Streckkodsskrivare

Streckkodsetiketter kan användas för att underlätta kassaprocessen och lagerhantering i din detaljhandelsbutik. Du kan använda en etikettskrivare med stöd för att skriva ut streckkods-etiketter för dina produkter. Skrivaren behöver anslutas till en stationär dator och du behöver installera lämplig mjukvara.

Skrivare för streckkodsetiketter som stöds

För att skriva ut streckkodsetiketter för dina Shopify-produkter behöver du använda en skrivare som stöds och tillhörande mjukvara. Shopify stöder följande skrivare för streckkodsetiketter:

Tillgänglighet för modeller av streckkodsskrivare efter land.
Streckkodsskrivare Modellnummer Tillgänglighet
Den trådlösa etikettskrivaren DYMO LabelWriter® 2002150 Kanada, USA
Etikettskrivaren DYMO LabelWriter® 450 Ingen Singapore, tredjeparts återförsäljare
Etikettskrivaren DYMO LabelWriter® 550 Ingen Kanada, Singapore, USA
Etikettskrivaren DYMO LabelWriter® 5XL Ingen Kanada, USA
Etikettskrivaren Zebra (USB) ZD220 Kanada, Irland, Nya Zeeland, Storbritannien, USA
Etikettskrivaren Zebra (Trådlös) ZD420 och ZD421 Kanada, USA
Zebra 2" ZSB-etikettskrivare ZSB-DP12 USA
Zebra 4" ZSB etikettskrivare ZSB-DP14N USA
Zebra etikettskrivare (USB + Bluetooth) ZD4A042-D0EM00EZ Belgien, Danmark, Finland, Tyskland, Irland, Italien, Nederländerna, Spanien, Storbritannien
Brother QL etikettskrivare - Wi-Fi QL-1110NWB Australien, USA
Bixolon etikettskrivare (USB) XD5-40dK/BEG Irland, Storbritannien

Etikettskrivaren ansluter till en stationär dator med en trådlös anslutning eller med anslutningskabel, beroende modellen du valt. Skrivaren behöver anslutas till en stationär dator med avsedd mjukvara installerad, även om du börjar skriva ut från din mobila enhet.

Programvarukrav för utskrift av etiketter

För att skriva ut streckkodsetiketter måste du konfigurera något av följande innan du ansluter din skrivare till en stationär dator:

Ansluter din skrivare till en stationär dator

Följ snabbstarts-guiderna från tillverkaren för att ansluta din skrivare:

Storlekar på streckkodsetiketter som stöds i Dynamo skrivare

Om du vill skriva ut streckkodsetiketter med en Dymo-skrivare som stöds, måste du använda Dymos etiketter i en av följande storlekar:

• Liten (1" x 1"), max 6-8 siffror
  • Medium (1" x 2 1/8"), högst 22 siffror
  • Stor (1 1/8" x 2 1/8"), högst 40 siffror
  • Butterfly / Barbell (3/8" x 3/4"), högst 8 siffror (finns inte i Storbritannien)

Du kan behöva använda färre tecken om du använder bokstäver eller symboler eftersom vissa av dem tar upp mer utrymme än siffror.

Storlekar på streckkodsetiketter som stöds i Zebra-skrivare

Om du vill skriva ut etiketter med Zebra-skrivare ZD220 eller ZD420, måste du använda etiketter från Zebra i en av följande storlekar:

• Streckkod – 10010037 (1,2" x 0,85")
  • Streckkod – 10010038 (1,25 tum x 1 tum)
  • Streckkod – 10010039 (2 tum x 1 tum)
  • Streckkod – 10015340 (2,25" x 0,75")
  • Streckkod – 10010043 (3 tum x 1 tum)
  • Streckkod – 10010044 (3" x 2")
  • Frakt – (4" x 6")

Om du vill skriva ut etiketter med en skrivare i Zebra ZSB-serien måste du använda etiketter från Zebra i en av följande storlekar:

• Zebra-streckkoder ZSB-LC6 57 (2.25" x 1") - 57 mm x 25 mm
  • Zebra Multipurpose ZSB-LC7 (1.25" x 1.25") - 32 mm x 32 mm
  • Zebra Jewelry ZSB-LC8 (2.25" x 0.5") - 57 mm x 13 mm
  • Zebra XL Shipping ZSB-LC1 (4" x 6") – 102mm x 152mm

Lägg till streckkoder på dina Shopify-produkter

Du kan lägga till streckkoder på dina produkter i Shopify på följande sätt:

Felsökning av streckkodsskrivare

Om du har problem med att skriva ut streckkodsetiketter, prova följande:

1. Använder du en skrivare som stöds? Det här är den enda streckkodsetikettskrivaren som Shopify stöder.
  2. Är skrivaren ordentligt ansluten? Se till att den är ansluten till såväl ett vägguttag som USB-porten på datorn som du skriver ut från.
  3. Har du en internetanslutning? Du kan inte skriva ut etiketter för dina produkter om inte din dator kan ansluta till Shopify.
  4. Använder du streckkodsetiketter som stöds? Dina etiketter skrivs inte ut korrekt om du inte använder streckkodsetiketter som stöds och du väljer rätt etikettstorlek i streckkodsmallen.
  5. Har alla produkter och varianter som du skriver ut etiketter för fått streckkodsnummer? Om det finns produkter utan streckkodsnummer i Shopify ska du lägga till streckkoderna innan du skriver ut etiketterna.
  6. Är skrivaren pausad? Kontrollera statusen på din etikettskrivare och se till att den inte är pausad och att den inte har några utskriftsjobb i kö.
  7. Skriver skrivaren ut tomma etiketter? Det kan hända att du behöver rengöra skrivaren. Du kan hitta instruktioner för rengöring av skrivaren i [tillverkarens bruksanvisning (Dymo eller Zebra).
  8. För skrivaren Dymo LabelWriter Wireless: Ser du några blinkande lampor på sidan av skrivaren? Använd tillverkarens felsökningsmanual för att hitta orsaken till problemet om så är fallet.