepartsappar från Shopify som du har installerat i din Shopify-administratör, att vara anslutna i Shopify Inbox, Shopify Point of Sale och Shopify-appen.

Så här aktiverar du Spårning över flera webbplatser:

1. Öppna appen Inställningar på din enhet.
  2. Tryck på Shopify, Shopify POS eller Shopify Inbox.
  3. Aktivera Tillåt spårning över flera webbplatser.

Stödda betalningstyper

WisePad 3-kortläsaren stöder följande betalningstyper:

• Visa och Visa Debit
  • Mastercard och Mastercard Debit
  • American Express
  • Discover (endast Kanada och Storbritannien)
  • Diner's Club (endast Kanada och Storbritannien)
  • eftpos (endast Australien)
  • Interac (endast Kanada)
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • Samsung Pay

WisePad 3-kortläsaren stödjer både verifiering med chipp och PIN-kod och kontaktlös kortverifiering. Den stödjer inte kort med magnetremsa.

De flesta nationella betalkort som Interac-, Girocard- eller eftpos-kort som är samvarumärkta med Visa eller Mastercard kan behandla betalningar utanför sina hemland med hjälp av Visa och Mastercard.

Här kan du köpa WisePad 3-kortläsaren

WisePad 3-kortläsaren är tillgänglig från Shopifys hårdvaruaffär i länder som stöds.

Slå på och av WisePad 3-kortläsaren

Tryck på och släpp strömbrytaren för att slå på eller av WisePad 3-kortläsaren. När kortläsaren slås på tänds statuslampan. Om du redan har synkroniserat och anslutit kortläsaren till din POS-enhet ansluts kortläsaren automatiskt till enheten.

Efter 30 sekunders inaktivitet kommer WisePad 3-kortläsaren att gå till standby-läge och skärmen kommer att visas. Kortläsaren förblir ansluten till Shopify POS i standby-läge och lämnar automatiskt standby-läge när du återupptar aktiviteten. Kortläsaren stängs automatiskt av efter 10 timmars inaktivitet när den körs med batterikraft. För att stänga av kortläsaren manuellt trycker du på och håller in strömbrytaren tills skärmen visar en bekräftelse för att stänga av kortläsaren och trycker sedan på den gröna knappen. Du behöver inte stänga av läsaren för att spara ström.

Ladda WisePad 3-kortläsaren

Du kan ladda WisePad 3-kortläsaren med USB-kabeln som medföljer den. För att ladda kortläsaren ansluter du den lilla änden av USB-anslutningen till kortläsaren och sedan den stora änden till en telefonladdare eller dator.

Det tar 3 till 4 timmar att ladda WisePad 3-kortläsaren fullt. När läsaren är fulladdad bör batteriet hålla för cirka 500–600 transaktioner. Ladda kortläsaren dagligen för att säkerställa att den alltid är redo att behandla transaktioner. Du kan kontrollera återstående laddningsnivå i kortläsaren på WisePad genom att titta på batteriikonen i det övre högra hörnet på skärmen.

Parkoppla och anslut WisePad 3-kortläsaren till din kassasystemsenhet

Du måste para WisePad 3-kortläsaren med din enhet via Shopify POS för att kunna använda kortläsaren med Shopify POS. När kortläsaren och enheten har synkroniserats ansluter kortläsaren automatiskt till enheten när båda är påslagna och inom räckvidd.

Steg:

1. Tryck in och släpp strömknappen för att starta läsaren.
  2. Tryck på > Inställningar > Konfigurera maskinvara i Shopify POS.
  3. Tryck på Kortläsare.
  4. Tryck på WisePad 3 på sidan Välj läsare.
  5. När kortläsaren visas under Tillgängliga kortläsare trycker du på Anslut bredvid den.

Ta bort parkopplingen med WisePad 3-kortläsaren från din kassasystemsenhet

Du kan bara använda WisePad 3-kortläsaren med en enhet åt gången. Om du vill använda kortläsaren med en annan enhet måste du först koppla bort den från den nuvarande enheten.

Steg:

1. Tryck på = och sedan på Inställningar i Shopify POS.
  2. Tryck på Hantera ansluten maskinvara.
  3. Skriv in namnen på din anslutna kortläsare.
  4. Tryck på Glöm kortläsare.

Ändra språkinställningen på WisePad 3-kortläsaren

Du kan välja vilket språk som används för WisePad 3-kortläsaren. Språkalternativen i inställningarna är förinställda per region, och varierar därför efter land.

Steg:

1. Tryck på strömknappen.
  2. Tryck på nedåtpilen tre gånger för att öppna språkmenyn.
  3. Tryck på enter-knappen för att välja ditt språkval.

Acceptera en betalning med WisePad 3-kortläsaren

Du kan använda WisePad 3-kortläsaren för att acceptera chip- och PIN-kod eller kontaktlös kontaktlös betalning.

Kontaktlösa betalningar kan begränsas till inköp under ett visst belopp, beroende på betalningstyp eller det land där ditt företag är baserat. För att göra inköp för större belopp, eller om din kund har överskridit sin blipp-gräns, kan din kund sätta in kortet och ange sin PIN-kod.

Steg:

1. Från Shopify kassasystem trycker du på Betalning i kassa. Om WisePad 3-kortläsaren är ansluten och redo blir alternativet för Blippa eller sätt in kort tillgängligt.
  2. Låt kunden blippa eller sätta in sitt kort. Chippet ska vara vänt uppåt mot Shopify-logotypen. 3 När transaktionen lyckas kan kunden ta bort sitt kort.
  3. Välj om du vill tillhandahålla ett kvitto och leveransmetoden.

Felsökning av WisePad 3-kortläsaren

Följande är de vanligaste felsökningsstegen för WisePad 3-kortläsaren.

WisePad 3-kortläsaren parkopplas inte med min kassasystemsenhet

1. Verifiera att Bluetooth är påslaget på din Shopify POS-enhet.

2. Verifiera att POS-appen har behörighet att ansluta till Bluetooth i dina enhetsinställningar.

3. Verifiera att du har en stabil internetuppkoppling. Shopify kassasystem måste ansluta till internet via wi-fi eller enhetens mobildata för att bearbeta betalningar. Om du inte kan ansluta till internet måste du använda en annan betalningstyp när du är offline.

4. Kontrollera att batteriet i din WisePad 3-kortläsare är laddat över 50 %. Om så inte är fallet ska du ladda den till över 50 % innan du gör ett nytt försök eftersom enheten kan få problem med att parkoppla med en batterinivå på under 50 %, även om den är ansluten.

5. Kontrollera om WisePad 3-kortläsaren är ansluten till en annan enhet. Om så är fallet ska du koppla bort den från den enheten innan du försöker para den med en ny enhet.

6. Stäng av POS-appen på din enhet och slå sedan på den igen.

WisePad 3-kortläsaren kopplas bort från min kassasystemsenhet

1. Kontrollera om WisePad 3-kortläsaren har tillräckligt med batteri. Ladda kortläsaren vid behov.

2. Tryck in och släpp WisePad 3-kortläsarens strömbrytare för att väcka den.

3. Kontrollera om WisePad 3-kortläsaren ligger inom Bluetooth-räckvidd på kassasystemsenhet.

4. Verifiera att du har en stabil internetuppkoppling. Shopify kassasystem måste ansluta till internet via wi-fi eller enhetens mobildata för att bearbeta betalningar. Om du inte kan ansluta till internet måste du använda en annan betalningstyp när du är offline.

5. Avpara och reparera WisePad 3-kortläsaren med din kassasystemsenhet.

6. Återställ POS-appen på din enhet.

Systemet har manipulerats

Om din WisePad 3-kortläsare visar ett skärmfel som upptäckts av manipulering kan den inte längre användas och du måste byta ut den.

Anslutningsproblem

Om din WisePad 3-läsare visar ett meddelande om Wake-kortläsare och inte kan återansluta, klickar du på Fungerar inte? från kortläsarens informationssida. När du har klickat på Fungerar inte?, kommer WisePad 3-läsarens anslutning att initieras på nytt.

Det går inte att frysa, frysa eller för mycket av uppdateringar

Se till att följande krav är uppfyllda för att du ska kunna använda din WisePad 3-läsare:

• Din WisePad 3-läsare laddas med minst 50 %.
  • Din iOS eller Android-enhet är ansluten till en stabil wifi-anslutning.
  • Du har uppdaterat till Shopify POS version 6.34 eller högre.

Steg:

1. Tvångs stäng Point of sale-appen (POS).
  2. Öppna POS-appen igen.
  3. Tryck på ☰ i det nedre högra hörnet i POS-appen och tryck på Inställningar
  4. Gå till Hantera ansluten maskinvara > WisePad 3 > Glöm läsaren.
  5. Tryck ☰ igen längst ner till höger i POS-appen och tryck på Inställningar.
  6. Gå till Ställ in > kortläsare > WisePad 3.

Om problemet kvarstår kan du göra en knappnålsomstart med hjälp av en nål eller ett gem och trycka och hålla in omstartsknappen i 5 sekunder. Den här åtgärden parkopplar om enheten. Omstartsknappen finns på höger sida av enheten, under laddningsporten.

Parkopplat till en annan enhet

Om WisePad 3-kortläsaren är parkopplad till en annan iOS- eller Android-enhet kommer WisePad 3-kortläsaren inte att visas i listan över tillgängliga kortläsare när du försöker ställa in kortläsaren i POS-appen.

Kunde inte behandla betalningar

Om du inte kan behandla betalningar på grund av att POS-appens betalning misslyckades, prova följande felsökning:

• Se till att platstjänster för POS-appen är inställda på antingen alltid eller endast när du använder appen.
  • Starta om POS-appen och försök göra en betalning igen.

Byt från blidka, chip och swipe till WisePad 3

Håll kortläsaren för kontakt med chipkort, chipkort och kort med hög dragningskraft avstäng men avstängd om du har problem med din WisePad 3, eller föredrar att gå tillbaka till "Tap, Chip" och Swipe-läsaren. Att stänga av kortläsaren för blidka, chipkort och kort med swipe hjälper till att säkerställa att POS-appen fortfarande är parkopplad till WisePad 3 som huvud kortbehandlingsenhet.

Kortläsaren svarar inte när du sätter in ett kort

Om kortläsaren inte svarar när du sätter in ett kort kan du behöva rengöra chipp-kortplatsen:

1. Vik en pappersbit för att ha samma tjocklek som ett kreditkort.
  2. För in den vikta pappersbiten i chip-luckan och flytta papperet sida vid sida och fram och tillbaka.
  3. Ta bort papperet från luckan och använd sedan en kanna komprimerad air för att rensa ut chip-luckan.

Ytterligare felsökningstips innan du skickar en rapport till Shopify-support

• Blås aldrig in i chippspringan, eftersom salivpartiklarna kan fräta chippkontakterna.
  • Använd inte något vidhäftande som en klisterlapp eller tejp eftersom det kan lämna rester som kan samla skräp.
  • Använd en burk med tryckluft för att få bort eventuellt skräp inuti chippspringan.
  • Använd isopropylalkohol och tunna bomullspinnar för att försiktigt rengöra kontakterna i chippspringan.