Feilsøking på Shopify POS-appen

Hvis du opplever ytelsesproblemer med Shopify POS-appen, finnes det noen vanlige fremgangsmåter du kan benytte for å foreta feilsøking.

Shopify anbefaler at du ikke sletter og installerer Shopify POS-appen på nytt hvis du opplever problemer. Hvis du sletter appen mister du applogger som vi bruker når vi yter teknisk støtte, og du mister lagrede data som kasseskift og lagrede handlekurver.

Shopify POS-appen fungerer med enheter som oppfyller følgende krav:

Enheter som fungerer med Shopify POS-appen
Enhet Beskrivelse
iPhone iPhone 7 eller høyere som kjører iOS 15 eller høyere
iPad Air Generasjon 2 eller høyere som kjører iPadOS 15 eller høyere
iPad Generasjon 5 eller høyere som kjører iPadOS 15 eller høyere
iPad mini Generasjon 4 eller høyere som kjører iPadOS 15 eller høyere
iPad Pro Alle iPad Pro-modeller som kjører iPadOS 15 eller høyere
Android Telefon eller nettbrett som kjører en offisiell Android-versjon 10.0 eller nyere

Shopify POS-appen er bare tilgjengelig for iOS- og Android-enheter. Den er ikke tilgjengelig på datamaskiner.

Tillatelseskrav for iOS 14

Hvis du har oppdatert enheten til iOS 14 eller nyere og bruker tredjepartsapper for Shopify, kan det hende du må aktivere sporing på tvers av nettsteder i iOS-innstillingene. Med sporing på tvers av nettsteder kan tredjepartsapper for Shopify som du har installert i Shopify-administrator kobles sammen i Shopify Inbox, Shopify Point of Sale og Shopify-appen.

Gjennomfør følgende trinn for å aktivere sporing på tvers av nettsteder:

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten din
  2. Trykk på Shopify, Shopify POS eller Shopify Inbox.
  3. Aktiver Tillat sporing på tvers av nettsteder.

Sørg for at programvaren er oppdatert

Sørg for at enheten din kjører de nyeste versjonene av operativsystemet og Shopify POS-appen. Oppdater Shopify POS-appen til den nyeste versjonen for å fortsette å utnytte de nyeste funksjonene, sikkerhetsoppgraderingene og feilrettingene.

Alle nødvendige oppdateringer vises i Shopify POS-appen.

Steg:

1. Trykk på Mer > Støtte fra Shopify POS-appen.
  2. Trykk på Vis enhetsinformasjon.
  3. Hvis det er en iOS- eller Shopify POS-oppdatering som må installeres kan du trykke på Last ned den nyeste oppdateringen.

Aktiver automatiske oppdateringer

Aktiver automatiske oppdateringer for å gjøre det enklere å holde programvaren oppdatert. Når dette alternativet er aktivt, lastes programvareoppdateringer ned og installeres automatisk.

Steg:

Hvis du aktiverer alternativet for automatiske oppdateringer, er det aktivt for alle apper. Hvis du vil kontrollere hvilke apper som oppdateres, eller når apper oppdateres, må du ikke aktivere automatiske oppdateringer, og heller oppdatere apper manuelt.

Kontroller brannmurinnstillingene dine

Hvis du har aktivert en brannmur i nettverket, kan den påvirke funksjonaliteten til POS.

Legg til domener i tillatelseslisten

Ved å legge til domener på tillatelseslisten sikrer du at Shopify POS fungerer som det skal. Legg til alle porter for alle vertsnavn på følgende domener i tillatelseslisten i brannmurinnstillingene:

• shopify.com
  • myshopify.com
  • shopifyapps.com
  • shopifycs.com
  • shopify.cdn
  • shopifysvc.com
  • stripe.com
  • bbpos.com
  • bugsnag.com
  • clients3.google.com
  • storage.googleapis.com
  • your store's custom domains

Du må legge til butikkens egendefinerte domener på tillatelseslisten fordi Shopify POS og apper ofte bruker det egendefinerte domenenavnet til å koble til Shopify-tjenester.

Hvis du trenger hjelp til å legge disse domenene på tillatelseslisten må du kontakte nettverksadministratoren.

Geografisk filtrering av IP-adresse

Oppdateringsserverne befinner seg over hele verden. Hvis brannmuren filtrerer ut IP-adresser basert på geografisk plassering, må du deaktivere dette filteret.

Hvis du trenger hjelp til å endre brannmurinnstillingene, kan du kontakte nettverksadministratoren.

Synkroniser Shopify POS med Shopify-administratoren din

Shopify POS-appen synkroniseres automatisk for å vise endringer du gjør i Shopify-administrator når du åpner appen.

Hvis du gjør en endring i Shopify-administrator som ikke vises i POS, kan du manuelt synkronisere POS med administrator for å forsøke å løse problemet.

Trinn:

1. Trykk på Mer for å åpne POS-menyen, og trykk deretter på Tilkobling.
  2. Trykk på Datasynkronisering. Dette skjermbildet viser synkroniseringsstatus for følgende butikkdata:

• Enhet
    • Steder
    • Produkter og lagerbeholdning
    • Personale
    • Butikkinnstillinger
  3. Gjør en av følgende, avhengig av synkroniseringsstatusen som vises:

• Trykk på Oppdater alle for å synkronisere alle data.
    • Trykk på Oppdater under butikkdataene du vil synkronisere manuelt på nytt for å synkronisere bestemte butikkdata.

Du kan også tvinge appen til å synkronisere på nytt ved å midlertidig gå ut av appen og åpne den på nytt, eller ved å avslutte appen og åpne den på nytt.

Tving lukking av Shopify POS-appen

Hvis du opplever at Shopify POS-appen er treg, ikke synkroniseres med Shopify-administrator, eller at den av og til fryser, bør du prøve å tvangsavslutte appen og starte den på nytt.

Steg:

Send en rapport fra Shopify POS-appen

Hvis du har forsøkt feilsøkingstrinnene ovenfor og du fremdeles opplever ytelsesproblemer med Shopify POS-appen, kan du sende en rapport fra appen og kontakte Shopifys brukerstøtte for teknisk hjelp.

Steg:

1. Trykk på Mer > Støtte fra Shopify POS-appen.
  2. Trykk på Rapporter en feil.
  3. Skriv en beskrivelse av problemet du opplever i dialogboksen Rapporter en feil.
  4. Trykk på Send.

Tilbakemeldingen og applikasjonsloggene sendes til Shopify. Takket være dette, vil vi kunne tilby deg enda bedre hjelp når du kontakter oss.