Innhente og registrere delbetalinger

Du kan innhente og registrere flere delbetalinger for bestillinger med betalingsvilkår i Shopify-administrator. Med delbetaling kan du tilby kundene fleksible betalingsalternativer, la kundene betale med flere betalingsmåter i én enkelt bestilling og innhente depositum eller forskuddsbetaling. Du kan innhente eller registrere delbetalinger med følgende betalingsmåter:

Når du innhenter eller registrerer en delbetaling, kan du velge om du vil innhente et fast beløp eller et prosentbasert beløp. Når du har registrert en delbetaling for en bestilling endres bestillingsstatusen til Delbetalt, og betalingen gjenspeiles for kunden i kundekontoen deres.

Du trenger ikke å spesifisere den forventede betalingsmåten når du oppretter et bestillingsutkast. Du kan spesifisere betalingsmåten når du registrerer betaling for bestillingen.

Innhent en delbetaling med et hvelvlagret kredittkort

Hvis du bruker B2B, kan du innhente en delbetaling med hvelvlagrede kredittkort som er knyttet til bedriftslokalisasjoner.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.

2. Klikk på bestillingen du vil innhente en delbetaling for.

3. Klikk på Innhent betaling, og velg deretter det hvelvlagrede kredittkortet du vil belaste.

4. Velg Fast beløp eller Prosentandel i seksjonen Beløp, og angi deretter beløpet du vil belaste kunden.

5. Klikk på Belast.

Innhent en delbetaling fra et nytt kredittkort

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.

2. Klikk på bestillingen du vil innhente en delbetaling for.

3. Klikk på Innhent betaling > Oppgi kredittkort.

4. Velg Fast beløp eller Prosentandel i seksjonen Beløp, og angi deretter beløpet du vil belaste kunden.

5. Oppgi kredittkortopplysninger i seksjonen Kortnummer.

6. Oppgi fakturadetaljer under Fakturaadresse, eller velg Samme som leveringsadressen.

7. Klikk på Belast.

Registrer en manuell delbetaling

Du kan registrere en manuell delbetaling, som for eksempel et bankinnskudd eller kontantbetaling ved levering. Manuelle betalinger innhentes ikke av Shopify.

Hvis du har konfigurert manuelle betalingsmåter, kan du velge hvilken betalingsmåte du vil registrere for delbetalingen.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.

2. Klikk på bestillingen du vil registrere en delbetaling for.

3. Klikk på Innhent betaling > Registrer betaling.

4. Velg Fast beløp eller Prosentandel i seksjonen Beløp, og angi deretter beløpet du har belastet kunden.

5. Velg en manuell betalingsmåte du vil registrere for delbetalingen i seksjonen Metode.

6. Klikk på Registrer betaling.