WisePad 3-kaartlezer

De WisePad 3-kaartlezer is een PCI-compatibele kaartlezer die draadloos verbinding maakt met je iPad of iPhone. Je kunt de WisePad 3-kaartlezer gebruiken om contactloze betalingen en betalingen met chipkaart te accepteren met de Shopify POS-app.

Vereisten voor kaartlezers

Als je de WisePad 3-kaartlezer wilt gebruiken, zorg je ervoor dat je aan de volgende vereisten voldoet:

• Je winkel is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Nederland, Denemarken, België, Spanje, Australië (exclusief Norfolkeiland) of Nieuw-Zeeland;
  • Shopify Payments is geactiveerd als de betalingsprovider van je winkel
  • je gebruikt de Shopify POS-app

Vereisten voor mobiele apparaten voor WisePad

Je moet een compatibele iPad of iPhone gebruiken met iOS 12.5.1 of hoger en die Bluetooth 4.2 of hoger ondersteunt.

Apparaten die werken met de WisePad 3-kaartlezer
Compatibele apparaten Beschrijving
iPhone iPhone 5 of nieuwer met iOS 12.2 of hoger
iPad Air Generatie 2 of nieuwer met iOS 12.2 of hoger
iPad Generatie 4 of nieuwer met iOS 12.2 of hoger
iPad mini Generatie 2 of nieuwer met iOS 12.2 of hoger
iPad Pro Alle iPad Pro-modellen met iOS 12.2 of hoger

Ondersteunde betaalmethoden

De WisePad 3-kaartlezer ondersteunt de volgende betaalmethoden:

• Visa
  • MasterCard
  • American Express
  • EFTPOS co-branded kaarten (alleen Australië)
  • Apple Pay
  • Google Pay

De WisePad 3-kaartlezer ondersteunt contactloze verificatie en verificatie met chipkaart en pincode. Swipen wordt niet ondersteund (magstripe).

Waar kun je de WisePad 3-kaartlezer kopen?

De WisePad 3-kaartlezer is verkrijgbaar in de Shopify Hardware Store in ondersteunde landen.

De WisePad 3 is vergrendeld in de regio en kan alleen worden gebruikt voor het verwerken van transacties in ondersteunde landen in Europa of Azië, afhankelijk van het land waarin deze is gekocht. Als je bijvoorbeeld je WisePad 3-kaartlezer in Duitsland hebt gekocht, kun je die WisePad gebruiken in andere ondersteunde Europese landen, zoals Ierland, maar niet in Australië, omdat dit in de regio Azië is.

Ondersteunde WisePads 3 landen per regio.
Ondersteunde landen WisePad 3 regio
Australië (exclusief Norfolk Island) Aziatisch-Pacifisch
België Europa
Denemarken Europa
Ierland Europa
Duitsland Europa
Nederland Europa
Nieuw Zeeland Aziatisch-Pacifisch
Spanje Europa
Verenigd Koninkrijk Europa

De WisePad 3-kaartlezer in- en uitschakelen

Je kunt de WisePad 3-kaartlezer in- en uitschakelen door de aan/uit-knop kort in te drukken. De statuslampjes gaan branden als de kaartlezer is ingeschakeld. Als je de lezer al hebt gekoppeld en verbonden met je POS-apparaat, maakt de lezer automatisch opnieuw verbinding met het apparaat.

Dee WisePad 3-kaartlezer opladen

Je kunt de WisePad 3-kaartlezer opladen met de meegeleverde USB-kabel Stop het kleine deel van de USB-connector in de kaartlezer en sluit het grotere deel aan op een telefoonoplader of computer als je de lezer wilt opladen.

Het kan 3 tot 4 uur duren voordat de WisePad 3-kaartlezer volledig is opgeladen. Nadat de lezer volledig is opgeladen, zou de batterij ongeveer 500-600 transacties mee moeten gaan. Het is raadzaam de kaartlezer elke dag op te laden, zodat je zeker weet dat deze altijd klaar is om transacties te verwerken. Je kunt het resterende batterijvermogen controleren door naar het batterijpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm van de kaartlezer te kijken.

De WisePad 3-kaartlezer koppelen en verbinden met je POS-apparaat

Als je de kaartlezer met Shopify POS wilt gebruiken, koppel je de kaartlezer eerst via Shopify POS aan jouw apparaat. Nadat de lezer en het apparaat zijn gekoppeld, maakt de lezer automatisch verbinding met het apparaat wanneer beide aanstaan en binnen het bereik zijn.

Stappen

1. Druk kort op de aan/uit-knop om de lezer in te schakelen.

2. Tik in Shopify POS op > Instellingen > Hardware instellen.

3. Tik op Kaartlezer.

4. Tik op de pagina Lezer selecteren op WisePad 3.

5. Wanneer de kaartlezer wordt weergegeven onder Beschikbare kaartlezers, tik daarnaast op Verbinden.

De WisePad 3-kaartlezer ontkoppelen van je POS-apparaat

Je kunt de WisePad 3-kaartlezer met maar één apparaat tegelijk gebruiken. Koppel de kaartlezer eerst los van het huidige apparaat als je de lezer met een ander apparaat wilt gebruiken.

Stappen

1. Tik in Shopify POS op = en vervolgens op Instellingen.

2. Tik op Verbonden hardware beheren.

3. Tik op de naam van je verbonden kaartlezer.

4. Tik op Kaartlezer vergeten.

De taalinstelling op de WisePad 3-kaartlezer wijzigen

Je kunt de taal voor de WisePad 3-kaartlezer selecteren. De taalopties in de instellingen worden per regio vooraf ingesteld. Ze verschillen dus per land.

Stappen

1. Druk op de aan/uit-knop.

2. Druk drie keer op de pijl omlaag om naar het taalmenu te gaan.

3. Druk op de knop Enter om je taalkeuze te selecteren.

Een betaling accepteren met de WisePad 3-kaartlezer

Je kunt de WisePad 3-kaartlezer gebruiken om betalingen met chipkaarten en pincodes of contactloze betalingen te accepteren.

Contactloos betalen kan worden beperkt tot aankopen onder een bepaald bedrag, afhankelijk van het betalingstype of het land waarin je bedrijf is gevestigd. Om aankopen voor grotere bedragen te doen, of als klanten hun limiet voor contactloze betalingen hebben overschreden, kunnen klanten hun pas insteken en vervolgens hun pincode invoeren.

Stappen

1. Tik in Shopify POS op Checkout. Als de WisePad 3-kaartlezer is aangesloten en gereed is, wordt de optie Tik of steek kaart in weergegeven.

2. Laat de klant contactloos betalen of de kaart in de lezer steken. De chip moet naar boven en naar het Shopify-logo toe wijzen.

3. Wanneer de transactie is geslaagd, kan de klant de kaart verwijderen.

4. Kies of je een bon en de bezorgmethode wilt verstrekken.

Problemen met de WisePad 3-kaartlezer oplossen

Hieronder volgen stappen voor het oplossen van de meest voorkomende problemen bij de WisePad 3-kaartlezer.

De WisePad 3-kaartlezer wordt niet gekoppeld aan mijn POS-apparaat

1. Controleer of Bluetooth op je Shopify POS-apparaat is ingeschakeld.

2. Controleer of de POS-app toestemming heeft om verbinding te maken met Bluetooth in je apparaatinstellingen.

3. Controleer of je internetverbinding stabiel is.

4. Controleer of de WisePad 3-kaartlezer meer dan 50% is opgeladen. Als dat niet zo is, laad je de lezer weer op tot meer dan 50% voordat je het opnieuw probeert. Er kunnen zich namelijk problemen voordoen met koppelen als het apparaat voor minder dan 50% is opgeladen, zelfs als het is aangesloten.

5. Controleer of de WisePad 3-kaartlezer met een ander apparaat is verbonden. Als dat zo is, koppel deze dan los van dat apparaat voordat je de terminal probeert te koppelen aan een nieuw apparaat.

6. Schakel de POS-app op je apparaat uit en opnieuw in.

De verbinding tussen de WisePad 3-kaartlezer en mijn POS-apparaat wordt verbroken

1. Controleer of de WisePad 3-kaartlezer voldoende is opgeladen. Laad de kaartlezer zo nodig op.

2. Druk kort op de aan/uit-knop van de WisePad 3-kaartlezer om deze te activeren.

3. Controleer of de WisePad 3-kaartlezer binnen het Bluetooth-bereik van het POS-apparaat ligt.

4. Controleer of je internetverbinding stabiel is.

5. Ontkoppel de WisePad 3-kaartlezer van je POS-apparaat en koppel hem weer.

6. Stel de POS-app opnieuw in op je apparaat.