Betalingsautorisasjon og innhenting

Når betalingen er sendt til godkjenning blir kunden belastet. Som standard blir kredittkortbetalinger og noen ytterligere betalingsmåter automatisk sendt til godkjenning, men hvis det passer bedriften din bedre, kan du endre butikkinnstillingen for å registrere betalinger manuelt.

I betalingsprosessen med kredittkort autoriseres betalinger, og deretter må beløpet sendes til godkjenning innenfor en autorisasjonsperiode. Når et beløp sendes til godkjenning sendes kredittkortinformasjonen til kundens bank for behandling.

Alternative betalingsmåter behandles på en annen måte enn kredittkort, men mange leverandører støtter både manuell og automatisk sending av beløp til godkjenning. Hvis butikken er konfigurert for å sende betalinger til godkjenning manuelt, men du legger til en alternativ betalingsleverandør som ikke støtter manuelle betalinger, vil betalinger bli sendt til godkjenning automatisk, ikke manuelt, for bestillinger som behandles med denne leverandøren.

Hvis du bruker Shopify Payments, en annen betalingsleverandør for kredittkort, eller leverandører for alternative betalingsmåter, må du avgjøre hvordan du vil sende beløp til godkjenning for kundene. Betalinger kan sendes til godkjenning på følgende måter:

• Automatisk: systemet samler inn betalingen ved salgstidspunktet eller, for alternative betalingsmåter, når leverandøren fullfører behandlingen av betalingen. Automatisk innsending av beløp til godkjenning er standardinnstillingen. Dette alternativet sparer deg for tid ved behandling av bestillinger og brukes av de fleste forhandlere.
  • Manuelt: når en bestillings betalingsstatus er Autorisert må du sende beløpet til godkjenning før du får betalt for bestillingen. Kredittkortbetalinger må sendes til godkjenning innenfor autorisasjonsperioden. Ved å sende beløp til godkjenning manuelt tar det lenger tid, og det tilfører et ekstra trinn i arbeidsflyten for behandling av bestillinger. Du kan vurdere å konfigurere manuelle betalinger av følgende årsaker:
    • Gjennomgå svindelanalysen for en bestilling før det avgjøres om betalingen for transaksjonen skal samles inn eller bestillingen skal kanselleres.
    • Oppfylle en regnskapsstandard som krever at beløpet sendes til godkjenning ved oppfyllelse.
    • Overholde lokale forskrifter som angir at nettforhandlere må tilby minst én betalingsmåte som lar kunden betale for bestillingen ved levering.

Hva er en autorisasjonsperiode for kredittkort?

Alle kredittkort-betalingsleverandører har en autorisasjonsperiode for å kunne legge til omkostninger på en kundes kredittkort. Autorisasjonsprosessen kontrollerer først at kredittkortet er gyldig, og deretter at kortet har nok midler for transaksjonen.

Autorisasjonsperioden avsluttes etter en viss tid. Lengden på autorisasjonsperioden avhegner av kredittkort-betalingsleverandøren. Du må fange opp en betaling innenfor autorisasjonsperioden for å samle inn penger for bestillingen.

Shopify Payments gir en autorisasjonsperiode på 7 dager.

Utvidede autorisasjonsperioder

Forhandlere som bruker Shopify Plus-abonnementet har utvidede autorisasjonsperioder når enkelte kredittkort brukes i kassen.

Utvidede autorisasjonsperioder varierer, avhengig av utstederbanken til et kredittkort. Noen kort støtter kanskje ikke utvidede autorisasjonsperioder, så du bør overvåke Bestillinger-siden og se etter autorisasjoner som utløper.

Fra og med 21. oktober 2020, hvis du innhenter en betaling manuelt etter standardperioden på syv dager, vil det påløpe en avgift på 1,75 % på transaksjonen i tillegg til vanlige kredittkortgebyrer.

Autorisasjonsperioder for ulike kredittkortleverandører
Korttype Autorisasjonsperiode
Visa Opptil 30 dager
Mastercard Opptil 30 dager
Discover Opptil 10 dager
JCB Opptil 10 dager
American Express 7 dager
Diners Club 7 dager
China Union Pay 7 dager

Hvis du har en betaling som ikke er innhentet innen syv dager og du ikke ønsker at dette gebyret påløper, må du kansellere bestillingen og opprette en ny. Utløpsdatoen for autorisasjonen vises på Bestillinger-siden.

Konfigurer automatisk sending av beløp til godkjenning

Automatisk sending av beløp til godkjenning er aktivert som standard for nye butikker. Hvis du sender beløp til godkjenning manuelt, men ønsker å endre innstillingen for butikken, kan du aktivere automatisk sending av beløp til godkjenning.

Når automatisk sending av beløp til godkjenning er aktivert, vil kunder som betaler med kredittkort automatisk bli belastet ved salgstidspunktet, og kunder som betaler med enkelte alternative betalingsmåter blir belastet når leverandøren fullfører behandlingen.

Steg:

1. I seksjonen Betalingsinnhenting klikker du Administrer.

2. Velg Send beløp til godkjenning for bestillinger automatisk.

3. Klikk på Lagre.

Konfigurer manuell sending av beløp til godkjenning

Når manuell sending av beløp til godkjenning er aktivert, vil kunder som betaler med kredittkort og enkelte alternative betalingsmåter ikke bli belastet automatisk ved salgstidspunktet. For å få betalt må du sende beløpet til godkjenning manuelt innenfor autorisasjonsperioden.

Aktiver manuell sending av beløp til godkjenning hvis det passer bedre for bedriften din enn automatisk sending av beløp til godkjenning.

Steg:

1. I seksjonen Betalingsinnhenting klikker du Administrer.

2. Velg Send beløp til godkjenning for bestillinger manuelt.

3. Valgfritt: Hvis du bruker Shopify Payments og vil motta e-post før autorisasjonsperioden for hver bestilling avsluttes, kan du sjekke Send en e-postvarsel når autorisasjoner er i ferd med å utløpe. Hvis du velger dette alternativet men ikke bruker Shopify Payments, vil du ikke motta e-postvarsler.