Betalingsautorisasjon

Når en kunde gjør en betaling med et kredittkort, må betalingsinformasjonen godkjennes og sendes til banken deres for behandling. Hvis du bruker Shopify Payments eller en annen kredittkort-betalingsleverandør, må du velge hvordan du vil godkjenne betaling fra kundene. Du kan konfigurere innstillingene for å automatisk godkjenne betalingen ved salgstidspunktet, eller manuelt godkjenne betalingen etterpå. Hvis du setter opp manuell godkjenning, må du sende beløp til godkjenning fra Bestillinger-siden i administratoren.

Hva er en autorisasjonsperiode for kredittkort?

Alle kredittkort-betalingsleverandører har en autorisasjonsperiode for å kunne legge til omkostninger på en kundes kredittkort. Autorisasjonsprosessen kontrollerer først at kredittkortet er gyldig, og deretter at kortet har nok midler for transaksjonen.

Autorisasjonsperioden avsluttes etter en viss tid. Lengden på autorisasjonsperioden avhegner av kredittkort-betalingsleverandøren. Du må fange opp en betaling innenfor autorisasjonsperioden for å samle inn penger for bestillingen.

Shopify Payments gir en autorisasjonsperiode på 7 dager.

Utvidede autorisasjonsperioder

Forhandlere som bruker Shopify Plus-abonnementet har utvidede autorisasjonsperioder når enkelte kredittkort brukes i kassen.

Utvidede autorisasjonsperioder varierer, avhengig av utstederbanken til et kredittkort. Noen kort støtter kanskje ikke utvidede autorisasjonsperioder, så du bør overvåke Bestillinger-siden og se etter autorisasjoner som utløper.

Fra og med 21. oktober 2020, hvis du innhenter en betaling manuelt etter standardperioden på syv dager, vil det påløpe en avgift på 1,75 % på transaksjonen i tillegg til vanlige kredittkortgebyrer.

Autorisasjonsperioder for ulike kredittkortleverandører
Korttype Autorisasjonsperiode
Visa Opptil 30 dager
Mastercard Opptil 30 dager
Discover Opptil 10 dager
JCB Opptil 10 dager
American Express 7 dager
Diners Club 7 dager
China Union Pay 7 dager

Hvis du har en betaling som ikke er innhentet innen syv dager og du ikke ønsker at dette gebyret påløper, må du kansellere bestillingen og opprette en ny. Utløpsdatoen for autorisasjonen vises på Bestillinger-siden.

OBS: For å unngå ekstra omkostninger må du sørge for å innhente betalinger innen syv dager. Autorisasjonsperioder og transaksjonsgebyrer er underlagt forbehold om endringer.

Sett opp automatisk godkjenning av kredittkortbetalinger

De fleste kjøpmenn setter opp butikkene til å godkjenne kredittkortbetalinger automatisk. Dette lar butikken belaste kundenes kort automatisk før autorisasjonsperioden avsluttes, hvilket sparer tid ved behandling av bestillinger.

Steg:

1. I Betalingsgodkjenning-delen velger du Automatisk godkjenning av bestillingsbeløp.

2. Klikk på Lagre.

Sett opp manuell godkjenning av kredittkortbetalinger

Steg:

1. I Betalingsgodkjenning-delen velger du Manuell godkjenning av bestillingsbeløp.

2. Valgfritt: Hvis du bruker Shopify Payments og vil motta e-post før autorisasjonsperioden for hver bestilling avsluttes, kan du sjekke Send en e-postvarsel når autorisasjoner er i ferd med å utløpe. Hvis du velger dette alternativet men ikke bruker Shopify Payments, vil du ikke motta e-postvarsler.

3. Klikk på Lagre.

Forsiktig: Du må godkjenne betalingen for en bestilling før autorisasjonsperioden utløper for å få penger fra bestillingen.