Felsökning av betalnings-gateways

Det här avsnittet visar några vanliga problem som rör din butiks betalningssystem och erbjuder länkar till felsökningssteg.

felsök en kunds kassa

Om en kund upplever betalningsfel när de försöker betala i kassan kan du se den historiken över övergiven kassa eller orderns tidslinje för mer information.

Felsök Shopify Payments

Granska Bankkontokrav för Shopify Payments om du har problem med att ansluta ditt bankkonto till Shopify Payments. Om du får problem med gatewayen efter konfigureringen så granskar du Shopifys statussida för att se om det finns några aktuella störningar.

Om ditt konto för Shopify Payments är parkerad, granska Banderollmeddelandet på startsidan för din Shopify admin för nästa steg och ha Shopify butiksägare kontrollera deras e-postadress.

Enkel felsökning för betalnings-gateways från tredje part

Prova följande felsökningssteg om du får problem med att ansluta din betalnings-gateway från tredje part:

• Bekräfta kontouppgifterna – De flesta betalnings-gateways från tredje part kräver endast ett konto-ID och någon form av lösenord eller säkerhetsnyckel som ska anges i Shopifys inställningar. Flera problem kan uppstå om dessa uppgifter är felaktiga, så det är viktigt att kontrollera att uppgifterna är korrekta.
  • Kontrollera om det finns ytterligare installationsanvisningar – Betalnings-gateways från tredje part kan tillhandahålla ytterligare installationsanvisningar. Gå till tredjepartsleverantörens sida för att slutföra ytterligare steg. Mer information om att konfigurera tredjeparts betalningsleverantörer.
  • Kontakta din betalnings-gateway – De flesta inställningarna för din gateway finns i ditt konto för betalnings-gateway från tredjepart och inte i din Shopify-administratör. Kontakta deras support för att kontrollera att inställningarna är korrekt konfigurerade för anslutning till ditt Shopify-konto och att alla testlägesinställningar har inaktiverats.

Betalnings-gateway eller tjänster från tredje part

Amazon Pay

Besök Aktivera Amazon Pay i Amazon Pay för att få svar på dina frågor angående Amazon Pay.

Apple Pay

Besök Felsökning i Apple Pay för att få svar på dina frågor angående Apple Pay.

Authorize.net

Besök Felsökning på Authorize.net i Konfigurera Authorize.net för att få svar på dina frågor angående Authorize.net.

Google Pay

Besök Felsökning i Google Pay för att lösa problem med Google Pay.

iDeal (genom Mollie)

Besök iDEAL payments för att få svar på iDeal-frågor.

PayPal

Besök Vanliga frågor i Konfigurera PayPal för att få svar på dina frågor angående PayPal.

VirtualMerchant

Besök Åtgärda VirtuelMerchant ssl_salestax-fel för att få svar på dina frågor angående meddelandet "ssl_salestax".