Tap & Chip-leseren

Kun tilgjengelig fra Shopify

Shopify Tap & Chip-kortleseren er en EMV-kompatibel kortleser for kredittkort som kobles trådløst til iPad eller iPhone. Du kan bruke Shopifys Tap & Chip-kortleser for å akseptere kontaktløse og chipkortbetalinger i Shopify POS-appen.

Tap & Chip-kortleser for Shopify POS

Krav til kortlesere

For å bruke Tap & Chip-kortleseren må du ha

• en butikk basert i USA eller Canada
  • Shopify Payments aktivert som butikkens betalingsleverandør
  • den helt nye Shopify POS
  • en kompatibel iPad eller iPhone som kjører iOS 12 eller høyere og støtter Bluetooth 4.2 eller høyere:
Enheter som fungerer med Tap og chip-leseren
Enhet Beskrivelse
iPhone iPhone 5 eller nyere som kjører iOS 12 eller høyere
iPad Air Generasjon 2 eller senere som kjører iOS 12 eller høyere
iPad Generasjon 4 eller bedre, med iOS 12 eller høyere
iPad mini Generasjon 2 eller høyere, med iOS 12 eller høyere
iPad Pro Alle iPad Pro-modeller som kjører iOS 12 eller høyere

Støttede betalingstyper i USA

I USA kan du bruke Tap og chip-leseren til å godta betalinger fra følgende betalingstyper:

• Visa og Visa-debetkort
  • Mastercard og Mastercard Debet
  • American Express
  • Discover
  • Apple Pay
  • Apple Pay Cash
  • Google Pay
  • Samsung Pay

Støttede betalingstyper i Canada

I Canada kan du bruke Tap og chip-leseren til å godta betalinger fra følgende betalingstyper:

• Visa
  • Mastercard
  • American Express
  • Interac Debit
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • Samsung Pay

Betalingsgrenser for kort i Canada

For kredittkortkjøp fra Visa, Mastercard og American Express er det en grense på 250 CAD når kortet brukes kontaktløst. Det er ingen grense for kort som er knyttet til Apple Pay eller Google Pay.

For Interac-debetkjøp er det en grense på 100 CAD for de fleste kort når kortet brukes kontaktløst. For kort knyttet til Apple Pay eller Google Pay, er grensen 200 USD.

Betalingsgrenser for kontaktløse betalinger i Canada
Korttype Kjøpsgrense for kontaktløse betalinger
Kredittkort fra Visa, Mastercard eller American Express 250 USD
Visa, Mastercard eller American Express-kredittkort knyttet til Apple Pay eller Google Pay Grense satt av kortutsteder
Interac-debetkort (alle) $ 100
Interac-debetkort knyttet til Apple Pay eller Google Pay 200 USD

For å gjøre kjøp med større beløp, eller dersom kunden din har oversteget grensen for kontaktløse betalinger, kan kunden sette inn kortet og angi en PIN-kode. Selv om det ikke er noen betalingsgrense for sveip- og PIN-transaksjoner, kan finansinstitusjonen sette sine egne grenser.

Her får du kjøpt kortleseren

Tap og chip-leseren er kun tilgjengelig fra Shopify-maskinvarebutikk i USA eller Canada.

Sikkerhetsfunksjoner

Tap og chip-leseren er en PCI-kompatibel enhet. For å opprettholde disse standardene utfører både kortleseren og POS-appen sikkerhetskontroller i løpet av dagen i butikker basert i Canada. Disse sikkerhetskontrollene kan ikke omgås, og kan oppstå under transaksjoner.

Som beskyttelse mot modifisering, vil leseren gå inn i en manipulert tilstand hvis den tukles med eller slippes hardt. Den manipulerte tilstanden indikeres av røde lysdioder opplyst både på høyre og venstre side av maskinen. Etter at leseren har gått inn i den manipulerte tilstanden, blir den ubrukelig og må byttes ut.

Slå Tap & Chip-kortleseren på og av

For å skru på Tap & Chip-leseren trykker og slipper du strømknappen. Statuslyset slås på. Hvis du allerede har paret og koblet til leseren med POS-enheten din, vil leseren automatisk koble til enheten på nytt.

Etter én times inaktivitet går Tap & Chip-kortleseren over i hvilemodus. Du må trykke på og slippe av/på-knappen for å vekke kortleseren igjen. Hvis du trykker på og holder av/på-knappen i fire sekunder eller mer, tilbakestiller kortleseren alle Bluetooth-sammenkoblingene, og den må dermed sammenkobles på nytt.

Lad Tap & Chip-kortleseren

Du kan lade Tap & Chip-kortleseren ved å bruke USB-kabelen som følger med. For å lade kortleseren kobler du til den lille enden av USB-kontakten til kortleseren eller basen og deretter kobler du den store enden til en telefonlader eller en datamaskin.

Det tar 1–2 timer for Tap & Chip-kortleseren å bli fulladet. Etter at kortleseren er fulladet, bør batteriet vare i en uke med salg.

Trykk på av/på-knappen for å vise kortleserens batterinivå på de fire statuslysene:

Statuslamper for batterinivå på Tap & Chip-leseren
● ● ● ● Fulladet
● ● ● ○ 75 % ladet
● ● ○ ○ 50 % ladet
● ○ ○ ○ 25 % ladet
● ○ ○ ○ (rød) Lavt batteri
● ❂ ○ ○ (blinker) Lader

Sammenkoble og koble Tap & Chip-kortleseren til POS-enheten din

For å bruke kortleseren med Shopify POS må du pare leseren med enheten din gjennom Shopify POS. Når leseren og enheten er paret vil leseren automatisk koble seg til enheten når begge er slått på og befinner seg innenfor rekkevidde.

Trinn:

1. Trykk på og slipp på-knappen for å slå på leseren.

2. I Shopify POS trykker du på > Innstillinger > Sett opp maskinvare.

3. Trykk på Kortleser.

4. Velg-leser -siden trykker du på Tap & Chip.

5. Trykk og hold strømknappen på kortleseren i fire sekunder, og slipp. De fire LED-lampene på toppen blinker frem og tilbake for å vise at leseren er klar for sammenkobling.

1. Når kortleseren vises under Tilgjengelige kortlesere, trykker du på Koble til ved siden av.

Koble Tap & Chip-kortleseren fra POS-enheten din

Du kan bruke Tap & Chip-kortleseren med kun én enhet om gangen. Hvis du vil bruke kortleseren med en annen enhet, må du først fjerne sammenkoblingen fra den nåværende enheten.

Trinn:

1. Fra Shopify POS, trykker du på = og deretter Innstillinger.

2. Trykk på Administrer tilkoblet maskinvare.

3. Trykk på navnet på den tilkoblede kortleseren.

4. Trykk på Glem kortleser.

Godta en tap-betaling med Tap og chip-leseren

Du kan bruke Tap og chip-leseren til å godta kontaktløse tappebetalinger.

Kontaktløse betalinger kan begrenses til kjøp under et bestemt beløp, avhengig av betalingstype eller landet der bedriften din er basert. For å gjøre kjøp med større beløp, eller dersom kunden har oversteget tappegrensen, kan kunden sette inn kortet og angi PIN-kode.

Tips Kunder angir PIN-koden direkte på iPad- eller iPhone-enheten. For å unngå uønsket kontakt med skjermen bør du vurdere en Stylus-penn som kundene kan bruke når de samhandler med POS-enheten din.

Trinn:

1. Fra Shopify POS trykker du på Kasse. Hvis tap og chip-leseren er tilkoblet og klar, blir Tapp eller sett inn kort-alternativet tilgjengelig.

2. Trykk på det kontaktløse betalingskortet eller enheten på forsiden av kortleseren, og hold den på plass helt til de fire blå varsellysene lyser. Når Shopify POS viser meldingen Betaling mottatt , er transaksjonen fullført.

Godta en chip-betaling med Tap og chip-leseren

Du kan bruke Tap og chip-leseren til godta betalinger med chipkort.

Trinn:

1. Fra Shopify POS trykker du på Kasse. Hvis tap og chip-leseren er tilkoblet, vil det stå Tapp eller sett inn kort øverst på skjermen.

2. La kunden tappe eller sette inn kortet. Chippen skal være vendt opp mot Shopify-logoen.

3. Hvis det er nødvendig med et kontovalg, må kunden velge om de bruker bruks- eller sparekonto. Avhengig av hvilken bank kunden bruker, kan de også bli bedt om å velge hvilket språk transaksjonen skal gjennomføres på.

4. La kunden angi PIN-koden sin diskret på PIN-kodeskjermen. Når kunden er ferdig med inntasting av PIN-koden, trykker de på den grønne knappen med avkrysningsmerket.

5. Når transaksjonen er vellykket, velger du om du vil gi en kvittering. Deretter klikker du på Start ny bestilling. Kunden kan nå fjerne kortet sitt.

Tips Kunder angir PIN-koden direkte på iPad- eller iPhone-enheten. For å unngå uønsket kontakt med skjermen bør du vurdere en Stylus-penn som kundene kan bruke når de samhandler med POS-enheten din.

Refusjon eller bytte med Tap og Chip-leseren

Refusjoner er tilgjengelig for Interac-debet dersom kortet er fysisk tilstede for å forhindre svindel, og kan derfor ikke gjennomføres i administrator. Dersom kunden har brukt et Interac-kort knyttet til en digital lommebok, som Apple Pay eller Google Pay, må den opprinnelige enheten være tilstede. Du kan ikke refundere med en annen betalingsmåte enn den som opprinnelig ble brukt, inkludert kontanter.

Bytter er kun tilgjengelig for forhandlere som bruker Shopify POS Pro.

Feilsøking av Tap & Chip-kortleseren

Hvis kortleseren din ikke fungerer, kan du feilsøke problemet ved å gå gjennom følgende trinn med en testbestilling:

1. Kontroller at du oppfyller kravene for å bruke Tap & Chip-kortleseren.

2. Sjekk at du er koblet til internett. Shopify POS må koble til internett gjennom Wi-Fi eller enhetens mobildata for å behandle betalinger. Hvis du ikke kan koble til internett, kan du ikke behandle betalinger med Tap & Chip-leseren.

1. Kontroller at Bluetooth er aktivert på enheten din, og at kortleseren vises som tilkoblet i Shopify POS-maskinvareinnstillingene. Hvis kortleseren ikke vises som tilkoblet, kan du prøve å sammenkoble kortleseren med enheten din.

2. Hvis du også bruker en Tap, Chip og Swipe-leser (bare tilgjengelig i USA), trykker du tilkoblingsmenyen i nederste høyre hjørne og sjekker om enheten din også er paret med Tap, Chip og Swipe-kortleseren.

Når begge kortleserne er paret med enheten vil Shopify POS prioritere Tap, Chip og Swipe-kortleseren fordi den har flest funksjoner. Hvis du ønsker å bruke Tap og Chip-leseren i stedet, må du slå av Tap, Chip og Swipe-leseren.

Hvis kortleseren din fortsatt ikke fungerer, kan du sende en rapport til Shopify-brukerstøtte ved å trykke på > Brukerstøtte > Send en rapport. Brukerstøtte kontakter deg etter at rapporten er sendt inn.

Feilsøke oppdateringer av kortleser

Hvis du oppdaterer kortleseren gjennom POS-appen og oppdateringen stanser, må du pare kortleseren til en annen enhet og prøve på nytt.

Trinn:

1. Koble fra kortleseren fra den gjeldende iOS-enheten.
  2. Koble til kortleseren til en sekundær iOS-enhet som har Shopify POS-appen installert.
  3. Fullfør oppdateringen av kortleseren.
  4. Koble fra kortleseren fra den sekundære iOS-enheten.
  5. Koble til kortleseren til den primære iOS-enheten for å behandle transaksjoner.

Feilsøking av betalingsgodkjenning

Hvis kortleseren ser ut til å fungere men ikke behandler betalinger, kan du feilsøke problemet ved å gå gjennom følgende trinn med en testbestilling:

1. Sørg for at du setter inn kortet på riktig måte. Hvis du befinner deg i Canada kan du ikke sette inn et debetkort for å behandle en betaling. Trykk kortet i stedet.

2. Hvis du befinner deg i Canada og kortleseren avviser en Interac-trykkbetaling, må du bekrefte at beløpet er på mindre enn 100 CAD for en kortbetaling eller 200 CAD for en Apple Pay- eller Google Pay-lommebokkonto.

1. Tving avslutning av Shopify POS-appen og slå av enheten. Slå på enheten igjen, åpne Shopify POS og sjekk at kortleseren har koblet til på nytt. Når statuslyset på kortleseren blir grønt og viser at kortleseren er tilkoblet, prøver du en ny testbestilling.

2. Forsøk en knappenålsnullstilling av leseren. Knappenålshullet er plassert øverst på leseren, ved siden av strømknappen. Sett inn et tynt, spisst objekt, som enden av en binders, inn i hullet og trykk ned i fem sekunder for å nullstille leseren.

3. Hvis kortleseren fortsatt ikke fungerer kan du sette inn en rapport til Shopify-brukerstøtte ved å trykke på > Brukerstøtte > Send en rapport. Brukerstøtte kontakter deg etter at rapporten er sendt inn.

Shopify-dock for Tap & Chip-leseren

Shopify Dock for Tap & Chip

Docken for Tap & Chip-leseren gir følgende fordeler:

• holder leseren påslått

• hever leseren

• fester leseren til en bordplate

Docken er tilgjengelig fra Shopify-maskinvarebutikken i USA og Canada.

OBS: Bruk av Shopify Dock for Tap & Chip-leseren med feil adapter kan overopphete docken. For å unngå overoppheting kan du bruke Shopify-detaljhandelsstativet eller USB-ladere som leverer maksimalt 6 watt (5 V, 1,2 A).

Fest Tap & Chip-leseren

Merk: Du må slå på og sammenkoble Shopify Tap & Chip-kortleseren før du fører den inn i docken.

1. Valgfritt: Fest docken til en disk med M5 (0,8 mm)-bolten og en mutter. Du må bore et hull gjennom disken. Deretter skrur du bolten gjennom bunnen av disken og ned i bunnen av docken.

2. Fjern endehetten fra docken.

3. Før Tap & Chip-leseren inn i docken. Pass på at USB-C-tilkoblingen i docken kobles til kortleseren.

4. Sett endedekselet tilbake på plass.

5. Koble strømkabelen til docken og deretter til en strømkilde med USB-A-tilkobling, for eksempel Shopify Retail Stand.

Shopifys iPhone-etui for chip- og kontaktløs betaling

Shopifys iPhone-etui for chip- og kontaktløs betaling

Etuiet er laget for å feste Shopifys leser for chip- og kontaktløs betaling på baksiden av iPhone. Dermed kan du enkelt ta imot betalinger uten å måtte bruke kassaapparat. I tillegg beskytter den for iPhonen og kortleseren.

Etuiet er kompatibelt med iPhone X- og iPhone XS-modellene. Det er tilgjengelig fra Shopify-maskinvareforretningen i USA og Canada.

Slik fester du etuiet til iPhonen og Shopifys leser for chip- og kontaktløs betaling

Vi anbefaler at du kobler iPhone til etuiet før du fester Shopifys leser for chip- og kontaktløs betaling.

Du må slå på og Koble til Shopifys leser for chip- og kontaktløs betaling før du kobler den til etuiet.

Trinn:

1. Slå på kortleseren og Koble kortleseren til telefonen.

2. Fest etuiet på iPhone.

3. Fest etuiet til Shopifys leser for chip- og kontaktløs betaling.

Fjern Shopifys leser for chip- og kontaktløs betaling fra etuiet før du fjerner iPhonen.