Wisepad 3-terminal

WisePad 3-terminalen är en PCI-kompatibel kortläsare som ansluts trådlöst till din iPad eller iPhone. Du kan använda WisePad 3-terminalen för att acceptera kontaktlösa kortbetalningar och kortbetalningar med chip med Shopify POS-appen.

Krav på kortläsare

För att kunna använda WisePad 3-terminalen måste du uppfylla följande krav:

• din butik är baserad i Storbritannien, på Irland, i Australien eller Nya Zeeland
  • du har aktiverat Shopify Payments som din butiks betalningsleverantör
  • du använder Shopify POS-appen

Krav för mobila enheter för WisePad

Du måste använda en kompatibel iPad eller iPhone som kör iOS 12.5.1 eller högre och stöder Bluetooth 4.2 eller högre.

Enheter som fungerar med WisePad 3-terminalen
Kompatibla enheter Beskrivning
iPhone iPhone 5 eller senare, med iOS 12.2 eller högre
iPad Air Generation 2 eller senare, med iOS 12.2 eller högre
iPad Generation 4 eller senare, med iOS 12.2 eller högre
iPad Mini Generation 2 eller senare, med iOS 12.2 eller högre
iPad Pro Alla iPad Pro-modeller med iOS 12.2 eller högre

Stödda betalningstyper

WisePad 3-terminalen stödjer följande betalningstyper:

• Visa
  • Mastercard
  • American Express
  • EFTPOS samvarumärkta (co-branded) kort (endast Australien)
  • Apple Pay
  • Google Pay

WisePad 3-terminalen stödjer både verifiering med chip och PIN-kod och kontaktlös kortverifiering. Den stödjer inte kort med magnetremsa.

Köpställen för WisePad 3-terminalen

WisePad 3-terminalen är tillgänglig från Shopifys hårdvaruaffär i Storbritannien, på Irland, i Tyskland, Australien och Nya Zeeland.

WisePad 3 är regionlåst och kan endast användas för att behandla transaktioner i länder inom Europa eller Asien och Stillahavsområdet som stöds, beroende på i vilket land den köptes. Om du till exempel köpte din WisePad 3-terminal från Tyskland kan du använda denna WisePad i andra europeiska länder som stöds, till exempel Irland, men inte i Australien, eftersom det ligger i Asien och Stillahavsområdet.

WisePad 3-länder som stöds efter region.
Länder som stöds WisePad 3-region
Storbritannien Europa
Irland Europa
Tyskland Europa
Australien Asien och Stillahavsområdet
Nya Zeeland Asien och Stillahavsområdet

Sätt på och stäng av WisePad 3-terminalen

Tryck på strömknappen och släpp den sedan för att aktivera WisePad 3-terminalen. Statuslampan tänds. Om du redan har synkroniserat och anslutit kortläsaren till din POS-enhet ansluts kortläsaren automatiskt till enheten.

Ladda WisePad 3-terminalen

Du kan ladda WisePad 3-terminalen med hjälp av USB-kabeln som medföljer den. För att ladda kortläsaren, anslut den lilla änden av USB-anslutningen till kortläsaren eller dess bas, och anslut sedan den stora änden till en telefonladdare eller dator.

Det tar 3 till 4 timmar att ladda WisePad 3-terminalen fullt. När läsaren är fulladdad bör batteriet hålla för cirka 500–600 transaktioner. Vi rekommenderar att du laddar terminalen dagligen för att försäkra att den alltid är redo att behandla transaktioner. Du kan kontrollera återstående laddningsnivå i terminalen på WisePad genom att titta på batteriikonen i det övre högra hörnet på skärmen.

Koppla och anslut WisePad 3-terminalen till din POS-enhet

För att använda WisePad 3-terminalen med Shopify POS måste du synkronisera och ansluta den till din enhet via Shopify POS. När kortläsaren och enheten har synkroniserats ansluter kortläsaren automatiskt till enheten när båda är påslagna och inom räckvidd.

Steg:

1. Tryck in och släpp strömknappen för att starta läsaren.

2. Tryck på > Inställningar > Konfigurera maskinvara i Shopify POS.

3. Tryck på Kortläsare.

4. Tryck på WisePad 3 på sidan Välj läsare.

5. När kortläsaren visas under Tillgängliga kortläsare trycker du på Anslut bredvid den.

Koppla bort WisePad 3-terminalen från din POS-enhet

Du kan bara använda WisePad 3-terminalen med en enhet åt gången. Om du vill använda kortläsaren med en annan enhet måste du först koppla bort den från den aktuella enheten.

Steg:

1. Tryck på = och sedan på Inställningar i Shopify POS.

2. Tryck på Hantera ansluten maskinvara.

3. Skriv in namnen på din anslutna kortläsare.

4. Tryck på Glöm kortläsare.

Ändra språkinställningen på WisePad 3-terminalen

Du kan välja vilket språk som används för WisePad 3-terminalen. Språkalternativen i inställningarna är förinställda per region, och varierar därför efter land.

Steg:

1. Tryck på strömknappen.

2. Tryck på nedåtpilen tre gånger för att öppna språkmenyn.

3. Tryck på enter-knappen för att välja ditt språkval.

Acceptera en betalning med WisePad 3-terminalen

Du kan använda WisePad 3-terminalen för att acceptera betalning med chip och PIN-kod eller kontaktlös betalning.

Kontaktlösa betalningar kan begränsas till inköp under ett visst belopp, beroende på betalningstyp eller det land där ditt företag är baserat. För att göra inköp för större belopp, eller om din kund har överskridit sin blipp-gräns, kan din kund sätta in kortet och ange sin PIN-kod.

Steg:

1. Från Shopify POS trycker du på Kassa. Om WisePad 3-terminalen är ansluten och redo finns ett alternativ för Blippa eller sätt in kort tillgängligt.

2. Låt kunden blippa eller sätta in sitt kort. Chippet ska vara vänt uppåt mot Shopify-logotypen.

3. När transaktionen har slutförts kan kunden ta bort sitt kort.

4. Välj om du vill tillhandahålla ett kvitto och leveransmetoden.

Felsökning av WisePad 3-terminalen

Följande steg är de vanligaste felsökningsstegen för WisePad 3-terminalen.

WisePad 3-terminalen parkopplas inte med min POS-enhet

1. Verifiera att Bluetooth är påslaget på din Shopify POS-enhet.

2. Verifiera att POS-appen har behörighet att ansluta till Bluetooth i dina enhetsinställningar.

3. Verifiera att din internetanslutning är stabil.

4. Kontrollera att batteriet i din WisePad 3-terminal är laddat över 50 %. Om så inte är fallet ska du ladda den till över 50 % innan du gör ett nytt försök eftersom enheten kan få problem med att parkoppla med en batterinivå på under 50 %, även om den är ansluten.

5. Kontrollera om WisePad 3-terminalen är ansluten till en annan enhet. Om så är fallet ska du koppla bort den från den enheten innan du försöker para den med en ny enhet.

6. Stäng av POS-appen på din enhet och slå sedan på den igen.

WisePad 3-terminalen kopplas från min POS-enhet

1. Kontrollera om WisePad 3-terminalen har tillräckligt med batteri. Ladda terminalen vid behov.

2. Tryck in och släpp WisePad 3-terminalens strömknapp för att aktivera den.

3. Kontrollera om WisePad 3-terminalen är inom Bluetooth-räckvidd för POS-enheten.

4. Verifiera att din internetanslutning är stabil.

5. Koppla från och reparera WisePad 3-terminalen med din POS-enhet.

6. Återställ POS-appen på din enhet.