Felsökning av betalnings-gateways

Det här avsnittet visar några vanliga problem som rör din butiks betalningssystem och erbjuder länkar till felsökningssteg.

Felsök Shopify-betalningar

Granska Bankkontokrav för Shopify-betalningar om du har problem med att ansluta ditt bankkonto till Shopify-betalningar. Om du får problem med gatewayen efter konfigureringen besöker du Shopify-statussidan för att se om det finns några aktuella störningar.

Om ditt Shopify Payments-konto är parkerat ska du granska bannermeddelandet på hemsidan för din Shopify-administrator för nästa steg och be ägaren av Shopify-kontot att kontrollera sin e-postadress.

Enkel felsökning för betalnings-gateways från tredje part

Prova följande felsökningssteg om du får problem med att ansluta din betalnings-gateway från tredje part:

• Bekräfta kontouppgifterna – De flesta betalnings-gateways från tredje part kräver endast ett konto-ID och någon form av lösenord eller säkerhetsnyckel som ska anges i Shopifys inställningar. Flera problem kan uppstå om dessa uppgifter är felaktiga, så det är viktigt att kontrollera att uppgifterna är korrekta.

• Kontrollera de övriga konfigurationsstegen - Betalnings-gateways från tredje part kan ge ytterligare instruktioner angående installationen när du klickar på Redigera i avsnittet Inställningar > Betalningsleverantörer. Till exempel finns det ytterligare instruktioner angående hur du konfigurerar Chase Paymentech (Orbital):

Markerade extra betalnings-gateway-steg

• Kontakta din betalnings-gateway – De flesta inställningarna för din gateway finns i ditt konto för betalnings-gateway från tredje part och inte i din Shopify-administrator. Kontakta deras support för att kontrollera att inställningarna är korrekt konfigurerade för anslutning till ditt Shopify-konto och att alla testlägesinställningar har inaktiverats.

Betalnings-gateway eller tjänster från tredje part

Amazon Pay

Besök Aktivera Amazon Pay i Amazon Pay för att få svar på dina frågor angående Amazon Pay.

Apple Pay

Besök Felsökning i Apple Pay för att få svar på dina frågor angående Apple Pay.

Authorize.net

Besök Felsökning på Authorize.net i Konfigurera Authorize.net för att få svar på dina frågor angående Authorize.net.

Google Pay

Besök Felsök dina Google Pay-inställningar i Google Pay för att få svar på dina frågor angående Google Pay.

iDeal (genom Mollie)

Besök iDEAL betalningsleverantör med Mollie för att lösa problem som rör iDeal.

PayPal

Besök Vanliga frågor i Konfigurera PayPal för att få svar på dina frågor angående PayPal.

SagePay

Besök Åtgärda SagePay-felet ”Omdirigera din kund” för att få svar på dina frågor angående meddelandet ”Omdirigera din kund”.

VirtualMerchant

Besök Åtgärda VirtuelMerchant ssl_salestax-fel för att få svar på dina frågor angående meddelandet "ssl_salestax".