Betalingsautorisasjon

Når en kunde gjør en betaling med et kredittkort, må betalingsinformasjonen godkjennes og sendes til banken deres for behandling. Hvis du bruker Shopify Payments eller en annen kredittkort-betalingsleverandør, må du velge hvordan du vil godkjenne betaling fra kundene. Du kan konfigurere innstillingene for å automatisk godkjenne betalingen ved salgstidspunktet, eller manuelt godkjenne betalingen etterpå. Hvis du setter opp manuell godkjenning, må du sende beløp til godkjenning fra Bestillinger-siden i administratoren.

Hva er en autorisasjonsperiode for kredittkort?

Alle kredittkort-betalingsleverandører har en autorisasjonsperiode for å kunne legge til omkostninger på en kundes kredittkort. Autorisasjonsprosessen kontrollerer først at kredittkortet er gyldig, og deretter at kortet har nok midler for transaksjonen.

Autorisasjonsperioden avsluttes etter en viss tid. Lengden på autorisasjonsperioden avhegner av kredittkort-betalingsleverandøren. Du må fange opp en betaling innenfor autorisasjonsperioden for å samle inn penger for bestillingen.

Shopify Payments gir en autorisasjonsperiode på 7 dager.

Sett opp automatisk godkjenning av kredittkortbetalinger

De fleste kjøpmenn setter opp butikkene til å godkjenne kredittkortbetalinger automatisk. Dette lar butikken belaste kundenes kort automatisk før autorisasjonsperioden avsluttes, hvilket sparer tid ved behandling av bestillinger.

Steg:

1. I Betalingsautorisasjon-seksjonen velger du Automatisk godkjenning av bestillingsbeløp.

2. Klikk på Lagre.

Sett opp manuell godkjenning av kredittkortbetalinger

Steg:

1. I Betalingsautorisasjon-seksjonen velger du Manuell godkjenning av bestillingsbeløp.

2. Valgfritt: Hvis du bruker Shopify Pay og vil motta e-post før autorisasjonsperioden for hver bestilling avsluttes, kan du sjekke Send en e-postvarsel når autorisasjoner er i ferd med å utløpe.

3. Klikk på Lagre.

Forsiktig: Du må godkjenne betalingen for en bestilling før autorisasjonsperioden utløper for å få penger fra bestillingen.