WisePad 3-creditcardlezer

De WisePad 3-terminal is een PCI-compatibele kaartlezer die draadloos verbinding maakt met je iPad of iPhone. Je kunt WisePad 3-terminal gebruiken om contactloze betalingen en chipkaartbetalingen te accepteren met de Shopify POS-app.

Vereisten voor kaartlezers

Om de WisePad 3-terminal te gebruiken, moet je aan de volgende vereisten voldoen:

• je winkel is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk of Ierland
  • Shopify Payments is geactiveerd als de betalingsprovider van je winkel
  • je gebruikt de nieuwe Shopify POS

Vereisten voor mobiele apparaten voor WisePad

Je moet een compatibele iPad of iPhone gebruiken met iOS 12.5.1 of hoger en Bluetooth 4.2 of hoger ondersteunt.

Apparaten die werken met de WisePad 3-terminal
Compatibele apparaten Beschrijving
iPhone iPhone 5 of nieuwer met iOS 12 of hoger
iPad Air Generatie 2 of nieuwer met iOS 12 of hoger
iPad Generatie 4 of nieuwer met iOS 12 of hoger
iPad mini Generatie 2 of nieuwer met iOS 12 of hoger
iPad Pro Alle iPad Pro-modellen met iOS 12 of hoger

Ondersteunde betaalmethoden

De WisePad 3-terminal ondersteunt de volgende betaalmethoden:

• Visa
  • MasterCard
  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay

De WisePad 3-terminal ondersteunt zowel de verificatie van chipkaarten en pincodes als de verificatie van contactloze kaarten. Het ondersteunt niet swipen (magstripe).

Verkooppunten van WisePad 3-terminal

De WisePad 3-terminal is verkrijgbaar in de Shopify Hardware Store in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

De WisePad 3 in- en uitschakelen

Druk op de aan/uit-knop om de WisePad 3-creditcardlezer aan te zetten. De statuslampjes gaan branden. Als je de lezer al hebt gekoppeld en verbonden met je POS-apparaat, maakt de lezer automatisch opnieuw verbinding met het apparaat.

Laad de WisePad 3-terminal op

Je kunt de WisePad 3-creditcardlezer opladen met de meegeleverde USB-kabel. Stop het kleine deel van de USB-connector in de kaartlezer of de standaard om de lezer op te laden en sluit het grotere deel aan op een telefoonoplader of computer.

Het duurt drie tot vier uur voordat de WisePad 3 uur is opgeladen. Nadat de lezer volledig is opgeladen, zou de batterij ongeveer 500-600 transacties mee moeten gaan. We raden je aan de terminal dagelijks op te laden om ervoor te zorgen dat deze altijd klaar is om transacties te verwerken. Je kunt de resterende hoeveelheid kosten controleren in de terminal van de WisePad door naar het batterijpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm te kijken.

De WisePad 3-terminal koppelen en verbinden met je POS-apparaat

Om de WisePad 3-terminal met Shopify POS te kunnen gebruiken, moet je de lezer koppelen met je apparaat via Shopify POS. Nadat de lezer en het apparaat zijn gekoppeld, maakt de lezer automatisch verbinding met het apparaat wanneer beide aanstaan en binnen het bereik zijn.

Stappen

1. Druk kort op de aan/uit-knop om de lezer in te schakelen.

2. Tik in Shopify POS op > Instellingen > Hardware instellen.

3. Tik op Kaartlezer.

4. Tik op de pagina Lezer selecteren op WisePad 3.

5. Wanneer de kaartlezer wordt weergegeven onder Beschikbare kaartlezers, tik daarnaast op Verbinden.

De WisePad 3-terminal los krijgen van je POS-apparaat

Je kunt de WisePad 3-terminal met één apparaat tegelijk gebruiken. Als je de kaartlezer met een ander apparaat wilt gebruiken, moet je deze eerst loskoppelen van het huidige apparaat.

Stappen

1. Tik in Shopify POS op = en vervolgens op Instellingen.

2. Tik op Verbonden hardware beheren.

3. Tik op de naam van je verbonden kaartlezer.

4. Tik op Kaartlezer vergeten.

Accepteer een betaling met de WisePad 3-terminal

Je kunt de WisePad 3-terminal gebruiken om contactloze betalingen en betalingen met chipkaarten en pincodes te accepteren.

Contactloos betalen kan worden beperkt tot aankopen onder een bepaald bedrag, afhankelijk van het betalingstype of het land waarin je bedrijf is gevestigd. Om aankopen voor grotere bedragen te doen, of als je klant hun tik-limiet heeft overschreden, kan je klant de kaart invoegen en vervolgens de pincode invoeren.

Stappen

1. Tik in Shopify POS op Checkout. Als de WisePad 3-terminal is aangesloten en gereed is, komt de optie Tikken of kaart invoegen beschikbaar.

2. Laat de klant contactloos betalen of zijn kaart in de lezer steken. De chip moet naar boven en naar het Shopify-logo toe wijzen.

3. Wanneer de transactie is geslaagd, kan de klant zijn of haar kaart verwijderen.

4. Kies of je een bon en de bezorgmethode wilt verstrekken.

Problemen met de WisePad 3-terminal oplossen

Hieronder volgen de meest voorkomende stappen voor probleemoplossing voor de WisePad 3-terminal.

De WisePad 3-terminal wordt niet gekoppeld aan mijn POS-apparaat

1. Controleer of Bluetooth op je Shopify POS-apparaat is ingeschakeld.

2. Controleer of de POS-app toestemming heeft om verbinding te maken met Bluetooth in je apparaatinstellingen.

3. Controleer of je internetverbinding stabiel is.

4. Controleer of de WisePad 3-terminal is verbonden met een ander apparaat. Als dat zo is, koppel deze dan los van dat apparaat voordat je de terminal probeert te koppelen aan een nieuw apparaat.

5. Schakel de POS-app op je apparaat uit en opnieuw in.

De WisePad 3-terminal wordt losgekoppeld van mijn POS-apparaat

1. Controleer of de WisePad 3-terminal voldoende batterij heeft. Laad de terminal indien nodig op.

2. Druk op de aan/uit-knop van de WisePad 3-terminal om deze te wekken.

3. Controleer of de WisePad 3-terminal zich binnen het Bluetooth-bereik van het POS-apparaat ligt.

4. Controleer of je internetverbinding stabiel is.

5. Koppel de WisePad 3-terminal los en repareer deze met je POS-apparaat.

6. Stel de POS-app opnieuw in op je apparaat.