Betalingsautorisasjon

Når en kunde gjør en betaling med et kredittkort, må betalingsinformasjonen godkjennes og sendes til banken deres for behandling. Hvis du bruker Shopify Payments eller en annen kredittkort-betalingsleverandør, må du velge hvordan du vil godkjenne betaling fra kundene. Du kan konfigurere innstillingene for å automatisk godkjenne betalingen ved salgstidspunktet, eller manuelt godkjenne betalingen etterpå. Hvis du setter opp manuell godkjenning, må du sende beløp til godkjenning fra Bestillinger-siden i administratoren.

Hva er en autorisasjonsperiode for kredittkort?

Alle kredittkort-betalingsleverandører har en autorisasjonsperiode for å kunne legge til omkostninger på en kundes kredittkort. Autorisasjonsprosessen kontrollerer først at kredittkortet er gyldig, og deretter at kortet har nok midler for transaksjonen.

Autorisasjonsperioden avsluttes etter en viss tid. Lengden på autorisasjonsperioden avhegner av kredittkort-betalingsleverandøren. Du må fange opp en betaling innenfor autorisasjonsperioden for å samle inn penger for bestillingen.

Shopify Payments gir en autorisasjonsperiode på 7 dager.

Autorisasjonsperioder for Shopify Plus

Forhandlere som bruker Shopify Plus-abonnementet har utvidede autorisasjonsperioder når enkelte kredittkort brukes i kassen.

Autorisasjonsperioder for ulike betalingsmåter.
Korttype Autorisasjonsperiode
Visa Opptil 30 dager
Mastercard Opptil 30 dager
Discover Opptil 10 dager
JCB Opptil 10 dager
American Express 7 dager
Diners Club 7 dager
China Union Pay 7 dager

Tillate autorisasjonsperioder kan variere, avhengig av utstederbanken til et kredittkort. Noen kort støtter ikke utvidede autorisasjonsperioder, så du bør overvåke Bestillinger-siden og se etter autorisasjoner som utløper.

Utvidede autorisasjonsperioder gjelder bare for bestillinger som behandles etter at funksjonen er aktivert i butikken din. Alle bestillinger som behandles før utvidet autorisering aktiveres har den vanlige autorisasjonsperioden på syv dager.

Hvis du manuelt innhenter en betaling som har passert den vanlige 7-dagersperioden etter 1. oktober 2020, vil det tilkomme en avgift på transaksjonen. Butikkeieren vil motta et varsel og mer informasjon om kostnadene før prisendringen trer i kraft. Etter 1. oktober 2020 kan du gå gjennom avgiftene og melde deg på funksjonen i Shopify-administrator under Innstillinger > Betalinger.

Sett opp automatisk godkjenning av kredittkortbetalinger

De fleste kjøpmenn setter opp butikkene til å godkjenne kredittkortbetalinger automatisk. Dette lar butikken belaste kundenes kort automatisk før autorisasjonsperioden avsluttes, hvilket sparer tid ved behandling av bestillinger.

Steg:

1. I Betalingsgodkjenning-delen velger du Automatisk godkjenning av bestillingsbeløp.

2. Klikk på Lagre.

Sett opp manuell godkjenning av kredittkortbetalinger

Steg:

1. I Betalingsgodkjenning-delen velger du Manuell godkjenning av bestillingsbeløp.

2. Valgfritt: Hvis du bruker Shopify Payments og ønsker å motta e-poster før autorisasjonsperioden for hver enkelt bestilling slutter, krysser du av for Send en varsels-e-post når autorisasjonen snart utløper. Hvis du velger dette alternativet men ikke bruker Shopify Payments, vil du ikke motta noen varsler.

3. Klikk på Lagre.

Forsiktig: Du må godkjenne betalingen for en bestilling før autorisasjonsperioden utløper for å få penger fra bestillingen.