Apple Pay

Apple Pay-introduksjonsbilde

Apple Pay lar kunder betale enkelt og sikkert gjennom nettbutikken din. Med Apple Pay kan kundene betale i nettbutikken med Safari på iPhone, iPad og Mac.

Apple Pay tilbyr en hurtigbetalingsprosess. Når en kunde betaler for bestillingen med Apple Pay, trenger de ikke å manuelt oppgi kredittkortinformasjonen eller leveringsadressen. Kunden trykker på Apple Pay-knappen og skanner fingeravtrykket, og Apple Pay gir informasjonen videre til betalingsleverandøren. Finn ut mer om hurtigkasser.

Krav

Hvis du vil aktivere Apple Pay-knappen i nettbutikken, må du oppfylle følgende krav:

• Du må bruke én av følgende kredittkortbetalingsleverandører:

• Shopify Payments
    • Stripe
    • First Data Payeezy
    • Authorize.net
    • CyberSource
  • Du må ha aktivert SSL i butikkdomenet.

• Butikken må følge Apples Veiledninger for akseptabel bruk.

Enheter som støtter Apple Pay

For å se Apple Pay-knappen må kundene bruke Safari på iOS 11 eller MacOS High Sierra på én av følgende enheter

• iPhone (SE, 6, 6 Plus eller nyere)
  • iPad (Pro, Air 2, mini 3 eller nyere)
  • Apple Watch
  • MacBook Pro med Touch ID
  • Enhver Mac-modell (2012 eller nyere) pluss en Apple Pay-aktivert iPhone eller Apple Watch

Aktiver Apple Pay

1. I seksjonen for kredittkort-betalingsleverandøren klikker du på Rediger:

2. Velg Apple Pay i AKSELERERTE BETALINGER-seksjonen:

Avkrysningsboks for Apple Pay

3. Klikk på Lagre.

Kundene kan nå bruke Apple Pay til å sjekke ut av butikken.

Kundeopplevelse

Når en kunde besøker nettbutikken med Safari på iOS 10 eller macOS Sierra, vil de se en knapp med Apple Pay-logoen:

«Kjøp med Apple Pay»-knappen som vises i butikken

kunden kan trykke på knappen for å gjøre et kjøp med Apple Pay. Etter de har gjort dette vil de se levering- og faktureringsinformasjonen de la til i lommeboken, samt kostnaden på bestillingen, leveringssatser og avgifter. Kunden må deretter verifisere kjøpet. Verifiseringsprosessen kan til en viss grad variere ut ifra hvilken enheten kundden bruker:

På en iPhone eller iPad

En melding vises på enheten som ber dem om å bekrefte kjøpet ved å bruke Touch ID på enheten. Kunden skanner fingeravtrykket deres på enhetens Touch ID for å verifisere kjøpet.

På en Macbook med Touch ID

En melding vises på kundens Touch Bar som ber dem om å bekrefte kjøpet ved å bruke Touch ID på Macbooken. Kunden skanner fingeravtrykket deres på Touch ID for å verifisere kjøpet.

På en Mac uten Touch ID

Hvis kunden ikke har Touch ID, kan de bruke Apple Pay på Macen deres med en annen enhet, som en iPhone, iPad eller Apple Watch. Kunden må da bekrefte tilkoblingsbarheten ved ¨å kontrollere at enheten og datamaskinen oppfyller følgende oppsettskrav:

• De er nærmere hverandre.
  • Bluetooth er påslått.
  • De er begge logget på samme iCloud-konto.

En dialog vises på kundens datamaskin som ber dem om å bekrefte kjøpet ved å bruke Touch ID på den andre enheten. Kunden skanner fingeravtrykket deres på enheten for å godkjenne kjøpet.

Feilsøking

Apple Pay vises ikke i administratoren

Hvis du bruker Cybersource, Authourize.net eller First Data Payeezy og ikke ser alternativet om å aktivere Apple Pay i administratoren, må du be betalingsbehandleren om å slå på nettverktokenisering. Hvis du bruker Stripe, må du passe på at du har godtatt Apple Pays spesifikke vilkår for bruk fra Stripe-instrumentbordet. Hvis du ikke er sikker på hvem betalingsbehandleren din er, bør du snakke med banken din eller kjøpmannskontotilbyderen.

Apple Pay-knappen vises ikke i kassen

For å se Apple Pay-knappen i kassen må du bruke Safari på iOS 10 eller macOS Sierra. Hvis du bruker den siste versjonen av Safari og knappen fortsatt ikke vises, må du passe på at du oppfyller alle kravene for å bruke Apple Pay.

Apple Pay-knappen vises ikke i handlekurvskuffen

Hvis du har en handlekurvskuff eller -pop-up i butikken, risikerer du at Apple Pay-knappen ikke vises. Du kan legge til JavaScript til temaet for å sikre at knappen vises i handlekurvskuffen.

Kunden kan ikke legge inn en rabattkode

Kundene kan kun bruke rabattkoder med Apple Pay hvis de legger inn en rabattkode på kassesiden før de klikker på Apple Pay-knappen. Hvis du viser Apple Pay-knappen på handlekurvsiden, kan ikke kundene gå til kassen for å legge inn en rabattkode. For å sikre at kundene dine kan bruke rabattkoder med Apple Pay, må du vise Apple Pay-knappen i kassen.

Feil med betaling med Apple Pay på en Mac

Hvis du ser en feilmelding etter du prøver å betale med Apple Pay på en Mac, kan det være et kommunikasjonsproblem mellom telefonen og datamaskinen. Kunden må da bekrefte tilkoblingsbarheten ved å kontrollere at telefonen og datamaskinen oppfyller følgende oppsettskrav:

• De er nærmere hverandre.
  • Bluetooth er påslått.
  • De er begge logget på samme iCloud-konto.

Leveringsbegrensninger

Som følge av delvis postnummertilgjengelighet fra Apple Pay, kan fraktpriser beregnet av frakttjenestene i enkelte fjerntliggende områder i Canada bli feilaktig beregnet. De fleste canadiske adresser er ikke rammet av dette problemet.

Andre måter å godta Apple Pay

Fysisk bruk av Apple Pay

Apple Pay er tilgjengelig for fysisk bruk hvis du benytter deg av Shopifys salgssted i USA eller Storbritannia. Med en støttet kortleser kan du gi kundene dine mulighet om å betale med Apple Pay gjennom en iPhone eller Apple Watch. Betalingen behandles med en gang, og kunden trenger ikke å bruke kredittkortet eller angi betalingsinformasjoen med tastaturet til iOS-enheten.

Apple Pay Cash

Apple Pay Cash er tilgjengelig hvis forretningen din er i USA og Discover er aktivert i betalingsinnstillingene. Du kan gi kundene dine mulighet om å betale med Apple Pay Cash-kortet deres ved å bruke en iPhone eller Apple Watch. Hvis du befinner deg utenfor USA, må du kontrollere med betalingsleverandøren for å se om de støtter Discover.

Apple Pay i mobilapper

Apple Pay er tilgjengelig hvis butikken har en iOS-app som bruker iOS Buy SDK.

Vanlige spørsmål

Hva slags kredittkort kan kundene mine bruke med Apple Pay?

Kredittkortbetalingsleverandøren du bruker avgjør hvilke kredittkort kundene kan bruke når de kjøper produktene dine med Apple Pay. For å bruke Apple Pay må kundene legge til kredittkortinformasjonen til Apple Pay-lommeboken. Hvis betalingsleverandøren du bruker ikke godtar typen kredittkort kunden legger til i Apple Pay-lommeboken, vil ikke denne kunden kunne betale for produktene dine med Apple Pay.

Hvordan ser en Apple Pay-bestilling ut?

Hvis du vil bruke Apple Pay må betalingsbehandleren støtte nettverkstokenisering. Et resultat av dette er at du ikke ser de siste fire sifrene av kundens kredittkortnummer i en bestillings betalingsinformasjon. I stedet ser du de siste fire sifrene av kundens Apple Pay-enhetskontonummer.