Feilsøke den helt nye Shopify POS-appen

Hvis du opplever ytelsesproblemer med Shopify POS-appen, finnes det noen vanlige fremgangsmåter du kan benytte for å foreta feilsøking.

Shopify anbefaler at du ikke sletter og installerer Shopify POS-appen på nytt dersom det skulle oppstå noen problemer. Hvis du sletter appen, mister du app-loggene som vi bruker når vi gir deg teknisk hjelp. Du mister også data du har lagret, som for eksempel Registerskift og lagrede handlekurver.

Den helt nye Shopify POS-appen fungerer med følgende enheter:

Enheter som fungerer med den helt nye Shopify POS-appen
Enhet Beskrivelse
iPhone iPhone 5 eller senere som kjører iOS 11.2 eller høyere
iPad Air Generasjon 2 eller senere som kjører iOS 11.2 eller høyere
iPad Generasjon 5 eller senere som kjører iOS 11.2 eller høyere
iPad mini Generasjon 2 eller senere som kjører iOS 11.2 eller høyere
iPad Pro Alle iPad Pro-modeller som kjører iOS 11.2 eller høyere

Sørg for at programvaren er oppdatert

Sørg for at iOS-enheten din kjører de nyeste versjonene av iOS og den helt nye Shopify POS-appen. Programvareoppdateringer gir deg de nyeste funksjonene, og hjelper deg med å unngå problemer som er forårsaket av utdatert programvare.

Du kan installere programvareoppdateringer fra Apple App Store.

Steg:

1. På hjemskjermen på iOS-enheten trykker du på App Store.
  2. Trykk på Oppdateringer.
  3. Hvis det finnes en iOS- eller Shopify POS-oppdatering som må installeres, trykker du Oppdater ved siden av hver enkelt eller trykker Oppdater alle for å installere alle programvareoppdateringer samtidig.

Aktiver automatiske oppdateringer

For å gjøre det enklere å holde programvaren oppdatert, kan du aktivere automatiske oppdateringer. Når dette alternativet er aktivert, blir programvareoppdateringer lastet ned og installert automatisk.

Steg:

1. I hjemskjermen på iOS-enheten trykker du på Innstillinger.
  2. Trykk på iTunes og App Store.
  3. Under AUTOMATISKE NEDLASTINGERmå du kontrollere at alternativet Oppdateringer er aktivert.

Hvis du aktiverer alternativet for automatiske oppdateringer, er det aktivert for alle appene dine. Hvis du vil kontrollere hvilke apper som oppdateres, eller når apper oppdateres, bør du ikke aktivere automatiske oppdateringer, og heller oppdatere appene manuelt.

Kontroller brannmurinnstillingene dine

Hvis du har aktivert en brannmur på nettverket, kan det forstyrre POS-funksjonaliteten.

Legg til vertsnavn i hvitelisten

I brannmurinnstillingene m du sørge for at alle portene på de følgende vertsnavnene er hvitelistede:

• api.emms.bbpos.com
  • tms.bbpos.com
  • shopify.com
  • shopifycs.com

Hvis du trenger hjelp til å legge til disse vertsnavnene, kan du kontakte nettverksadministratoren.

Geografisk filtrering av IP-adresse

Oppdateringsserverne befinner seg over hele verden. Hvis brannmuren din filtrerer ut IP-adresser basert på geografisk plassering, må du deaktivere dette filteret.

Hvis du trenger hjelp til å endre brannmurinnstillingene, kan du kontakte nettverksadministratoren.

Aktiver flere steder

Hvis du vil bruke Shopify POS, må du aktivere flere steder i Shopify-administrator. Hvis du allerede har aktivert flere steder, ser du ikke alternativene som er beskrevet i trinnene nedenfor.

Steg:

1. Logg på butikken som butikkeier.
  2. Gå til Innstillinger > Plasseringer.
  3. Klikk Aktiver lagerbeholdning på steder.
  4. Klikk på avmerkingsboksen for å bekrefte at den eksisterende lagerbeholdningen blir tilordnet fraktopprinnelsen.
  5. Klikk Aktiver lagerbeholdning på steder på nytt.

Synkroniser Shopify POS med Shopify-administratoren din

Shopify POS-appen bør oppdateres automatisk for å vise eventuelle endringer du gjør i Shopify-administrator. Hvis du gjør en endring i Shopify-administrator som ikke vises i Shopify POS-appen, kan du tvinge appen til å synkronisere på nytt med Shopify-administrator ved å sende appen til å kjøre i bakgrunnen på iOS-enheten, og deretter åpne den på nytt.

Steg:

1. Fra Shopify POS-appen åpner du oppgavebehandling for å sende appen til å kjøre i bakgrunnen.
  2. Finn og trykk på Shopify POS-appen fra hjemskjermen på iOS-enheten din.
  3. Sjekk at de nye endringene er synlige i Shopify POS-appen.

Tving lukking av Shopify POS-appen

Hvis du ser at Shopify POS-appen er treg eller at den av og til står fast, kan du tvinge appen til å stenge. Deretter åpner du den på nytt.

Steg:

1. Åpne oppgavebehandling for å vise alle appene som kjører.
  2. Dra appene til høyre og venstre for å finne Shopify POS-appen.
  3. Når du finner Shopify POS-appen, sveiper du den oppover for å tvinge den til å stenge og fjerne den fra listen over apper.
  4. Trykk på hjemknappen for å gå tilbake til startsiden på iOS-enheten.
  5. Trykk på Shopify POS for å åpne appen igjen.

Sjekk størrelsen på katalogen din

Butikkens katalog er lagret lokalt på iOS-enheten når du logger inn i Shopify POS-appen, og det er en grense for hvor stor katalog iOS-enheten kan laste inn. Hvis du opplever ytelsesproblemer med Shopify POS-appen på iOS-enheten. må du sjekke at katalogen din ikke er for stor.

Send en rapport fra Shopify POS-appen

Hvis du har forsøkt feilsøkingsstegene ovenfor og du fremdeles opplever ytelsesproblemer med Shopify POS-appen, kan du sende en rapport fra appen og kontakte Shopifys brukerstøtte for teknisk hjelp.

Steg:

1. Fra Shopify POS-appen trykker du på > Brukerstøtte.
  2. Trykk på Send en rapport.
  3. I Send rapport-dialogen skriver du inn en beskrivelse av problemet du opplever.
  4. Trykk på Send.

Tilbakemeldingen og applikasjonsloggene til iOS-enheten sendes til Shopify. Takket være dette, vil vi kunne tilby deg enda bedre hjelp når du kontakter oss.