Tap & Chip-leseren

Kun tilgjengelig fra Shopify

Tap & Chip-kortleser for Shopify POS

Shopify Tap & Chip-kortleseren er en EMV-kompatibel kortleser som kobles trådløst til iPad-, iPhone- eller Android-enheten din. Du kan bruke Shopifys Tap & Chip-kortleser til å godta kontaktløse og chipkortbetalinger med Shopify POS-appen.

Kortleserkrav og støttede betalingsmåter

For å bruke Tap & Chip-kortleseren må du ha

• en butikk i USA
  • Shopify Payments aktivert som butikkens betalingsleverandør
  • en kompatibel iPad-, iPhone- eller Android-enhet som støtter Bluetooth 4.2 eller nyere:

• iPhone - iPhone 6 eller høyere
    • iPad - iPad Air 2 eller høyere
    • iPad mini - iPad mini 4
    • iOS - iOS-enhet som kjører iOS 10 eller høyere
    • Android - Android-enhet som kjører versjon 5.0 (Lollipop) eller høyere
  • en kompatibel versjon av Shopify POS:

• iOS - Shopify POS 5.12.0 eller høyere
    • Android - Shopify POS 3.4.0 eller høyere

Du kan bruke Tap & Chip-kortleseren til å godta betalinger fra følgende betalingstyper:

• Visa og Visa-debetkort
  • Mastercard og Mastercard-debetkort
  • American Express
  • Discover
  • Apple Pay
  • Google Pay

Her får du kjøpt kortleseren

kortleseren er bare tilgjengelig fra Shopifys maskinvareforretning i USA.

Slå Tap & Chip-kortleseren på og av

For å slå på Tap & Chip-kortleseren trykker du på og slipper av/på-knappen. Statuslysene slår seg på. Hvis du allerede har sammenkoblet og koblet kortleseren til POS-enheten, kobles kortleseren automatisk til enheten på nytt.

Komponenter i Tap & Chip-kortleseren

Etter én times inaktivitet går Tap & Chip-kortleseren over i hvilemodus. Du må trykke på og slippe av/på-knappen for å vekke kortleseren igjen. Hvis du trykker på og holder av/på-knappen i fire sekunder eller mer, tilbakestiller kortleseren alle Bluetooth-sammenkoblingene, og den må dermed sammenkobles på nytt.

Lad Tap & Chip-kortleseren

Du kan lade Tap & Chip-kortleseren ved å bruke USB-kabelen som følger med. For å lade kortleseren kobler du til den lille enden av USB-kontakten til kortleseren eller basen og deretter kobler du den store enden til en telefonlader eller en datamaskin.

Det tar 1–2 timer for Tap & Chip-kortleseren å bli fulladet. Etter at kortleseren er fulladet, bør batteriet vare i en uke med salg.

Trykk på av/på-knappen for å vise kortleserens batterinivå på de fire statuslysene.

Slik leser du batteristatuslysene
● ● ● ● Fulladet
● ● ● ○ 75 % ladet
● ● ○ ○ 50 % ladet
● ○ ○ ○ 25 % ladet
● ○ ○ ○ (rød) Lavt batteri
● ❂ ○ ○ (blinker) Lader

Sammenkoble og koble Tap & Chip-kortleseren til POS-enheten din

For å bruke kortleseren med Shopify POS, må du sammenkoble og koble til kortleseren med POS-enheten din. Når kortleseren og enheten er sammenkoblet, kobler kortleseren automatisk til enheten når begge er slått på og innen rekkevidde.

Trinn:

Koble Tap & Chip-kortleseren fra POS-enheten din

Du kan bruke Tap & Chip-kortleseren med kun én enhet om gangen. Hvis du vil bruke kortleseren med en annen enhet, må du først fjerne sammenkoblingen fra den nåværende enheten.

Trinn:

Godta betaling med Tap & Chip-kortleseren

Feilsøking av Tap & Chip-kortleseren

Hvis kortleseren din ikke fungerer, kan du feilsøke problemet ved å gå gjennom følgende trinn med en testbestilling:

1. Kontroller at du oppfyller kravene for å bruke Tap & Chip-kortleseren.

2. Kontroller at du har en Internett-forbindelse. Shopify POS må koble til Internett gjennom Wi-Fi eller enhetens mobil data for å behandle betalinger. Hvis du ikke kan koble til Internett, kan du ikke behandle betalinger med Tap & Chip-kortleseren.

Hvis du vil behandle kredittkortbetalinger uten Internett-forbindelse, må du bruke en ekstern betalingsterminal.

3. Kontroller at Bluetooth er aktivert på enheten din, og at kortleseren vises som tilkoblet i Shopify POS-maskinvareinnstillingene. Hvis kortleseren ikke vises som tilkoblet, kan du prøve å sammenkoble kortleseren med enheten din.

4. Når du sammenkobler kortleseren med enheten din, må du passe på at du ikke holder av/på-knappen inne i mer enn fire sekunder. Hvis du fortsetter å holde inne av/på-knappen etter LED-lysene blinker frem og tilbake, kan en av følgende ting skje:

- Hvis kortleseren ikke er koblet til, blir kortleseren slått av. - Hvis kortleseren allerede er koblet til, kobles kortleseren fra den nåværende enheten.

1. Husk å trykke på Kreditt på innbetalingsskjermen. Alternativet for bruk av en ekstern terminal er kun tilgjengelig dersom du benytter en ekstern betalingsterminal i stedet for en Shopify-kompatibel kortleser.

2. Kun iOS: Gå til maskinvare-delen av Shopify POS-innstillingene, og kontroller om enheten din også er sammenkoblet med Tap, Chip, and Swipe-kortleseren.

Når begge kortleserene er sammenkoblet med enheten din, prøver Shopify POS å bruke Tap, Chip og Swipe-kortleseren da denne har flest funksjoner. Hvis du vil være sikker på hvilken kortleser du skal bruke, fjerner du koblingen til kortleseren du vil at Shopify POS skal ignorere.

1. Sørg for at du setter inn kortet på riktig måte.

2. Prøv å angi kortinformasjonen manuelt. Hvis dette fungerer, er det et problem med kortleseren.

3. Hvis den manuelle oppføringen ikke fungerer, må du tvinge avslutning av Shopify POS-appen og slå av enheten. Slå på enheten igjen, åpne Shopify POS og kontroller at kortleseren er koblet til igjen. Når kortleserens statuslys viser at den er tilkoblet, kan du prøve en ny testbestilling.

Hvis kortleseren fortsatt ikke fungerer, kan du kontakte Shopifys brukerstøtte.

Shopify Dock for Tap & Chip

Shopify Dock for Tap & Chip

Docken for Shopify Tap & Chip-kortleseren gjør følgende:

• gir strøm til leseren, slik at den alltid er på og ladet

• hever leseren

• fester leseren til en bordplate

Dock er tilgjengelig fra Shopify Hardware Store i USA.

Slik fester du Shopify Tap & Chip-kortleseren til docken

1. Valgfritt: Monter docken til en bordplate ved hjelp av M5-skrue (0,8 mm) og mutter. Du må bore et hull gjennom bordplaten. Deretter skrur du skruen gjennom bunnen av bordplaten og inn i bunnen av docken.

2. Fjern endehetten fra docken.

3. Skyv Shopify Tap & Chip-kortleseren inn i docken. Kontroller at USB-C-kontakten på docken kobler seg til kortleseren.

4. Sett endedekselet tilbake på plass.

5. Koble strømkabelen til docken og deretter til en strømkilde med USB-tilkobling, for eksempel Shopify Retail Stand.

Shopifys iPhone-etui for chip- og kontaktløs betaling

Shopifys iPhone-etui for chip- og kontaktløs betaling

Etuiet er laget for å feste Shopifys leser for chip- og kontaktløs betaling på baksiden av iPhone. Dermed kan du enkelt ta imot betalinger uten å måtte bruke kassaapparat. I tillegg beskytter den for iPhonen og kortleseren.

Etuiet er kompatibelt med XS-modellene iPhone X og iPhone. Den er tilgjengelig fra Shopify maskinvareforretning.

Slik fester du etuiet til iPhonen og Shopifys leser for chip- og kontaktløs betaling

Vi anbefaler at du kobler iPhone til etuiet før du fester Shopifys leser for chip- og kontaktløs betaling.

Du må slå på og Koble til Shopifys leser for chip- og kontaktløs betaling før du kobler den til etuiet.

Trinn:

1. Slå på kortleseren og Koble kortleseren til telefonen.

2. Fest etuiet på iPhone.

3. Fest etuiet til Shopifys leser for chip- og kontaktløs betaling.

Fjern Shopifys leser for chip- og kontaktløs betaling fra etuiet før du fjerner iPhonen.