WisePad 3-kaartlezer

De WisePad 3-kaartlezer is een PCI-compatibele kaartlezer die draadloos verbinding maakt met je POS-apparaat. Je kunt de WisePad 3-kaartlezer gebruiken om contactloze betalingen en betalingen met chipkaart te accepteren met de Shopify POS-app.

Vereisten voor kaartlezers

Als je de WisePad 3-kaartlezer wilt gebruiken, zorg je ervoor dat je aan de volgende vereisten voldoet:

• Je winkel is gevestigd in een land dat Shopify POS ondersteunt.
  • Shopify Payments is geactiveerd als de betalingsprovider van je winkel.
  • Je fysieke winkellocaties zijn in hetzelfde land gevestigd als je winkel.
  • Je verkoopt in de lokale valuta die past bij je fysieke winkellocatie.
  • Je gebruikt de Shopify POS-app.

Vereisten voor mobiele apparaten voor WisePad

Gebruik een compatibele iPad met iPadOS 15 of hoger, iPhone met iOS 15 of hoger, of een Android-apparaat met versie 10 of hoger. Beide soorten apparaten dienen Bluetooth 4.2 of hoger te ondersteunen.

De Shopify POS-app werkt op apparaten die aan de volgende vereisten voldoen:

Apparaten die werken met de Shopify POS-app
Apparaat Beschrijving
iPhone iPhone 7 of nieuwer met iOS 15 of hoger
iPad Air Generatie 2 of nieuwer met iPadOS 15 of hoger
iPad Generatie 5 of nieuwer met iPadOS 15 of hoger
iPad mini Generatie 4 of nieuwer met iPadOS 15 of hoger
iPad Pro Alle iPad Pro-modellen met iPadOS 15 of hoger
Android Telefoon of tablet met officiële Android-versie 10.0 of hoger

De Shopify POS-app is alleen beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten. Deze is niet beschikbaar voor desktopcomputers.

iOS 14-machtiging vereisten

Als je je apparaat hebt bijgewerkt naar iOS 14 of hoger en Shopify-apps van externe partijen gebruikt, kan het nodig zijn om Cross-websitetracking te activeren in de iOS-instellingen. Met Cross-websitetracking kunnen Shopify-apps van externe partijen die je in het Shopify-beheercentrum hebt geïnstalleerd, in verbinding blijven met Shopify Inbox, Shopify Point of Sale en de Shopify-app.

Voer de volgende stappen uit om Cross-websitetracking te activeren:

1. Open de Instellingsapp op je apparaat.
  2. Tik op Shopify, Shopify POS of Shopify Inbox.
  3. Activeer Cross-websitetracking toestaan.

Ondersteunde betaalmethoden

De WisePad 3-kaartlezer ondersteunt de volgende betaalmethoden:

• Visa en Visa Debit
  • MasterCard en Mastercard Debit
  • American Express
  • Discover (alleen Canada en VK)
  • Diner's Club (alleen Canada en VK)
  • eftpos (alleen Australië)
  • Interac (alleen Canada)
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • Samsung Pay

De WisePad 3-kaartlezer ondersteunt contactloze verificatie en verificatie met chipkaart en pincode. Swipen wordt niet ondersteund.

De meeste nationale betaalkaarten, zoals Interac, Girocard of eftpos die een co-branding hebben met Visa of Mastercard, kunnen via Visa of Mastercard betalingen verwerken buiten de landen waar ze zijn uitgegeven.

Waar kun je de WisePad 3-kaartlezer kopen?

De WisePad 3-kaartlezer is verkrijgbaar in de Shopify Hardware Store in ondersteunde landen.

De WisePad 3-kaartlezer in- en uitschakelen

Je kunt de WisePad 3-kaartlezer in- en uitschakelen door de aan/uit-knop kort in te drukken. De statuslampjes gaan branden als de kaartlezer is ingeschakeld. Als je de lezer al hebt gekoppeld en verbonden met je POS-apparaat, maakt de lezer automatisch opnieuw verbinding met het apparaat.

Na 30 seconden van inactiviteit gaat de WisePad 3-kaartlezer de modus in en gaat het scherm over. De kaartlezer blijft verbonden met Shopify POS terwijl je in de stand-bymodus staat en verlaat automatisch de slaapstand wanneer je de activiteit hervat. Wanneer de kaartlezer op batterijvermogen staat, wordt deze na 10 uur inactiviteit automatisch uitgeschakeld. Houd de aan-uitknop ingedrukt totdat het scherm een bevestiging geeft om de kaartlezer uit te schakelen en druk vervolgens op de groene knop om de kaartlezer handmatig uit te schakelen. Je hoeft de lezer niet uit te schakelen om het vermogen te behouden.

De WisePad 3-kaartlezer opladen

Je kunt de WisePad 3-kaartlezer opladen met de meegeleverde USB-kabel Stop het kleine deel van de USB-connector in de kaartlezer en sluit het grotere deel aan op een telefoonoplader of computer als je de lezer wilt opladen.

Het kan drie tot vier uur duren voordat de WisePad 3-kaartlezer volledig is opgeladen. Nadat de lezer volledig is opgeladen, kan de batterij ongeveer 500-600 transacties meegaan. Laad de kaartlezer elke dag op, zodat deze altijd klaar is om transacties te verwerken. Je kunt het resterende batterijvermogen zien aan het batterijpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm van de kaartlezer.

De WisePad 3-kaartlezer koppelen en verbinden met je POS-apparaat

Als je de kaartlezer met Shopify POS wilt gebruiken, koppel je de kaartlezer eerst via Shopify POS aan jouw apparaat. Nadat de lezer en het apparaat zijn gekoppeld, maakt de lezer automatisch verbinding met het apparaat wanneer beide aanstaan en binnen het bereik zijn.

Stappen

1. Druk kort op de aan/uit-knop om de lezer in te schakelen.
  2. Tik in Shopify POS op > Instellingen > Hardware instellen.
  3. Tik op Kaartlezer.
  4. Tik op de pagina Lezer selecteren op WisePad 3.
  5. Wanneer de kaartlezer wordt weergegeven onder Beschikbare kaartlezers, tik je ernaast op Verbinden.

De WisePad 3-kaartlezer loskoppelen van je POS-apparaat

Je kunt de WisePad 3-kaartlezer met maar één apparaat tegelijk gebruiken. Koppel de kaartlezer eerst los van het huidige apparaat als je de lezer met een ander apparaat wilt gebruiken.

Stappen

1. Tik in Shopify POS op = en vervolgens op Instellingen.
  2. Tik op Verbonden hardware beheren.
  3. Tik op de naam van je verbonden kaartlezer.
  4. Tik op Kaartlezer vergeten.

De taalinstelling op de WisePad 3-kaartlezer wijzigen

Je kunt de taal voor de WisePad 3-kaartlezer selecteren. De taalopties in de instellingen worden per regio vooraf ingesteld. Ze verschillen dus per land.

Stappen

1. Druk op de aan/uit-knop.
  2. Druk drie keer op de pijl omlaag om naar het taalmenu te gaan.
  3. Druk op de knop Enter om je taalkeuze te selecteren.

Betalingen accepteren met de WisePad 3-kaartlezer

Je kunt de WisePad 3-kaartlezer gebruiken om betalingen met chipkaarten en pincodes of contactloze betalingen te accepteren.

Contactloos betalen kan worden beperkt tot aankopen onder een bepaald bedrag, afhankelijk van het betalingstype of het land waarin je bedrijf is gevestigd. Om aankopen voor grotere bedragen te doen, of als klanten hun limiet voor contactloze betalingen hebben overschreden, kunnen klanten hun pas insteken en vervolgens hun pincode invoeren.

Stappen

1. Tik in Shopify POS op Checkout. Als de WisePad 3-kaartlezer is aangesloten en gereed is, wordt de optie Tik of steek kaart in weergegeven.
  2. Laat de klant met de kaart op de lezer tikken of de kaart in de lezer steken. De chip moet naar boven en naar het Shopify-logo toe gericht zijn. Wanneer de transactie is geslaagd, kan de klant de kaart verwijderen.
  3. Kies of je een bon en de bezorgmethode wilt verstrekken.

Problemen met de WisePad 3-kaartlezer oplossen

Hieronder volgen stappen voor het oplossen van de meest voorkomende problemen bij de WisePad 3-kaartlezer.

De WisePad 3-kaartlezer wordt niet gekoppeld aan mijn POS-apparaat

1. Controleer of Bluetooth op je Shopify POS-apparaat is ingeschakeld.

2. Controleer of de POS-app toestemming heeft om verbinding te maken met Bluetooth in je apparaatinstellingen.

3. Controleer of je een stabiele internetverbinding hebt. Shopify POS moet verbinding maken met het internet via wifi of de mobiele gegevens van je apparaat om betalingen te kunnen verwerken. Als je geen verbinding met het internet kunt maken, gebruik dan een andere betaalwijze wanneer je offline bent.

4. Controleer of de WisePad 3-kaartlezer meer dan 50% is opgeladen. Als dat niet zo is, laad je de lezer weer op tot meer dan 50% voordat je het opnieuw probeert. Er kunnen zich namelijk problemen voordoen met koppelen als het apparaat voor minder dan 50% is opgeladen, zelfs als het is aangesloten.

5. Controleer of de WisePad 3-kaartlezer met een ander apparaat is verbonden. Als dat zo is, koppel deze dan los van dat apparaat voordat je de terminal probeert te koppelen aan een nieuw apparaat.

6. Schakel de POS-app op je apparaat uit en opnieuw in.

De verbinding tussen de WisePad 3-kaartlezer en mijn POS-apparaat wordt verbroken

1. Controleer of de WisePad 3-kaartlezer voldoende is opgeladen. Laad de kaartlezer zo nodig op.

2. Druk kort op de aan/uit-knop van de WisePad 3-kaartlezer om deze te activeren.

3. Controleer of de WisePad 3-kaartlezer binnen het Bluetooth-bereik van het POS-apparaat ligt.

4. Controleer of je een stabiele internetverbinding hebt. Shopify POS moet verbinding maken met het internet via wifi of de mobiele gegevens van je apparaat om betalingen te kunnen verwerken. Als je geen verbinding met het internet kunt maken, gebruik dan een andere betaalwijze wanneer je offline bent.

5. Ontkoppel de WisePad 3-kaartlezer van je POS-apparaat en koppel hem weer.

6. Stel de POS-app opnieuw in op je apparaat.

Systeem gemanipuleerd

Als de schermfout voor een gefraudeerde status wordt weergegeven op je WisePad 3-kaartlezer, kan de lezer niet meer worden gebruikt en moet je deze vervangen.

Verbindingsproblemen

Als je WisePad 3-lezer een bericht van de Wake-kaartlezer weergeeft en geen verbinding kan maken, klik je op Lukt het niet?vanaf de pagina met gegevens van de kaartlezer. Nadat je op Lukt het niet? hebt geklikt, wordt de verbinding met de WisePad 3-lezer opnieuw gemaakt.

Updates die vastlopen, traag zijn of mislukken

Zorg ervoor dat je aan de volgende vereisten voldoet om je WisePad 3-lezer te gebruiken:

• Je WisePad 3-lezer is tot minimaal 50% opgeladen.
  • Je iOS- of Android-apparaat is verbonden met een stabiele wifiverbinding.
  • Je hebt versie 6.34 of hoger van Shopify POS.

Stappen

1. Sluit de Point of Sale (POS)-app gedwongen.
  2. Open de POS-app opnieuw.
  3. Tik op ☰ in de rechteronderzijde van de POS-app en tik op Instellingen.
  4. Ga naar Verbonden hardware beheren > WisePad 3 en > De lezer vergeten.
  5. Tik opnieuw op ☰ in de rechteronderzijde van de POS-app en tik op Instellingen.
  6. Ga naar Hardware instellen >Kaartlezers > WisePad 3.

Als het probleem aanhoudt, kun je een pinhole-reset doen door met een speld of een paperclip de reset-knop 5 seconden ingedrukt te houden. Met deze actie wordt het apparaat opnieuw gekoppeld. De reset-knop bevindt zich aan de rechterkant van het apparaat, onder de oplaadpoort.

Gekoppeld aan een ander apparaat

Als de WisePad 3-kaartlezer is gekoppeld aan een ander iOS- of Android-apparaat, verschijnt de WisePad 3-kaartlezer niet in de lijst met beschikbare kaartlezers wanneer je probeert de kaartlezer in te stellen in de POS-app.

Kan betalingen niet verwerken

Als je geen betalingen kunt verwerken omdat de betaling met de POS-app is mislukt, probeer je de volgende stappen om het probleem op te lossen:

• Zorg ervoor dat locatieservices voor de POS-app zijn ingesteld op Altijd of Alleen wanneer je de app gebruikt.
  • Herstart de POS-app en probeer opnieuw een betaling.

Overschakelen van Tik, chip en swipe naar WisePad 3

Houd je Tik-, chip- en swipe-kaartlezer bij de hand, maar uitgeschakeld voor het geval je problemen hebt met je WisePad 3, of liever teruggaat naar de Tik-, chip- en swipe-lezer. Als je de Tik-, chip- en swipe-lezer uit laat, zorg je ervoor dat de POS-app aan de WisePad 3 blijft gekoppeld als de hoofdkaartverwerkingseenheid.

De kaartlezer reageert niet bij het plaatsen van een kaart

Als de kaartlezer niet reageert wanneer je een kaart plaatst, reinig dan de chipsleuf:

1. Vouw een papiertje dubbel totdat dit dezelfde dikte heeft als een creditcard.
  2. Plaats het gevouwen papier in de chipsleuf en beweeg het papier van links naar rechts en van voor naar achter.
  3. Haal het papier uit de sleuf en gebruik vervolgens een luchtdrukreiniger om de chipsleuf schoon te maken.

Meer tips voor probleemoplossing voordat je een rapport verstuurt naar Shopify Support

• Blaas nooit in de chipsleuf, want de speekseldeeltjes kunnen de chipcontacten aantasten.
  • Gebruik geen kleefmiddel zoals plakbriefjes of plakband, aangezien dit resten kan achterlaten die vuil opnemen.
  • Gebruik een blik perslucht om eventuele resten in de chipsleuf te verwijderen.
  • Gebruik isopropylalcohol en dunne wattenstaafjes om de contacten in de chipsleuf voorzichtig schoon te maken.