Aktivere Apple Pay

Apple Pay tilbyr en hurtigkasseprosess som lar kundene betale raskt og sikkert i nettbutikken.

Når en kunde betaler for bestillingen med Apple Pay, trenger de ikke å oppgi kredittkortopplysninger eller leveringsadresse manuelt. Kunden trykker eller klikker på Apple Pay-knappen, skanner fingeravtrykket eller bruker Face ID på en kompatibel enhet, og deretter leverer Apple Pay betalingsinformasjonen til betalingsleverandøren.

Du betaler ingen ekstra gebyrer for å godta betalinger med Apple Pay. Du fortsetter å betale de vanlige behandlingsavgiftene som er tilknyttet betalingsleverandøren. Finn ut mer om hurtigkasser.

Krav

Hvis du vil aktivere Apple Pay-knappen i nettbutikken, må du oppfylle følgende krav:

Enheter som støtter Apple Pay

For å se Apple Pay-knappen i nettbutikken må kundene bruke Safari-nettleseren på en av enhetene som er kompatible med Apple Pay.

Krav for abonnementer

Du må oppfylle følgende krav for å la kundene bruke Apple Pay når de kjøper abonnementsprodukter gjennom nettbutikken:

• Butikken må bruke Shopify Payments.
  • Bedriften din må være lokalisert i USA, Canada, Australia eller New Zealand.
  • Kundene må betale med et Mastercard- eller Visa-kort.

Aktiver Apple Pay

Hvis du oppfyller kravene, kan du aktivere Apple Pay for nettbutikken i Shopify-administrator.

Trinn:

Aktiver Apple Pay i Frankrike med Shopify Payments

Hvis du oppfyller kravene og bedriften din er basert i Frankrike, kan du aktivere Apple Pay ved hjelp av følgende trinn.

Trinn:

Kundeopplevelse

Når en kunde besøker nettbutikken med en kompatibel enhet, vises en dynamisk knapp for å gå til kassen med Apple Pay-logoen.

Kunden kan trykke på knappen for å gjøre et kjøp med Apple Pay. Frakt- og leveringsinformasjonen som er registrert i Apple Pay-lommeboken vises, i tillegg til kostnaden for bestillingen, fraktpriser og avgifter. Kunden må deretter verifisere kjøpet. Godkjenningsprosessen varierer avhengig av hvilken type kompatibel enhet kunden bruker.

Feilsøking

Apple Pay vises ikke i Shopify-administrator

Hvis du bruker Cybersource, Authorize.net, eller First Data Payeezy, og du har ikke mulighet til å aktivere Apple Pay i Shopify-administrator, må du be betalingsbehandleren om å aktivere nettverkstokenisering. Hvis du bruker Stripe, må du passe på at du har godtatt Apple Pays spesifikke vilkår for bruk fra Stripe-instrumentbordet. Hvis du ikke er sikker på hvem betalingsbehandleren din er, bør du snakke med banken din eller kjøpmannskontotilbyderen.

Apple Pay-knappen vises ikke i kassen

Hvis Apple Pay-knappen ikke vises i kassen, må du kontrollere at du oppfyller alle krav for bruk av Apple Pay.

Hvis kunden bruker Kjøp-knappen til å betale for bestillingen, tilbys ikke Apple Pay, fordi det ikke støttes av salgskanalen Kjøp-knapp.

Apple Pay vises ikke i kassen når feltet Firmanavn er påkrevd som en del av betalingsprosessen.

Apple Pay-knappen vises ikke i handlekurvskuffen

Hvis du har en handlekurvskuff eller popup-vindu for handlekurven i nettbutikken, kan det hende at Apple Pay-knappen ikke vises. Du kan legge til Javascript i temaet for å sikre at knappen vises i handlekurvskuffen.

Apple Pay-knappen vises, men fungerer ikke

Hvis du bruker en støttet bærbar datamaskin fra Apple, må du kontrollere Apple Pay-lommeboken på enheten, og sikre at lokket på den bærbare datamaskinen er åpent. Hvis den bærbare datamaskinen er i lukket-skjerm-modus, kan det hende at Apple Pay-knappen ikke svarer.

Kunden kan ikke legge inn en rabattkode

Kundene kan bare bruke rabattkoder med Apple Pay hvis det oppgis en rabattkode på betalingssiden før Apple Pay-knappen trykkes. Hvis du viser Apple Pay-knappen på handlekurvsiden, kan ikke kundene gå til betalingssiden for å oppgi en rabattkode. For å sikre at kundene kan bruke rabattkoder med Apple Pay må du vise Apple Pay-knappen på betalingssiden.

Feil med betaling med Apple Pay på en Mac

Hvis kunden får en feilmelding når de prøver å betale med Apple Pay på en Mac, kan det hende det er en kommunikasjonsfeil mellom telefonen og datamaskinen. Kunden må da bekrefte tilkoblingsbarheten ved å kontrollere at telefonen og datamaskinen oppfyller følgende oppsettskrav:

• Telefonen og datamaskinen er i nærheten av hverandre
  • Bluetooth er aktivert
  • Både telefonen og datamaskinen er logget på samme iCloud-konto

Leveringsbegrensninger

Som følge av delvis postnummertilgjengelighet fra Apple Pay, kan fraktpriser beregnet av frakttjenestene i enkelte fjerntliggende områder i Canada bli feilaktig beregnet. De fleste canadiske adresser er ikke rammet av dette problemet.

Andre måter å godta Apple Pay

Fysisk bruk av Apple Pay

Apple Pay er tilgjengelig fysisk når du bruker Shopify POS og en støttet kortleser, som WisePad 3-kortleseren, Tap & Chip-leseren eller Chipper 2X BT-kortleseren. Denne funksjonen fungerer også med Tap to Pay on iPhone. Kundene kan betale med Apple Pay ved å berøre en iPhone eller Apple Watch mot en støttet kortleser. Betalingen behandles umiddelbart, og kunden trenger ikke å vise kredittkortet eller skrive inn betalingsdetaljer med tastaturet på iOS-enheten.

Apple Pay Cash

Apple Pay Cash er tilgjengelig hvis bedriften din befinner seg i USA, og du bruker Shopify POS med en støttet kortleser. Du kan gi kundene dine mulighet om å betale med Apple Pay Cash-kortet deres ved å bruke en iPhone eller Apple Watch. Hvis du befinner deg utenfor USA, må du rådføre deg med betalingsleverandøren for å kontrollere om de støtter Discover.

Apple Pay i mobilapper

Apple Pay er tilgjengelig hvis butikken har en iOS-app som bruker iOS Buy SDK.

Vanlige spørsmål

Hva slags kredittkort kan kundene mine bruke med Apple Pay?

Leverandøren du bruker til kredittkortbetaling avgjør hvilke kredittkort kundene kan bruke når de kjøper produktene dine med Apple Pay. For å bruke Apple Pay må kundene legge til kredittkortinformasjonen i Apple Pay-lommeboken. Hvis betalingsleverandøren du bruker ikke godtar typen kredittkort kunden legger til i Apple Pay-lommeboken, vil ikke denne kunden kunne betale for produktene dine med Apple Pay.

Hvordan vises en Apple Pay-bestilling?

For å bruke Apple Pay må betalingsbehandleren støtte nettverkstokenisering. Som et resultat av dette vil ikke de siste fire sifrene i kundens kredittkortnummer vises i bestillingens betalingsdetaljer. I stedet vises de siste fire sifrene i kundens kontonummer på Apple Pay-enheten.